Screenhots en info Ninja Gaiden Sigma

Op de website 1up.com is een interview met Yohsuke Hayashi, hoofd-ontwerper van Sigma bij Team Ninja, verschenen over de game Ninja Gaiden Sigma voor de PlayStation 3. In dit interview is een hoop info te vinden, maar ook een aantal nieuwe screenshots.

De game is nu voor ongeveer 35% af en ze kunnen in principe het hele spel spelen. Doordat het spel alle zeven processoren van de Cell-processor gebruikt zal het spel grafisch er erg goed uitzien (elke texture wordt opnieuw gemaakt), en er zijn ook nieuwe gameplay-mogelijkheden door de kracht van de PS3. Bepaalde ideeën konden met Ninja Gaiden Black op de Xbox niet uitgevoerd worden, maar nu op de PS3 wel.

Zo zullen er tijdens bepaalde levels helikopters over de stad vliegen en je aanvallen door bommen te laten vallen. Er is ook goed geluisterd naar de feedback en één van de toegevoegde elementen is aangedragen door de gamers zelf; schieten met de pijl en boog terwijl je springt.

Rachel kwam al eerder voor in Ninja Gaiden, maar ze is nu speelbaar en het is zelfs mogelijk om de haarstijl te veranderen in de game. Dit is iets wat ze er graag in wilden hebben, maar wat niet veel zal toevoegen aan de gameplay.

De game zal draaien op 720p omdat Team Ninja dit de optimale resolutie vindt voor de PS3. Dit deel zal geen online multiplayer bevatten, maar binnen Team Ninja zijn ze er wel mee bezig. In een volgend deel is de kans groot dat het er wel inzit. Het hele interview kun je hier vinden.


Met dank aan Nebo en Cyberia18 voor het submitten van dit nieuws