Italië boven in Ronde van Middellandse Zee

De Italiaanse renners hebben het ontzettend naar hun zin in de Ronde van de Middellandse Zee. Was gisteren Nocentini al de beste, vandaag won zijn landgenoot Gabriele Balducci. De renner uit de Acqua & Saponeploeg was de sterkste in de massasprint van de vijfde etappe.

De voorlaatste rit van de Franse rittenkoers ging van La Crau naar La Garde over een afstand van 145 kilometer. Zoals zo vaak werd ook deze etappe ingeleid door een lange vlucht. Na een tiental kilometers kozen de Fransman Dimitri Champion (Bouygues Telecom) en de Oekraïner Andrei Grivko (Milram) het hazenpad. Het duo werkte goed samen en behaalde al snel een maximale voorsprong van zes minuten.

Die riante voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon toen de ploegen van de spurters hun manschappen aan kop van het peloton zetten. Onder impuls van Lampre-Fondital, de knechten van Daniele Bennati, werd het tweetal zo nipt voor de rode vod ingerekend door de meute. In de sprint was het vervolgens niet Bennati (tweede), maar Balducci die aan het langste eind trok. Hun landgenoten Mirco Lorenzetto (Milram), Angelo Furlan (Crédit Agricole) en Marco Zanotti (Unibet.com) completeerde de top-vijf.

In het klassement bleef de leiding in handen van de Spanjaard José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne). Morgen staat de slotrit op het programma. Het peloton rijdt dan naar Italië, waar de ronde net als de vorige editie zal eindigen. De finale van de slotrit is overigens een kopie van La Primavera, met in de slotfase de Cipressa en de Poggio.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Gabriele Balducci (Ita)ASA3.28.43
2.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
3.Mirco Lorenzetto (Ita)MRMz.t.
4.Angelo Furlan (Ita)C.Az.t.
5.Marco Zanotti (Ita)UNIz.t.

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.José Ivan Gutierrez (Spa)CEI13.09.27
2.Ricardo Serrano (Spa)TCS0.52
3.Vladimir Efimkin (Rus)CEI1.03
4.Marco Fertonani (Ita)CEI1.08
5.Ivan Rovny (Rus)TCS1.12