FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 oktober 2006

High-tech Canadees radarproject na één klacht stopgezet

Icoon BuitenlandsDe Canadese regering heeft besloten de stekker uit een high-tech radarproject te trekken na één klacht te hebben ontvangen over storing in iemands radiosignaal. Het project, dat al meer dan tien jaar in ontwikkeling was en 39 miljoen dollar heeft gekost, zou de marine in staat stellen om verdachte schepen tot op 370 kilometer van de kust in de gaten te houden. Met het besluit houdt Canada zich tot op de letter aan de internationaal overeengekomen regelgeving voor communicatie.

Het radarproject was één van de meest geavanceerde ter wereld. Tien jaar geleden werden twee experimentele installaties gebouwd die tot op de dag van vandaag ongeëvenaarde resultaten boeken én nog nooit tot een klacht hebben geleid. Storingen op meer algemene frequenties werden dan ook niet verwacht, vooral na de massale overgang naar digitale en andere vormen van communicatie. Over de precieze aard van de klacht werden verder geen uitspraken gedaan.

De Canadese regering hoopt met haar besluit niet alleen het goede voorbeeld te geven, maar tevens wat meer recht van spreken te krijgen in de internationale discussie over het overtreden van de geldende regels. Tot op heden heeft Canada namelijk het meest geklaagd over andere landen die de regels aan hun laars lijken te lappen, maar kon het zelden op steun rekenen.

De twee bestaande installaties zijn inmiddels aangepast om de kans op verdere storingen te minimaliseren en zullen operationeel blijven.

Interpol gaat WADA ondersteunen

De politieorganisatie Interpol gaat WADA, het wereldwijde antidopingbureau, ondersteunen in de strijd tegen doping. De samenwerking zal vorm gegeven worden in een 'Memorandum of Understanding'.

"Veel sporters realiseren zich niet dat wat de gevolgen zijn als ze verboden middelen gebruiken", aldus David Howman, directeur-generaal van WADA. "De laatste jaren hebben we veel gedaan om duidelijk te maken hoe schadelijk doping is,maar ik denk dat we met de hulp van Interpol nog meer progressie kunnen boeken.Een wereldwijde strijd tegen doping blijft nodig."

Drie oktober

Morgen is het 3 oktober en voor mij een speciale dag. Wij vieren het Leids Ontzet.

Het feest herdenkt dat Leiden het beleg van de Spanjaarden heeft afgeslagen, ondanks dat de bevolking honger had. We bleven ferm, de burgermeester van der Werff bood zelfs zijn arm aan, als de bevolking maar stand bleef houden, En dat hebben we gedaan, tot de Geuzen ons kwamen bevrijden, een jongen Cornelis Joppesz vond een ketel met wortelen en aardappelen, maar de Spanjaarden die het zouden eten, die waren in geen velden en wegen meer te zien.

Als dank kreeg Leiden de eerste Universiteit van De Nederlanden.

Wij herdenken het feest elk jaar met het eten van hutspot op 2 oktober, het kijken naar de Taptoe, een lange tocht van verenigingen die zichzelf presenteren en ook op deze manier leden proberen te winnen. Op 3 oktober is er ’s ochtends vroeg het Koraalzang en daarna het halen van de haring en het wittebrood in het Waaggebouw, en kou, storm en regen belet de goede “Leienaar”. Snel naar huis om de haring schoon te maken en dan te happen met een lekker uitje om op tijd naar de Optocht te kunnen gaan. Dit staat elk jaar in een ander thema, mensen staan al uren van te voren te wachten, nemen hun visserstoeltje, barkrukken of campingstoelen mee.

En na de optocht de kermis, een van de grootste in Nederland en dit alles wordt begeleid door grote hoeveelheden alcohol. En als sluitpost het Vuurwerk spektakel, waarna iedereen naar huis gaat en direct gaat sparen voor het volgende jaar.

Maar ik vier dit jaar geen 3 oktober, ik ga gewoon naar werk, het is vrije dag voor iedere Leidenaar, geen taptoe en geen haring.

Drie oktober was voor mij al drie weken van te voren begonnen, samen met mijn moeder het opgeven voor de haring en wittebrood, 2 oktober samen naar de taptoe en daarna nog even koffie drinken en aan pa vertellen hoe het was.

Op 3 oktober haalde ik mijn moeder vroeg op, plastic zak en kussensloop mee ( daarin werd het brood gedaan) mijn moeder haalde dit voor het gehele gezin en omdat wij met 7 kinderen zijn plus aanhang, begrijp je wel de hoeveelheid die we mee sjouwden, want we deden dit lopend, ik kan niet autorijden en mijn moeder kon niet fietsen.

Thuisgekomen een bakje koffie en stond het volgende ritueel op stapel, de keuken in, planken op het aanrecht en mijn vader die constant onze mesjes sleep, want ja wij maakten gemiddeld 60 haringen schoon.

En ja wij gingen ook naar de optocht, klapstoeltjes mee en mijn moeders bruine tas, met daarin chocola, pakjes drinken en natuurlijk de kaneelstok, en omdat mijn moeder altijd bang was om te laat te zijn, zaten we daar voor uren, soms kletsnat, maar altijd met plezier.

Maar dit jaar dus niet, Ma is er niet meer en 3 oktober is voor mij niet meer hetzelfde feest, de traditie van het vieren dat Leiden zegevierde op de Spanjaarden zal blijven bestaan, maar mijn persoonlijke traditie om 3 oktober te vieren is over.

PS3 in actie op PSM3-kantoor

De redactie van PSM3 kreeg de kans om met de PS3-console te gaan stoeien. Sony deed er MotorStorm en Resistance bij, zodat dat apparaat niet alleen maar mooi staat te zijn.

Het resultaat: een productiviteit die lager ligt dan de temperatuur op de Zuidpool en een PS3 vol met vetvlekken van vieze vingers.

Hun eerste bevindingen kun je hier nalezen.

1) It's quiet like a sleeping baby. A barely audible hum. With the TV on you simply can't hear it at all.
2) It's heavy like a planet. No, really. It's impossible to pick up with one hand.
3) It's shiny like a mirror. In fact, it's impossible to take a photograph of it without the flash spanging every picture into a starburst mess. And therefore it's massively prone to fingerprintage too, with the tiny amount of dust in the office magically attaching itself to its surface in seconds.
4) The PS3 joypad is very light and the tilt system is very responsive. We like.
5) The start up is amazingly fast. And game load times were faster than expected. In fact, PS3 does both at about the same speed of PSP. ie, Long load times due to the massive Blu-ray disc? Nope. Simply not an issue.
6) Andy's fingers kept sliding off the shoulder buttons. But that's because his fingers are slippery.

Kaz Hirai gaat er eens voor zitten met Kikizo

Kikizo had een interview met Kaz Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment America. Tijdens dit gesprek had Kikizo de kans om de vragen te stellen die iedereen tijdens de Tokyo Games Show beantwoord had willen zien.

Tijdens het interview kwam het volgende naar voren:

* Sony's changed attitude since E3
* Showing PS3 off to consumers for the first time
* "We don't want to make announcements that have no meaning"
* PlayStation profitability - "making huge contributions"
* Losing IP exclusivity on titles like Assassin's Creed
* PS3 a "completely different entertainment experience"
* Sixasis and loss of rumble - why not settle with Immersion
* Input functionality more important than feedback device
* If HD-DVD prevails where is PS3 left for movie playback?
* SCEA not concerned with Blu-Ray, but establishing PS3
* Launch supplies and ramping up production for Holidays
* Strategic delay of the European launch
* Strong platform six or seven years from now
* No Riiiidge Racer or Massive Damage jokes - guaranteed.

Het interview kun je hier bekijken.Vermist meisje wil bij 'loverboy' blijven

Icoon BinnenlandsRianne Vos, de 15-jarige Oud-Beijerlandse die sinds 12 augustus wordt vermist, leeft nog. Vrijdagavond besteedde het televisieprogramma Vermist aandacht aan haar zaak. Na de uitzending van het programma nam ze contact op met haar familie om hen te vertellen dat ze blijft waar ze is en niet terug wil komen.

Rianne weigerde in te gaan op de vraag waar ze zich nu bevindt. Haar familie vermoedt dat ze bij haar vriend Kevin is, die panden bezit in Dordrecht en Rotterdam. De 27-jarige Kevin is volgens Riannes ouders waarschijnlijk een loverboy. Het is bekend dat loverboys hun slachtoffers afhankelijk van zich maken en ze uit hun vertrouwde omgeving halen, zodat ze gemakkelijk beïnvloedbaar zijn. Op het moment dat ze helemaal afhankelijk zijn, worden ze met psychische spelletjes de prostitutie in gedwongen.

Bij de familie Vos thuis waren er volgens Vermist al langer problemen. Op 12 augustus had ze ruzie met haar moeder, waarna ze samen met haar vriend het huis verliet. Op dat moment waren er al voorbereidingen in Rianne het huis uit te plaatsen. Na 12 augustus heeft ze tot de uitzending geen enkel contact met haar familie meer gehad.

Rianne Vos
Rianne Vos

Nominaties Televizier-Ring bekend

Icoon TelevisieDancing with the Stars (RTL4), De Lama's (BNN) en Gooische Vrouwen (Talpa) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2006. Dat heeft de AVRO, organisator van de bekende tv-prijzen, bekendgemaakt.

De afgelopen weken kon het publiek in vier verschillende stemronden via internet, telefoon en sms stemmen op zijn favoriete tv-programma's en tv-persoonlijkheden. Op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring kan het publiek opnieuw stemmen om de winnaar te bepalen.

De winnaar wordt 20 oktober bekendgemaakt, wanneer vanaf 20.30 uur een gala wordt uitgezonden door de AVRO op Nederland 1. Dat evenement vindt plaats in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Voor de Gouden Stuiver (het beste jeugdprogramma van het afgelopen televisieseizoen) zijn genomineerd: Het Klokhuis (NPS), Jeugdjournaal (NOS) en het Junior Songfestival (AVRO). Sophie Hilbrand (BNN), Yvon Jaspers (KRO) en Anita Witzier (KRO) zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar). Paul de Leeuw (VARA), Patrick Lodiers (BNN) en Matthijs van Nieuwkerk (VARA) dingen naar de Zilveren Televizier-Ster voor de tv-man van het jaar.

Oranje issues

Het rommelde al een tijdje in de wereld van het Nederlands Elftal. Maar sinds gisteren zijn de rapen helemaal gaar. Mark van Bommel heeft namelijk aangegeven niet meer voor het Nederlands Elftal te willen uitkomen zolang Van Basten daar de scepter zwaait. En volgens Ruud van Nistelrooij is de vertrouwensband met de bovengenoemde hoofdtrainer te slecht is om tot een vruchtbare samenwerking te komen.

En dus, kopt de Volkskrant vanochtend, wankelt de positie van Van Basten. Hij oogst namelijk wat hij heeft gezaaid. Deze stap van de twee voetballers is de vrucht van het inconsistent beleid in combinatie met slechte communicatie. Aldus de krant.

De mening van het volk der bondscoaches liegt er niet om. In een enquete van het NRC Handelsblad geeft 60% aan dat Van Basten, wat hen betreft, mag vertrekken. In onze eigen Fokpoll geeft een kleine 50% aan dat Van Basten verkeerd bezig is. Ook een peiling van Maurice de Hond wijst op een soortgelijke mening.

Nu gaat de bevolking van Nederland niet over het aanblijven van de bondscoach. Dat recht ligt in handen van de KNVB en een aantal belangrijke personen eromheen. En dan vooral één persoon van bijna grenzeloze importantie: J.C. Cruijff. En uitgerekend hij had afgelopen week al een duidelijk mening over Van Bommel en Van Nistelrooij: "ze hebben hun kans gehad".

En daarmee heeft Cruijff, zoals gewoonlijk, een punt. De twee spelers hebben bepaald geen potten kunnen breken tijdens het WK. Van Nistelrooij kreeg vrijwel onbeperkt krediet van bondscoach Van Basten. Huntelaar hoefde zelfs niet mee naar het WK. Van Nistelrooij heeft zijn kans gehad.
Bij Van Bommel lag dat wat lastiger. Zijn positie stond lange tijd ter discussie maar hij mocht uiteindelijk toch mee. Ook hij kreeg zijn kans maar liet zijn kwaliteiten niet zien. En dus, zoals Cruijff vervolgens over deze kwestie zei: "dan moet je dus verder (zoeken)".

Waar een helder beleid wordt gevoerd zijn er afvallers. Het besluit van Van Nistelrooij en Van Bommel brengt de positie van Van Basten niet aan het wankelen. Ze laat zien dat hij een bepaalde richting op gaat waar zij niet inpassen. Voetbal is een teamsport en niet een spel van individuen. Het geheel is meer dan de som van de delen. Derhalve hoef je niet altijd de bewezen beste voetballers te kiezen. Als het geheel maar klopt.

En of dat beleid van de bondscoach klopt zien we wel in 2008.

Relatie Schuurmans en Hoffman over

De relatie tussen de 34-jarige Daan Schuurmans en de 25-jarige Jennifer Hoffman is voorbij. Dat heeft de manager van de twee vanavond gemeld. Het stel woonde ruim zes jaar samen. Ze leerden elkaar kennen op de set van de tv-serie Westenwind.

Over de reden waarom de twee uit elkaar zijn, wil de manager niets zeggen. Geruchten gaan echter dat Schuurmans verliefd is op de 25-jarige actrice Bracha van Doesburgh, met wie hij bij het Nationale Toneel speelt in het stuk Closer.

Jennifer Hoffman is weer ingetrokken bij haar ouders in Rotterdam. Daan Schuurmans woont in hun Amsterdamse appartement.

Jennifer Hoffman en Daan SchuurmansBracha van Doesburgh
Jennifer Hoffman, Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh

Olifant plet bruidegom

Icoon OpmerkelijkEen Britse toerist is tijdens zijn huwelijksreis in Kenia verpletterd door een olifant. De 34-jarige Patrick Smith werd in het natuurreservaat Masai Mara voor de ogen van zijn vrouw vertrapt.

Het kersverse echtpaar, nog geen week getrouwd, maakte samen met hun gids een ochtendwandeling. Driehonderd meter bij hun hotel vandaan werd de man door een olifant aangevallen en gedood. Het dier is waarschijnlijk geschrokken van de mensen. "Dit doen ze anders nooit", aldus een geschokte woordvoerster van het reservaat.

Nieuwe informatie Banjo-Kazooie 3

Fans wachten al jaren op een vervolg op de populaire Nintendo 64 games Banjo-Kazooie en Banjo-Tooie. Afgelopen week werd de game dan eindelijk aangekondigd tijdens de X06.

Phil Spencer, topman van Microsoft Game Studios, wilde wachten tot hij zeker was dat de game in goede handen was. Namelijk in die van het oorspronkelijke team van de Nintendo 64 games. "Team sizes are so different now and we have more animators now than the full Banjo 1 team, but the key core team is really the same", aldus Phil Spencer.

Hij wilde ook benadrukken dat Banjo-Kazooie op de 360 niet gemaakt wordt voor jonge gamers. Veel mensen zien een beer en een vogel en denken dat het om een kinder game gaat, maar de makers zien hun game als een intellectueel bezit met de mogelijkheid om grote publieken aan te spreken. Hierover zei hij het volgende:

"For us in the next Banjo game it was about evolving the gameplay while keeping the approachability of the characters, but the depth of the gameplay is very important. This can't turn into some minigame-based paper game. It has to be something that has a ton of substance."

Verder wist Spencer nog te vertellen dat de game veel meer gameplay en variatie zal bevatten dan zijn voorgangers. De game wordt ontwikkeld door het oorspronkelijke team en zal in sfeer en setting hetzelfde zijn als zijn voorgangers, maar hij gelooft dat genres evolueren, en Banjo-Kazooie 3 zal geen gewone platform game meer zijn.

Het is ook nog leuk om te vermelden dat dit de eerste game van Rare wordt die van het begin af aan voor de 360 ontwikkeld wordt. Kameo en Perfect Dark: Zero gingen van de GameCube naar de Xbox naar de Xbox 360, en Viva Pinata stond eerst gepland voor de Xbox. Dat ze dit keer vanaf het begin rekening kunnen houden met de kracht van de 360 biedt hen veel meer mogelijkheden.

We zullen nog een tijdje moeten wachten op beelden van de game, omdat Spencer de gameplay in volle glorie wil kunnen tonen, maar volgens hem is de gameplay al solide.

Vertrouwen in Van Basten daalt

Het vertrouwen in bondscoach Marco van Basten is beduidend gezakt na de affaire rond Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy.

Uit een onderzoek van opinieleider Maurice de Hond blijkt dat slechts 27 procent van de ondervraagden achter het selectiebeleid van 'San Marco' staat. Toch hoeft Van Basten niet op te stappen als bondscoach, slechts 28 procent wil dat Van Basten onmiddellijk vertrekt.

Bijna drie kwart van de ondervraagden vindt het jammer dat zowel Van Bommel als Van Nistelrooy niet meer voor Oranje wil uitkomen onder Van Basten als bondscoach. Afgelopen weekeinde lieten beide voetballers weten dat ze geen vertrouwen meer hebben in de bondscoach.

Ook Inter Milaan nu genoemd in afluisterschandaal

Giuliano Tavaroli, de hoofdverdachte in het Italiaanse afluisterschandaal, heeft nu ook Inter Milaan beschuldigd van afluisterpraktijken. Tavaroli zou van Inter de opdracht hebben gekregen om scheidsrechter Massimo De Santis te bespioneren. Inter bleef tot nu toe buiten schot in het schandaal. Morgen moet Inter-voorzitter Moratti zich echter verantwoorden bij de Italiaanse bond.

Giuliano Tavaroli was verantwoordelijk voor de veiligheidssystemen bij Telecom Italia. Hij zou aan het hoofd staan van een illegaal afluisternetwerk. In 2003 zou hij van Inter Milaan de opdracht hebben gekregen scheidrechter De Santis af te luisteren. "De operatie werd gefinancierd door de leiding van Inter Milaan en ze werd gedeeltelijk geleid door Tavaroli", vertelde Tavaroli's advocaat, Massimo Dinoia.

Internazionale bleef in het grootscheepse corruptieschandaal in het Italiaanse voetbal tot nu toe buiten schot. De grootmacht uit Milaan kreeg zelfs de landstitels toegewezen die Juventus de afgelopen twee seizoenen behaalde.

Fouten Van Egmond bij Utrecht - Ajax

Arbiter Dick van Egmond heeft zondag in de turbulente wedstrijd FC Utrecht - Ajax (2-3) twee grote fouten gemaakt.

Van Egmond had de wedstrijd moeten stilleggen wegens aanhoudende en herhaaldelijke beledigende spreekkoren. De KNVB heeft dit maandag gezegd. Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de spreekkoren.

In de tachtigste minuut van de wedstrijd gaf Van Egmond FC Utrecht bovendien ten onrechte een strafschop. Gisteren erkende de scheidsrechter na het zien van de tv-beelden dat de overtreding van Jaap Stam buiten het strafschopgebied had plaatsgevonden, en dat de penalty inderdaad niet gegeven had moeten worden.

WK hockey: Argentinië en Australië verder

Bij het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen in Madrid, hebben Argentinië en Australië zich vandaag geplaatst voor de halve finales.

De Argentijnse dames wonnen hun voorlaatste wedstrijd in Groep B met 2-0 van Zuid-Korea en kwamen daarmee op gelijke hoogte met Australië, dat eerder 0-0 speelde tegen Japan. Beide landen staan op tien punten en kunnen niet meer achterhaald worden door de andere landen.

Nederland, dat in Groep A zit, speelt morgen tegen China. Als de Nederlandse vrouwen morgen weten te winnen of Duitsland of Spanje maakt een misstap, dan plaatst Oranje zich bij de laatste vier.

James Blunt populair bij begrafenis Britten

Alt-tekstJames Blunts 'Goodbye My Lover' is in Engeland het meest aangevraagde nummer voor begrafenissen en herdenkingsdiensten, op de voet gevolgd door 'Angels' van Robbie Williams. Uit een enquête van het Bereavement Register bleek dat meer dan de helft van de ondervraagden om een specifiek nummer vraagt voor hun begrafenis en negenenzeventig procent heeft mogelijke nummers besproken met hun familie.

Volgens Mark Roy, oprichter van het Bereavement Register, toont de top 20 van favoriete afscheidsnummers aan hoe zeer de tijden veranderd zijn. De dagen van ouderwetse klaagliederen zijn grotendeels voorbij. Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor hedendaagse muziek, waar men zich sterker mee verbonden voelt.

"Iedereen heeft een favoriet nummer dat op een manier speciaal voor hen is, vaak verbonden met een bepaalde plaats en tijd. Als het nummer tijdens de begrafenis gespeeld wordt kan dat op emotionele wijze herinneringen opwekken bij de nabestaanden", aldus Roy.

Hoewel smaken veranderen, blijven er een aantal nummers meerdere jaren achter elkaar populair, zoals 'Wind Beneath My Wings' op nummer vier in de lijst en 'Candle In The Wind' op nummer zes. Nummers als 'Danny Boy' bleken vooral populair te zijn bij ouderen, terwijl 'Reach For The Stars' van S Club 7 voornamelijk op kinderbegrafenissen te horen is.

Top 10 afscheidsnummers:

1. Goodbye My Lover - James Blunt
2. Angels - Robbie Williams
3. I've Had The Time Of My Life - Jennifer Warnes and Bill Medley
4. Wind Beneath My Wings - Bette Midler
5. Pie Jesu - Requiem
6. Candle In The Wind - Elton John
7. With Or Without You - U2
8. Tears In Heaven - Eric Clapton
9. Every Breath You Take - The Police
10.Unchained Melody - Righteous Brothers

Top of Flop: Patent Pending

Het was met maar één stem verschil, maar de uitslag van vorige week is: "Sarah" van Eskimo Joe is een flop, dus. Karrel_Laaglawaai wist jullie mening als beste weer te geven: "Dit is Darkness zonder de stem van de frontman en dat laat dit plaatje achter in totale duisternis."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Heavens, een rock band uit USA, California. Heavens bestaat uit maar twee heren: Matt en Joe. Ze spelen eigenlijk in verschillende bands, maar kennen elkaar nog uit de tijd dat ze huisgenoten waren. Joe componeerde leuke liedjes, Matt schreef er de teksten bij. De debuut CD van het tweetal heet "Patent Pending". De gelijknamige eerste single heeft een aparte clip. Het lijkt op een opname van een Iraanse live talkshow. Ik weet niet wat er allemaal gezegd wordt, maar Heavens mag het muzikale intermezzo verzorgen: "Patent Pending".

Klonk is altijd kritisch, maar dit vond hij "best wel lekker."

Ik vind het leuke clip en de muziek is ook okay. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Ghaly na jaar weer opgeroepen voor Egypte

Na een jaar afwezigheid is Hossam Ghaly weer opgeroepen voor de Egyptische nationale ploeg. De voormalig speler van Feyenoord speelde in oktober 2005 zijn laatste wedstrijd voor zijn vaderland. Egypte speelt zaterdag tegen Botswana in een kwalificatieduel voor de Afrika Cup.

Afgelopen zomer maakte Ghaly de overstap van Feyenoord naar Tottenham Hotspur. Afgelopen maand stond hij twee keer in de basis bij de Engelse ploeg.

Nieuwe Beatles-cd op komst

Platenmaatschappij EMI brengt in november een nieuwe Beatles-cd uit, waarop oud materiaal van de band op een experimentele manier is bewerkt. De legendarische producer van de groep, Sir George Martin, is samen met zijn zoon Giles verantwoordelijk voor de mix.

De titel van de cd is Love, evenals de nieuwe show van Cirque du Soleil. Die productie huist momenteel in The Mirage in Las Vegas. Voor die show was de muziek aanvankelijk bedoeld, maar volgens EMI vroegen veel fans de muziek ook op cd uit te brengen.

Beide producers hebben de originele mastertapes van de Abbey Road Studios flink onder handen genomen. "De muziek werd gemaakt voor de acts van Cirque du Soleil, maar toen we bezig waren creëerden we eigenlijk een nieuw Beatles-album", aldus George Martin. "De Beatles zochten altijd naar nieuwe wegen om zichzelf uit te drukken en dit is voor hen een nieuwe stap voorwaarts."


Veel vraag naar nieuwe rijbewijs

Icoon BinnenlandsHet rijbewijs nieuwe stijl op creditcardformaat blijkt in trek. Mensen hebben bewust gewacht met het aanvragen van een nieuw rijbewijs, denkt een woordvoerder van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Waar op een gewone maandag 7000 aanvragen worden gedaan, had de RDW er de eerste maandag van oktober al ruim 17.000 geteld.

"Het enige probleem is dat zoveel mensen het nieuwe kaartje willen hebben. Omdat nog niet alle gegevens zijn terug te vinden in alle gemeentelijke computers, moeten mensen soms wat langer wachten. Zo is ouderen soms ten onrechte gevraagd om een verklaring van geschiktheid", aldus de zegsman.

Capello vindt Torres valsspeler

Real Madrid-coach Fabio Capello heeft in een interview gezegd dat hij Fernando Torres een valsspeler vindt. Dit naar aanleiding van de rode kaart die Sergio Ramos afgelopen zondag kreeg in de wedstrijd tegen Atlético Madrid (1-1).

In de Madrileense Derbi moest Real Madrid ongeveer een derde van de wedstrijd met een man minder spelen. Verdediger Sergio Ramos kreeg zijn tweede gele kaart nadat Fernando Torres naar de grond ging en naar zijn gezicht greep. In de herhaling bleek dat er vrijwel niets aan de hand was.

Coach Capello vindt daarom dat Ramos onterecht rood kreeg, en dat Torres de scheidsrechter gemanipuleerd heeft door toneelspel. "Torres is een valsspeler en hij moet bestraft worden", aldus de Italiaan. "De scheidsrechter op zo'n manier in het ootje nemen is gewoon niet eerlijk."

Atlético-voorzitter Enrique Cerezo verdedigt zijn wonderkind en aanvoerder. "Torres is een eerlijke en nobele speler", vertelt hij. "Dit speltype is helemaal niet zeldzaam, en de arbiter handelde rechtvaardig. Bovendien is Torres de speler die de meeste overtredingen tegen krijgt in de Liga."

FOK!radio: BaggerFOK!kers live in de studio

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: Klik hier.

De meeste meetings van FOK! hebben vaak onder een enorme brok afzeggingen te lijden. Vaak blijven er een handje vol die-hards over die toch bij elkaar komen. Anders was het afgelopen vrijdagavond. Vanuit het Onzin-forum kwamen 59 (!) FOK!kers bijeen in Utrecht. Newbies, oldbies, Admins, serveradmins, mods, mannen en vrouwen. Alles was aanwezig, alsof de strikte scheiding van macht niet meer bestaat! Zelfs SunChaser was er om samen met zijn slechte bandje te zorgen voor de teringherrie. Uiteraard wordt er naderhand nagepraat in een aantal topics, maar alles komt meestal toch niet boven. Dus gaan we vanavond een aantal van hen eens diep in de ogen kijken en om de waarheid vragen. Zo zijn Dark_Angelus, _mimic, MissHobje en guitarist.nl vanavond live in de studio vanaf 20:00 uur.

Maar ook van Yvonne willen we wat dingen weten. Ze is iedereen afgeweest (een keer of drie zelfs) en liep zelfs helemaal leeg tegen Martijn over Brechtje. Details willen we dus. Uiteraard nemen we ook met FA Nikky de forumweek door en legt Blinky een stelling neer.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Japanse Playboy: Shinzo Abe, geef je bloot!

Shinzo AbePlayboy Magazine heeft Japans nieuwe minister-president, Shinzo Abe, uitgedaagd om uit de kleren te gaan. In dit geval gaat het echter niet om naaktfoto's van de jongste Japanse minister-president sinds de Tweede Wereldoorlog, maar wil de Japanse versie van het blad een politiek statement maken.

Tussen de naaktfoto's van allerlei aantrekkelijke dames in staat een zeven pagina's tellend verhaal waarin Abe er van wordt beschuldigd dat zijn politieke agenda aan duidelijkheid te wensen over laat. In het verhaal komen een onafhankelijk politicus, verschillende journalisten en enkele komieken aan het woord om hun visie op de kersverse minister-president te geven. De kritiek richt zich vooral op Abes onvermogen om duidelijkheid te scheppen aangaande kwesties als het herstel van Japans financieën en de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk.

De 52-jarige Abe geniet veel publieke steun, maar de media leggen het vuur aan zijn schenen vanwege zijn onduidelijke motieven op een aantal terreinen. Hij staat echter wel bekend om zijn uitgesproken mening over defensie en buitenlandse politiek en is een van de grootste voorstanders van het herschrijven van de Japanse pacifistische grondwet die na de Tweede Wereldoorlog werd aangenomen.

Hongaren knallen in Romanians in Space demo

Romanians in Space is een aparte game die wordt ontwikkeld door 2 Bad Design. In de game hebben de Roemenen het heelal overgenomen, na vele alien rassen verslagen te hebben is er nog een probleem, Hongaarse rebellen. Het is jouw taak om deze rebellen op te sporen en uit te schakelen.

Zoals je misschien al kunt begrijpen viel dit niet zo goed bij de Hongaren, maar als jij het wel leuk vindt om Hongaren uit te roeien kan je hier alvast de demo downloaden. De demo bevat 3 korte missies waarin je cruisers moet beschermen tegen de vijand, deze missies zullen niet in het uiteindelijke spel zitten.

Romanians in Space moet deze herfst uitkomen.

Mirrors:
Gamespot
Gamershell

Gokbedrijven in crisis door Amerikaanse wetgeving

Icoon FinancieelInternetgokbedrijven hebben maandag op de beurs harde klappen opgelopen. De aandelen verloren tussen de 45 en 60 procent van hun waarde. Directe aanleiding was de goedkeuring die het Amerikaanse congres in het weekeinde gaf aan een nieuwe wet die gokken via internet in de ban doet.

Amerikaanse internetgokkers kunnen niet meer bediend worden wanneer president Bush de nieuwste antigokwet heeft ondertekend. Dat zal hij naar alle waarschijnlijkheid binnen twee weken doen. De wet verbiedt banken en creditcardmaatschappijen om aan internet gerelateerde gokbetalingen te verwerken.

Het Britse gokbedrijf 888 gaf maandag aan direct te stoppen met gokken via internet in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar ging 12 miljard dollar om in gokken via internet in de VS.

Holleeder verliest kort geding tegen de staat

HolleederVermeend 'topcrimineel' Willem Holleeder heeft het kort geding tegen de Staat verloren. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft bepaald dat hij de gesprekken met zijn advocaat zal moeten blijven voeren terwijl zij van elkaar zijn gescheiden door een glaswand.

Holleeder zit in voorarrest in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. In het kort geding had hij geëist dat hij zijn advocaat onder normale omstandigheden, dus zonder glaswand, te spreken kon krijgen.

Roemeens recordinternational Munteanu zwaait af

Dorinel Munteanu heeft aan bondscoach Victor Piturca laten weten dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor het Roemeense nationale team. De 38-jarige Munteanu, die 131 keer voor het nationale Roemeense elftal uitkwam, was actief op de wereldkampioenschappen van 1994 en 1998 en de EK's van 1996 en 2000.

Munteanu zegt dat hij zijn werkzaamheden als speler/coach van de Roemeense club CFR Cluj niet langer kan combineren met het spelen van interlands. De oud-speler van onder meer Vfl Wolfsburg en FC Köln droeg in augustus in de oefeninterland tegen Cyprus voor het laatst het shirt van Roemenië.

Tijdens de EK-kwalificatiereeks is Roemenië één van de tegenstanders van het Nederlands elftal. De ontmoetingen tussen Nederland en Roemenië staan voor maart en oktober volgend jaar op het programma.

Haase, van Scheppingen naar hoofdtoernooi Bergen

Tennissers Dennis van Scheppingen en Robin Haase hebben vandaag het hoofdtoernooi van de challenger in het Belgische Bergen bereikt. In de laatste kwalificatieronde was Haase met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Kroaat Sasa Tuksar.

Van Scheppingen versloeg met 4-6, 6-3 en 7-6 landgenoot Martin Verkerk. Raemon Sluiter was al zeker van een plaats in het hoofdtoernooi. Hij speelt later vandaag in de eerste ronde tegen de Italiaan Simone Bolelli.

Klimmertje

Als ouders zijnde wil je natuurlijk niet dat je kleine kinderen bij de gevaarlijke spullen in de keuken komen. Wat je hier tegen kunt doen is alles op een hoge plaats zetten want daar komen de kinderen niet aan. Toch?

Helaas, niets in minder waar. Ook de jeugd van tegenwoordig vind manieren om toch aan die spullen te komen die hoog geplaatst zijn. Misschien heeft deze kleine meid wel al bepaald wat voor hobby ze later gaat uitoefenen, en dat zal vast iets met een berg beklimmen te maken hebben.

[A1GP] Zandvoort 3 jaar lang A1-decor

Gisteren beleefde Zandvoort de primeur, de eerste race van het nieuwe A1 Grand Prix seizoen ging in de Nederlandse duinen van start. Volgens het Haarlems Dagblad zou ook de komende drie jaar op Zandvoort gereden worden. Overigens kan de organisatie een boete verwachten voor het overschrijden van de geluidsnorm.

Circuitdirecteur Hans Ernst is uitermate tevreden met het binnenhalen van A1GP voor meerdere jaren. In de krant zegt hij: ”We zijn nu ook de komende drie jaar verzekerd van deze prachtige landenwedstrijd." De directeur laat ook weten het A1-spektakel mooier te vinden dan de Formule race in 1985, de laatste in Nederland. ”Toen hadden we 55.000 bezoekers, nu waren dat er 180.000. Bovendien is de Jos Verstappen-affaire in goede banen geleid en heeft zijn afwezigheid geen gedoe opgeleverd", aldus Ernst.

Overigens kan de organisatie nog een boete tegemoet zien voor het overtreden van de geluidsnormen. Zandvoort mag per jaar vijf dagen onbeperkt geluid maken, deze dagen waren echter al verbruikt. Het daggemiddelde van zondag lag op 72 decibel, twee decibel meer dan toegestane 70. Het Openbaar Ministerie zal bekijken hoe hoog de straf zal gaan uitvallen.


Circuit Park Zandvoort vanuit de lucht gezien

De wapens van Rainbow Six: Vegas

Over iets meer dan een maand komt één van de meest veelbelovende Xbox 360 Live games uit: Rainbow Six Vegas (RS: Vegas komt ook op de PS2, Xbox, PC en PS3 onder andere). Vandaag is er een lijstje bekend gemaakt met daarin de wapens die in de game gebruikt kunnen gaan worden. Er zitten niet echt veel verrassingen in, een groot deel werd al in eerdere delen gebruikt.

Pistolen
Mk. 23, USP40, 92FS, Gock18, Desert Eagle, Raging Bull Revolver

SMG
MP5, MP7A1, UMP45, P90, MP9, MAC11

Assault
SCARC-H CQC, M8, AUGA3, G3KA4, 552C, G36C, MTAR21, FAMAS, AK47

LMG
MK46, 21E, M249SPW, MG36

Shotguns
M3, SPAS12, 870MCS, XM26-LSS

Sniper
PSG1, M40A1, SV-98, Scout Tactical

Onder de 'gadgets' zullen we dit keer onder andere granaten en gasmaskers vinden.


De good ol' AK-47

Scholes zegt nee tegen McClaren

Paul Scholes blijft bij zijn besluit om zich niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale Engelse voetbalelftal. Bondscoach Steve McClaren probeerde de middenvelder van Manchester United tot tweemaal toe terug te halen, maar allebei de keren zei Scholes nee.

In 2004 speelde Scholes zijn laatste interland voor Engeland. In 66 interlands wist hij veertien maal tot scoren te komen. Dit seizoen maakte hij zijn rentree bij United nadat hij een half jaar aan de kant stond vanwege oogproblemen.

Gratis cheeseburgers!

We weten allemaal wel dat het niet zo gezond is, maar toch blijft zo'n vette snack wel heel erg lekker.

Bij de Mac hebben ze ook nog eens als motto dat het de klant naar de zin gemaakt moet worden en dat de klant ALTIJD gelijk heeft. Als de salade niet smaakt, krijg je een nieuwe. Is de hamburger koud geworden, hup, hier heb je er nog eentje! No questions asked!

Ze maken het je ook wel erg gemakkelijk: Deze twee jongens hebben wel lekkere trek, maar helaas geen geld. Wedden dat het ze lukt?

Met dank aan boem-dikkie voor de submit.

Van der Smissen en van Vlerken NK duatlon

Gisteren werd het Nederlands kampioenschap duatlon gehouden. Armand van der Smissen schreef de werdstrijd bij de mannen op zijn naam. Bij de vrouwen was Yvonne van Vlerken te sterk voor de concurrentie.

De titelstrijd voor het Nederlands kampioenschap duatlon werd gehouden in Sittart en bestond uit tien kilomter lopen, veertig kilometer fietsen en vervolgens weer vijf kilometer lopen. Bij de dames was Van Vlerken oppermachtig. Van Vlerken, die eerder al Europees- en wereldkampioen werd, kwam met een voorsprong van zeven minuten op de nummer twee, Birgit Berk, over de finish.

Bij de mannen was de strijd spannender. Van der Smissen was 34 seconden te snel voor de nummer twee, Wim van Nieuwkerk. Simon de Cuyper werd derde op bijna vier minuten van de winnaar.

Milde straf Dupuis

De Internationale Tennis Federation heeft Anthony Dupuis voor tweeënhalve maand geschorst. Daarnaast moet de Franse tennisser zijn verdiende prijzengeld terug geven.

Dupuis zou het verboden middel salbutamol hebben gebruikt. Normaal staat hier een straf van twee jaar voor. De ITF heeft echter het vermoeden dat de Fransman het middel niet bewust heeft gebruikt om zijn prestaties te bevorderen. Dupuis zelf gaf eerder al aan dat het verboden middel aanwezig zou zijn in zijn astma-medicijnen. De schorsing van tweeënhalve maand is met terugwerkende kracht ingetreden.

Ronnie Johns

Ronnie Johns is een comedian from Australia, en de beste man heeft duidelijk een schroefje los, want z'n sketches en typetjes zijn echt geweldig.

Op zijn website staan aardig wat voorbeelden van zijn mafheid, maar helaas de filmpjes aldaar zijn alleen te bekijken met quicktime, maar gelukkig staat er elders op het internet genoeg spul van hem, zoals hier en hier.

Mocht je meer willen zien (en dat kan ik me heel goed voorstellen), op Google Video en YouTube staat erg veel van de beste ma

Paalzitters door noodweer gestopt

Icoon OpmerkelijkDe drie overgebleven deelnemers aan het Fries kampioenschap paalzitten zijn in de nacht van zondag op maandag gestopt vanwege het noodweer. Het drietal heeft in totaal 56 uur en 33 minuten op een paal in een oude trekvaart van Warns naar Stavoren gezeten.

Douwe Menger uit Balk, die als laatste zijn paal verliet, heeft daarmee een nieuw Fries record gevestigd, aldus voorzitter Wytse Prins van de stichting die het Fries kampioenschap organiseerde.


Wellicht geïnspireerd door Vlad Ţepeş ?

Iraniërs integreren goed, Somaliërs minder

Icoon BinnenlandsOnder de grootste groepen vluchtelingen blijken vooral Iraniërs goed in Nederland te integreren. In iets mindere mate geldt dit ook voor Afghanen. Voor Somaliërs is het beeld minder gunstig.

Dit blijkt uit de zogenoemde Integratiekaart 2006 van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van justitie en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij schetsen in de Integratiekaart de maatschappelijke ontwikkeling van allochtonen.

Sommige niet-westerse bevolkingsgroepen bestaan merendeels uit personen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. De vier grootste zijn begin 2006 de Irakezen (44.000), Afghanen (37.000), Iraniërs (29.000) en Somaliërs (20.000). Samen vormen zij 7,5% van alle niet-westerse allochtonen.

Jongeren
Jongeren uit vluchtelingengroepen doen het vrij goed in het basisonderwijs, blijkt uit het integratieonderzoek. Vooral de Iraanse meisjes en jongens en de Afghaanse jongens presteren goed in de eindtoets van het basisonderwijs. Ze scoorden in 2004 hoger dan het gemiddelde van alle niet-westerse groepen. Somalische kinderen boekten gemiddeld een lager resultaat.

Het aandeel werkende vluchtelingen lag alleen bij de Iraniërs boven de 40%. Van de Somaliërs was nog geen kwart aan het werk.

-
Meer info bij het CBS.

Formule 1 in 2010 naar Zuid-Korea

Vanaf 2010 zal er in Zuid-Korea ook een Grand Prix worden verreden. Het Aziatische land en F1-baas Bernie Ecclestone hebben daar een overeenstemming over bereikt.

In de Zuid-Koreaanse regio Cholla zal een nieuw circuit worden aangelegd, wat 210 miljoen euro zal gaan kosten. Nadat afgelopen jaren China, Bahrein en Turkije al aan de kalender werden toegevoegd, is Zuid-Korea het volgende nieuwe land.

Een eerdere poging om de Formule 1 naar Zuid-Korea te halen mislukte. Er was een overeenkomst gesloten in de jaren 1998-2002, maar het circuit werd echter nooit gebouwd.

Tiger Woods weer onnavolgbaar

Met overmacht heeft de Amerikaan Tiger Woods het American Express Championship gewonnen. Met acht slagen voorsprong boekte Woods in Watford zijn zesde PGA-winst op rij, voor Adam Scott en Ian Poulter.


Juist in de week van het overlijden van voormalig top-golfer Lord Byron Nelson, wierp Woods de vraag op of Byrons elf toernooizeges op rij wel zo'n onaantastbaar record is als al tijden wordt aangenomen.

Woods ging bij snel wisselende weersomstandigheden bogeys knap uit de weg. Nadat hij 36 holes lang geen green had gemist, ging het op de twaalfde fout, waar hij een bunker tegenkwam. Voor zijn collega's is er nog hoop, want Woods heeft na het spelen van zeven toernooien in negen weken een adempauze ingelast.

George Michael opnieuw gearresteerd

Icoon Showbizz George Michael is gisteren opnieuw aangehouden nadat hij was ingestort achter het stuur van zijn auto. Bovendien vond de Londense politie een kleine hoeveelheid marihuana bij de zanger. Dat schrijft het Britse tijdschrift The Sun vandaag. Het is de vierde keer in acht maanden dat Michael is aangehouden. Zo ramde hij in april nog drie auto's nadat hij eveneens was ingestort achter het stuur.

De politie reageerde zondagmorgen om 3.20 uur op een melding dat een auto een kruispunt blokkeerde. Eenmaal aangekomen, troffen de agenten de auto van de 43-jarige zanger stationair draaiend voor een verkeerslicht aan. Omdat Michael over het stuur hing, en niet helemaal meer bij bewustzijn was, werd hij snel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat de politie een kleine hoeveelheid marihuana bij de zanger aantrof, werd hij gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Hij is later gistermiddag op borgtocht vrijgelaten.

Het incident voedt geruchten dat de zanger een drugsverslaving zou hebben. Die geruchten werden gisteren niet bevestigd door de vriend van Michael. "Hij heeft niets te zeggen. Het gaat prima met hem."


George Michael in betere tijden - foto: Sony Music

Lerares VS weg na 'naakt' museumbezoek

OnderwijsIn de Amerikaanse staat Texas is een 51-jarige tekenlerares ontslagen omdat ze met haar leerlingen (van rond de 11 jaar) een museum had bezocht waar beelden stonden van naakte mensen uit de Griekse oudheid. Dit kwam de - tot voor kort zeer gewaardeerde - onderwijzeres op boze reactie van ouders te staan.

Een ouder deed zijn beklag bij de schoolleiding over de excursie naar het Dallas Museum of Art. Zijn dochter van elf was thuisgekomen met het verhaal dat ze naakte beelden had gezien. Dat was schadelijk voor het tere zieltje van zijn kind. Het schoolbestuur besloot hierop de lerares te ontslaan.

De druk van ouders in het steeds conservatiever wordende Texas is voor scholen moeilijk te weerstaan. Met name museumbezoeken die belangrijk worden geacht voor de ontwikkeling van de kinderen, liggen steeds gevoeliger. Er zijn al onderwijzers die ze vermijden.

Het ontslag heeft wel tot een verhitte discussie geleid in Texas. De museumdirectie wees er fijntjes op dat er jaarlijks zeker 500.000 kinderen langs de beelden lopen.

Ondertussen worden in Texas min of meer stilzwijgend steeds vaker lijfstraffen op scholen ingevoerd. Sommige schoolhoofden zijn een groot voorstander van een stevige pedagogische tik. In 28 Amerikaanse staten zijn lijfstraffen nog toegestaan. In 2003 werden 300.000 kinderen geslagen door leraren op school. Meestal met een speciaal geprepareerd slaghout.

Onstuimig herfstweer teistert Nederland

Icoon WeerHet herfstweer heeft definitief grip gekregen op Nederland. Gisteravond trokken verschillende onweersbuien over Nederland en ook op dit moment zijn er hevige buien in het hele land. In Noord-Brabant was het onweer het heftigst. In Bergeijk zorgde een windhoos ervoor dat het dak van een boerderij gedeeltelijk wegwaaide. Op twee plaatsen sloeg de bliksem in, waardoor het treinverkeer tussen Cuijk en Boxmeer en tussen Roosendaal en Breda enige tijd stil kwam te liggen.

Het verkeer had vanochtend ook last van het weer. Rond 08:00 uur stond er ruim 315 kilometer file, wat een stuk meer is dan normaal. Tussen Nieuwegein en Vinkeveen op de A2 stond zelfs even na achten een file van 17 kilometer na een eerder ongeluk.

Op dit moment moeten ook treinreizigers nog rekenen op vertraging. Het treintraject Den Helder - Heerhugowaard is door een blikseminslag gestremd. En dat hoeft voor vandaag nog niet alles te zijn. Het KNMI verwacht voor vandaag weer veel buien die gepaard gaan met onweer en soms met hagel of windstoten tot 85 km/uur.

Met dank aan Sj0rSz voor de submit.

BMW Sauber teleurgesteld

Na afloop van de Grand Prix van China was er bij het team van BMW Sauber grote teleurstelling. Door verschillende incidenten zagen Nick Heidfeld en Robert Kubica hun kansen op een goede klassering verdwijnen.

Uiteindelijk eindigde Heidfield als zevende, wat hem twee punten opleverde. Mario Theissen was dan ook niet erg blij met het resultaat. "We zijn extreem teleurgesteld over het raceresultaat. Nick was duidelijk onderweg naar een vierde plaats, maar in de slotfase van de race werd hij opgehouden door achterliggers. Hij verloor zo een voorsprong van vier seconden op de wagens achter hem. Nick werd ook nog eens aan de achterkant geraakt. Robert werd van de baan gedrukt in de eerste bocht na de start. Hij viel daardoor terug naar de 21ste positie, maar wist zich knap terug te vechten naar de vijfde stek. Robert vroeg voor zijn eerste stop om droogweerbanden, maar dat bleek een verkeerde gok."

Eye-Toy 2 in januari?

Op een afbeelding van de planning van Best Buy is te zien hoe de keten de verkoop van PS3 wil gaan inzetten. Sony Bravia 1080p-schermpje, 7.1 audiosysteempje, Lay-Z Boys om op te zitten, allemaal erg leuk en aardig. Maar we hebben hier geen Best Buys, dus wat hebben we eraan? Wel, in de planning staat opgenomen dat in januari 2007 een HDIP-camera toegevoegd zal worden aan deze opstelling, wat in feite betekent dat de opvolger van Eye-Toy in januari wel eens beschikbaar zou kunnen zijn, en dus in Europa direct bij launch al te koop is.
met dank aan storm81 voor het melden in het FOK!forum

'Geen 'appeasementpolitiek' radicale moslims'

AlgemeenAyaan Hirsi Ali verwerpt een ''appeasementpolitiek'' ten opzichte van radicale moslims. Hirsi Ali uitte haar waarschuwing zondag in de Duitse plaats Kassel, waar zij de burgerschapsprijs 'Das Glas der Vernunft' in ontvangst nam.

Met haar opmerking over de appeasementpolitiek verwees Hirsi Ali naar het beleid van de Britse premier Neville Chamberlain die de expansiedrift van Adolf Hitler eind jaren dertig accepteerde met het doel een oorlog te voorkomen. Hirsi Ali noemde dergelijke politiek ''naïef en gevaarlijk''. ''Hoe meer we wegkijken, hoe makkelijker het wordt voor de islam-fascisten om de hoofden van de jeugd te vergiftigen.''

Prijs
Het voormalige Tweede Kamerlid werd met de Duitse prijs beloond voor haar inzet voor de integratie van migranten en tegen de discriminatie van vrouwen. De prijs bestaat uit een glazen sculptuur met een prisma. Het glas symboliseert transparantie en breekbaarheid, het prisma staat voor de verklaring door wetenschappelijke analyse.

'Das Glas der Vernunft' is na de Duitse eenwording op 3 oktober 1990 ingesteld. Met de prijs worden politici, wetenschappers en kunstenaars geprezen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor onder meer rede en tolerantie. Eerdere winnaars waren onder anderen Lea Rabin, de vrouw van de vermoorde Israëlische premier Yitzhak Rabin, en Hans-Dietrich Genscher, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland.Hirsi Ali tijdens de prijsuitreiking.

Schiavone blijft verliezen in finales

Francesca Schiavone heeft ook haar achtste WTA-finale niet weten te winnen. De als vijfde geplaatste Italiaanse verloor in de eindstrijd van het toernooi van Luxemburg met 3-6 en 2-6 van de Oekraïense Alona Bondarenko.

Voor de 26-jarige Schiavone was het de achtste maal dat ze met lege handen achterbleef, terwijl het voor de 22-jarige Bondarenko voor het eerst in haar loopbaan was dat ze een WTA-toernooi wist te winnen.

Militante Halsema haalt uit naar Balkenende

GroenLinks-aanvoerster Femke Halsema heeft het verkiezingscongres van haar partij gisteren benut voor een felle aanval op premier Jan Peter Balkenende. In één adem pleitte ze vurig voor een stem op links en dan vooral GroenLinks als garantie voor een links kabinet tegen een rechtse meerderheid van CDA en VVD.

Halsema wond het congres in Zwolle zondag om haar vingers. Het lijsttrekkerschap kreeg ze, als enige kandidaat, in de schoot geworpen. Met haar speech, gevolgd door een vlot tv-spotje voor de verkiezingscampagne met zichzelf achter het stuur van een auto in de hoofdrol, lokte ze applaus na applaus uit. Die toespraak, vervroegd op verzoek van de NOS die rechtstreeks wilde uitzenden, moest ze tegen het einde kort onderbreken omdat haar kinderen het podium opklommen.

De oppositiepartij, die acht kamerzetels bezet en in de peilingen stabiel op acht tot zeven zetels staat, moet echter opboksen tegen CDA, VVD en PvdA, die dit weekeinde ook de achterban verzamelden voor verkiezingscongressen.

'Terug naar tijd van slavenhandel'
Halsema richtte haar pijlen op Balkenende en zijn hang naar de VOC-mentaliteit en de Gouden Eeuw. ''Hij wil eigenlijk drie eeuwen terug. Naar de tijd van de VOC, van de plunderingen, het kolonialisme, de slavenhandel. Daar hebben onze Surinamers en Indonesië ook goede herinneringen aan.''

Zij waarschuwde verder tegen een meerderheid van CDA en VVD, die volgens haar staan voor stilstand en achteruitgang. Halsema schoof GroenLinks daarbij nadrukkelijk naar voren als regeringspartij. ''Nederland heeft genoeg machtspartijen op zoek naar ideeën. GroenLinks is een ideeënpartij op zoek naar macht.''

15 jaar Puyo Pop, special edition gepland

Vorige week hadden we de review van Puyo Pop Fever voor de DS. De game kreeg een niet zo goed cijfer. Dit weerhoudt SEGA er echter niet van om vanwege het 15 jarig bestaan van de serie een verjaardagseditie te maken.

De game gaat Puyo Puyo! 15th Anniversary heten en krijgt Nintendo Wi-Fi Connection ondersteuning voor vier spelers. Je kan dus met drie vrienden online Puyo Puyo spelen. De game komt midden december uit in Japan, een Westerse release is nog niet bekend.Screen van de vierspelermodus in Pop Fever

Prijs van de Kritiek naar Theo Maassen

CabaretCabaretier Theo Maassen krijgt dit jaar de 'Prijs van de Kritiek'. Die wordt uitgereikt door de kring van Nederlandse theatercritici. De recensenten zijn onder de indruk van de manier waarop de cabaretier de draak steekt met de problemen in onze samenleving.

Soms is Maassen daarbij erg grof, maar regelmatig zijn z'n shows juist pure poëzie, vinden de critici. De komiek kreeg maandag al te horen dat hij dit jaar ook de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs krijgt.

Gilardino, Cassano niet, Materazzi wel bij Italië

De Italiaanse bondscoach Roberto Donadoni heeft twee opvallende namen niet opgenomen in de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne en Georgië. Alberto Gilardino en Antonio Cassano maken allebei geen deel uit van de Squadra Azzurra.


Luca Toni en Alessandro Del Piero zijn wel weer van de partij. Tegen Litouwen en Frankrijk ontbraken de twee aanvallers. Daarnaast maakt ook Marco Materazzi zijn rentree bij Italië, nadat hij een schorsing uitzat vanwege de provocaties richting Zinedine Zidane in de finale van het wereldkampioenschap voetbal.

'Paus betrokken bij verbergen misbruik'

BuitenlandsPaus Benedictus XVI was nauw betrokken bij het systematisch verbergen van kindermisbruik door katholieke priesters. Die beschuldiging uitte zondagavond het BBC-actualiteitenprogramma Panorama.

De toenmalige kardinaal Joseph Ratzinger was gedurende twintig jaar verantwoordelijk voor de uitvoering van een document, waarin bisschoppen instructies krijgen over de manier waarop ze klachten over misbruik moeten afhandelen. Daarmee zouden ze strafvervolging hebben vermeden, beschuldigde Panorama. Volgens critici is het document uitsluitend bedoeld om de misstanden te verhullen en komen de slachtoffers niet ter sprake.

1962
Het betreffende document is de Crimen Sollicitationis uit 1962. Daarin staat hoe de kerk moet omgaan met priesters die ''een boeteling benaderen of provoceren tot oneerbare en obscene zaken''. Alle betrokkenen, ook het slachtoffer, zouden een eed tot geheimhouding moeten zweren. Wie de geheimhouding verbreekt, hangt volgens het document excommunicatie boven het hoofd.

De katholieke kerk heeft de uitzending betiteld als een ''sterk bevooroordeelde aanval'' op de paus en ''volkomen misleidend'', meldde de BBC. Een document uit 2001 zou onderzoek naar misbruik niet in de weg staan. De Crimen Sollicitationis zou niet betrekking hebben op misbruik van kinderen, maar op misbruik van de biecht.Joseph Ratzinger in zijn rol als de paus

Jackie Estacado gaat los op nieuwe Darkness-screens

Starbreeze is druk bezig om van The Darkness een waardige vergaming van de gelijknamige comic te maken. Mark Silvestri, de tekenaar en medebedenker van de comic, houdt hoogstpersoonlijk een oogje in het zeil tijdens de productie.

The Darkness vertelt het verhaal van maffia-hitman Jackie Estacado, die op z'n 21e verjaardag ontdekt dat hij duistere krachten beheerst. De gevolgen daarvan kun je hieronder bewonderen in een reeks nieuwe screenshots.Uitslagen Italië speelronde 5

In Italië werd afgelopen weekend de vijfde speelronde gespeeld. Het blijft aan de kop van de Serie A stuivertje wisselen. AS Roma nam weer de eerste plaats over Internazionale, Palermo blijft het uitstekend doen, de club uit Sicilië staat nu tweede. Fiorentina staat nog steeds onderaan maar pakte wel drie punten.

AS Roma verstoot Internazionale van troon

AS Roma heeft de leiding in de Serie A weer overgenomen van Internazionale. De Romeinen wonnen met 1-0 van Empoli. Doelpuntenmaker Vicenzo Montella was de gevierde man in Rome. De betere kansen waren voor Roma maar goed keepwerk van Daniele Balli verkwam een grotere nederlaag voor Empoli.

Internazionale moest de leiding in de competitie afstaan door een gelijkspel tegen Cagliari. Al binnen het halfuur stonden de gasten achter door een doelpunt van Mauro Esposito. Nog voor rust kwamen de Milanesen op gelijke hoogte toen Fabio Grosso de 1-1 maakte.

Lazio Roma nadert 0-grens

Door de 4-0 overwinning op Torino is Lazio Roma bijna op 0 punten gekomen. Als er volgende week gewonnen wordt, dan is het negatieve puntenaantal omgedraaid in een positief aantal. Door het omkoopschandaal begon Lazio met elf minputen aan de competitie, nu staat de club op -2.

Bij rust stonden de Romeinen nog op 0-0, na rust was Lazio ontkend en scoorde maar liefst vier keer. Voor rust viel er voor de toeschouwers bitter weinig te genieten, beide ploegen weigerden een fatsoenlijke partij voetbal op de mat te leggen.

Na rust was het spel van met name Lazio stukken beter, de 1-0 viel drie minuten na rust door een doelpunt van Tommaso Rocchi. Zeven minuten later werd een tweede doelpunt, een strafschop, gemaakt door Massimo Oddo, hij zou ook de 3-0 laten aantekenen. In de 71e minuut maakte Stefano Mauro de laatste treffer van de avond.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
AC MilanSiena0-0
MessinaLivorno0-1
Atalanta BergamoReggina1-1
AS RomaEmpoli1-0
Udinese Ascoli0-0
Chievo VeronaPalermo0-1
SampdoriaParma3-2
TorinoLazio Roma0-4
CagliariInternazionale1-1
FiorentinaCatania3-0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1AS Roma540110-212
2Palermo540112-912
3Internazionale532010-711
4Messina52216-48
5Udinese52216-48
6Empoli52215-38
7Siena52215-58
8Livorno52214-48
9Atalanta Bergamo51314-36
10Sampdoria51319-96
11Catania51226-105
12AC Milan53205-13
13Cagliari50324-63
14Ascoli50323-63
15Torino 50233-102
16Chievo Verona50145-91
17Parma50143-111
18Lazio Roma53028-4-2
19Reggina51227-9-10
20Fiorentina52036-5-13

Programma

DatumThuisUit
15-10AscoliLivorno
15-10PalermoAtalanta Bergamo
15-10EmpoliFiorentina
15-10InternazionaleCatania
15-10Lazio RomaCagliari
15-10ParmaUdinese
15-10RegginaAS Roma
15-10SampdoriaAC Milan
15-10SienaMessina
15-10TorinoChievo Verona

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1BianchiReggina4
2FrickSienna3
-RiganoMessina3
-CrespoInternazionale3

Dida international-af

Keeper Dida heeft de Braziliaanse bondscoach Dunga gezegd dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor het nationale team.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal, afgelopen zomer in Duitsland, was de 32-jarige Dida nog de vaste keeper van het Braziliaans elftal. Na de van Frankrijk verloren kwartfinale kwam Dida niet meer in actie voor de Goddelijke Kanaries. Inmiddels lijkt het erop dat PSV-keeper Gomes de plaats van Dida onder de lat heeft overgenomen.

Dida stond 92 keer onder de lat bij Brazilië.

Ferrari meer dan tevreden

Luca di Montezemolo, de president van Ferrari, was buitengewoon tevreden met de overwinning van Michael Schumacher bij de Grand Prix van China. Maar makkelijk ging het niet, en Di Montezemolo kende dan ook een zenuwslopende middag.

"Het is fantastisch dat we hier gewonnen hebben, al had ik bijna een hartaanval. Het team deed het perfect en Schumacher reed ontzettend goed. We staan nu eerste in het rijderskampioenschap. We kunnen beide titels nog pakken", aldus Di Montezemolo.

Ook de technische baas van de Italiaanse renstal, Ross Brawn, was erg tevreden. "Het was een fantastische race en Michael reed buitengewoon sterk. Toen er nog veel water op de baan lag, hadden we het erg moeilijk op de regenbanden. We konden de kopgroep echter wel bijhouden. De situatie veranderde toen de baan droger werd. We kwamen in het voordeel door de goede prestaties van de Bridgestone-banden."

CD: Tilly and the Wall - Bottoms of Barrels

De uit Omaha afkomstige indiepopband Tilly and the Wall kreeg nog voor hun eerste album al redelijk wat bekendheid, toen indiegrootheid Conor Oberst besloot speciaal voor hen een nieuw label op te richten, Team Love. Debuut Wild Like Children viel vooral op doordat het volkomen recht deed aan de naam van het album, zeer vrolijk en optimistisch. Ook op het tweede album Bottoms Of Barrels hoef je geen sombere songs te verwachten over liefdesverdriet of de dood. Voor al die narigheid is geen plaats, ook deze plaat is weer een ode aan alle mooie kanten van het leven.

'Let us be free / Let us sing songs along / The bottoms of barrels'

Valverde wint Pro-Tour

Zonder zelf mee te doen aan het Kampioenschap van Zürich heeft de Spanjaard Alejandro Valverde toch de eindzege in de ProTour-cyclus binnengehaald. Valverde, die vorige week als derde eindigde bij het wereldkampioenschap op de weg in Salzburg, is met nog twee wedstrijden te gaan onbereikbaar voor de concurrentie.

Samuel Sanchez, winnaar in Zürich, staat tweede in de stand, op 112 punten achterstand van zijn landgenoot. In de resterende twee ProTourwedstrijden, Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije, zijn er nog maximaal negentig punten te verdienen.

Inbreker maakt het zichzelf iets te gemakkelijk

Icoon Domme criminelenEen inbreker in de Amerikaanse staat California maakte het zichzelf wel heel gemakkelijk in het huis waar hij ingebroken had. Hij had zijn tas met vuile was meegenomen en draaide een wasje in de wasmachine van Denise Bealessio, de eigenares van het huis. Tevens bestelde hij tijdens het wachten een pizza en wilde voor de pizza betalen met een cheque uit de handtas van Denise.

Denise Bealessio kwam net thuis toen ook de pizzabezorger aankwam rijden. Nadat ze de pizzabezorger had weggestuurd en haar huis binnenging werd ze aangevallen door de 23-jarige Larcellus Angelo Scott. Ze kon echter ongedeerd wegkomen en waarschuwde bij de buren de politie.

De politie trof de zelfverzekerde jongeman nog steeds aan in het huis. Toen de politie arriveerde was hij nog bezig met het doorzoeken van een handtas. Larcellus werd gearresteerd op verdenking van inbraak, roof en vervalsing van cheques. Na vaststelling van een borg van 85.000 dollar (70.000 euro) is hij overgebracht naar de gevangenis van Kern County.

Kesler blijft achter Van Basten staan

De directeur betaald voetbal van de KNVB, Henk Kesler, heeft gezegd dat hij achter bondscoach Marco van Basten blijft staan.


"Ik heb gisteravond met Marco van Basten gesproken. Ik heb gezegd oké, je hebt er alles aan gedaan, dan is het boek dicht," aldus Kesler, die niet zwaar tilt aan het afzeggen van Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy.

Kesler zei verder dat hij zich niet wil bemoeien met het selectiebeleid van de bondscoach. "Dat is de taak van Van Basten. Als er niet over wordt gepraat, is er een probleem. Maar er is goed gecommuniceerd, dan is het prima. We hebben de eerste twee selectiewedstrijden ook zonder Van Bommel en Van Nistelrooy gespeeld. Het zou toch slecht zijn als de toekomst van het Nederlandse voetbal alleen van deze twee spelers afhing. Iedereen doet net alsof de hele natie in brand staat, maar dat valt wel mee hoor."

Nieuwe chips hebben biersmaak

Kettle BeerchipsWie straks naast een biertje ook nog eens chips wil dat naar bier smaakt, kan straks zijn lol op. De Britse chipsfabrikant Kettle Chips komt binnenkort namelijk met deze chips op de markt. Het bedrijf heeft een contract gesloten met bierbrouwer Adnams uit Suffolk om de smaak van smeuïge kaas en bitter bier te combineren op een aardappelchip. De nieuwe chips hebben de naam 'Mature cheddar with Adnams Broadside Beer' meegekregen.

Het is niet de eerste keer dat Kettle chips met een dranksmaak op de markt brengt. Er zijn al chips met een smaak van blauwe stilton kaas met port en een mengsel van cheddar-kaas met bourgondische wijn. De chips zullen verkocht worden in winkels en cafés.

Uitslagen Frankrijk speelronde 8

In de Franse competitie ontsnapte kampioen Lyon aan een nederlaag, terwijl Bordeaux de weg kwijt lijkt te zijn.

Sylvain Wiltord zorgde ervoor dat Olympique Lyon zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Sochaux toch winnend wist af te sluiten. Lange tijd leek het erop dat het 0-0 bleef, twaalf minuten voor tijd scoorde de Franse aanvaller het enige doelpunt van de wedstrijd, dankzij een fout van Sochaux-verdediger Dusko Tosic.

In de Champions League werd er met 1-0 verloren van PSV, en ook in de Franse competitie gaat het niet goed met Bordeaux. Op bezoek bij het Valenciennes van Patrick Paauwe werd met 2-0 verloren. Paauwe startte in de basis bij de thuisclub, maar werd in de rust gewisseld. Verdediger Eric Chelle opende de score na zeventig minuten met een kopbal uit een corner. Nadat Bordeaux door toedoen van doelman Nicolas Penneteau de gelijkmaker niet wist te scoren, zorgde Freddy Bourgeois in blessuretijd uit een rebound voor de eindstand.

Uitslagen achtste speeldag:

ThuisUit:Eindstand
AS MonacoLe Mans2-1
LilleOlympique Nice1-0
Saint-EtiennePSG1-0
NancyRC Lens2-1
Olympique MarseilleToulouse3-0
LorientTroyes0-0
SedanRennes1-0
ValenciennesBordeaux2-0
FC SochauxOlympique Lyon0-1
Aj AuxerreNantes1-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon82220 - 6
2Ol. Marseille81916 - 4
3AS Nancy8159 - 5
4St. Etienne81412 - 10
5Lille OSC81313 - 10
6RC Lens81312 - 10
7Le Mans81212 - 12
8AJ Auxerre81210 - 11
9Toulouse FC8129 - 10
10Girondis Bordeaux81210 - 12
11Valenciennes8119 - 10
12FC Lorient8109 – 9
13FC Sochaux8910 - 13
14PSG888 - 11
15Sedan879 - 12
16AS Monaco878 - 11
17Troyes867 - 10
18FC Nantes867 - 12
19Stade Rennes865 - 10
20Ol. Nice846 – 13

Topscorers:

NaamAantal
Odemwingle (Lille OSC)5
Dindane (RC Lens)5
Fred (Ol. Lyon)5
7 spelers4

Programma negende speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 14/10RC LensOl. Marseille
za 14/10BordeauxAS Monaco
za 14/10Ol. LyonSaint-Etienne
za 14/10Le MansNancy
za 14/10TroyesLille
za 14/10Olympique NiceLorient
za 14/10NantesSochaux
za 14/10ToulouseValenciennes
za 14/10PSGSedan
za 14/10RennesAJ Auxerre

Volleybalvrouwen verliezen finale

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn er zondag niet in geslaagd om het kwalificatietoernooi voor de Grand Prix te winnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger ging met 3-0 (25-19 25-19 25-21) onderuit tegen Rusland.

De eindstrijd was een extraatje voor Oranje, omdat ze zich als winnaar van één van de twee groepen eerder al wisten te plaatsen voor de Grand Prix volgend jaar. In de voorronde versloeg Nederland Polen, Bulgarije en Azerbeidzjan.

KLM blijft privégegevens verstrekken aan VS

Icoon AlgemeenHet uitblijven van een akkoord tussen Europa en de Verenigde Staten over de privégegevens van luchtreizigers, is voor KLM en Martinair geen reden om te stoppen met het verstrekken van deze informatie aan de Amerikaanse autoriteiten.

Enkele Nederlandse Europarlementariërs stellen dat de vervoerders daarmee de privacywetgeving overtreden. De gesprekken tussen Europa en de VS zijn zaterdagavond afgebroken, net voordat het huidige verdrag over het uitwisselen van de informatie afliep.

Beide partijen hebben wel aangegeven zo spoedig mogelijk tot een oplossing te willen komen. Volgens de Europese Unie zou dat vrijdag al kunnen gebeuren.

Woordvoerder Jonathan Todd van de Europese Commissie typeerde de ontstane situatie als een "wetgevingsvacuüm". Elke luchtvaartmaatschappij die vanaf zondag nog gegevens over passagiers aan de Amerikaanse autoriteiten verstrekt, is in overtreding en kan in alle lidstaten van de EU juridische stappen tegen zich verwachten.

Tegelijkertijd kunnen luchtvaartmaatschappijen die niet meewerken met de Amerikanen landingsrechten verliezen in de VS. KLM blijft daarom voorlopig passagiersgegevens, waaronder het creditcardnummer en de maaltijdvoorkeur, verstrekken aan de Amerikanen. De luchtvaartmaatschappij voorziet geen juridische stappen, omdat het vliegverkeer tussen Europa en de VS te belangrijk is.

Als luchtvaartmaatschappijen zouden worden gedwongen geen informatie meer aan de Amerikanen te geven, zou het vliegverkeer naar het land plat komen te liggen. Vele honderdduizenden passagiers zouden daar de dupe van zijn, aldus KLM.

De Europarlementsleden Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) en Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) vinden echter dat Nederlandse luchtvaartmaatschappijen onmiddellijk moeten stoppen met het doorgeven van privégegevens. Er is volgens Buitenweg geen juridische basis meer. Ze denkt niet dat de Amerikanen KLM en Martinair de toegang tot het luchtruim zouden ontnemen als de vervoerders zouden zwijgen over hun klanten.

Het CDA vindt juist dat de informatiedoorgifte moet doorgaan. "Reizigers en toeristen mogen niet het slachtoffer worden van een meningsverschil tussen de VS en de EU", aldus Europarlementslid Corien Wortmann.

De VS en EU waren in Washington al sinds donderdag aan het praten over het onderwerp. Volgens de woordvoerder van de Commissie legden de Amerikanen op het laatste moment extra eisen op tafel. De ambtenaren van de Commissie, die onderhandelden namens de 25 EU-landen, hadden geen mandaat om in te stemmen met die eisen.

Bronnen in Brussel meldden dat de VS de gegevens niet alleen wilden delen met verscheidene inlichtingendiensten, maar ook informatie zouden willen verstrekken aan andere landen. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Michael Chertoff, verklaarde dat er wel degelijk een "conceptakkoord" was bereikt, maar dat de VS nog wachtten op goedkeuring door de Europeanen. Chertoff voegde daaraan toe dat hij verwachtte dat er geen problemen zullen ontstaan met de vluchten van Europa naar de VS en dat het luchtverkeer niet zal worden onderbroken.

De Europese Commissie bracht zondag een verklaring naar buiten waarin de hoop werd uitgesproken vrijdag tot een akkoord te komen. Dan praten de ministers van Justitie van de EU-landen mogelijk in Luxemburg over een ontwerpakkoord.

Washington en de EU sloten ruim twee jaar geleden een akkoord over de uitwisseling van informatie over luchtvaartpassagiers die naar de VS vliegen. De Amerikanen willen, in de nasleep van de terroristische aanslagen in de VS, niet alleen persoonlijke gegevens ontvangen, maar bijvoorbeeld ook informatie over de maaltijden die de mensen tijdens hun vlucht nuttigen. Het Europees Hof van Justitie verklaarde dit akkoord, dat zondag is afgelopen, eind mei ongeldig.

Uitslagen België speelronde 8

In de Belgische Jupiler League won Genk bij Anderlecht met 1-4. Door de overwinning staat Genk nu alleen eerste in de stand. Charleroi won met 1-2 bij Bergen en steeg naar de vierde plaats in de stand.

Al binnen tien minuten stond Genk op een 0-2 voorsprong. Kevin Vandenbergh trof tweemaal doel. In de 66e minuut verkleinde Mbark Boussoufa namens Anderlecht de marge. In de 87e en de negentigste minuut trof Goran Ljubojevic echter nog doel en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

Charleroi staat vierde na de winst in de derby tegen Bergen. In het laatste half uur van de wedstrijd boog Charleroi een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Frank Defays kopte bij de tweede paal de gelijkmaker in die noodzakelijk was nadat Wilfried Dalmat Bergen op vorosprong zette. Abdelmajid Oulmers zorgde voor de winnende treffer.

Germinal Beerschot scoorde in de eerste zeven wedstrijden van de comeptite slechts vijf maal Tegen Moeskroen was het in één duel liefst zes keer raak. De Argentijn Hernan Losada was verantworodelijk voor drie van de zes goals voor Beerschot.

Uitslagen speelronde 8

thuisuituitslag
Cercle BruggeFC Brussels/td>1-0
AA GentStandard2-1
AnderlechtRC Genk1-4
Sint TruidenLokeren1-0
WesterloClub Brugge1-2
Germinal BeerschotMoeskroen6-2
SK BeverenSV Zulte Waregem1-0
SV RoeselareLierske SK2-0
BergenCharleroi1-2

Stand na acht speelrondes

#club gespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1Racing Genk862019-720
2Anderlecht852115-1117
3Club Brugge851215-716
4Charleroi843112-915
5Westerlo842212-814
6Germinal Beerschot841311-814
7Bergen83238-611
8Standard Luik832311-1011
9Excelsior Moeskroen832312-1512
10AA Gent832312-1611
11Cercle Brugge83147-810
12FC Brussels83147-810
13SV Roeselare823316-179
14SK Lokeren82337-99
15Zulte Waregem822410-128
16Sint-Truiden82159-137
17SK Beveren82156-127
18Lierse SK80174-171

Topscorers

#naamclub doelpunten
1.Adnan CustovicMoeskroen8
2.Patrick OgunsotoWesterlo7
3.Mohammed TchitéAnderlecht6

Programma speelronde 9

datumthuisuit
14/10CharleroiSint Truiden
14/10Cercle BruggeAA Gent
14/10FC BrusselsClub Brugge
14/10SV Zulte WaregemAnderlecht
14/10LokerenGerminal Beerschot
14/10RC GenkBergen
14/10StandardSV Roeselare
14/10Lierse SKSK Beveren
14/10MoeskroenWesterlo

Blaas een olietanker op in Counter Strike

Iran heeft zich, naast het maken van kernbomen, nu ook begeven op de markt van videogames. Het land heeft een videogame geproduceerd waarin de speler een Amerikaanse olietanker moet laten zinken in de straat van Hormuz. Door deze actie wordt deze belangrijke waterweg geblokkeerd. Naar verluidt moet de speler de slome en ongewapende olietanker beklimmen en twee explosieven aan bord plaatsen.

Het spel lijkt een vervolg op een waarschuwing afgelopen juni aan de V.S. waarin de regering in Teheran dreigde dat het vervoer van olie ernstig in gevaar zou komen als Amerika “verkeerde” stappen richting Iran zou ondernemen.

De naam van het spel is Counter Strike, maar heeft geen relatie tot de populaire shooter van Valve. Het spel verscheen afgelopen maand in Iran, over een westerse release is nog niks bekend.

Halo Wars is voor de Duitsers

Halo Wars, de tijdens de X06 aangekondigde real time strategy game die zich afspeelt in het Halo universum, is volgens een topfiguur binnen Microsoft speciaal gecreëerd voor de Duitse markt.

In een informeel praatje met website Eurogamer liet de topman, wiens naam niet genoemd wordt, zich ontglippen dat ook al is Microsoft tevreden over de verkoopcijfers van de 360 in Europa, er enkele landen zijn waar het beter kan.

"It's for the Germans. We think this genre of game is perfectly suited to Germany, northern and eastern Europe. It illustrates our desire to release games that are appropriate for gamers in all markets."

Men hoopt dus dat Ensemble Studio’s, eerder verantwoordelijk voor de Age of Empire-reek, met Halo Wars de Duitse markt een goed zetje kan geven. Het lijkt erop dat in Europa dezelfde strategie wordt gehanteerd als in Japan, waar Microsoft hoopt dat Blue Dragon en Lost Odyssey de Japanse verkoopcijfers van de 360 zullen stimuleren.Scene uit de X06 trailer

Radiografische kevers

Ken je dat gevoel, dat je een gadget tegenkomt waarbij je in eerste instantie denkt, waarom heeft iemand er in godsnaam tijd aan besteed om het eerst uit te vinden daarna in productie te nemen en hopen dat mensen het kopen en daarna denkt van hmmm, dit bied mogelijkheden.

Dat gevoel had ik bij dit speeltje, radiografisch bestuurbare kevers, en dan niet de Volkswagenuitvoering, maar de insecten uitvoering.

Ideaal om je kleine zusje/moeder of wie dan ook de stuipen op het lijf te jagen, of een lekker potje radiografisch bestuurd kevervechten, kortom waar kan ik ze bestellen ?

Etiquette of the mens bathroom

Sorry, we beginnen vandaag niet met een leuk filmpje van mensen die ergens vanaf donderen en zichzelf daarbij flink pijn doen maar met een cursus voor de heren ons, namelijk hoe gedraag ik mij op het herentoilet, daar zijn allerlei regels van toepassing en die worden hier allemaal keurig uitgelegd.

En echt waar de dames hebben weinig aan dit filmpje, al is het mischien wel boeiend voor hun om eens te kijken hoe het er op een heren wc aan toegaat en hoe de gedragingen op een hererntoilet de wereldorde kunnen beinvloeden.

Met dank aan MuseMuse voor de submit

DVD: Brother Bear 2

Disney is een kei in het maken van sequels. Helaas zijn niet alle sequels van goede kwaliteit, zie bijvoorbeeld De klokkenluider van de Notre Dame 2 en Pocahontas 2. Daarnaast zijn er natuurlijk ook uitstekende sequels gemaakt door Disney zoals Lion King 2 en Jungle Book 2. Één van de nieuwste sequels is het vervolg op Brother Bear. Het origineel werd als redelijk ontvangen en hopelijk heeft Disney niet opnieuw een vervolg weten te verpesten.
The Lord Of The Rings 'beste film aller tijden'

De trilogie The Lord Of The Rings van regisseur Peter Jackson is uitgeroepen tot 'beste film aller tijden'. Dat is bekendgemaakt tijdens De Avond van de Grote Filmquiz. De verkiezing werd georganiseerd door de NPS, NRC Handelsblad en De Filmkrant.

De afgelopen weken brachten meer dan 10.000 mensen hun stem uit op de website debestefilm.nl. Zij konden een keuze maken uit een lijst van 250 films. Naast The Lord Of The Rings gooiden ook Pulp Fiction, The Godfather, Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain, Schindler's List en Once Upon A Time In The West hoge ogen.

The Lord of the Rings

Laatste reviews en specials
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
©FOK.nl e.a.