Uitslagen NFL divisional playoffs

Vier wedstrijden met als inzet de vier plaatsen in de Championship Games. Dat stond afgelopen weekend op het programma in de NFL. De lijst van teams die ooit deze Championship Games speelden werd weer een team langer.

De Indianapolis Colts reisden af naar Baltimore, de stad waar de ploeg tot 1983 speelde als de Baltimore Colts. De havenstad kreeg ondertussen een nieuwe ploeg, de Ravens, welke enkele jaren terug de Superbowl won dankzij een sterke verdediging. Opnieuw was de verdediging van de Ravens dominant, maar de voet van Colts-kicker Adam Vinatieri bleek de beslissende factor. Geen enkele touchdown werd gescoord in de tweede opeenvolgende wedstrijd waarin niet de aanval maar de verdediging van de Colts de betere helft van de hoefijzers was. Na vijfmaal Vinatieri en tweemaal Matt Stover stond de eindstand op de borden: 15-9, de eerste thuisnederlaag in deze playoffs.

De Philadelphia Eagles gingen op bezoek bij de vorig jaar nog ontheemde New Orleans Saints. De wedstrijd in het Louisiana Superdome ging lange tijd gelijk op, met een touchdown van Donte' Stallworth die de twee field goals van John Carney teniet deed, en touchdowns van sterrookie Reggie Bush en veteraan Brian Westbrook die voor een 14-13 ruststand zorgden. Direct na de hervatting namen de Eagles opnieuw de leiding door wederom Westbrook, maar het enige gevolg was dat Deuce McAllister van de Saints op stoom kwam. Twee scores op rij in het derde kwart deden de bezoekers de das om. Een field goal van David Akers en een fumble van Saints-quarterback Drew Brees aan het begin van het laatste kwart kon aan het verlies niets meer veranderen. Het bleef bij 24-27. Voor de Saints was het pas de tweede keer sinds de oprichting in 1967 dat een playoff-wedstrijd gewonnen werd.

Verdedigende dominantie in de NFC was het handelsmerk van de Chicago Bears, die als eerste geplaatst de playoffs in gingen. Tegen de Seattle Seahawks, verliezend finalist van vorig seizoen, hadden de Bears het echter lastig. Ondanks dat wisten zij wel de score te openen via running back Thomas Jones. Direct na het begin van het tweede kwart kwamen de Seahawks echter terug via hun grootste aankoop van het naseizoen, Nate Burleson. Precies twaalf seconden duurde de balans; het kostte quarterback Rex Grossman en receiver Bernard Berrian slechts een play om de tweede Bears-touchdown te scoren. Vervolgens moesten de Seahawks tot twee minuten voor rust wachten vooraleer Shaun Alexander het varkensleer in de endzone van Chicago wist te dragen. Anderhalve minuut later scoorde Jones zijn tweede touchdown van de wedstrijd. Het derde kwart begon goed voor de 'Hawks. Na vijf minuten kwam kicker Josh Brown zijn kunsten vertonen, en vijf minuten later zette Alexander zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Echter, waar Brown tijdens het reguliere seizoen een aantal wedstrijden besliste, was het dit keer zijn tegenhanger aan Bears-zijde die de show en de wedstrijd stal. De gelijkmaker kwam van de voet van Robbie Gould met nog vijf minuten te gaan. Het betekende dat een verlenging de beslissing moest brengen via sudden death. Na opnieuw vijf minuten tekende Gould vanaf 49 yards voor de winnende score.

Als eerste geplaatst zijn betekent nog niet dat je zonder veel problemen de Superbowl kan bereiken. Zeker niet wanneer je eerste opponenten de New England Patriots van quarterback Tom Brady en coach Bill Belichick zijn. Zoals de San Diego Chargers ondervonden. De Patriots openden de score via kicker Stephen Gostkowski. Sterspeler LaDainian Tomlinson van de Chargers wist echter halverwege het tweede kwart de Bolts op voorsprong te zetten, waarna Michael Turner deze mocht uitbreiden met een tweede touchdown. Via Jabar Gaffney hielden de Patriots de achterstand bij vier punten halverwege de wedstrijd. Het derde kwart leek veel op het eerste. De enige die op het scorebord kwam was Gostkowski, en het verschil was hiermee gereduceerd tot een punt. In het vierde kwart scoorden de Chargers echter weer een touchdown. Wederom halverwege het kwart, wederom via Tomlinson. Wat daarna gebeurde leek echter meer op een flink aantal wedstrijden van de New England Patriots. Brady bracht zijn ploeg nog eenmaal in de end zone, waarna een poging tot tweepuntsconversie lukte. De defensive line van de Patriots werd het eigen gewicht weer eens in goud waard, waarna Brady nog drie en een halve minuut had om 85 yards te overbruggen en de wedstrijd te beslissen. Gostkowski, net als zijn voorganger Vinatieri, schopte de Patriots voor de vierde keer in zes jaar naar de AFC Championship Game: 24-21.