Wii bowling verovert bejaardenhuis

In een bejaardenhuis in Lincolnshire waar de gemiddelde leeftijd 77 jaar is heeft een console de harten van de bewoners veroverd. Sinds Kerstmis kan niemand de Wii meer loslaten.
"[...]
"I've never been into video games," said 72-year-old Flora Dierbach last week as her husband took a twirl with the Nintendo Wii's bowling game. "But this is addictive."
[...]"


De oude mensen spelen vaak een spelletje na het eten. Soms zelfs op een zaterdagmiddag met de kleinkinderen. Het is inmiddels zo populair geworden dat er aankomende zondag een bowling toernooi wordt georganiseerd. Meer dan twintig bewoners van het bejaardenhuis gaan strijden om de eer, onder meer Don Hahn, een 76-jarige bowlingveteraan. In het echt heeft hij talloze toernooien gespeeld en dit wordt zijn eerste virtuele toernooi:
"[...]
This is pretty realistic. You can even put English on the ball. I used to play Pac-Man a little bit, but with this you're actually moving around and doing something.
[...]"


Het ziet er dus naar uit dat dit een voorbeeld is dat videogames niet alleen voor kinderen zijn weggelegd.
"[...]
And that's the whole idea, said Beth Llewelyn, Nintendo's senior director of corporate communications.
[...]"


Llewelyn valt ook terug op een oude uitspraak van Nintendo, namelijk die dat mensen controllers afschrikwekkend vinden gezien de vele knoppen. Een afstandsbediening zou dat niet zijn gezien de inburgering ervan.