Sato wil punten scoren

John (Spooky4u)
Takuma Sato wil dit jaar regelmatig punten scoren voor zijn team. De Super Aguri coureur wil de stijgende lijn van afgelopen seizoen graag voortzetten.

"Tijdens het begin van het afgelopen seizoen waren we steeds een seconde of vier, vijf te langzaam, maar dat hebben we succesvol weten in te halen. Deze tendens willen we dit jaar voortzetten", vertelt de Japanner op de Autosport International Show, "Uitgaande van het niveau dat we in Brazilië hadden, willen we nu nog verder naar voren komen. De tiende plaats is voor ons een goede uitgangspositie om te proberen in het nieuwe seizoen nog vaker punten te halen. Dat is toch een duidelijk doel, niet dan?”

De Japanner zal samen met Anthony Davidson dit jaar de eer van Super Aguri verdedigen. De twee zijn geen onbekenden van elkaar. Ze waren al eerder teamgenoten bij het Brits Formule 3 kampioenschap en bij Honda Racing F1. Sato is erg tevreden met Davidson als teamgenoot: "We waren al teamgenoten tijdens het Brits Formule 3 kampioenschap en we hebben waanzinnige races tegen elkaar gereden. In 2003 hebben Anthony en ik gezamenlijk voor B*A*R in de Formule 1 getest en nu rijden we weer samen voor hetzelfde team. Dat is fantastisch. Anthony kan terugblikken op veel Formule 1 ervaring, zeker wanneer je ziet hoeveel kilometers hij al achter het stuur van een F1 auto heeft gezeten. Hij zal het team zeker naar een hoger niveau weten te krijgen."