HD-DVD uitbreiding Xbox 360 ook in het zwart

De kleur wit is de laatste tijd weer helemaal in: iPods, flessen Malibu, de Wii en ook de Xbox 360 zijn allen gehuld in een wit jasje. Desalniettemin zijn er nog altijd mensen die hun producten liever in het wellicht wat meer sobere zwart zien. En ook aan hen is gedacht, wat onder andere blijkt uit de zwarte iPod en de zwarte variant van de Wii die binnenkort zal verschijnen.

De Xbox 360 is daarentegen, met uitzondering van enkele zeldzame limited edition exemplaren, voor de consument enkel in de witte versie te verkrijgen. Deze vlieger blijkt voor de HD-DVD uitbreiding ook op te gaan. Deze uitbreiding die binnenkort in de winkels komt te liggen zal naast het standaard wit namelijk ook in het zwarte worden uitgebracht, zij het alleen voor medewerkers van Microsoft. Dit is bekendgemaakt door Andy Pennel, een medewerker van het grote Amerikaanse bedrijf.

"We just got some goodies on our team: Xbox 360 HD-DVD drives in black! These limited-edition drives were made especially for those of us who helped work on the product, and come along with a black remote control."

Dit betekent overigens nog niet dat andere mensen nooit een zwarte HD-DVD uitbreiding in hun bezit kunnen krijgen. Wellicht is de hardware in de toekomst via evenementen of wedstrijden in de wacht te slepen.