MS: Xbox360 verkocht vorig weekend beter dan PS3 en Wii

Onlangs zagen we de launches van de laatste twee consoles van de volgende generatie, de PS3 en de Wii. Vooral de PS3 had te kampen met tekorten, maar ook de Wii was op veel plaatsen in Amerika binnen de kortste keren uitverkocht. Microsoft claimt dat ondanks het feit dat de PS3 en de Wii nieuw op de markt waren, de 360 beter verkocht dan de concurrentie. Saillant detail hier is dat er geen concrete cijfers zijn die de beweringen van Microsoft ondersteunen. De enige onderbouwing die Microsoft wist te geven voor haar beweringen was het volgende:

"retailers and analysts across North America confirm that the hottest selling gaming console this past weekend was the Xbox 360."

Microsoft noemt het zelf niet als reden voor de geclaimde overwinning, maar het feit dat Gears of War net uit is zal de verkopen van de Xbox360 zeker geen kwaad gedaan hebben. Ondanks het feit dat Microsoft klaar lijkt te zijn om de overwinning uit te roepen is het misschien verstandiger te wachten tot de andere twee consoles ook in grote getale beschikbaar zijn voor de hele wereld.