[MoD] uitslagen halve finales

Stefan (sportfreak)
Raymond van Barneveld en Peter Manley hebben de finale van de Masters of Darts bereikt. Michael van Gerwen was echter de held van de avond met een negendarter.

Peter Manley – Mervyn King 6-5

In de eerste paar sets waren vielen de scores van beide spelers nog wat tegen, het uitgooien op de dubbels daarentegen was foutloos. De wedstrijd ging gelijk op en King mocht met een 3-2 voorsprong de pauze ingaan.

Na de pauze pauze nam King snel afstand van Manley en liep uit naar een 5-3 voorsprong. In de negende set kwam King op een 2-0 voorsprong en had nog maar één leg nodig voor de overwinning. Manley won volgende leg echter dankzij een 147 finish en won dankzij een 124 finish de set. In de tiende set kreeg King zelfs een pijl voor de wedstrijd, maar miste na 121 finish. Manley brak King en dwong een elfde set.

King kwam de tik niet meer te boven verloor de elfde set 3-1, waardoor Manley zich plaatst voor de finale. King had over de gehele wedstrijd een gemiddelde van 32,17 per dart, Manley kwam tot een gemiddelde van 31,67.

Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen 6-4

De wedstrijd tussen de twee Nederlanders werd een waar spektakel. Van Barneveld begon het sterkst aan de wedstrijd en won de eerste vijf legs. Daarna leek van Gerwen terug te komen maar wist bij een kans op een break zijn dubbels niet te raken waardoor Barney ook de tweede set won.

Van Gerwen zette de ingezette stijgende lijn van de tweede set in de derde set door en dankzij een elf darter kon bracht hij de stand terug tot 2-1. In de vierde set bleef van Gerwen goed gooien, maar ook van Barneveld bleef goed gooien en dankzij de foutloze dubbels won van Barneveld 3 legs en set.

De vijfde set moest door van Gerwen gewonnen worden om in de wedstrijd te blijven. Hij won de eerste leg en begon de tweede leg een 174 en een 180. Nadat hij daarna ook nog eens 147 uitgooide was de negendarter een feit. Met de negendarter wint ‘Mighty Mike’ een keuken. Van Barneveld raakte echter niet van slag en won zijn eigen leg, ook van Gerwen behield zijn eigen leg en won de set. Hij bracht daarmee de stand terug tot 3-2.

Ook na de pauze bleef het niveau hoog. Van Barneveld brak van Gerwen maar werd direct teruggebroken. Toen van Gerwen de beslissende vijfde leg won was de wedstrijd weer in evenwicht. Ook de zevende set ging naar van Gerwen, waardoor van Barneveld voor het eerst tegen een achterstand aan keek. De viervoudig wereldkampioen knokte zich echter terug en won de achtste leg met 3-0.

In de negende set kwamen er geen breaks waardoor van Barneveld op een 5-4 voorsprong kwam. In de tiende set wist van Barneveld dankzij een 130 finish van Gerwen te breken en dat bleek de beslissing. Breaks kwamen er niet meer en met 6-4 plaatste van barneveld zich voor de finale. Van Gerwen gooide een gemiddelde van 34,74 per pijl, van Barneveld kwam tot een gemiddelde van 33,92.