Jong Oranje tegen Tsjechië en Ierland

Sjors (Sj0rSz)
Op vrijdag 23 maart treedt Jong Oranje aan voor een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. De twee landen zullen ook actief zijn op het EK onder 21, welke van 10 tot en met 23 juni 2007 in Nederland plaats vindt.

Dit duel zal in Tsjechië worden gespeeld. Het is nog onduidelijk wat de locatie van deze wedstrijd zal zijn. Vier dagen later staat er wederom een oefenwedstrijd voor Jong Oranje op het programma. Dan zal Ierland de tegenstander zijn. Deze wedstrijd vindt in eigen land plaats en ook hier is nog niet te zeggen waar de confrontatie wordt afgewerkt.

De wedstrijden tegen Tsjechië en Ierland gelden als voorbereiding op het naderende Europees Kampioenschap onder 21. Jong Oranje is ingedeeld in groep A en komt in actie tegen Israël (10 juni), Portugal (13 juni) en België (16 juni). In groep B zullen Engeland, Italië, Servië en Tsjechië tegen elkaar gaan spelen.

De Ieren zullen niet te zien zijn op het Europees kampioenschap. Het land wist zich niet te plaatsen voor de eindronde. Ook Rusland zal verstek laten gaan bij dit evenement. De Russen zullen op 6 februari tegen Jong Oranje aantreden voor een oefeninterland. Deze wedstrijd wordt in het Euroborg-Stadion gespeeld en begint om 20:00.