[A1GP] Zandvoort 3 jaar lang A1-decor

Gisteren beleefde Zandvoort de primeur, de eerste race van het nieuwe A1 Grand Prix seizoen ging in de Nederlandse duinen van start. Volgens het Haarlems Dagblad zou ook de komende drie jaar op Zandvoort gereden worden. Overigens kan de organisatie een boete verwachten voor het overschrijden van de geluidsnorm.

Circuitdirecteur Hans Ernst is uitermate tevreden met het binnenhalen van A1GP voor meerdere jaren. In de krant zegt hij: ”We zijn nu ook de komende drie jaar verzekerd van deze prachtige landenwedstrijd." De directeur laat ook weten het A1-spektakel mooier te vinden dan de Formule race in 1985, de laatste in Nederland. ”Toen hadden we 55.000 bezoekers, nu waren dat er 180.000. Bovendien is de Jos Verstappen-affaire in goede banen geleid en heeft zijn afwezigheid geen gedoe opgeleverd", aldus Ernst.

Overigens kan de organisatie nog een boete tegemoet zien voor het overtreden van de geluidsnormen. Zandvoort mag per jaar vijf dagen onbeperkt geluid maken, deze dagen waren echter al verbruikt. Het daggemiddelde van zondag lag op 72 decibel, twee decibel meer dan toegestane 70. Het Openbaar Ministerie zal bekijken hoe hoog de straf zal gaan uitvallen.


Circuit Park Zandvoort vanuit de lucht gezien