Hideo Kojima mist rumble

J (SocialDisorder)
Hdeo Kojima, het meesterbrein achter de Metal Gear-reeks, heeft in gesprek met Offical Playstation Magazine iets meer losgelaten over z'n jongste project, Metal Gear Solid 4. Hij vindt dat deel 3 te complexe controls had, dus de speler krijgt meer directe controle over Snake in deel 4. Hij zei er wel bij dat hij het ontbreken van de tril-functie een gemis vindt, en hij hoopt dan ook dat de rumble terug zal keren.
"The controls in MGS3 got a little complex, so you'll have a little more direct control in MGS4. That said, I miss the rumble and even now I hope it will come back."

Hideo heeft nog geen idee hoe de tilt-sensors in de gameplay geïmplementeerd gaan worden, maar dat de SIXAXIS' tilt-functie gebruikt gaat worden is zeker.

Over gameplay gesproken: je zult in Guns of the Patriots volgens Kojima voor de diverse zijden werken. Hoe je dat doet zal invloed hebben op hoe de vijand op je reageert.

Hideo Kojima wilde niets kwijt over de jonge Snake die we aan het einde van de TGS-trailer zagen, behalve dat hij erin gestopt is om met ons te dollen.