"Geen races in Mexico, India en Rusland"

In de landen Mexico, India en Rusland zullen voorlopig geen Formule 1-races gehouden worden, ondanks eerdere berichten. Dit heeft circuitontwerper Hermann Tilke gezegd in een gesprek met autosport.com.

Mexico had eigenlijk vorig jaar al op de kalender moeten staan, maar de bouw van het circuit ligt al jaren stil. "Het staat compleet open wat daar zal gebeuren. Vanuit een topografisch oogpunt was er geen probleem. We hebben een passend gebied gevonden en het project zelf was al aangekondigd. Maar toen, voor redenen die ik zelf erg moeilijk te begrijpen vond, werd het project stilgelegd. Ik denk dat er wat politieke problemen waren," aldus de Duitser.

Ook in India en Rusland is er volgens Tilke geen concreet plan om een race te organiseren. "We bouwen twee kleinere circuits in de buurt van Moskou, maar bij geen van beide is het plan om er een Formule 1-evenement te organiseren. India komt altijd ter sprake als we praten over nieuwe locaties, maar tot dusver is het altijd een discussiepunt geweest en meer niet."