Carlin stapt in GP2

Sander (sanger)
Carlin Motorsport zal in 2007 ook uitkomen in het GP2-kampioenschap. Dat is de conclusie die getrokken kan worden na de deal tussen DPR-teambaas David Price en Trevor Carlin.

Carlin neemt de operationele kant op zich, terwijl David Price ook aanblijft bij het team. In welke functie exact is nog niet bekend.

Voor Carlin Motorsport is het de vierde autosportklasse waarin zij uit zullen komen. Momenteel komt het team uit in de Formula BMW, Formula 3 en de World Series by Renault.

Carlin in een reactie: "Ik ben heel blij met deze kans om aan het GP2-kampioenschap deel te nemen. Ik heb er al het vertrouwen in dat we verder kunnen bouwen op het succes van DPR in de afgelopen twee jaren. We zijn tot een overeenkomst gekomen welke voor beide partijen meer dan bevredigend is. Ook zal David volgend jaar van onschatbare waarde zijn voor het team.”

Vanzelfsprekend is ook DPR-teambaas Price tevreden met de deal: "Trevor en ik zijn al maanden bezig geweest met de onderhandelingen. Nu vinden we beiden de tijd rijp om deze samenwerking gestalte te geven.”

Het team zal in 2007 als Carlin DPR door het leven gaan. Het team zal tevens verhuizen naar de voormalige fabriek van Brabham F1 waar Carlin Motorsport tegenwoordig gevestigd is.