[update]20GB PS3 krijgt HDMI, zakt in Japan in prijs

Sony Computer Entertainment CEO Ken Kutaragi heeft op Sony's conferentie op de Tokyo Game Show gezegd dat de goedkope versie van de PlayStation 3 daar toch met HDMI uitgerust zal worden en goedkoper zal zijn dan voorheen aangekondigd. Kutaragi legde uit dat ze in eerste instantie hadden gekozen om HDMI niet toe te voegen omdat ze bang waren dat mensen zouden klagen over het hebben van iets wat ze helemaal niet wilden. Toen echter in de zaal iedereen z'n hand op stak na de vraag of ze HDMI wilden op hun PS3, maakte Kutaragi bekend dat ook het 20GB model in Japan een HDMI aansluiting zal krijgen.

Verder gaf Kutaragi aan dat er veel kritiek was gekomen op de prijs van de PlayStation 3 vanuit het retailkanaal en de pers. Om deze reden zal de 20GB versie van de PlayStation 3 in Japan verkocht worden voor minder dan 50.000 yen (zo'n 305 euro). Een precieze prijs gaf Kutaragi niet.

Of we hier in Europa ook HDMI zullen zien op de 20GB versie van de PS3, of een daling van de prijs ervan, die nu nog vastgesteld is op 500 euro, is onbekend. Voorlopig echter gelden de aanpassingen enkel voor het land van de rijzende zon.


Ken Kutaragi

[update]
Sony Computer Entertainment of America heeft aan 1UP gemeld dat de toevoeging van HDMI aan de 20GB PS3 een wereldwijde is. De prijsdaling is echter exclusief voor Japan, de prijsstelling van $499 voor de 20GB PS3 blijft intact. Of we hier in Europa dus een prijsdaling kunnen verwachten tegen de tijd dat de PlayStation 3 hier op de markt verschijnt in maart van volgend jaar valt dus te betwijfelen.