Nys schrijft geschiedenis in Vorselaar

Op Sven Nys staat dit seizoen geen maat. De UCI-leider mocht in Vorselaar voor de vierde keer de bloemen komen halen. Daarmee tekende hij niet alleen voor zijn 30e zege van het seizoen, maar ook een unicum in de veldritsport; een Superprestige-grandslam, het winnen van alle acht Superprestigemanches.

Ook in de achtertuin van Bart Wellens, die wegens een gebroken pols forfait moest geven voor zijn thuiswedstrijd, was er geen kruid gewassen tegen Nys. De 30-jarige Vlaming besliste middels een straffe demarrage nog voor halfweg koers de wedstrijd. Op de droge ondergrond gaf hij iedereen, incluis wereldkampioen Erwin Vervecken, het nakijken, waarna hij de gemaakte kloof in het vervolg van de wedstrijd enkel nog uitdiepte.

Zodoende wist de Kannibaal uit Baal vrij makkelijk beslag te leggen op de laatste Superprestigemanche van het seizoen; wat alweer zijn 30e overwinning van deze wielerjaargang betekende. Klaas Vantornout eindigde knap als tweede, terwijl Erwin Vervecken de sprint om de derde stek naar zijn hand zette. Beste Nederlander was Gerben de Knegt op een vierde plaats.

Uitslag Vorselaar
1 Sven Nys (Bel/Rabobank) 1u01'33"
2 Klaas Vantornout (Bel/Fidea) + 0.40"
3 Erwin Vervecken (Bel/Fidea) + 1.02"
4 Gerben de Knegt (Ned/Rabobank) z.t.
5 Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb) z.t.

Eindstand Superprestige
1 Sven Nys (Bel/Rabobank) 150 pnt.
2 Erwin Vervecken (Bel/Fidea) 110
3 Bart Wellens (Bel/Fidea) 103
4 Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb) 99
5 Gerben de Knegt (Ned/Rabobank) 95