Uitslagen Frankrijk speelronde 8

In de Franse competitie ontsnapte kampioen Lyon aan een nederlaag, terwijl Bordeaux de weg kwijt lijkt te zijn.

Sylvain Wiltord zorgde ervoor dat Olympique Lyon zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Sochaux toch winnend wist af te sluiten. Lange tijd leek het erop dat het 0-0 bleef, twaalf minuten voor tijd scoorde de Franse aanvaller het enige doelpunt van de wedstrijd, dankzij een fout van Sochaux-verdediger Dusko Tosic.

In de Champions League werd er met 1-0 verloren van PSV, en ook in de Franse competitie gaat het niet goed met Bordeaux. Op bezoek bij het Valenciennes van Patrick Paauwe werd met 2-0 verloren. Paauwe startte in de basis bij de thuisclub, maar werd in de rust gewisseld. Verdediger Eric Chelle opende de score na zeventig minuten met een kopbal uit een corner. Nadat Bordeaux door toedoen van doelman Nicolas Penneteau de gelijkmaker niet wist te scoren, zorgde Freddy Bourgeois in blessuretijd uit een rebound voor de eindstand.