Capello vindt Torres valsspeler

Real Madrid-coach Fabio Capello heeft in een interview gezegd dat hij Fernando Torres een valsspeler vindt. Dit naar aanleiding van de rode kaart die Sergio Ramos afgelopen zondag kreeg in de wedstrijd tegen Atlético Madrid (1-1).

In de Madrileense Derbi moest Real Madrid ongeveer een derde van de wedstrijd met een man minder spelen. Verdediger Sergio Ramos kreeg zijn tweede gele kaart nadat Fernando Torres naar de grond ging en naar zijn gezicht greep. In de herhaling bleek dat er vrijwel niets aan de hand was.

Coach Capello vindt daarom dat Ramos onterecht rood kreeg, en dat Torres de scheidsrechter gemanipuleerd heeft door toneelspel. "Torres is een valsspeler en hij moet bestraft worden", aldus de Italiaan. "De scheidsrechter op zo'n manier in het ootje nemen is gewoon niet eerlijk."

Atlético-voorzitter Enrique Cerezo verdedigt zijn wonderkind en aanvoerder. "Torres is een eerlijke en nobele speler", vertelt hij. "Dit speltype is helemaal niet zeldzaam, en de arbiter handelde rechtvaardig. Bovendien is Torres de speler die de meeste overtredingen tegen krijgt in de Liga."