Verdachten Xbox-moord krijgen doodstraf

Twee van de vier mannen die in juli schuldig werden bevonden aan moord met voorbedachte rade zijn ter dood veroordeeld voor hun daden. De 29-jarige Troy Victorino en de 20-jarige Jerone Hunter kregen deze week definitief te horen dat ze een dodelijke injectie zullen krijgen.

De twee werden in juli al schuldig bevonden, maar de uiteindelijke straf werd nu pas opgelegd. De reden hiervoor is dat de advocaat van Victorino claimde dat deze levenslang moest krijgen, hij was namelijk mishandeld toen hij nog een kind was, de advocaat van Hunter claimde dat deze schizofreen was. Het mocht uiteindelijk niet baten. Volgens de Associated Press zouden beide geen enkele emotie hebben getoond toen hun vonnis werd voorgelezen.

Victorino en Hunter hadden in 2004 samen met twee anderen zes mensen met honkbalknuppels vermoord, waaronder Victorino's ex-vriendin. De reden hiervoor was dat Erin Belanger (Victorino's ex) zijn Xbox had afgepakt, nadat hij het huis van haar grootmoeder was uitgezet. Als reactie hierop nam Victorino drie vrienden mee naar het huis en sloeg hij, samen met zijn vrienden, Belanger en vijf collega's van haar dood met honkbalknuppels.

De andere twee veroordeelden in de zaak, Michael Salas en Robert Anthony Cannon, beide 20 jaar, werden veroordeeld tot levenslang.