Dekker met ambitie naar Tirreno

Bram (Chiel-Montagne)
Thomas Dekker wil dit jaar opnieuw schitteren in de Tirreno-Adriatico. Het veelbelovende 22-jarige talent won vorig jaar tot verrassing van velen de Italiaanse rittenkoers. In een vraaggesprek met Cyclingnews.com laat de Rabo-renner weten dat die wedstrijd weer één van zijn doelen is.

Dekker ziet genoeg mogelijkheden in het Italiaanse routeschema om zijn kunstje van vorig jaar nog eens dunnetjes over te doen. "Er is weer een tijdrit van twintig kilometer en een halve rit met een aankomst bergop. We zullen een heel goed team hebben daar met Oscar Freire, Michael Boogerd en andere sterke renners. Ik hoop dat we het goed kunnen doen en dat ik weer voor het klassement kan gaan", aldus Dekker.

Deze week liet de Nederlander op Mallorca zien dat het met de vorm wel goed zit, hij won op het Spaanse eiland namelijk de Trofeo Pollença. "Ik heb een lange tijd niet kunnen rijden en als je dan je tweede wedstrijd van het seizoen wint, dan is dat goed voor je moraal. Ik ben heel erg blij, ik had dit nog niet zo snel verwacht. Maar ik had een goede winter, ik ben niet ziek geweest en ik ben heel blij met deze prestatie."

Zijn doelen voor dit seizoen zijn duidelijk. "Dit jaar zijn de meest belangrijkste wedstrijden voor mij de Tirreno, dan de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Daarna wil ik me voorbereiden op de Tour de France. Ik zal hem normaal gezien rijden dit jaar (vorig jaar miste hij de Tour door een virusinfectie, red.)."