DC vindt debuut Hamilton te vroeg

Nadat eerder deze week Lewis Hamilton werd bevestigd als racecoureur bij McLaren Mercedes, komen de eerste reacties van de collega’s. David Coulthard, tussen 1996 en 2004 coureur bij het Britse team, denkt dat het verstandiger was geweest als Hamilton eerst een jaar testwerk was gaan doen.

"Ik denk dat McLaren hem veel te snel in de Formule 1 brengt. Hij zou het nog wel eens heel zwaar kunnen krijgen met Alonso als teamgenoot. Alonso is misschien dan wel nieuw bij McLaren, maar hij is wel tweevoudig wereldkampioen. En de eerste met wie je jezelf vergelijkt is je teamgenoot. Als Lewis het moeilijk heeft, dan kan dat een verwoestende uitwerking hebben op zijn zelfvertrouwen", aldus Coulthard.

Dat Coulthard wel vertrouwen heeft in de capaciteiten van de jonge Brit blijkt als hij vervolgt: "Ik ken hem als sinds hij als kind in de karts reed. Volgens mij heeft hij de juiste houding om het in de Formule 1 te kunnen maken. Het was echter beter geweest om hem eerst een jaar te laten testen. Hij is nog maar 21, dus hij heeft nog voldoende tijd om te racen."