FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 januari 2007

Free Windows XP Key

Te koop: Windows XP Home Edition License key. Was van een computer die is overleden, nu te koop voor slechts $40. Maak nu jouw illegale versie van Windows legitiem met deze code die niemand anders heeft gebruikt… Ik vraag me af of hij hem wel kwijt raakt nadat hij deze advertentie op eBay heeft gezet. Misschien dat iemand nog dommer als hij hem wel overneemt..

En omdat de advertentie niet meer werkt; Screen 1 en screen 2.

Tip van de dag; blur volgende keer even de code weg

Salihamidzic naar Juventus

Hasan Salihamidzic vertrekt aan het eind van het seizoen transfervrij bij Bayern München. De 30-jarige Bosnische middenvelder zet zijn carrière voort bij Juventus.

Salihamidzic ondertekent een vierjarig contract bij de club uit Turijn. "Ze hebben me een fantastische aanbieding gedaan", licht Salihamidzic zijn besluit toe in de Bild-Zeitung. "Het is bovendien een uitdaging die me zeer aanspreekt."

Berti Vogts bondscoach van Nigeria

Berti Vogts is de nieuwe bondscoach van de Nigeria. Dat maakte de voorzitter van de Nigeriaanse bond (NFA), Sani Lulu, bekend.

De 60-jarige voormalig international en bondscoach van Duitsland tekende zijn contract als bondscoach van Nigeria na een vergadering in Londen, zo bevestigde Lulu. Aan het einde van de maand volgt de officiële voorstelling in Nigeria.

De kwalificatie voor de Afrika Cup van 2008 in Ghana wordt de eerste opdracht voor Vogts. Daarna wacht de kwalificatie voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Nigeria greep vorig jaar maar net naast een ticket voor het WK in Duitsland en wil er over drie jaar absoluut bij zijn.

Als assistent krijgt Vogts waarschijnlijk voormalig Nigeriaans international Austin Equavoen naast zich. Die had sinds 2005 de leiding bij de “Super Eagles” in handen. Vogts wordt de eerste buitenlandse trainer van Nigeria sinds de Nederlander Jo Bonfrère. Bonfrère stapte in april 2001 op.

Wii luidruchtigste next-gen console

Er wordt veel geklaagd over het geluid dat de verschillende consoles produceren. Vooral de Xbox 360 was veelvuldig het slachtoffer hiervan en dat bracht een gamer op het idee om het geluid dat de Wii, de Xbox 360 en de PlayStation 3 maken met elkaar te vergelijken. Omdat het geluid voornamelijk werd veroorzaakt door de DVD drive is er gekeken naar het geluid dat de DVD-drive en de hard-disk maken, en het geluid dat de console uit zichzelf produceert als het aanstaat.

Verrassend genoeg maakt de Wii het meeste lawaai bij het spelen van een spel vanaf DVD. Het laden vanaf de harde schijf en het standaard geluid van de console ligt daarentegen wel het laagst. Speel je voornamelijk vanaf je harde schijf dan kun je de PS3 het beste links laten liggen en gebruik je je console enkel als verlichting of verwarming dan levert de 360 je het meeste geluidsoverlast op.

De gedetailleerde bevindingen van het onderzoekje kun je hier lezen.



Jade Raymond spreekt over Crowd Control in Assassin's Creed

Tijdens de Game Developers Conference zal Jade Raymond van Ubisoft een presentatie geven over Assassin's Creed en de besturing die de AI aan de massa moet geven.
Bigger can be better, but it rarely brings anything new to the player experience. This talk explores how the Assassin's Creed team hit upon the interesting conclusion that lots of people on screen does NOT equal crowd gameplay. This talk will walk you through how we harnessed the chaos of emergent crowd behavior to create recognizable rules that the player can use to develop their own strategies and play style.

Het is misschien niets over het verhaal van Assassin's Creed, maar het is interessant om te zien hoe Ubisoft deze uitdaging heeft aangepakt, aangezien het een essentieel onderdeel van de gameplay belooft te worden.

De GDC wordt van 5 tot 9 maart in San Francisco gehouden worden. Wanneer Jade haar toespraak gaat houden is niet bekend.

Fans raken slaags op Australian Open

150 Servische en Kroatische supporters zijn op de Australian Open met elkaar op de vuist gegaan. Er vielen geen gewonden. De vandalen werden door de politie van het complex verwijderd.

"Het waren vooral Serviërs die Kroaten uitdaagden. Ze zijn daarom van het complex verwijderd", legt politiewoorvoerder Katherine Jess uit.

Supporters uit beide kampen hadden de hele morgen naar elkaar gescholden. Voor het hoofdveld, de Rod Laver Arena, kwam het daarna tot een confrontatie. De politie kwam tussenbeiden. De onruststokers werden daarop snel verwijderd.

Steve Wood, de voorzitter van de Australische Tennisfederatie, feliciteerde de ordetroepen voor hun snelle en kordate optreden. "We hopen dat onze snelle interventie een duidelijk signaal is voor zij die de grenzen van het aanvaardbare willen aftasten tijdens deze familie-happening", aldus Wood.

Blade Interactive geeft top secret game naam: Hydrophobia

Hydrophobia, een ander woord voor watervrees, is de naam die Blade Interactive aan zijn geheime project heeft gegeven. Het bedrijf dat vooral bekend is van zijn World Championship Snooker-games werkt al enkele jaren aan de game, maar tot vandaag werden er geen details vrijgegeven over het project. Nu de game dan eindelijk een naam heeft gekregen, is de developer nogsteeds erg zuinig met het vrijgeven van informatie en moeten we het doen met slechts een aantal concept arts van de game.

De game wordt waarschijnlijk een actie-adventure die zich afspeelt in een waterrijke omgeving. Het spel zal verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en mogelijk ook de PC. Wanneer de game in de winkels zal gaan liggen is uiteraard ook nog niet bekend.






Uitslagen NFL divisional playoffs

Vier wedstrijden met als inzet de vier plaatsen in de Championship Games. Dat stond afgelopen weekend op het programma in de NFL. De lijst van teams die ooit deze Championship Games speelden werd weer een team langer.

De Indianapolis Colts reisden af naar Baltimore, de stad waar de ploeg tot 1983 speelde als de Baltimore Colts. De havenstad kreeg ondertussen een nieuwe ploeg, de Ravens, welke enkele jaren terug de Superbowl won dankzij een sterke verdediging. Opnieuw was de verdediging van de Ravens dominant, maar de voet van Colts-kicker Adam Vinatieri bleek de beslissende factor. Geen enkele touchdown werd gescoord in de tweede opeenvolgende wedstrijd waarin niet de aanval maar de verdediging van de Colts de betere helft van de hoefijzers was. Na vijfmaal Vinatieri en tweemaal Matt Stover stond de eindstand op de borden: 15-9, de eerste thuisnederlaag in deze playoffs.

De Philadelphia Eagles gingen op bezoek bij de vorig jaar nog ontheemde New Orleans Saints. De wedstrijd in het Louisiana Superdome ging lange tijd gelijk op, met een touchdown van Donte' Stallworth die de twee field goals van John Carney teniet deed, en touchdowns van sterrookie Reggie Bush en veteraan Brian Westbrook die voor een 14-13 ruststand zorgden. Direct na de hervatting namen de Eagles opnieuw de leiding door wederom Westbrook, maar het enige gevolg was dat Deuce McAllister van de Saints op stoom kwam. Twee scores op rij in het derde kwart deden de bezoekers de das om. Een field goal van David Akers en een fumble van Saints-quarterback Drew Brees aan het begin van het laatste kwart kon aan het verlies niets meer veranderen. Het bleef bij 24-27. Voor de Saints was het pas de tweede keer sinds de oprichting in 1967 dat een playoff-wedstrijd gewonnen werd.

Verdedigende dominantie in de NFC was het handelsmerk van de Chicago Bears, die als eerste geplaatst de playoffs in gingen. Tegen de Seattle Seahawks, verliezend finalist van vorig seizoen, hadden de Bears het echter lastig. Ondanks dat wisten zij wel de score te openen via running back Thomas Jones. Direct na het begin van het tweede kwart kwamen de Seahawks echter terug via hun grootste aankoop van het naseizoen, Nate Burleson. Precies twaalf seconden duurde de balans; het kostte quarterback Rex Grossman en receiver Bernard Berrian slechts een play om de tweede Bears-touchdown te scoren. Vervolgens moesten de Seahawks tot twee minuten voor rust wachten vooraleer Shaun Alexander het varkensleer in de endzone van Chicago wist te dragen. Anderhalve minuut later scoorde Jones zijn tweede touchdown van de wedstrijd. Het derde kwart begon goed voor de 'Hawks. Na vijf minuten kwam kicker Josh Brown zijn kunsten vertonen, en vijf minuten later zette Alexander zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Echter, waar Brown tijdens het reguliere seizoen een aantal wedstrijden besliste, was het dit keer zijn tegenhanger aan Bears-zijde die de show en de wedstrijd stal. De gelijkmaker kwam van de voet van Robbie Gould met nog vijf minuten te gaan. Het betekende dat een verlenging de beslissing moest brengen via sudden death. Na opnieuw vijf minuten tekende Gould vanaf 49 yards voor de winnende score.

Als eerste geplaatst zijn betekent nog niet dat je zonder veel problemen de Superbowl kan bereiken. Zeker niet wanneer je eerste opponenten de New England Patriots van quarterback Tom Brady en coach Bill Belichick zijn. Zoals de San Diego Chargers ondervonden. De Patriots openden de score via kicker Stephen Gostkowski. Sterspeler LaDainian Tomlinson van de Chargers wist echter halverwege het tweede kwart de Bolts op voorsprong te zetten, waarna Michael Turner deze mocht uitbreiden met een tweede touchdown. Via Jabar Gaffney hielden de Patriots de achterstand bij vier punten halverwege de wedstrijd. Het derde kwart leek veel op het eerste. De enige die op het scorebord kwam was Gostkowski, en het verschil was hiermee gereduceerd tot een punt. In het vierde kwart scoorden de Chargers echter weer een touchdown. Wederom halverwege het kwart, wederom via Tomlinson. Wat daarna gebeurde leek echter meer op een flink aantal wedstrijden van de New England Patriots. Brady bracht zijn ploeg nog eenmaal in de end zone, waarna een poging tot tweepuntsconversie lukte. De defensive line van de Patriots werd het eigen gewicht weer eens in goud waard, waarna Brady nog drie en een halve minuut had om 85 yards te overbruggen en de wedstrijd te beslissen. Gostkowski, net als zijn voorganger Vinatieri, schopte de Patriots voor de vierde keer in zes jaar naar de AFC Championship Game: 24-21.

Uitslagen
13 janIndianapolis Colts@ Baltimore Ravens15-6
13 janPhiladelphia Eagles@ New Orleans Saints24-27
14 janSeattle Seahawks@ Chicago Bears24-27, OT
14 janNew England Patriots@ San Diego Chargers24-21

Programma
21 janNew Orleans Saints@ Chicago Bears
21 janNew England Patriots@ Indianapolis Colts

Microsoft bereidt launch 360 in China voor?

Dat Microsoft overweegt de Xbox 360 ook in China te lanceren is allang geen nieuws meer. Het lijkt er nu echter op dat Microsoft deze stap binnen enkele maanden wil gaan uitvoeren, zo denken 'industry sources'.

Mircosoft is momenteel in overleg met locale internet providers en PC-fabrikanten, en wil verschillende sales agents voor de Xbox 360 aan gaan stellen verspreid over het hele land. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat de regels van de Chinese overheid worden nageleefd en dat de betrokken ministeries bekend raken met de mogelijkheden van het apparaat, aldus dezelfde 'industry sources'. Dit is belangrijk omdat de Chinese overheid alle import games checkt op schadelijke inhoud en nogal strakke regels heeft wat gamen betreft. Zo is er al een minimum leeftijd voor internetcafé's ingevoerd en zijn gewelddadige games al enige tijd verboden in het land.

Microsoft weigert bekend te maken wanneer zij de 360 willen launchen in China, maar retailers in Shanghai geven aan dat dit zo rond het Chinese nieuwjaar, half februari, zal zijn.

"We take a long-term approach to each market and continue to evaluate the China market for opportunities," aldus Andres Vejarano, Regionale Marketing Director van Microsoft's Entertainment & Devices divisie in Azië en China.

"Microsoft definitely hopes to launch its Xbox 360 as soon as it can and a clear plan has been set for 2007," aldus een 'industry source' die onbekend wil blijven. "The company has been talking to a wide range of potential sales agents, getting feedback from game testers and experimental users, and doing everything they can with the sole aim of launching Xbox in China as soon as possible".

De snel groeiende Chinese gamesmarkt bestaat momenteel uit 120 miljoen mensen, van een totaal van 1.3 miljard Chinezen die gebruik maken van internet. Het land bevat dus genoeg potentiële gamers om de 360-launch ook in dit land een groot succes te maken.

Badeend in vijver NAi

Icoon OpmerkelijkDat kunstenaar Florentijn Hofman niet meer tevreden met een lief klein geel eendje in bad is mag wel duidelijk zijn. In Rotterdam maakte een enorme gele badeend zijn opwachting in de vijver bij het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam. Deze ligt er alleen om te kijken hoe stabiel het enorme gevaarte is. Er zullen ook ingenieurs aan te pas komen.

De badeend wordt gemaakt voor de Biënnale Estuare die op 1 juni van start zal gaan in de Franse steden Nantes en Saint-Nazaire en het hele gebied van de monding van de Loire. Hier doen ongeveer dertig kunstenaars uit de hele wereld aan mee.

De enorme gele eend met zijn oranje snavel en lieve zwarte ogen drijft vanaf Nantes de Loire in etappes van ongeveer tien kilometer naar Saint-Nazaire. De uitgegroeide badeend is 20 meter hoog, 26 meter lang en 19 meter breed. De grote knul of dame zal worden getrokken door een sleepboot. De aaibare badeend zal ongeveer drie maanden doen over een tocht van zestig kilometer en zal onderweg vijf keer voor twee weken aanleggen.

De kunstenaar heeft niet zomaar voor de gele badeend gekozen. De badeend is bekend bij alle nationaliteiten. " Iedereen heeft iets met een badeend. Hij is een glimlach voor de maatschappij in tijden van globalisering, waar de oceaan onze badkuip is ", aldus Hofman.

Badeendje



Jong Oranje tegen Tsjechië en Ierland

Op vrijdag 23 maart treedt Jong Oranje aan voor een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. De twee landen zullen ook actief zijn op het EK onder 21, welke van 10 tot en met 23 juni 2007 in Nederland plaats vindt.

Dit duel zal in Tsjechië worden gespeeld. Het is nog onduidelijk wat de locatie van deze wedstrijd zal zijn. Vier dagen later staat er wederom een oefenwedstrijd voor Jong Oranje op het programma. Dan zal Ierland de tegenstander zijn. Deze wedstrijd vindt in eigen land plaats en ook hier is nog niet te zeggen waar de confrontatie wordt afgewerkt.

De wedstrijden tegen Tsjechië en Ierland gelden als voorbereiding op het naderende Europees Kampioenschap onder 21. Jong Oranje is ingedeeld in groep A en komt in actie tegen Israël (10 juni), Portugal (13 juni) en België (16 juni). In groep B zullen Engeland, Italië, Servië en Tsjechië tegen elkaar gaan spelen.

De Ieren zullen niet te zien zijn op het Europees kampioenschap. Het land wist zich niet te plaatsen voor de eindronde. Ook Rusland zal verstek laten gaan bij dit evenement. De Russen zullen op 6 februari tegen Jong Oranje aantreden voor een oefeninterland. Deze wedstrijd wordt in het Euroborg-Stadion gespeeld en begint om 20:00.

Burn laat zich weer eens zien

Eind 2005 werd de shooter Burn voor de PC al aangekondigd, maar daarna was het lange tijd stil rond het spel. Burn is een FPS die qua speelstijl erg veel weg heeft van Turok. Het spel zal zowel single- als multi-player te spelen zijn.

Deze week is het spel echter weer onder de aandacht gebracht door een tweetal trailers die zijn vrijgegeven.

Trailer 1: mov-bestand / wmv-bestand

Trailer 2: mov-bestand / wmv-bestand

Jol: "Davids niet naar Amerika"

Martin Jol, trainer van Tottenham Hotspur, heeft laten weten dat Edgar Davids gewoon bij zijn ploeg zal blijven. Momenteel is de middenvelder in gesprek met FC Dallas, maar volgens de oefenmeester zullen deze besprekingen binnenkort worden gestaakt.

"Ik denk dat hij blijft", aldus Jol tegenover de Volkskrant. "Dat heeft Edgar me zelf verteld. Dallas betaalt volgens mij nooit het salaris van Tottenham."

Davids komt tot nu toe nauwelijks in de planning van Tottenham Hotspur voor. Het heeft er bovendien alle schijn van dat dit op korte termijn niet zal gaan veranderen. "Bij ons zal hij slechts af en toe meedoen en een rol spelen in de opleiding van jongeren. Het is aan hem. Maar ik kan hem nog goed gebruiken."

FOK!radio: Feest-dj's bouwen Fratellis om

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het Onzin Voor Je Leven forum is weer een mannenbolwerk. De enige vrouwelijke mod Chowi hield ermee op. En dus moest er een nieuwe mod gevonden worden. Afgelopen week hoorden we dat SiemeN dat zou worden. Hij is alweer drie jaar geregistreerd als gebruiker van het FOK!forum en heeft eigenlijk alleen maar ONZ-topics in zijn actieve topics staan. Maar wie is het eigenlijk? We gaan hem vanavond proberen te doorgronden, want hij zit in de uitzending van FOK!radio. Kan hij meteen eens zijn visie op Onzin geven en vragen we of hij vindt dat het een puur baggerforum is, zoals velen denken. De uitzending begint uiteraard weer om 20:00 uur stipt!

Tutududutududutudududududu. Daarmee werden The Fratellis bekend in Nederland. De 3FM-dj's die aan het einde van het vorige jaar in het Glazen Huis op de Neude zaten werden er vrolijk van en al snel was het nummer bekend. En nu carnaval nadert, moet je daar natuurlijk gebruik van maken. Althans, dat zou wel eens de gedachte kunnen zijn van Dj Jerome en Dj Gerrit. Zij maakten een carnavalsversie van het nummer en doopte het Clap & Jump. Wat ze ermee willen en of het allemaal wel legaal is horen we van Dj Jerome zelf, want ook die zit in de uitzending.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Yvonne gaat weer met ons roddelen en Nikky neemt de week op het forum met ons door! Van haar willen we natuurlijk ook weten hoe het gaat met de kleine op komst. Over twee dagen is ze uitgerekend! En als het goed is, is Blinky weer zover om een stelling te deponeren.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Najib Amhali wint Cabaret Award 2006

De uit Marokko afkomstige cabaretier Najib Amhali heeft de Cabaret Award 2006 gewonnen in de categorie 'Beste Cabaretier'. Deze publieksprijs voor cabaretiers werd toegekend door bezoekers van de site van het Cabaretmagazine. Jochem Myjer werd op grote afstand tweede. Derde werd Theo Maassen, vierde Bert Visscher en vijfde Marc-Marie Huijbregts. In totaal waren er 41 mannelijke cabaretiers genomineerd.

De prijs voor de beste cabaretière ging voor de tweede keer op rij naar Sara Kroos. 'Ex-Lama' Kroos moest het opnemen tegen twaalf andere genomineerden. Op de tweede plaats eindigde cabaretière en VARA-presentatrice Claudia de Breij.

Het tv-programma De Lama's van BNN won de prijs voor beste cabaretprogramma. Eind 2006 won dit programma al de Gouden Televizier-ring. De overige prijzen gingen naar Arie & Silvester (beste cabaretformatie) en naar Brokstukken (grootste aanstormend talent). Deze laaste groep bestaat uit Arjan Smit, Chris King Perryman en Korneel Evers. De prijs voor de beste fansite ging naar NajibAmhalifan.nl.

Pieter Storms veroordeeld voor dronken rijden

Televisiemaker Pieter Storms is door de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot tien maanden rijontzegging wegens rijden onder invloed. Storms is tevens veroordeeld tot 1500 euro boete en een schadevergoeding van 900 euro na een vernieling.

Dat hebben het Openbaar Ministerie (OM) en een woordvoerder van The Storms Factory meegedeeld.

Storms trachtte in september met te veel alcohol in het bloed samen met een vriend met hun twee auto's uit een parkeergarage in Bergen te rijden na het betalen van slechts één kaartje. Hierbij raakte de slagboom beschadigd en werd de politie ingeschakeld, zo stelt het OM. Storms weigerde een bloedproef.

Volgens een woordvoerder van The Storms Factory, het productiebedrijf van Storms, gaat de journalist in hoger beroep.

'Sally Spectra' (72) overleden

Icoon ShowbizzDarlene Conley, onder kijkers van The bold and the beautiful beter bekend als Sally Spectra, is gisteren overleden aan de gevolgen van maagkanker. Conley speelde bijna 20 jaar in de soap, en is 72 jaar geworden.

De actrice begon in maart 1987 met haar rol als Sally Spectra, en hield dit tot november 2006 vol, in totaal zo'n 5000 afleveringen. In november stopte Conley, en maakte ze de ziekte aan haar collegae bekend. In Nederland zal ze nog twee jaar te zien zijn in The bold and the beautiful.




Met dank aan Renesite en static voor de submit.

Moordverdachten Duits echtpaar Musselkanaal bekennen

Icoon MisdaadDe drie verdachten van de moord op een bejaard Duits echtpaar, begin juli in het Groningse Musselkanaal, hebben tegenover de politie bekend betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van de man en vrouw. Ze wilden het echtpaar bewusteloos slaan om hun auto te stelen.

Dat heeft advocaat Willem-Jan Ausma, raadsman van een van de verdachten, maandag gezegd. De drie verdachten zijn een 24-jarige man uit Musselkanaal, een 17-jarige jongen uit Ter Apel en een 16-jarig meisje uit Musselkanaal. Ze staan donderdag terecht voor de rechtbank in Groningen.

Polen
Het drietal wordt ervan verdacht de 73-jarige man en de 71-jarige vrouw uit Duitsland te hebben doodgeslagen met palen uit een weiland. De verdachten waren uit op de auto van het echtpaar, die ze vervolgens in Polen wilden verkopen. De twee mannelijke verdachten zijn van Poolse afkomst.

Het OM bevestigt dat de drie verdachten verklaringen hebben afgelegd, maar wil niet zeggen of het om bekentenissen gaat. ''Ze hebben in elk geval verklaringen afgelegd waar wij niet omheen kunnen'', aldus een woordvoerder.

Paal
Volgens Ausma, advocaat van de 25-jarige verdachte, heeft zijn cliënt toegegeven het echtpaar met een paal te hebben geslagen, maar zou hij niet de fatale klappen hebben uitgedeeld. De politie stelde al eerder vast dat het meisje niet heeft geslagen, maar de twee andere verdachten wel.

De man en jongen zijn beiden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De advocaten van de 17-jarige jongen en het 16-jarige meisje willen niets kwijt over de zaak, omdat hun cliënten minderjarig zijn.

De drie verdachten verschijnen donderdag afzonderlijk voor de rechter.

'Wachttijd bij servicenummers niet betalen'

Icoon BinnenlandsEen groot deel van de Tweede Kamer is het beu dat mensen die bellen naar een helpdesk niet alleen de gesprekskosten betalen voor de daadwerkelijke hulp, maar ook voor de tijd dat ze moeten wachten tot ze iemand aan de lijn krijgen.

PvdA-Tweedekamerlid Martijn van Dam en zijn CDA-collega Jos Hessels gaan er dinsdag bij minister Joop Wijn van Economische Zaken op aandringen hier een einde aan te maken. De Kamer behandelt dan een wetsvoorstel dat de waakhond van de telefoonbedrijven, Opta, sterkere bevoegdheden geeft om misbruik van zogeheten 0900-servicenummers tegen te gaan. De Opta kan dan sancties opleggen en eventueel deze nummers, waarvoor extra betaald moet worden, intrekken.

Van Dam zegt dat mensen die bellen naar een helpdesk van bijvoorbeeld een internetprovider of energiebedrijf soms wel twintig minuten tot een half uur moeten wachten voor ze aan de beurt zijn: "Intussen loopt de meter gewoon door".

'Modellen mogen niet te dun en niet te jong'

Icoon GezondheidEen model van 1,75 meter lang moet zeker 57 kilo wegen. En ze mag niet jonger zijn dan zestien jaar. Dat vindt de Academy for Eating Disorders (AED), een internationale organisatie voor onderzoek naar, onderwijs over en behandeling van eetstoornissen.

De Academy doet een beroep op de mode-industrie om extreem magere modellen op de catwalk en in modebladen te weren. "De recente tragische dood van enkele modellen benadrukt de noodzaak van een regulering door de mode-industrie", zegt Eric van Furth, directeur behandelzaken van Centrum Eetstoornissen Ursula en voorzitter van de AED.

"Momenteel overlijden te veel modellen als gevolg van een eetstoornis. Met richtlijnen willen we de mode-industrie helpen gepaste maatregelen te nemen bij de bescherming van de gezondheid en het welzijn van haar modellen", aldus Van Furth.

Eetstoornissen kunnen ontstaan door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren, waaronder sociaal-culturele invloeden als de binnen de mode-industrie heersende ultradunne standaard van het schoonheidsideaal.

De AED vindt dat een model een body mass index (BMI, het gewicht in kilo's gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters) moet hebben van ten minste 18,5. Die waarde is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkend als de grens voor ondergewicht.

Mtiliga tot 2009 bij NAC Breda

Patrick Mtiliga is tot medio 2009 bij NAC Breda te bewonderen. Aan het begin van het seizoen nam de Brabantse club de speler over van Feyenoord. In de eerste helft van dit seizoen heeft de Deen laten zien dat hij een vaste waarde is voor de ploeg.

Mtiliga had bij NAC Breda een contract voor één seizoen en doet er nu dus nog twee jaar bij. In het verleden kwam de verdediger ook nog uit voor FC Kopenhagen, Excelsior en Feyenoord. Tot nu toe speelde de verdediger in totaal 191 wedstrijden. Hierin wist hij 29 keer te scoren.

Werder Bremen wil Carew

Bundesliga-leider Werder Bremen overweegt het aantrekken van John Carew. De spits van Olympique Lyon zou deze winter al naar Duitsland moeten komen.

De lange Noor komt bij de Franse kampioen niet aan veel speeltijd toe, en wil derhalve spelen bij een andere club. Zijn huidige contract loopt nog tot 2009. Thomas Schaaf, trainer van Werder Bremen, heeft inmiddels bevestigd dat er contact is tussen beide partijen.

"Wij zijn in hem geïnteresseerd, en hij is erg positief over een eventuele overgang", aldus Schaaf. De Duitse titelkandidaat is echter niet de enige kaper op de kust. Werder krijgt concurrentie uit Engeland, waar Liverpool, Middlesbrough en Newcastle United ook allen azen op de handtekening van de boomlange spits.

'R. Koeman wil Kanu naar PSV halen'

PSV is nog altijd op zoek naar een extra aanvaller. De Eindhovenaren zouden interesse hebben in de diensten van Nwanko Kanu. Sportweek wist te melden dat Ronald Koeman al met de Nigeriaan, welke onder contract staat bij Portsmouth, heeft gesproken.

Gedurende de winterstop heeft PSV al een paar keer geprobeerd om vers bloed voor de aanval te contracteren. Zo heeft de club geprobeerd om Danko Lazovic van Vitesse en Alberto Luque van Newcastle United naar Eindhoven te halen, maar de clubs van het duo wilde hun speler niet laten gaan.

Kanu is bezig aan zijn eerste seizoen bij Portsmouth, waar hij boven verwachting presteert. Hiervoor speelde de Nigeriaan twee seizoenen bij West Bromwich Albion. Hier wist de voormalig speler van Ajax geen potten te breken.

Afgelopen week, tijdens een interview met de Volkskrant, liet Kanu weten dat hij het naar zijn zin heeft bij Portsmouth. Toch zou de aanvaller ook wel oren hebben naar een nieuwe club.

Aissati niet naar Roda JC

PSV heeft nog altijd geen club op het oog waar Ismail Aissati het huidige seizoen af zou maken. Enkele dagen geleden ging het gerucht dat Roda JC in de markt zou zijn om de speler te huren, maar de Limburgers trokken maandag Bas Sibum van FC Twente aan.

"Aissati was inderdaad een mogelijkheid", zegt Rick Cremers, persvoorlichter van Roda JC. "Maar met de komst van Sibum is dat geen optie meer." PSV is nog altijd druk bezig om een tijdelijke club voor Aissati te vinden. Op die manier zou hij dan meer speeltijd kunnen krijgen en vergaart hij meer ervaring in de Eredivisie. Een groot aantal clubs hadden belangstelling voor de jonge middenvelder, maar een geschikte club is tot op heden nog niet gevonden.

Serena Williams door op AO

Tennister Serena Williams heeft op de Australian Open met gemak gewonnen van de Italiaanse tegenstander Mara Santangelo. Williams, die vorige week haar rentree maakte na vier maanden stil te hebben gezeten door een blessure, versloeg de Italiaan met 6-2, 6-1.

Williams denkt dat ze zeker kans maakt op haar derde titel op dit tennistoernooi. "Ik heb er hard voor moeten trainen en ben blij dat ik weer op niveau ben," vertelde Williams achteraf. Williams komt in de tweede ronde uit tegen de Luxemburgse Anne Kremer.

Eto'o terug op het trainingsveld

Samuel Eto'o, speler van FC Barcelona, heeft de training bij zijn club weer hervat. Dit is goed nieuws voor trainer Frank Rijkaard. Afgelopen weekend verloren de Catalanen met 3-1 van Espanyol. Bovendien sloeg de oefenmeester een ruit van de dug-out kapot.

De laatste wedstrijd van Eto'o dateert alweer van eind september. Toen speelde FC Barcelona in het kader van de Champions League tegen Werder Bremen. In dat duel liep de aanvaller een zware blessure aan zijn knie op. Dit is ook de reden waarom de international van Kameroen de laatste maanden niet meer kon spelen.

Het is nog niet te zeggen wanneer Eto'o zijn definitieve rentree in de selectie van trainer Rijkaard zal maken. De terugkeer op het trainingsveld duidt er alleen maar op dat de speler in de laatste fase van zijn herstelproces zit. De verwachting is dat de aanvaller de komende weken trainingen met de beloften mee zal trainen. Ook zal hij enkele keren invallen tijdens wedstrijden bij dit elftal. Op deze manier zal de Kameroener langzaam maar zeker weer op zijn oude niveau terugkeren.

Top of Flop: Black Shoes

Vorige week hadden we opnieuw een unanieme uitslag: "Pictures" van Sia is een flop, dus.. Karstman verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "ze zeurt een beetje.... normaal houd ik wel van een beetje zeurderig zingende dames maar dit werd al snel vervelend..".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met The Films, een Amerikaanse band uit Charleston, South Carolina. The Films bestaat uit vier heren: Michael, Kenneth, Jake en Adam. Ze kennen elkaar al van de middelbare school, maar ze spelen pas drie jaar samen. Afgelopen jaar jaar waren ze op hun Europese tour het voorprogramma van The Kooks. Hun nieuwe album "Don't Dance Rattlesnake" komt in februari uit. De eerste single van deze CD wordt "Black Shoes".

Twinky is wel positief over dit nummer: "Oh, die vind ik echt heel leuk. Het heeft boybandhitjepotentie, maar ondertussen ook nèt wat meer dan dat, ook door de leuke clip. Het muziekje is een beetje Green Day achtig.".

Ik vind het ook zeer goed. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Mogelijk een Ghostbusters game in ontwikkeling

"If there's something strange, in your neighbourhood, who you gonna call? Ghostbusters!". Tenzij je in de jaren '80 en vooral de jaren '90 nooit tv gekeken hebt zullen deze woorden je bekend in de oren klinken. Het lijkt er nu op dat de tamelijk onbekende Europese developer Zoofty bezig is met een game gebaseerd op deze op spoken jagende cult-helden.

Er zijn enkele filmpjes online verschenen die deze geruchten kracht bij zetten. Het feit dat in het onderste filmpje duidelijk de gelijkenis van Bill Murray als Peter Venkman is gebruikt, en de stem ook wel eens de zijne zou kunnen zijn, doen vermoeden dat deze game echt in ontwikkeling is, en misschien al verder gevorderd is dan de meesten zouden verwachten.

McLaren presenteert MP4-22

Voorafgaand aan de presentatie van de MP4-22, die vanavond in Valencia zal plaatsvinden, heeft McLaren Mercedes foto's van de nieuwe bolide vrijgegeven.

De MP4-22 zal vanavond om zeven uur in Valencia worden gepresenteerd. Fernando Alonso en Lewis Hamilton zullen de wagen dan door de straten van de Spaanse stad sturen. Vanaf woensdag krijgt de wagen zijn eerste shakedowns, de eerste uitgebreide testritten volgen over een week.

Klik op de foto's voor een uitvergroting.

Ruud: 'Wij staan achter Becks'

Ruud van Nistelrooij heeft in een interview verteld dat de spelers van Real Madrid nog altijd achter David Beckham staan. De Engelsman is door coach Fabio Capello naar de tribune verwezen.

Van Nistelrooij, die in zijn carrière zowel bij Real Madrid als Manchester United met Beckham speelde, vindt het jammer dat zijn maatje naar de Verenigde Staten vertrekt. De overstap van Becks heeft voor veel ophef gezorgd, en Capello wil geen beroep meer doen op de ex-international, die een contract voor vijf jaar tekende bij Los Angeles Galaxy.

Ondanks de situatie waarin Beckham verkeert, steunt hij de spelersgroep nog steeds. "Voor de wedstrijd tegen Real Zaragoza afgelopen zondag, was hij ook in de kleedkamer, om ons een hart onder de riem te steken", aldus Van the Man. "Zijn instelling is altijd goed, hij steunt het team, en dat is wat hij zal blijven doen. Helaas kunnen wij niets veranderen aan zijn situatie, maar zoals hij ons steunt zullen wij dat ook doen."

Hallo Gertjan

Dit is Gertjan Agtereek. Niet alleen stichter van een heel nieuw soort geloof in kerkjes in onder andere donker Afrika maar ook liefhebber van aardse zonden, nemen we een kijkje in een open dirretje wat hij op z'n website heeft staan dan komen we behalve muziek en wat familie en vriendenkiekjes ook de nodige dames tegen, in alle soorten en maten en van jong tot wat ouder, dat is nog eens een goed voorbeeld voor z'n eigen gemeenschap.

En om verder te gaan met goeie voorbeelden van hoe het niet moet, hij is ook betrokken bij de nodige verduisteringszaken waarbij hij geld ophaalde, zogenaamd voor z'n kerkje in Afrika en vervolgens alles in eigen zak stak, fijne vent dus.

Update: Gertjan is een beetje verlegen geworden door alle aandacht en heeft z'n open dirretje leeg gemaakt, kinderachtig hoor...

Met dank aan hornage voor de submit.

Niemeyer per direct weg bij FC Twente

Werder Bremen neemt Peter Niemeyer per direct over van FC Twente. Beide clubs bereikten maandag overeenstemming over een transfersom. Niemeyer was eerder al akkoord gegaan met Werder over een contract vanaf de zomer.

Zijn oude contract bij de Tukkers liep eind van dit seizoen af. "We verwachten van hem nog geen wonderen", aldus technisch directeur Klaus Allofs. "We denken wel dat hij zich bij ons verder kan verbeteren. Hij kan centraal in de verdediging spelen en als defensieve middenvelder. Met Niemeyer halen we een talentvolle Duitse speler die zich snel zal aanpassen."

Niemeyer speelde 106 Eredivisieduels voor Twente en scoorde daarin vier maal.

Album van de dag: Interpol

Vandaag als AVDD; Interpol. Het is een redelijk nieuwe band, namelijk uit 1998. Ze zijn op tournee geweest met bands als The Cure, U2 en Coldplay. Ook stonden ze op op Lowlands, Rockin Werchter, Roskilde en Rockin' Park Ze hebben twéé albums, en Antics van 2004 is de nieuwste.
Klik hier of hier voor een fantastisch live voorproefje.

1. Next Exit 3:20
2. Evil 3:35
3. Narc 4:07
4. Take You on a Cruise 4:54
5. Slow Hands 3:04
6. Not Even Jail 5:46
7. Public Pervert 4:40
8. C'Mere 3:11
9. Length of Love 4:06
10. A Time to Be Small 4:50
41:33

Interpol - Antics (2004).rar

Veel luisterplezier!

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in Australië het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Siccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag één waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

Le Guen nieuwe trainer PSG

De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain heeft Paul Le Guen aangesteld als nieuwe trainer. De 42-jarige Fransman volgt bij de club uit Parijs Guy Lacombe op.

Le Guen, oud-speler van PSG, was drie jaar lang succesvol met de Franse kampioen Olympique Lyon. Deze club loodste hij tussen 2002 en 2005 naar drie landstitels. In mei 2005 stapte hij na het behalen van de derde titel op en ging aan de slag bij het Schotse Glasgow Rangers. Daar kreeg hij het onder meer aan de stok met aanvoerder en clubicoon Barry Ferguson. Ook de resultaten vielen tegen. Begin januari gingen club en trainer dan ook uit elkaar.

Screenhots en info Ninja Gaiden Sigma

Op de website 1up.com is een interview met Yohsuke Hayashi, hoofd-ontwerper van Sigma bij Team Ninja, verschenen over de game Ninja Gaiden Sigma voor de PlayStation 3. In dit interview is een hoop info te vinden, maar ook een aantal nieuwe screenshots.

De game is nu voor ongeveer 35% af en ze kunnen in principe het hele spel spelen. Doordat het spel alle zeven processoren van de Cell-processor gebruikt zal het spel grafisch er erg goed uitzien (elke texture wordt opnieuw gemaakt), en er zijn ook nieuwe gameplay-mogelijkheden door de kracht van de PS3. Bepaalde ideeën konden met Ninja Gaiden Black op de Xbox niet uitgevoerd worden, maar nu op de PS3 wel.

Zo zullen er tijdens bepaalde levels helikopters over de stad vliegen en je aanvallen door bommen te laten vallen. Er is ook goed geluisterd naar de feedback en één van de toegevoegde elementen is aangedragen door de gamers zelf; schieten met de pijl en boog terwijl je springt.

Rachel kwam al eerder voor in Ninja Gaiden, maar ze is nu speelbaar en het is zelfs mogelijk om de haarstijl te veranderen in de game. Dit is iets wat ze er graag in wilden hebben, maar wat niet veel zal toevoegen aan de gameplay.

De game zal draaien op 720p omdat Team Ninja dit de optimale resolutie vindt voor de PS3. Dit deel zal geen online multiplayer bevatten, maar binnen Team Ninja zijn ze er wel mee bezig. In een volgend deel is de kans groot dat het er wel inzit. Het hele interview kun je hier vinden.


Met dank aan Nebo en Cyberia18 voor het submitten van dit nieuws

Betaal je bus met een sms in België

Icoon AlgemeenIn België wil men een proef gaan doen waarbij passagiers een sms-bericht als vervoersbewijs kunnen gaan gebruiken. De Belgische busmaatschappij De Lijn is van plan uiterlijk in september een proef te starten waarbij passagiers een ritje met de bus per telefoon kunnen betalen.

Om een kaartje voor de tram of bus te kopen, hoeft de reiziger enkel een smsje te sturen, waarop een automatisch antwoord volgt. Dit automatisch antwoordbericht is voor De Lijn een geldig vervoersbewijs. Betaling gaat via de maandelijkse rekening van je telefoon. Bij prepaidklanten wordt dit automatisch van het beltegoed afgetrokken.

Volgens De Lijn gaat het om een primeur in de Benelux. De busmaatschappij wil de proef samen met Proximus uit gaan voeren, de grootste provider van mobiele telefonie in België. Men is van plan te beginnen in Gent en Antwerpen, maar bij succes ook uit te breiden naar andere steden.

Proximus-klanten kunnen zonder zich te registreren al gebruik maken van het systeem. Momenteel is De Lijn in overleg met andere aanbieders van mobiele telefonie, om het op termijn mogelijk te maken alle reizigers dit systeem aan te bieden.

Met dank aan nlboy voor de submit.

Tennishooligans bij Australian Open

TennisOp het tennistoernooi de Australian Open zijn Kroatische en Servische supporters elkaar in de haren gevlogen. Zo'n veertig agenten moesten de circa 150 vechtende bezoekers uit elkaar halen. De relschoppers werden weggesleept en buiten de hekken van Melbourne Park gezet. Hun tickets werden afgepakt Een aantal Servische supporters is nog kort aangehouden voor het onderzoek naar de oorzaak van de ruzie.

Volgens ooggetuigen begonnen de Servische fans met het roepen van racistische slogans tegen de Kroaten. Daarop volgde een botsing waarbij tal van klappen en schoppen werden uitgedeeld.

De Servische fans zijn in Melbourne om Jelena Jankovic te steunen. De Kroaten om steun te verlenen aan Ancic, Sprem en Ljubicic.

In het doorgaans rustige Melbourne Park is de massale vechtpartij het gesprek van de dag.

-
Voor al het nieuws over de Australian Open en ander sportnieuws kun je terecht op FOK!sport
Met dank aan jpg97 voor de submit.

Warmterecord eerste periode januari

Icoon WeerDe eerste tien dagen van januari zijn in vergelijking met metingen over dezelfde periode sinds 1901 als warmste ooit uitgevallen. Dat liet het KNMI maandag weten. Vanaf volgende week wordt het echter alsnog een stuk kouder.

Met gemiddeld 8,8 graden voert 2007 de lijst met de warmste eerste tien dagen van januari aan. Die eerste plek werd tot voor kort ingenomen door 1921. Toen werd het in dezelfde periode gemiddeld 8,2 graden. Op 9 januari sneuvelde al het record van het zachtste etmaal sinds de metingen in 1901 begonnen. De temperatuur in De Bilt kwam uit op 12,9 graden, 1 graad warmer dan op 5 januari 1957.

Ook deze week houdt het zachte weer volgens het KNMI aan. In de tweede helft van de week kan het weer 14 graden worden. Een stormdepressie zorgt dan voor bijzonder onstuimig weer. Volgens het KNMI is het nog onduidelijk hoe hard het precies gaat waaien omdat dit sterk afhankelijk is van de exacte koers van de depressie.

Deze stormdepressie wordt gevolgd door koudere polaire lucht die in de richting van Nederland stroomt. Hierdoor wordt het volgende week kouder en is er kans op lichte vorst. Volgens het KNMI is het nog onduidelijk of dit de aanzet is tot een vorstperiode.

Duitse scholieren plegen dubbele moord

MisdaadIn Duitsland zijn zaterdagavond een 41-jarige vrouw en haar 46-jarige echtgenoot vermoord door twee jeugdige indringers. De twee 17-jarige knapen drongen rond een uur of tien een woning in het Noord-Duitse Tessin binnen en staken met messen in op de bewoners. Ze zouden de auto van het echtpaar hebben willen stelen.

De 16-jarige zoon des huizes wist zich te verstoppen op zijn kamer en de politie te waarschuwen. Toen die kort daarop arriveerde, ondernamen de daders een vluchtpoging met de auto. Zij namen de 15-jarige vriendin van de zoon mee als gijzelaar. De vlucht kwam echter al snel ten einde toen ze met hun auto op een andere auto botsten. De politie wist de twee tot overgave te bewegen. Het meisje kwam met de schrik vrij.

De daders zijn twee lokale jongeren die op het gymnasium zitten. Volgens de Duitse krant Der Tagesspiegel hadden de twee kort voor hun daad geblowd en wilden ze een auto stelen om ermee naar een disco te gaan. Een omwonende noemde een van de twee een ''prima kereltje die altijd hooi kwam halen om zijn konijn te voeren.''

Overigens hebben andere bronnen (geruchten) het er over dat de daders, de zoon en het meisje elkaar hebben gekend. Het zou 'een passionele daad' betreffen. De achtergrond van de feiten is echter nog onduidelijk.



Eén van de verdachten

Didulica, Schaars onder het mes

Stijn Schaars zal op 24 januari geopereerd worden aan zijn linkerenkel. Na een eerdere blessure blijft de middenvelder van AZ last houden van het gewricht.

Schaars zal zes tot acht weken langs de kant staan, maar tot de ingreep kan hij gewoon spelen voor de Alkmaarders.

Joey Didulica, de Australische doelman van de Alkmaarders, moet ook onder het mes vanwege een overbelaste rechterenkel. De keeper herstelt op dit moment in zijn vaderland nog van een hersenschudding.

Politie mag databanken in hele EU raadplegen

EuropaDe politiediensten van alle EU-landen kunnen elkaars databanken met DNA en vingerafdrukken raadplegen. De agenten kunnen eveneens de kentekenregisters van andere EU-landen inzien. Ministers van Justitie van de 27 EU-landen steunen dit idee, zo bleek maandag tijdens een vergadering.

De uitbreiding moet politieonderzoeken vergemakkelijken. Momenteel zijn de gegevensbanken niet direct toegankelijk voor buitenlandse politiediensten. Nederland had hiervoor al een verdrag gesloten met zes landen, maar dat ligt nog ter goedkeuring bij het parlement.

Dat agenten bij een DNA- of biometrisch spoor nu in de hele EU kunnen zoeken, is volgens minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) een flinke stap voorwaarts.

Goede resultaten
Duitsland en Oostenrijk hebben inmiddels goede resultaten geboekt sinds hun uitwisseling. De Duitse minister Wolfgang Schäuble (Binnenlandse Zaken), die de EU-vergadering in Dresden voorzit, pleitte zondagavond al voor uitbreiding van de werkwijze naar de hele Europese Unie. De meeste van zijn collega's waren snel gewonnen voor het idee.

Het is de bedoeling dat al in februari een formeel voorstel voor de EU-landen op tafel komt. Invoering kan dan snel gaan, zo is de verwachting.

Voorwaardelijke celstraf Marokkaanse journalisten

Icoon BuitenlandsEen rechtbank in de Marokkaanse stad Casablanca heeft twee journalisten van het onafhankelijke weekblad Nichane tot 3 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank legde het weekblad een verschijningsverbod van twee maanden op. Tegen de twee was 5 jaar onvoorwaardelijk en een levenslang beroepsverbod geëist.

De journalisten publiceerden in december een themanummer met als titel: 'Hoe de Marokkanen lachen om de godsdienst, seks en de politiek'. De schrijver van het artikel, Sanaa Elaji, en hoofdredacteur Driss Ksikes van Nichane werden ervan beschuldigd dat ze de islam hadden belasterd en de publieke zeden hadden geschonden.

Vietnamese varkens houden van Mozart

OpmerkelijkDe Vietnamese boer Nguyen Chi Cong heeft dikkere varkens dan zijn collega's. De dieren eten meer en bouwen meer spek op omdat zij meerdere uren per dag naar klassieke muziek luisteren, zegt Cong. Beethoven, Mozart en Schubert schijnen favoriet te zijn bij de varkens.

Wetenschappelijk bewijs is er niet, maar het werkt wel, aldus Cong die 22 jaar ervaring heeft in de varkensfokkerij. Al zes jaar lang luisteren zijn dieren van 7 tot 11 en van 14 tot 16 uur naar de grote componisten van de 18e en 19e eeuw. En het resultaat is zodanig dat andere boeren van heinde en verre naar de boerderij van Cong komen, vlak bij Ho Chi Minh-stad, om het wonder met eigen ogen te aanschouwen..

Onderzoek naar 'Terror Corps Medemblik'

Domme criminelenHet klinkt heftig: Terror Corps Medemblik. Het betreft echter een groepje vandalistische jongeren die zichzelf nogal erg stoer vinden en op internet filmpjes hebben geplaatst van vernielingen die in Medemblik zijn aangericht. Volgens de jongeren zelf is de naam echter bedacht als ''lolletje'' en zitten zij niet achter de vernielingen die zijn gepleegd.

De filmpjes die op Youtube waren geplaatst, toonden onder meer het opblazen van openbare afvalbakken aan het IJsselmeer bij Medemblik en het vernielen van verkeersborden met vuurwerk. Op de filmpjes zijn de jongeren zelf ook te zien, wat de opsporing voor de politie vergemakkelijkt. Alhoewel de jongeren niet heel herkenbaar in beeld komen. Op een site van TCM (inmiddels weggehaald) stonden echter wel heel herkenbare foto's en zelfs namen.

Burgemeester W. Kozijn van het IJsselmeerstadje vindt de naam van de groep ''heftig'' klinken. ''Maar het gaat natuurlijk om een paar pubers die raar doen. De vernielingen kunnen natuurlijk niet door de beugel. Ik ben blij dat ze zo dom zijn het op internet te zetten. De daders kunnen zo snel gepakt worden.'' Kozijn wil graag in contact komen met het zogeheten 'Terreur Corps'. ''Ik wil weten wat deze jongens bezielt en waarom je in het rustige Medemblik een terreurcorps zou willen oprichten. Als oplossing denk ik niet aan hard aanpakken, want dat lost niets op.''

-
Audiolink: De TCM'ers aan het woord (RTV NH).

This is living: Europese PS3 reclame uitgebracht

Nog twee maandjes en dan kunnen de Europese gamers de Playstation 3 in huis gaan halen. Dat moet natuurlijk bekend gemaakt worden, en welk medium is beter dan die oude vertrouwde televisie? Omdat we in de 21e eeuw leven wordt de TV-spot uiteraard ook op internet geplaatst.

Razendsnel bekertjes stapelen kun je als MOV of als WMV bekijken. "Bekertjes stapelen?", zeg je? Ja, wat de link met de PS3 is, wordt in het filmpje duidelijk.

Boycot extreem-rechts in Europees Parlement

EuropaDe nieuwe extreem-rechtse fractie Identiteit, Traditie en Soevereiniteit (ITS) die vandaag zitting zal nemen in het Europees Parlement, zal door alle andere partijen worden geboycot. De nieuwe fractie bestaat uit Europarlementariërs van onder meer het Franse 'Front National', het Italiaanse 'Azione Sociale' van Alessandra Mussolini (de kleindochter van de Italiaanse dictator), het Oostenrijkse 'FPÖ', de 'Groot-Roemeense Partij' en 'Ataka' uit Bulgarije.

Om een nieuwe fractie in het Europarlement te vormen zijn minstens 20 leden nodig. Door fractievorming krijgen partijen meer rechten, subsidie en ambtelijke ondersteuning. De IST zou met haar 20 leden recht hebben op twee ondervoorzitters van een kamercommissie. Europarlementariër Max van den Berg (PvdA) heeft al laten weten dat wat hem betreft geen van de IST'ers zo'n functie gaat krijgen: ''Ik zie niet in waarom we iemand die de holocaust ontkent vice-voorzitter zouden maken van de commissie Buitenland''. Van Den Berg doelt daarmee op de Europees fractieleider van de IST, de Fransman Bruno Gollnisch, die in Frankrijk voor bagatellisering van de holocaust wordt vervolgd.

De ITS-fractie bestaat verder volgens het Algemeen Dagblad voor een groot deel uit mensen die de jodenvervolging ontkennen of bagatelliseren, alsnog alle joden willen uitroeien of zich keren tegen roma-zigeuners. Een enkeling wil zelfs nog steeds een groot-Duits rijk.

De ITS zegt zich sterk te willen maken voor christelijke gezinswaarden en de Europese cultuur en beschaving. De groep is tegen een bureaucratisch en naar eenheid strevende Europa, tegen een Europese superstaat en vóór een helder financieel beheer. Ze claimt ook 'vrijheid en rechten voor iedereen' en zegt haar steun aan de rechtsstaat toe. Waarnemers verwachten dat de partij zich vooral zal verzetten tegen een EU-lidmaatschap voor Turkije, de Europese immigratie wil verminderen en zich tegen een uitbreiding van de EU zal keren.

Van Bommel blijft bij besluit

Mark van Bommel heeft gezegd dat hij bij zijn besluit blijft om niet meer onder bondscoach Marco van Basten voor het Nederlands elftal uit te komen. De middenvelder zei dit in een interview met het Duitse sportmagazine Kicker.

Volgens Van Bommel was het bedanken voor de nationale elftal de moeilijkste beslissing uit zijn carrière. Op de vraag van Kicker wat er zou gebeuren als Van Basten ooit trainer van Bayern München wordt, antwoordde de middenvelder: "Dan sta ik weer op de transferlijst".

Uitslagen Australian Open Dag 1

De Australian Open is vandaag van start gegaan met de eerste partijen uit de eerste ronde.

Michaella Krajicek slaagde er niet in om de tweede ronde te bereiken. De Nederlandse ging met 6-4 en 6-3 onderuit tegen de Luxemburgse Anne Kremer. Door de uitschakeling van Krajicek is er geen enkele Nederlander meer actief op het toernooi in Melbourne. Raemon Sluiter, Elise Tamaëla en Robin Haase wisten zich eerder niet te kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

Andy Roddick plaatste zich ternauwernood voor de tweede ronde. De Amerikaan kwam tegen de jonge Fransman Jo-Wilfried Tsonga in zwaar weer terecht, maar wist de partij uiteindelijk met 6-7, 7-6, 6-3 en 6-3 alsnog naar zich toe te trekken.

De start was ietwat moeizaam maar uiteindelijk wist Roger Federer zich ook te plaatsen voor de volgende ronde. De Zwitser was in drie sets te sterk voor de Duitser Bjorn Phau: 7-5, 6-0 en 6-4. De als vierde geplaatste Ivan Ljubicic werd in de eerste ronde uitgeschakeld. De Kroaat ging met 6-4,6-7 (2), 4-6 en 4-6 onderuit tegen Mardy Fish. Ljubicic, één van de betere serveerders in het circuit, wist vorig jaar nog de kwartfinales te bereiken.

De titelverdedigster bij de vrouwen, Amélie Mauresmo, plaatste zich voor de tweede ronde. Ze klopte de Amerikaanse Shenay Perry met 6-3 en 6-4. De 17-jarige Nicole Vaidisova drong met wat moeite door tot de tweede ronde door een 6-4, 5-7 en 6-1 overwinning op veterane Jill Craybas. Vaidisova pakte de eerste set met één break, maar had in de tweede onvoldoende weerwoord op twee breaks tegen. In de beslissende derde set kwam Craybas er niet meer aan te pas.

Eerste Ronde

Mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Bjorn Phau (Dui) 7-5 6-0 6-4
Marcos Baghdatis (Cyp/11) - Rainer Schuettler (Dui) 6-4 2-6 6-3 6-2
Jo-Wilfried Tsonga (Fra) - Andy Roddick (Usa/6) 7-6 6-7 3-6 3-6
Ivan Ljubicic (Kro/4) - Mardy Fish (Usa) 6=4 6-7 4-6 4-6

Stefan Koubek (Oos) - Wayne Arthurs (Aus) 6-1 7-6 6-7 2-6 3-6
Thomas Johansson (Zwe) - Marco Chiudinelli (Zwi) 6-4 3-6 1-6 6-4 6-2
Nicolas Massu (Chl) - Novak Djokovic (Srv/14) 1-6 1-6 0-6
Filippo Volandri (Ita) - Richard Gasquet (Fra/18) 4-6 4-6 2-6
Dudi Sela (Isr) - Paradorn Srichaphan (Tha) 6-4 6-2 6-2

Mario Ancic (Kro/9) - Go Soeda (Jpn) 6-4 6-3 6-2
Ruben Ramirez Hidalgo (Spa) - Tommy Robredo (Spa/7) 4-6 4-6 0-6
Zack Fleishman (Usa) - Agustin Calleri (Arg/30) 7-5 4-6 6-3 6-4
Jose Acasuso (Arg/27) - Sam Querrey (Usa) 7-6 4-6 1-6 3-6
Juan Carlos Ferrero (Spa/24) - Jan Hajek (Tsj) 3-0 Opgave

Gael Monfils (Fra) - Daniele Bracciali (Ita) 7-6(2) 6-7(9) 6-4 7-6(5)
Danai Udomchoke (Tha) - Martin Vassallo Arguello (Arg) 6-3 6-3 6-2
Jonas Bjorkman (Zwe) - Olivier Patience (Fra) 5-7 4-6 6-0 6-1 6-2
Gilles Simon (Fra) - Amer Delic (Usa) 3-6 0-6 2-6

Simon Greul (Dui) - Yen-Hsun Lu (Tpe) 3-6 4-6 3-6
Marc Gicquel (Fra) - Alun Jones (Aus) 3-6 6-7(1) 6-4 6-1 6-0
Radek Stepanek (Tsj/20) - Michael Llodra (Fra) 6-2 6-4 6-0
Nicolas Mahut (Fra) - Juan Monaco (Arg) 6-0 6-7(0) 6-3 6-4
Florent Serra (Fra) - Nicolas Devilder (Fra) 7-5 6-2 6-4

Ivo Karlovic (Kro) - Jurgen Melzer (Oos) 4-6 4-6 6-7
Joachim Johansson (Zwe) - Guillermo Garcia-Lopez (Spa) 1-1 Opgave
Jan Hernych (Tsj) - Mikhail Youzhny (Rus/25) 6-7 2-6 0-6
Jiri Vanek (Tsj) - Dominik Hrbaty (Svk/22) 7-6 6-7 1-6 3-6
Kristian Pless (Den) - David Ferrer (Spa/16) 5-7 4-6 3-6

Vincent Spadea (Usa) - Igor Andreev (Rus) 6-2 7-6(3) 6-1
Feliciano Lopez (Spa) - Brian Wilson (Usa) 7-6(8) 4-6 6-3 7-6(3)
Lukas Dlouhy (Tsj) - Teimuraz Gabashvili (Rus)6-3 6-1 6-7 6-7 16-14

Vrouwen

Zuzana Ondraskova (Tsj) - Clarisa Fernandez (Arg) 6-4 6-2
Shenay Perry (Usa) - Amelie Mauresmo (Fra/2) 3-6 4-6
Serena Williams (Usa) - Mara Santangelo (Ita/27) 6-2 6-1
Jill Craybas (Usa) - Nicole Vaidisova (Tsj/10) 4-6 7-5 1-6
Jessica Moore (Aus) - Svetlana Kuznetsova (Rus/3) 2-6 0-6

Katarina Srebotnik (Slo/21) - Casey Dellacqua (Aus) 4-6 6-2 7-5
Anna Smashnova (Isr) - Tatiana Golovin (Fra/20) 3-6 1-6
Nadia Petrova (Rus/5) - Tamarine Tanasugarn (Tha) 6-3 6-2
Elena Dementieva (Rus/7) - Stephanie Foretz (Fra) 6-1 6-2
Aleksandra Wozniak (Can) - Jelena Jankovic (Srv/11) 3-6 3-6

Sofia Arvidsson (Zwe) - Ai Sugiyama (Jpn/23) 3-6 4-6
Jie Zheng (Chn/31) - Julia Schruff (Dui) 6-4 6-7 4-6
Maria Kirilenko (Rus/26) - Karolina Sprem (Kro) 3-6 6-3 6-1
Francesca Schiavone (Ita/14) - Sandra Kloesel (Dui) 6-4 6-4
Maria Elena Camerin (Ita) - Kirsten Flipkens (Bel) 6-2 6-2

Michaella Krajicek (NED) - Anne Kremer (Lux) 4-6 3-6
Edina Gallovits (Roe) - Meilen Tu (Usa) 6-2 4-6 2-6
Julia Vakulenko (Oek) - Elena Likhovtseva (Rus) 6-0 4-6 6-3
Melinda Czink (Hon) - Virginia Ruano Pascual (Spa) 6-1 1-6 7-8
Martina Muller (Dui) - Jorgelina Cravero (Arg) 6-0 6-3

Lucie Safarova (Tsj) - Alberta Brianti (Ita) 6-3 6-1
Elena Vesnina (Rus) - Anabel Medina Garrigues (Spa/25) 6-7(7) 6-1 6-1
Iroda Tulyaganova (Oez) - Monique Adamczak (Aus) 1-6 4-6
Marta Domachowska (Pol) - Olga Poutchkova (Rus) 2-6 4-6
Laura Pous Tio (Spa) - Anastasiya Yakimova (Wru) 2-6 6-4 5-7

Jarmila Gajdosova (Svk) - Milagros Sequera (Ven) 3-6 4-6
Victoria Azarenka (Wru) - Yuliana Fedak (Oek) 6-2 5-7 6-4
Iveta Benesova (Tsj) - Galina Voskoboeva (Rus) 6-7(3) 6-1 6-4
Gisela Dulko (Arg) - Tiantian Sun (Chn) 6-2 6-2
Shahar Peer (Isr/16) - Romina Oprandi (Ita) 6-1 6-3

Marion Bartoli (Fra/18) - Vera Dushevina (Rus) 6-0 6-3
Martina Sucha (Svk) - Eva Birnerova (Tsj) 5-7 3-6

Wilders hekelt 'hetze' tegen zijn partij

Geert Wilders vindt dat er tegen hem en zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) een hetze wordt gevoerd. Hij reageert daarmee op berichten dat zijn partij steun zou hebben gezocht bij extreem-rechts om ondersteuningsverklaringen te ondertekenen. Afgelopen zaterdag meldde NRC Handelsblad dat de PVV in november berichtjes plaatste op extreem-rechtse en radicale internetfora om voldoende ondersteuningsverklaringen binnen te halen. Iedere nieuwe partij heeft er daarvan minstens 570 nodig; 30 per kiesdistrict.

In het Algemeen Dagblad zegt Wilders vandaag dat hij de steun van extreem-rechts helemaal niet nodig had. ''In totaal hebben wij wel 1500 ondersteuningsverklaringen gekregen. Dat er dan een paar gekken tussendoor glippen, daar doe je niks tegen. Ik weet zeker dat je die bij EénNL en Lijst Vijf Fortuyn ook vindt. Maar met een handvol stagiairs en een paar medewerkers kan ik toch niet alle verklaringen screenen?''

Stagiair
Hij geeft toe dat dat 34 ondersteuningsverklaringen afkomstig zijn van rechts-extremisten. Het zou onder meer gaan om Hielke Tadema van de verboden partij CP'86, en Charles Lansbergen en Hennie Dekkers van de Centrum Democraten. ''Dat zijn grapjassen die ik helemaal niet nodig heb. Ik moet niks hebben van extreem-rechtse mensen. Dat zijn een stelletje gekken waar ik altijd afstand van heb genomen.''

Volgens Wilders heeft een stagiair die in juni en juli voor hem werkte, op een extreem-rechtse site bedankjes gepost voor oproepen die geplaatst waren om ondersteuningsverklaringen voor de PVV te tekenen: ''Hartstikke stom, natuurlijk, als ik het had geweten had ik er zeker een stokje voor gestoken. Maar dat is heel wat anders dan de steun van extreem-rechts inroepen. Dat is het beeld dat nu ontstaat: verschrikkelijk.'' Het NRC Handelsblad blijft er bij dat een medewerker van Wilders wel degelijk zelf om handtekeningen heeft gevraagd op een extreem-rechtse site.

Brugklassers geïnformeerd over seks in de wet

Icoon OnderwijsDe VetVerkeerd Krant, de jeugdkrant van het Openbaar Ministerie (OM), wordt vandaag naar elke brugklasser in Nederland gestuurd. In de VetVerkeerd Krant, die sinds 2003 bestaat, onderwijst het OM scholieren van twaalf tot zestien jaar hoe het strafrecht werkt en hoe zij ermee in aanraking kunnen raken.

Het thema van de nieuwe VetVerkeerd Krant is 'seks in de wet'. Hoewel seksuele gevoelens normaal en spannend zijn, kleven er ook risico's aan. Jongeren kunnen vandaag de dag te maken krijgen met loverboys, misbruik en seks op het web. In de krant vertelt een officier onder andere over een ernstig zedenmisdrijf en geven kinderen hun reactie op de stelling: Slachtoffers van loverboys zijn dom.

Eerdere onderwerpen van de VetVerkeerd Krant zijn Discriminatie, Spijbelen, Straffen, Ontvoering en Het werk van de officier van justitie.

Windows XP op de piano

Windows XP op de piano. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is het niet. Het gaat natuurlijk om de geluiden die XP produceert als je bepaalde dingen doet.

Als je ook wilt weten hoe je deze melodieuze melodieën moet afspelen, dan moet je even heel goed opletten in het filmpje. Hier worden de meest voorkomende Windows XP Alerts doorgenomen. Als jullie er nog meer kunnen, of van andere besturingsystemen, dan willen we dat natuurlijk graag zien.

Hindoes negeren vervuiling Ganges

Duizenden sadhoes, 'heilige' hindoemannen, hebben zich maandag in de heilige rivier de Ganges gestort. Zij hadden eerder gedreigd het religieuze festival de Kumbh Mela wegens de vervuiling van het water te boycotten.

In reactie op het dreigement lieten de autoriteiten vorige week schoon water naar Allahabad stromen. De Kumbh Mela, die al meer dan 2000 jaar bestaat, is het grootste religieuze festival ter wereld. Vele miljoenen hindoes verzamelen zich bij de plek waar de Ganges, de Yamuna en een mythische derde rivier, de Saraswati, samenvloeien om een ritueel reinigingsbad te nemen.

Met het festival, dat 3 januari begon en 45 dagen duurt, herdenken zij de mythische slag waarbij goden en demonen vochten om de beker met de nectar van onsterfelijkheid. Tijdens gevechten om het bezit van de drank morsten zij op vier plaatsen druppels nectar. Daarom wordt het festival om beurten in een van die vier plaatsen gehouden. Een daarvan is Allahabad.

Rottende lichamen
Lozingen van de industrie, afvalwater, onkruidbestrijdingsmiddelen en de rottende lichamen van dode mensen hebben van de Ganges een zeer vervuilde rivier gemaakt, ook al heeft de regering in New Delhi herhaaldelijk beloofd de heiligste rivier van de hindoes te reinigen.

Maandag worden in Allahabad ongeveer 5 miljoen hindoes verwacht. Ongeveer 65.000 agenten en andere veiligheidsfunctonarissen moeten de orde bewaren en de festivalgangers de gelegenheid geven zich in de rivier onder te dompelen.


Buschauffeur gemolesteerd door boze passagier

Icoon VervoerEen buschauffeur uit Maastricht is door een boze passagier met harde hand duidelijk gemaakt dat hij voortaan niet meer te laat moet komen. Hij is in zijn gezicht geslagen en bedreigd, omdat de man een afspraak bij het ziekenhuis had gemist.

De passagier stampte de bus binnen en begon te tieren. Hierbij viel hij de chauffeur aan. Doordat de bus twintig minuten te laat was volgens de man, miste hij een belangrijke afspraak bij het ziekenhuis. Toen hij zijn bestemming bereikt had, sloeg hij tijdens het uitstappen tegen de bus en bespuugde hij de ruit. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Bridgestone zet rode-banden-regel door

Volgens persbureau GMM is het Bridgestone gelukt om de FIA te overtuigen van de zogenaamde rode-banden-regel. Dit houdt in dat alle teams tijdens de race gebruik moeten maken van twee verschillende compounds.

Om te zorgen dat de kijkers, en daarmee de concurrentie, het onderscheid kunnen maken tussen de verschillende compounds wordt één van de compounds gemerkt met een rode streep. Een voorbeeld hiervan is terug te vinden in de ChampCar-serie.

Zoals bij iedere regelverandering zijn er voorstanders en tegenstanders. De tegenstanders vinden dat de sport op deze manier kunstmatig spannend word gehouden. De voorstanders daarentegen, zijn blij dat er toch nog een tactisch spel met banden gespeeld kan worden. Ook nu Bridgestone de enige bandenleverancier is in de F1. De elf deelnemende teams zijn unaniem akkoord gegaan.

Het is nog onduidelijk welke specificatie de rode streep krijgt, en of dat iedere race dezelfde specificatie is. Ook is nog niet duidelijk of de teams tijd krijgen om te testen met de verschillende compounds. De verwachting is dat hierover in de nabije toekomst meer nieuws zal volgen.

The Book of Games Volume 0 gepland

Een paar dagen geleden hadden we een review van het eerste deel van The Book of Games, een encyclopedie over games.

Het boek werd okay bevonden en scoorde een 70%. Uit een aantal reacties van de users bleek echter dat er ook behoefte is aan een deel dat gefocust is op de geschiedenis van games. GameXplore heeft dit gelezen en we kunnen jullie nu melden dat er een Volume 0 uitkomt dat aan deze wens voldoet. Volume 0 staat gepland voor een release tussen Volume 2 en Volume 3.

Ander goed nieuws is dat GameXplore de serie ook in Europa wil gaan uitgeven. De komende maanden gaan ze gebruiken om een publisher te vinden voor Europa.

Ook zijn ze druk bezig met Volume 2 en er wordt op dit moment gezocht naar welke games in dat deel aan bod komen. Een speciale plek in Volume 2 is er voor de MMO games (online games waar vele honderden gamers tegelijk spelen, bijv World of Warcraft).

Schumacher mag altijd rijden bij Ferrari

Wanneer Michael Schumacher wil mag hij altijd in de nieuwe Ferrari stappen. Volgens Jean Todt heeft Schumacher hier nog geen behoefte aan.

"Ik heb Michael gevraagd of hij het moeilijk vond. Zijn reactie was een overduidelijke: 'Absoluut niet, als ik het racen mis, dan ga ik karten'. Maar wanneer Michael in de F2007 wil rijden, dan zullen wij met plezier een raceoverall voor hem zoeken", aldus de teambaas van Scuderia Ferrari. Schumacher zal hoe dan ook van grote waarde zijn voor Ferrari. Hij zal het gehele seizoen het aanspreekpunt zijn voor Felipe Massa en Kimi Räikkönen en ze aan alle kanten ondersteunen.

Evenement: EuroSonic/Noorderslag 2007

Fotoreportage op pagina 2

Er zijn veel momenten in het leven waar je ogen en oren tekort komt, maar op het Groningse combi-festival EuroSonic-Noorderslag kom je daarnaast ook nog eens voeten (voor de kilometers) en handen (voor het bier, programmaboekje en plattegrond) tekort. Op maar liefst 25 podia proberen 140 bands zichzelf in de kijker te spelen met hun showcase. Noorderslag gooit daar nog eens rustig ongeveer veertig optredens bovenop, verdeeld over 8 podia in de Oosterpoort.

Australian Open: Krajicek uitgeschakeld

Icoon TennisMichaella Krajicek is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van de Australian Open. De Nederlandse ging met 6-4 en 6-3 onderuit tegen de Luxemburgse Anne Kremer.

Vooraf was Krajicek nog positief gestemd over de loting aangezien Kremer via de kwalificatieronde het hoofdtoernooi wist te bereiken. Door de uitschakeling van Krajicek is er geen enkele Nederlander meer actief op het toernooi in Melbourne. Raemon Sluiter, Elise Tamaëla en Robin Haase wisten zich eerder niet te kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

Voor al het nieuws over de Australian Open en ander sportnieuws kun je terecht op FOK!sport

Krajicek alweer klaar

Michaella Krajicek is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van de Australian Open. De Nederlandse ging met 6-4 en 6-3 onderuit tegen de Luxemburgse Anne Kremer.

Vooraf was Krajicek nog positief gestemd over de loting aangezien Kremer via de kwalificatieronde het hoofdtoernooi wist te bereiken. Door de uitschakeling van Krajicek is er geen enkele Nederlander meer actief op het toernooi in Melbourne. Raemon Sluiter, Elise Tamaëla en Robin Haase wisten zich eerder niet te kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

[Dakar] Vooruitblik etappe 9

Etappe 9
Datum: 15-01-2007
Route: Tichit – Néma
Afstand: 0 km liaison – 494 km special – 3 km liaison (497 km totaal)


Deze route kan onderhand één van de klassiekers in de Dakarrally genoemd worden. Het is tevens één van de zwaarste etappes. In bijna driekwart van de gevallen wordt hier de eindschikking van het klassement bepaald!

De navigator kan en zal het verschil maken op deze dag. Er zijn zeer weinig aanknopingspunten en de deelnemers wacht de moelijke taak om voor het donker weer binnen te zijn.

Deze etappe is extra zwaar omdat de deelnemers gisteren alle onderhoud zelf hebben moeten plegen. In Nema worden de deelnemers opgewacht door hun serviceteams.

Sato wil punten scoren

Takuma Sato wil dit jaar regelmatig punten scoren voor zijn team. De Super Aguri coureur wil de stijgende lijn van afgelopen seizoen graag voortzetten.

"Tijdens het begin van het afgelopen seizoen waren we steeds een seconde of vier, vijf te langzaam, maar dat hebben we succesvol weten in te halen. Deze tendens willen we dit jaar voortzetten", vertelt de Japanner op de Autosport International Show, "Uitgaande van het niveau dat we in Brazilië hadden, willen we nu nog verder naar voren komen. De tiende plaats is voor ons een goede uitgangspositie om te proberen in het nieuwe seizoen nog vaker punten te halen. Dat is toch een duidelijk doel, niet dan?”

De Japanner zal samen met Anthony Davidson dit jaar de eer van Super Aguri verdedigen. De twee zijn geen onbekenden van elkaar. Ze waren al eerder teamgenoten bij het Brits Formule 3 kampioenschap en bij Honda Racing F1. Sato is erg tevreden met Davidson als teamgenoot: "We waren al teamgenoten tijdens het Brits Formule 3 kampioenschap en we hebben waanzinnige races tegen elkaar gereden. In 2003 hebben Anthony en ik gezamenlijk voor B*A*R in de Formule 1 getest en nu rijden we weer samen voor hetzelfde team. Dat is fantastisch. Anthony kan terugblikken op veel Formule 1 ervaring, zeker wanneer je ziet hoeveel kilometers hij al achter het stuur van een F1 auto heeft gezeten. Hij zal het team zeker naar een hoger niveau weten te krijgen."

ADO vreest voor knieblessure Mols

ADO Den Haag zal het in de eerste weken na de winterstop waarschijnlijk moeten doen zonder Michael Mols. De aanvaller, die bezig is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer, liep tijdens het oefenduel tegen Fenerbahçe (1-4) een knieblessure op.

Vandaag zal de knie van Mols nader onderzocht worden in het ziekenhuis en dan zal ook duidelijk worden hoe lang de routinier rust moet houden.

Geen Cube-controller voor Mercury Meltdown Revolution

Ignition Entertainment heeft ondersteuning voor de GameCube-controller in Mercury Meltdown Revolution laten vallen. Nintendo biedt geen ondersteuning voor ontwikkelaars die graag de Cube-controller in hun game willen gebruiken, en naar eigen zeggen zijn de programmeurs bij Ignition geen masochisten.
Oorspronkelijk zouden de Wiimote, de Cube-controller en de Classic Controller ondersteund worden.

Er is ook nog goed nieuws voor degenen die dit spel met enige interesse volgen. Ignition Entertainment heeft namelijk een groot deel van de ontwikkeltijd ingeruimd voor het tweaken van de tilt-controls, zodat deze een optimale feedback genereren.


Mercury Meltdown op de PSP

Mercury Meltdown Revolution is gebaseerd op dezelfde gameplay als z'n PSP voorgangers Mercury en Mercury Meltdown en de PS2 versie Mercury Meltdown Remix. Het is de bedoeling dat je een hompje kwik door een labyrint vol obstakels en gevaren leidt. Dit doe je niet door het kwik te besturen, maar door het labyrint te kantelen.

Lange Frans columnist bij Metro

Icoon MediaRapper Lange Frans wordt de nieuwe columnist van gratis dagblad Metro. Hij volgt daarmee Pamela Hemelrijk op die in november werd ontslagen. Volgens de hoofdredactie was Metro na drie jaar toe aan een nieuwe columnist. De keuze voor Lange Frans was snel gemaakt, aldus Metro-hoofdredacteur Rutger Huizenga. "Hij past perfect bij onze jonge doelgroep. Hij neemt geen blad voor zijn mond, is maatschappijkritisch en heeft humor."

Ook Lange Frans is blij met deze nieuwe uitdaging. "Ik hou van schrijven en ik kan het ook zonder te rijmen! Een column in Metro is voor mij de perfecte manier om een groot publiek te bereiken en om een kant van mijzelf te laten zien die mensen nog niet kennen. Ik zal vooral gaan schrijven over zaken die mij als mens interesseren."

De eerste column van Lange Frans verschijnt morgen in Metro.

Todt verwacht zware strijd

Volgens Scuderia Ferrari teambaas Jean Todt kan het voor iedereen wel eens een zware strijd worden. Dit liet hij weten tijdens de teampresentatie.

"Het komende kampioenschap wordt een hevig gevecht, omdat we erg sterke tegenstanders hebben", vertelt hij. "We zijn altijd ambitieus geweest en we proberen altijd sterk te zijn. Dat moeten we vertalen op het circuit en die mogelijkheid hebben we. De auto is klaar en Massa zal er morgen in rijden, als het weer het toelaat."

Volgens de Fransman is het nu echt duidelijk dat er een nieuw tijdperk is aangebroken bij Ferrari: "Het jaar 2007 is verschillend van het vorige seizoen om vele redenen. Normaalgesproken openen we het jaar in Campiglio, maar vorige week bleef ik hier om aan andere zaken binnen het bedrijf te werken. Dit staat symbool voor een nieuw tijdperk bij Ferrari. Het voelde gek om Kimi in het rood te zien, omdat we eerst altijd in het geniep moesten spreken, maar dat kan nu gewoon in het openbaar."

CD: Mira Calix - Eyes Set Against The Sun

Een nieuwe release van Warp Records; dat moet op zich wel wat zeggen. Warp brengt al jaren platen uit van bekende namen als Aphex Twin en Squarepusher. Van Mira Calix had ik echter nog nooit gehoord. Toch heeft ze niet stil gezeten; ze is voormalig 'press officer' van Warp, ze verzorgt dj-sets en eerder trad ze op met Radiohead. Het nieuwe jaar opent ze met haar zoveelste release Eyes Set Against The Sun. Kan dit wat beloven?

Uitslagen Frankrijk speelronde 20

In de Franse competitie ging koploper Olympique Lyon verrassend met 2-0 onderuit tegen Toulouse. Naaste belager RC Lens liet ook punten liggen, tegen Lille werd het 1-1.

Olympique Lyon leed een zeldzame nederlaag. De koploper ging bij Toulouse voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Mede door een treffer van oud-Feyenoorder Elmander won Toulouse met 2-0.

De kampioen kon zich het puntenverlies permiteren. De voorsprong op nummer twee, Lens, is namelijk nog altijd veertien punten. Lens speelde dit weekend met 1-1 gelijk tegen Lille.

In de strijd om degradatie deed Valenciennes goede zaken door met 2-1 te winnen bij Paris Saint Germain. Ondanks een rode kaart na rust voor oud-Feyenoorder Paauwe kwam Valenciennes op 2-0. De tegentreffer van Pauleta kwam te laat voor PSG.

Uitslagen:

ThuisUitEindstand
PSGValenciennes1-2
RC LensLille OSC1-1
AJ AuxerreFC Sochaux1-0
Girondis BordeauxFC Lorient1-1
FC NantesOl. Nice1-0
SedanAS Nancy2-2
Toulouse FCOl. Lyon2-0
Le MansTroyes2-0
Saint-EtienneAS Monaco0-1
Stade RennesOl. Marseille0-2

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2016225039-13
2RC Lens2010643629-21
3Ol. Marseille2010373327-19
4FC Sochaux209653323-21
5Lille OSC208843228-20
6St. Etienne209473131-24
7AS Nancy208663019-17
8Gir. Bordeaux209383022-23
9Le Mans206952723-22
10Toulouse198382722-25
11Aj Auxerre206862621-24
12Stade Rennes206772516-18
13FC Lorient206772520-23
14Valenciennes2073102418-29
15AS Monaco206592324-21
16FC Nantes204882017-23
17PSG194781919-26
18Troyes203891720-30
19Olympiq. Nice2037101615-22
20Sedan2028101524-36

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
24/01LillePSG
24/01NancySaint-Etienne
24/01Ol. MarseilleAJ Auxerre
24/01LorientRC Lens
24/01TroyesNantes
24/01ValenciennesLe Mans
24/01Ol. NiceToulouse
24/01SochauxSedan
24/01Ol. LyonBordeaux
24/01AS MonacoRennes

Newey tempert verwachtingen

Volgens Adrian Newey moet men niet teveel verwachten van Red Bull Racingin het begin van het seizoen. Bij velen zijn de verwachtingen hoog, omdat dit de eerste Red Bull bolide is van Newey's hand.


Tijdens de Autosport International Show probeert Newey de verwachtingen voor het komende seizoen te temperen: "Jammer genoeg denk ik dat de verwachtingen van iedereen te hoog zijn, wat eigenlijk jammer is. Ik zou liever met met lagere verwachtingen het seizoen beginnen om het vervolgens beter te doen dan verwacht. We zijn nog steeds een jong team en onze organisatie is nog niet zo goed als sommige gevestigde teams."

Newey voegt eraan toe dat de RB3, zoals de nieuwe Red Bull bolide door het leven gaat, een compleet nieuwe auto is, en op geen enkel punt gebasseerd is op zijn voorganger, de RB2. "Ik denk dat het enige wat overeen zou kunnen komen is het rempedaal, of zoiets", aldus de Brit.

Mauresmo naar tweede ronde

Amélie Mauresmo heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. Ze klopte de Amerikaanse Shenay Perry met 6-3 en 6-4.

Mauresmo begon moeizaam aan de partij maar wist de eerste set toch met 6-3 binnen te halen, nadat ze 2-1 en een break achter stond. In het tweede bedrijf was het wederom eenrichtingsverkeer. Bij 5-1 kreeg Mauresmo de kans om de wedstrijd af te maken, maar de Française liet Perry terugkomen tot 5-4. Op love won Mauresmo daarna haar opslag en plaatste zich alsnog voor de volgende ronde.

Mancuso wint in Altenmarkt

De Amerikaanse Julia Manusco heeft in Altenmarkt de wereldbekerwedstrijd combinatie op haar naam geschreven. De Amerikaanse was op de Zauchensee-piste de snelste op de afdaling. Op de slalom wist ze haar voorsprong maar net vast te houden. Landgenote Lindsey Kildow eindigde op 0,06 seconden als tweede.

Het was voor de olympisch kampioene op de reuzenslalom pas de tweede WB-zege uit haar carrière. Vorige maand won ze de afdaling in Val d'Isere.

De Oostenrijkse Marlies Schild deed goede zaken in het klassement om de WB algemeen. De Oostenrijkse, die na de afdaling elfde stond, werd uiteindelijk derde en verstevigde daarmee haar leidende positie in het klassement.

Federer door na moeizame start

De start was ietwat moeizaam maar uiteindelijk wist Roger Federer toch nog redelijk eenvoudig de tweede ronde te bereiken van de Australian Open. De Zwitserse tennisser was in drie sets te sterk voor de Duitser Bjorn Phau: 7-5, 6-0 en 6-4.

In de eerste set keek de Zwitserse nummer één van de wereld dankzij drie verloren servicegames nog tegen een 5-3 achterstand aan. Uiteindelijk wist hij dat recht te zetten in zijn jacht naar zijn tiende grandslamtitel.

Matt stunt op de combinatie

De Oostenrijker Mario Matt heeft in Wengen verrassend de wereldbekerwedstrijd op de combinatie gewonnen. De specialist op de slalom stond na de afdaling nog dertigste, maar hij was superieur op de slalom.

Door zijn zwakke afdaling mocht Matt als eerste van start gaan op de slalom. De 27-jarige Oostenrijker zette een prima race neer. Naarmate de anderen naar beneden gingen, werd de piste steefs slechter, waardoor de rest van deelnemers zijn tijd niet meer wist te verbeteren..

Peter Fill, de snelste op de afdaling, begon met 2,37 seconden voorsprong op Matt, maar verloor 4,75 seconden en eindigde zelfs buiten de top-20. De Amerikaan Bode Miller viel uit.

Kippen leggen eieren tegen kanker

Icoon Medisch OnderzoekBritse onderzoekers hebben in de strijd tegen kanker genetisch gemodificeerde kippen gefokt. De hennen leggen eieren die de proteïnen bevatten die nodig zijn om medicijnen tegen kanker te maken.

De doorbraak, na vijftien jaar onderzoek, is gemeld door het Roslin Institute. Hetzelfde onderzoeksinstituut kloonde als eerste ter wereld een schaap: Dolly. Het instituut bij Edinburgh heeft inmiddels vijfhonderd leghennen gefokt.

Wetenschappers hebben menselijke genen toegevoegd aan het DNA van de kippen zodat ze complexe medische eiwitten kunnen aanmaken. Die worden nu nog via een kostbaar proces gekweekt.

De eieren moeten medicijnen die momenteel per patiënt jaarlijks duizenden euro's kosten door massaproductie goedkoper maken. ''Het ruwe materiaal voor dit productiesysteem is letterlijk kippenvoer'', aldus professor Harry Griffin tegen de Britse omroep BBC. Het kan echter nog tien jaar duren voordat met behulp van de kippen een medicijn is ontwikkeld.

Handlangers Saddam Hussein opgehangen

Icoon MisdaadIraakse executeurs hebben maandagochtend in Bagdad de halfbroer van Saddam Hussein en het voormalige hoofd van het Iraakse revolutionaire hof opgehangen. Dat heeft de Iraakse openbare aanklager, Munqith al-Faroon, tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN gezegd.

Barzan al-Tikriti en Awad al-Bandar waren net als de in december terechtgestelde ex-dictator van Irak ter dood veroordeeld wegens de moord op 148 sjiieten in het dorp Dujail in 1982. Al-Faroon verklaarde: ''Ze (regering) belden ons vóór zonsopgang en zeiden dat we iemand moesten sturen. Ik heb een rechter gezonden die getuige moest zijn van de terechtstelling, en het gebeurde.''

Het nieuws is bevestigd door de advocaat van al-Bandar, Badee Aref. De Amerikanen brachten hem op de hoogte van de ophanging. De terechtstelling is voltrokken ondanks internationale protesten. De families zijn inmiddels ingelicht. Zij mogen de lichamen van Awad al-Bandar en Barzan al-Tikriti nu ophalen.

Barzan Ibrahim Hassan al-TikritiAwad Hamed al-Bandar
Twee kopstukken regime Saddam Hussein opgehangen

Autobestuurders Wapenveld in vrijheid gesteld

Icoon OngelukDe twee autobestuurders die werden aangehouden na een dodelijk ongeval vrijdagavond in Wapenveld, op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij dat ongeval, zijn zondagavond in vrijheid gesteld.

De officier van justitie heeft onvoldoende bewijs om de twee mannen uit Heerde langer vast te houden, meldde de politie. De twee mannen (19 en 20) blijven wel verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Het politieonderzoek concentreert zich vooral op gebeurtenissen op het traject tussen het jeugdhonk Odysee en de plaats van het ongeval.

De verdachten en slachtoffers, die allen vrijdag Odysee hadden bezocht, lagen in december met elkaar overhoop. De vader van een van de verdachten is enkele weken geleden aangereden door een van de mannen die door het ongeluk van vrijdag overleed, verklaarde de politie zondag.

De auto met vier inzittenden raakte vrijdag in Wapenveld van de weg, botste tegen een boom en vloog in brand. De drie mannelijke inzittenden overleden ter plekke. Een 19-jarige vrouw die ook in de auto zat, raakte ernstig gewond.



Het ongeluk is mogelijk het gevolg van een achtervolging of van hinderen, verklaarde de politie eerder. De auto waarin de vier slachtoffers zaten, had kort voor het ongeluk de auto's van de verdachten ingehaald. De politie onderzoekt of er daarvoor ook inhaalacties hebben plaatsgevonden.

De politie denkt vooralsnog dat het incident van enkele weken geleden niets te maken heeft met het voorval van vrijdag. ,,Wij onderzoeken nu alleen het ongeluk wat vrijdag heeft plaatsgevonden. Het onderzoek naar het incident in december is wat ons betreft afgerond'', aldus een woordvoerder.

Website Belgisch leger gehackt

Icoon OpmerkelijkDe website van het Belgische leger is zondag gehackt. Bezoekers van de site kregen een tekst te zien van een groep die zichzelf Kleinkinderen Van Het Ottomaanse Rijk noemde.

De mogelijke Turkse nationalisten rechtvaardigden de Armeense genocide van 1915-1917. Ook spraken zij tegen dat er in Turkije een Koerdisch probleem is, meldden Belgische media zondagavond.

De tekst, opgesteld in slecht Engels, verdween in de loop van de dag. Het ministerie van Defensie kondigde aan een klacht in te dienen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.