Davis Cup : Oranje op achterstand

Nederland heeft de eerste partij in de Davis Cup-ontmoeting tegen Tsjechië verloren. Raemon Sluiter ging met vier sets onderuit tegen Jiri Novak, setstanden 2-6, 6-7, 6-4 en 6-7.

Sluiter kende een moeizame start van de partij en verloor in een rap tempo de eerste set met 2-6. In de tweede set leek hij zich weer te herstellen, maar op de beslissende momenten liet de Nederlander het afweten. Sluiter kwam in de set op een 3-0 voorsprong, maar gaf die uit handen. In de tiebreak van de tweede set kwam hij op een 4-1 voorsprong maar ook die voorsprong wist de Rotterdammer niet te behouden.

De derde set wist Sluiter wel te winnen, met 6-4. In de vierde set leidde Sluiter met 5-4, maar verloor zijn eigen opslag waardoor Novak weer op gelijke hoogte wist te komen. Beide spelers wisten vervolgens hun eigen service te behouden waardoor het 6-6 werd en een tiebreak noodzakelijk was. In de tiebreak zorgde Novak met 13-15 voor de nederlaag van Oranje.

In het tweede enkelspel debuteert de 19-jarige Robin Haase voor Nederland. Hij moet het opnemen tegen de nummer dertien van de wereld, Tomas Berdych.