Bridgestone zet rode-banden-regel door

Sander (sanger)
Volgens persbureau GMM is het Bridgestone gelukt om de FIA te overtuigen van de zogenaamde rode-banden-regel. Dit houdt in dat alle teams tijdens de race gebruik moeten maken van twee verschillende compounds.

Om te zorgen dat de kijkers, en daarmee de concurrentie, het onderscheid kunnen maken tussen de verschillende compounds wordt één van de compounds gemerkt met een rode streep. Een voorbeeld hiervan is terug te vinden in de ChampCar-serie.

Zoals bij iedere regelverandering zijn er voorstanders en tegenstanders. De tegenstanders vinden dat de sport op deze manier kunstmatig spannend word gehouden. De voorstanders daarentegen, zijn blij dat er toch nog een tactisch spel met banden gespeeld kan worden. Ook nu Bridgestone de enige bandenleverancier is in de F1. De elf deelnemende teams zijn unaniem akkoord gegaan.

Het is nog onduidelijk welke specificatie de rode streep krijgt, en of dat iedere race dezelfde specificatie is. Ook is nog niet duidelijk of de teams tijd krijgen om te testen met de verschillende compounds. De verwachting is dat hierover in de nabije toekomst meer nieuws zal volgen.