FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 juni 2006

Slotetappe voor Pirates of Caribbean

De laatste etappe in de Volvo Ocean Race van Rotterdam naar het Zweedse Gothenburg is gewonnen door de Pirates of Caribbean. ABN Amro I was al eerder winnaar geworden van deze zeilrace om de wereld.

De talentenjacht ABN Amro II werd knap tweede achter het Amerikaanse zeilschip. Het verschil was maar vier minuten en vijftig seconden tussen beide jachten. "Ik was erop gebrand om de mensen hier te imponeren, vooral mijn schoonmoeder", sprak Pirates-kapitein Paul Cayard lachend. De Amerikaan is namelijk getrouwd met Icka, afkomstig uit Zweden. "Het was een zware race en ik heb een beetje medelijden met die jongens van ABN Amro II. Ze voeren een hele sterke wedstrijd."

Als eerbetoon voor Hans Horrevoets wilde de ABN Amro II graag deze etappe winnen. Die kans zat er ook in, aangezien zij lange tijd aan kop lagen. Navigator Simon Fisher: "Met het vasteland van Zweden in zicht verdween plots de wind. We zaten maar te wachten op betere omstandigheden, toen opeens iemand riep: 'Hé, daar zijn de piraten!' We hebben keihard gevochten, maar kwamen jammer genoeg net te kort."

Hiddink vreest Ronaldo

Ronaldo mag dan hopeloos uit vorm zijn, toch blijft Guus Hiddink voor hem bevreesd.

"Hij is een speler die bijna de hele wedstrijd afwezig kan zijn, maar daarentegen kan hij een duel in een seconde beslissen. Hij is heel gevaarlijk", liet de Australische oefenmeester weten. Ook Mark Viduka heeft zijn ploeggenoten gewaarschuwd voor de aanvaller van Real Madrid: "Iedereen zegt wel dat hij uit vorm is, maar hij blijft gevaarlijk en is nog steeds één van de beste spelers ter wereld." Naar alle waarschijnlijkheid zal Ronaldo morgen gewoon in de basis starten in de wedstrijd tegen Australië.

'Duitsland moet nieuw volkslied hebben'

Icoon BuitenlandsEr gaan steeds meer stemmen op in Duitsland om een nieuw volkslied aan te nemen. In een verklaring die vrijdag door de Linkspartei uitgegeven is, stellen dat het tijd wordt om het volkslied te vervangen door een met een modernere tekst. De Linkspartei is een partij die voornamelijk bestaat uit ex-communisten en ex-SDP'ers. Afgelopen donderdag had professor Walter Jens, schrijver en literatuurwetenschapper, al gezegd dat het Duitse volkslied veel te moeilijk was en dat mensen niet meer weten wat zinsneden als "des Glückes Unterpfand" betekenen.

Deutschland, Deutschland über alles
Het huidige Duitse volkslied is het derde couplet van het Deutschlandlied, waarvan het eerste couplet de woorden "Deutschland, Deutschland über alles" bevat, tezamen met een beschrijving van de grenzen die de Duitsers destijds blijkbaar graag zagen: von der Maas bis an der Memel (half Nederland tot ergens in Wit-Rusland), von der Etsch bis an den Belt (van Noord-Italië tot de Oostzee). Na de Tweede Wereldoorlog werd dat niet meer geschikt bevonden. Ook het tweede couplet, dat gaat over vrouwen en drank, vond men niet geschikt als volkslied. Zo is het derde couplet overgebleven, dat vooral gaat over broederschap en geluk.

Kinderhymne
Het voorstel is om het te vervangen door de Kinderhymne van Bertold Brecht, dat oorspronkelijk bedoeld was als nieuw volkslied voor de DDR, maar dat uiteindelijk Auferstanden aus Ruinen boven zich moest dulden. Deze Kinderhymne spreekt zich juist uit voor hulp aan andere volkeren. Ook zijn de landsgrenzen aangepast: von der See bis zu den Alpen, von der Oder bis zum Rhein. Dit lied is overigens te zingen op de melodie van het Deutschlandlied.

Of het voorstel grote bijval zal vinden, moet nog blijken. Voorlopig lijken de Duitsers in elk geval nog liefhebber van het oude volkslied.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Italië-VS gelijk in Slag van Kaiserslautern

In een spectaculaire en bikkelharde wedstrijd hebben Italië en de Verenigde Staten met 1-1 gelijkgespeeld. Door maar liefst drie rode kaarten werd het duel in Kaiserslautern beëindigd met tien Italianen en negen Amerikanen.

De Verenigde Staten traden aan zonder de geblesseerde John O'Brien. Ook voor PSV'er DaMarcus Beasley was geen plaats opgenomen in de basisopstelling. In vergelijking met de partij tegen Ghana werd bij Italië Zambrotta opgesteld in plaats van Grosso.

De eerste helft was zeer enerverend. Team USA begon moedig aan het duel en liet zich niet overrompelen door Italië. De trage Italianen vielen zelfs behoorlijk tegen en lieten de Amerikanen combineren en in hun spel komen. Het gevaar in de eerste twintig minuten was met twee aardige kansen te zoeken bij de Verenigde Staten.

Tegen de verhoudingen in kwam Italië toch op voorsprong. Uit een vrije trap kopte Gilardino, die niet gedekt werd, een vrije trap binnen. Lang zouden de Italianen niet kunnen genieten van de voorsprong. Uit eveneens een vrije trap kwamen de Verenigde Staten op voorsprong. Zaccardo raakte de bal totaal verkeerd bij het wegwerken in het doelgebied. In plaats van een uithaal schampte de verdediger de bal, die vervolgens het doel inhobbelde.

Een klein minuutje later liep het duel volkomen uit de hand. Daniele de Rossi gaf uit frustratie een spijkerharde elleboog aan Brian McBride, die met veel bloed over zijn gezicht voor even het veld moest verlaten. Het voordeel van een man meer werd teniet gedaan door Mastroeni. Scheidsrechter Larrionda kon vlak voor rust niets anders dan een rode kaart trekken na een snoeiharde tackle van achteren.


Brian McBride met bebloed gezicht

De tien-tegen-tien-situatie was in de tweede helft geen lang leven beschoren. Eddie Pope incasseerde een tweede gele kaart na een overtreding van achteren en zorgde ervoor dat Italië juist met een man meer op het veld stond. Was aanvaller Totti in de eerste helft nog gewisseld voor de verdedigende middenvelder Gatusso, nu moest juist een verdediger, Zaccardo, plaats maken voor een nieuwe aanvaller: Alessandro del Piero.

Door drie man minder op het veld kreeg de wedstrijd een open karakter met veel kansen voor de Italianen. Ook de Amerikanen kwamen zelfs met negen man gevaarlijk voor het doel van Buffon. Een doelpunt van Beasley werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. McBride stond in buitenspelpositie en nam actief deel aan het spel door een trapbeweging.

In het laatste gedeelte van de tweede helft voerde Italië de druk op om toch nog de tweede en broodnodige treffer te maken. Casey Keller keerde knap een schot van Del Piero en stond ook zijn mannetje in latere gevaarlijke momenten. In de laatste minuten van de tweede helft hielden de Amerikanen knap stand. Een gelijkspel van 1-1 is het resultaat van deze slag, waardoor alle landen in groep E nog kans maken voor een plek in de achtste finales.

Opstellingen:

Italië: Buffon, Zaccardo (54. Del Piero), Nesta, Cannavaro, Zambrotta, Perrotta, Pirlo, Totti (35. Gattuso), De Rossi, Toni (61. Iaquinta), Gilardino

Verenigde Staten: Keller, Cherundolo, Onyewu, Pope, Bocanegra, Dempsey (62. Beasley), Donovan, Reyna, Mastroeni, Convey (52. Congrat), McBride

Wedstrijdverloop:

Italië 1 - 1 Verenigde Staten

22’ Gilardino 1-0
27’ Zaccardo 1-1 (ed)

28’ De Rossi (Ita)
45’ Mastroeni (VS)
47’ Pope (VS) (2x geel: 21'/47')

5’ Totti (Ita)
70’ Zambrotta (Ita)

Arbiter: Larrionda (Uru)

Toeschouwers: 46.000

Stand groep E:

#GP+-
1.Italië2431
2.Tsjechië2332
3.Ghana2322
4.Verenigde Staten2114

WK 2006: Uitslag Italië - Verenigde Staten

Icoon WK 2006Italië en de Verenigde Staten hebben in een hectische confrontatie met 1-1 gelijkgespeeld op het WK Voetbal. Liefst drie rode kaarten deelde scheidsrechter Larrionda uit.

Italië begon weinig indrukwekkend en de 1-0 van Alberto Gilardino viel uit de lucht. In het tweede gedeelte van de eerste helft volgden de gebeurtenissen zich snel achter elkaar op. Via een eigen doelpunt van Cristian Zaccardo stond het plots 1-1 en het momentum keerde helemaal ten gunste van Team USA door een rode kaart van Daniele De Rossi. De Verenigde Staten profiteerden niet lang van het numerieke voordeel, want een harde tackle leverde Pablo Mastroeni direct rood op.

Vlak na de hervatting zag Eddie Pope zijn tweede gele kaart en moesten de Verenigde Staten zelfs met negen man verder. Toch bleef de underdog fel weerstand bieden. Invaller DaMarcus Beasley zag zelfs nog een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

In de andere wedstrijd in groep E won Ghana verrassend van Tsjechië: 2-0. De strijd om de achtste finaletickets is nog volledig open. Donderdag zijn de duels Tsjechië - Italië en Ghana - Verenigde Staten.


Stand groep E:
1.Italië 2-4 (3-1)
2.Tsjechië 2-3 (3-2)
3.Ghana 2-3 (2-2)
4.Verenigde Staten 2-1 (1-4)


Meer WK-nieuws vind je op de WK-site

Appiah geroerd door Ghanese én Duitse supporters

Nadat het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tegen Tsjechië had geklonken, stormden de Ghanezen naar het publiek om de 2-0 overwinning te vieren, en ook de aanwezige Duitsers vierden het feest mee.

"Het was fantastisch", aldus aanvoerder Stephen Appiah. "Ik wil alle supporters bedanken. Ook de Duitsers, die ons constant aanmoedigden. Ik kon het echt niet geloven en moest er bijna van huilen."

Ratomir Dujkovic, de bondscoach van Ghana, was erg trots op zijn team. "Het was erg lastig, maar mijn spelers waren zonder uitzondering fantastisch. Het was aan de doelman van Tsjechië te wijten dat het niet 4-0 werd."


Stephen Appiah

Zapprogramma WK-Lingerie scoort goed

TelevisieDe WK Lingerie op tv-zender Veronica is volgens de omroep een groot succes. Gemiddeld kijken er 450.000 kijkers naar het korte programma dat in de rust van voetbalwedstrijden wordt uitgezonden. Donderdag keken er zelfs 687.000 mensen naar Veronica tijdens de rust van de wedstrijd Zweden-Paraguay.

Uit onderzoek blijkt dat van alle mensen die in de rust van de voetbalwedstrijd zappen, 45% naar Veronica gaat voor de 'Hotshots: WK Lingerie'.

Het programma wordt sinds 9 juni uitgezonden. Twaalf teams, bestaande uit vijf sexy dames, nemen het in een strafschoppenserie tegen elkaar op. Eén van de deelneemsters is Sandra Krijgsman, de vrouw die ooit Robin van Persie beschuldigde van verkrachting.


Een paar van de 'hotshots'

Vrouw wordt van bankje gereden door auto

Icoon OngelukIn het plaatsje Langerak is vandaag een 68-jarige vrouw uit het naburige Zuid-Hollandse Groot-Ammers zwaargewond geraakt nadat ze door een auto van een bankje werd gereden. De vrouw was aan het uitrusten van een fietstocht. Een 21-jarige automobilist uit Rumpt heeft de vrouw aangereden nadat hij een uitwijkmanoeuvre maakte.

De man haalde met zijn auto een tractor in die linksaf wilde slaan. Kennelijk schrok hij hier dusdanig van dat hij het stuur omgooide en vervolgens met auto en al in de berm terechtkwam. Vervolgens botste hij tegen het bankje waardoor de vrouw het gras in werd gegooid. De auto kwam daarna tegen een boom tot stilstand.

Bij het ongeluk liep de vrouw letsel op aan haar hoofd, pols en been. Of zij ook inwendig letsel heeft opgelopen is tot op heden niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Knieblessure voor Metzelder

Bij een training van het nationale Duitse team is Christoph Metzelder geblesseerd geraakt aan zijn knie. De verdediger van Borussia Dortmund moest daarom de oefensessie zaterdag voortijdig verlaten.

Het is nog onduidelijk of Metzelder aankomende dinsdag mee kan spelen in de laatste groepswedstrijd tegen Ecuador. Duitsland en Ecuador zijn allebei al zeker van een plaats in de achtste finale.

Belgische ontslagen vanwege hoofddoek

In België heeft bewakingsfirma Group 4 een receptioniste van Marokkaanse komaf ontslagen omdat ze een hoofddoek is gaan dragen. De vrouw, Samira Achbita, werkte al drie jaar tot volle tevredenheid voor de firma en besloot onlangs de islamitische hoofdbedekking te gaan dragen.

Volgens het bedrijf is dat in strijd met de regels: ''Wij vragen aan onze personeelsleden dat ze zich altijd neutraal opstellen. Er mag geen teken getoond worden van religieuze, filosofische of politieke overtuigingen op de werkplaats''.

Achbita gaat haar ontslag aanvechten bij de arbeidsrechter. De Belgische liberale vakbond onderzoekt of juridische stappen tegen het ontslag mogelijk zijn. De vrouw zegt absoluut niet meer zonder hoofddoek te willen leven: ''Dat is voor mij hetzelfde als gaan werken zonder broek of trui aan. Ik sterf nog liever.''

ASWH wint Gatorade Cup amateurs

ASWH heeft vanmiddag in Echt de Gatorade Cup voor amateurs gewonnen. De zaterdaghoofdklasser uit Hendrik-Ido-Ambacht is de bekerwinnaar van het disctrict Zuid I en plaatste zich via zeges op GVVV en WHC voor de landelijke finale. Tegenstander hierin was zondaghoofdklasser EVV uit Echt, dat de beker in het disctrict Zuid II had gewonnen en zich via een zege op Harkemase Boys in de finale had weten te spelen.

ASWH kende een prima start en stond na elf minuten door goals van Arjan Human en Sjoerd van der Waal al met 0-2 voor. Kort na rust deed EVV via Jeroen Evelein iets terug, maar ASWH wist de verdiende winst drie minuten voor tijd veilig te stellen via opnieuw Sjoerd van der Waal.

Met deze 1-3 overwinning maakt ASWH een unieke reeks prijzen compleet. Vorig seizoen werd het landskampioen, dit seizoen won het de Supercup en nu dus ook de Gatorade Cup.

Terpstra in 2007 naar Milram

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu zeker. Niki Terpstra zal volgend seizoen uitkomen voor de ProTour-ploeg Team Milram.

Dit seizoen koerste Terpstra nog in de wielerploeg Ubbink Syntec. Hij was bijzonder succesvol met zeges in de Tour de Normandie en een etappezege in de Ronde van België. De Nederlander heeft een tweejarig contract getekend bij de ploeg van sprintkanon Alessandro Petacchi.

McGee niet naar Tour de France

De Australiër Bradley McGee heeft afgezegd voor de Tour de France, die begin juli van start gaat.

De 30-jarige coureur van Française des Jeux, die in 2003 de gele trui droeg, wordt gekweld door een hernia. Om die reden moest hij afgelopen dinsdag ook al opgeven in de Ronde van Zwitserland. Toen was het al zeer twijfelachtig of hij op 1 juli aan de start zou verschijnen in Straatsburg.

FIFA-lid bekent illegale verkoop kaarten

Ismail Bhamjee, lid van het uitvoerend comité van de FIFA, heeft toegegeven illegale tickets te verkopen. Het lid uit Botswana verkocht kaartjes voor een prijs, die drie keer zo hoog lag als de normale prijs.

Door een journalist van de British Mail kwam deze zaak aan het licht. Als sanctie is Bhamjee per direct ontslagen en wordt hem verzocht zo snel mogelijk Duitsland te verlaten. FIFA-president Blatter zegt erg teleurgesteld in hem te zijn.

Ismail Bhamjee heeft verklaard inderdaad kaartjes van de wedstrijd Engeland - Trinidad en Tobago voor 300 euro (in plaats van 100 euro) heeft proberen te verkopen. Ook betuigt hij spijt vanwege het overtreden van de FIFA-regels.

Rome was built in a daymo

Voor de mensen die ervan houden om Rome te bouwen breken mooie tijden aan. Caesar IV, Heart of Rome en Civcity Rome moeten tussen nu en eind dit jaar de winkels gaan bevolken. Een andere Rome building game is Glory of the Roman Empire (preview). CDV heeft aangekondigd dat de game helemaal klaar is, en binnenkort (30 juni) verkrijgbaar moet zijn. Voor de mensen die niet kunnen wachten is ook een demo (512 mb) verschenen. Kijk ook eens op de site, ziet er leuk uit. Mirrors:

3Dgamers
VGpro
Worthplaying
Gamerhell

Cole, Neville onzeker voor Zweden

Het is onzeker of Ashley Cole aankomende dinsdag mee kan spelen met het Engelse nationale team in de laatste poulewedstrijd tegen Zweden.

De linksback van Arsenal heeft last van een dijbeenblessure. Mocht Cole niet fit genoeg blijken te zijn, dan neemt Wayne Bridge zijn plaats over. Ook Gary Neville zal wegens een blessure waarschijnlijk niet kunnen spelen, en zal in dat geval worden vervangen door Jamie Carragher.

Hewitt, Blake naar finale Queen's

Lleyton Hewitt en James Blake strijden morgen om de titel op Queen’s. Blake zorgde voor de uitschakeling van titelverdediger Andy Roddick, terwijl Hewitt afrekende met Tim Henman.

Hewitt versloeg Henman met 6-3, 3-6 en 6-2. De Brit leek op koers voor een finaleplaats na een 0-2 voorsprong in het derde bedrijf, maar maakte zich druk over een dubieuze beslissing van de umpire en stortte vervolgens in. ”Soms ga je goed met situaties om en soms niet. Dit keer deed ik dat niet, al zaten de lijnrechters er wel erg vaak naast”, reageerde Henman. Blake won met 7-5, 6-4 van drievoudig winnaar Andy Roddick. De afgelopen zes ontmoetingen trok A-Rod nog aan het langste eind.

Screens Bomberman Land

Op 20 juli aanstaande zal de opvolger van de game Bomberman te vinden zijn in de Japanse winkels. De game Bomberman Land bestaat uit allerlei mini-games die veelvuldig gebruik zullen maken van de stylus.
Ook is het mogelijk om lokaal met 8 mensen tegelijkertijd wat mini-games te spelen of online wat mensen uit te dagen.

De screens laten een beetje zien wat voor soort mini-games er in het spel te verwachten zijn.



Wat is Dit: Opgave 31 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Screens Xenosaga Episode III

Het derde deel van de Xenosaga-reeks zal volgende maand in Japan in de winkels liggen en om de gamers weer even de aandacht te laten vestigen op het spel zijn er wat screens verschenen.
In het derde deel zul je opnieuw Shion Uzuki en haar vrienden ontmoeten in een geheel nieuw avontuur. Je gaat in samenwerking met de organisatie Scientia op onderzoek naar de fouten van de Vector Corporation.

Het is bekend dat Xenosaga Episode III eind 2006 in Amerika zal verschijnen, een Europese release is nog niet aangekondigd.







WK 2006: Uitslag Tsjechië - Ghana

Icoon WK 2006 De strijd in Poule E is weer helemaal open. Ghana heeft net met 2-0 van Tsjechië, , vooraf de favoriet voor de overwinning, gewonnen. Al in de tweede minuut scoorde Gyan de 1-0, acht minuten voor het einde van de wedstrijd was het Muntari die de Tsjechen de genadestoot gaf en de 2-0 scoorde.

Het had nog slechter kunnen aflopen voor de Tsjechen, maar Ghana miste in de 67e minuut van de wedstrijd een penalty. Tsjechië moest de wedstrijd wel met een man minder eindigen, nadat Ujalusi met rood door scheidsrechter Elizondo van het veld werd gestuurd.

Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Vanavond wordt de andere wedstrijd in Poule E gespeeld, Italië - Verenigde Staten begint om 21.00 uur.

Stand in groep E
1.Italië 1-3 (2-0)
2.Tsjechië 2-3 (3-2)
3.Ghana 2-3 (2-2)
4.Verenigde Staten 1-0 (0-3)

Tsjechïë overvleugeld door Ghana

Ghana heeft voor een grote sensatie gezorgd door Tsjechië met 2-0 te verslaan. Asamoah Gyan en Sulley Ali Muntari tekenden voor de treffers. Het is de eerste Afrikaanse zege op dit WK en tevens de eerste debutant die deze eindronde tot winst komt. Bovendien is poule E nu volledig open met drie teams op drie punten.

Karel Brückner, de keuzeheer der Tsjechen, trad noodgedwongen aan met een surrogaataanval. Zowel Milan Baros (voetblessure) als Jan Koller (kwetsuur aan de hamstring) verloor de race tegen de klok. Baros wacht überhaupt nog op zijn eerste speelminuten in Duitsland. Brückners collega Ratomir Dujkovic slachtofferde drie spelers, waarvan de opvallendste naam Samuel Kuffour. Wellicht moest Kuffour boeten voor enkele grove fouten tijdens het duel tegen Italië (0-2). Ook PSV’er Eric Addo verspeelde zijn basisplaats.

Mocht Tsjechië nog in de zevende hemel vertoeven na de soepele zege op de Verenigde Staten (3-0), dan belandde de ploeg snel op aarde in Keulen. Al binnen zeventig seconden bracht Asamoah Gyan de Black Stars aan de leiding dankzij een ferme uithaal met zijn linker. Aan de treffer ging matig Tsjechisch verdedigen vooraf: eerst werd een corner niet adequaat weggewerkt, waarna Ujfalusi onder de assist van Appiah doorkopte. Tsjechië probeerde snel te reageren, maar kwam niet verder dan wanhoopspogingen. Lokvenc fungeerde niet als kapstok voor het aanvalsspel en Muntari, Essien en Appiah heersten over het middenveld. Fel jagen van Ghana leidde ertoe dat Tsjechië niet in haar ritme wist te komen.

Er ontstond een zeer aantrekkelijk heen-en-weer duel, waaraan ook scheidsrechter Elizondo een aandeel had door niet te vaak het spel stil te leggen. Pas vlak voor rust toverde Tsjechië de eerste mooie combinaties tevoorschijn. Een aanval over vele schijven werd door Rosicky echter niet tot treffer gepromoveerd. Aan de andere kant was Ghana enkele malen dichtbij. Amoah faalde in een uitstekende positie en ook Gyan wilde meer na zijn eerste treffer. Een schot van Appiah vloog nog geen decimeter naast de paal van Cech. Tsjechië ondervond grootse problemen met het technische, hard spelende Ghana en opereerde te voorspelbaar. Bovendien was de opbouw van achteruit zeer slecht verzorgd.

Tsjechië leek een bliksemstart te maken in de tweede helft, ware het niet dat Nedveds rake kopbal (terecht) werd afgekeurd wegens buitenspel. Als opmaat voor een offensief konden de Tsjechen dit moment niet aangrijpen, al trok Ghana zich iets terug, hopend op ruimte voor een snelle tegenstoot. Na een betrekkelijk saaie periode balde alles zich opeens samen in de 65e minuut. Door een schot af te blokken kwam Amoah in een onmisbare positie. Ujfalusi haalde de ex-Vitessenaar vervolgens neer: rood voor de verdediger en een strafschop voor Ghana. Gyans inzet trof echter de paal, zodat Tsjechië in de race bleef.

De viervoudig winnaar van de Afrika Cup lag geen seconde wakker van de misser van Gyan. Binnen een tijdsbestek van enkele minuten redde Cech zijn team tot vier keer toe met fabuleuze reflexen. Tsjechië speelde alles of niets in optima forma. Enige structuur viel niet op te merken. Ghana kreeg kans op kans, maar Gyan en Amoah hielpen alles om zeep. De langverwachte beslissing viel pas acht minuten voor tijd. Muntari mikte in de kruising na een ‘Argentijnse’ aanval. Vanwege extreem matig uitspelen aan Ghanese zijde bleef de Tsjechische schade beperkt tot 0-2.

Italië, Tsjechië en Ghana hebben nu alle drie punten. Theoretisch is alles nog mogelijk in deze groep. Later vanavond vervolgt de nieuwe grupo de la muerte met het treffen tussen de Verenigde Staten en Italië.


Opstellingen:

Tsjechië: Cech, Grygera, Rozehnal, Ujfalusi, Jankulovski, Galásek ( 46. Polak), Nedved, Poborsky ( 55. Stajner), Rosicky, Plasil ( 68. Sionko), Lokvenc.

Ghana: Kingson, Paintsil, Shilla, Mensah, Mohamed, Muntari, Essien, Appiah, O. Addo ( 46. Boateng), Gyan ( 86. Pimpong), Amoah ( 80. E. Addo).


Wedstrijdverloop:

Tsjechië 0 - 2 Ghana

2’ Gyan 0-1
82’ Muntari 0-2

64’ Ujfalusi (TSJ)

14’ Addo (GHA)
40’ Essien (GHA)
50’ Lokvenc (TSJ)**
64’ Gyan (GHA) **
75’ Boateng (GHA)
84’ Muntari (GHA) **
90' Mohamed (GHA)

Arbiter: Elizondo (Arg)

Toeschouwers: 39.000

** = geschorst voor laatste pouleduel


Stand groep E:

#GP+-
1.Italië1320
2.Tsjechië2332
3.Ghana2322
4.Verenigde Staten1003

Federer, Berdych in finale Halle

Roger Federer heeft zich ten koste van Tommy Haas weten te plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in Halle. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg de Duitser in drie sets met de standen 6-4, 6-7 en 6-3.

In de finale speelt de verliezend finalist van Roland Garros tegen Tomas Berdych. De als vijfde geplaatste Tsjech wist in twee sets af te rekenen met de als achtste geplaatste Belg Kristof Vliegen, 6-3 en 6-2.

Als Federer morgen weet te winnen van Berdych, zal dat betekenen dat de Zwitser zijn 41e achtereenvolgende zege op gras boekt en daarmee evenaart hij het record van Bjorn Borg. Federer won de laatste drie jaar het toernooi in Halle.

Scolari spreekt over historisch moment

Felipe Scolari is zeer blij dat Portugal zich heeft weten te plaatsen voor de achtste finales. Voor het eerst in veertig jaar hebben de Portugezen de tweede ronde bereikt. Die prestatie noemt Scolari een historisch moment.

"We willen overigens nog steeds van de Mexicanen winnen, zodat we eerste in de poule worden", aldus Scolari. Portugal zal het het in de achtste finales op moeten nemen tegen Argentinië of Nederland.

Branko Ivankovic, de coach van de uitgeschakelde Iraniërs baalt. "Het duel was lange tijd in evenwicht, maar precies op het moment dat ik wilde gaan wisselen, maakte Deco dat prachtige doelpunt. Daarna hebben we nog geprobeerd gelijk te maken, maar dat is tegen deze goede ploeg niet gelukt."

Aimar mag weg bij Valencia

Pablo Aimar mag weg bij bij Valencia, al moet de middenvelder wel zeker tien miljoen euro gaan kosten. De technisch directeur van de Spaanse club, Amedeo Carboni, heeft dat gezegd.

De 26-jarige Argentijn, die momenteel actief is op het WK, staat in de belangstelling van Real Zaragoza. Die club zou veel geld overhebben voor de technisch begaafde middenvelder.

Carboni zei verder dat Aimar, die sinds 2001 voor Valencia speelt, niet alleen uit commerciële overwegingen zo duur is, maar ook omdat hij een grote speler is. Dat Aimar ook zal vertrekken bij Valencia, staat niet vast. "Als hij zegt dat hij weg wil, is het geen probleem. Als het Pablo niet is, dan is het wel iemand anders. Als goede spelers in het verleden vertrokken, dan werd de club altijd beter."

United wint strijd om jong Noors talent

Manchester United heeft de strijd gewonnen om het jeugdige Noorse talent Magnus Wolff Eikrem. De aanvaller van Molde verhuist, zodra hij 16 jaar is geworden in augustus, naar Engeland.

Ole Gunnar Solskjaer, Noors international en speler van United, zette zijn club op het spoor van zijn jonge landgenoot. "Molde heeft me een fantastische aanbieding gedaan, maar ik denk dat ik bij Manchester United een betere voetballer word," aldus het jonge talent.

Kovac keert terug, Olic eruit

Aanvoerder Niko Kovac zal waarschijlijk zijn opwachting maken in het duel tegen Japan. De Kroaat doet dit, ondanks dat hij veel last heeft van een ribblessure.

"Ik heb nog wel pijn, maar ik heb de laatste training goed doorstaan", zegt de 34-jarige middenvelder. Kovac meldt verder: "Ik heb wel met ergere problemen een wedstrijd gespeeld, zelfs met een gebroken arm". Bondscoach Zlatko Kranjcar houdt nog even een slag om de arm: "Ik zal op het laatste moment beslissen of ik Niko opstel."

Minder goed nieuws bij de Kroaten is het uitvallen van Ivica Olic. De 27-jarige aanvaller viel in tegen Brazilië, maar heeft nu te kampen met een enkelblessure.

Tourselectie Liquigas bekend

De Italiaan Stefano Garzelli is tijdens de Tour de France kopman van Liquigas. Dit heeft de wielerploeg vandaag bekend gemaakt.

Ook een andere Italiaanse renner, Danilo Di Luca, krijgt een vrije rol in de ploeg van ploegleider Roberto Amadio. Verder wees Amadio de Italianen Luca Paolini, Manuel Quinziato, de Zwitsers Michael Albasini, Patrick Calcagni, de Zweed Magnus Backstedt, de Fin Kjell Carlström en de Sloveen Matej Mugerli aan.

Turkse tv schrapt Winnie de Poeh om varken

Icoon OpmerkelijkIn Turkije heeft de staatsomroep TRT de tekenfilmserie Winnie de Poeh uit de programmaplanning geschrapt omdat er een varkentje in meespeelt, genaamd Knorretje. In eerste instantie zou het varkentje eruit geknipt worden, maar dat was lastiger omdat hij wel erg vaak in beeld komt.

Volgens de islam is een varken een onrein dier. Turkije is een islamitisch land met een strikt seculier staatssysteem. Volgens critici oriënteert de TRT zich steeds meer religieus sinds het aantreden van de regering van premier Recep Tayyip Erdogan. Hij is de leider van de conservatief religieuze AK-partij.

Knorretje
Al eerder moest het diertje het ontgelden wegens zijn uiterlijk

Met dank aan NumbDreamer voor de submit.

RvZ: Contador wint koninginnerit

De koninginnerit in de Ronde van Zwitserland is een prooi geworden voor Alberto Contador. Zijn landgenoot Koldo Gil behoudt de leiding in het klassement.

De voorlaatste rit had ondanks een lengte van 155 kilometers het predikaat koninginnerit opgestempeld. Twee cols van de eerste en één van de buitencategorie waren opgenomen in het parcours naar Ambri. In het begin waren diverse samenstellingen van kopgroepen op te merken.

Op vier kilometer van de top van de Gotthard-pas besloot Alberto Contador solo ervandoor te gaan met als doel ritwinst te pakken. De kleine favorietengroep met Jan Ullrich en Koldo Gil volgde op hem op korte afstand nadat hij over de top van 2106 meter hoog kwam. In de afdaling van een kleine 25 kilometer wist hij de voorsprong van ongeveer een halve minuut te behouden. Morgen staat er een afsluitende tijdrit op het programma, waarbij Jan Ullrich een poging kan doen deze ronde voor een tweede keer te winnen.

Uitslag achtste etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Alberto Contador (Spa)ASW4:19.03
2.David Herrero (Spa)EUS0.34
3.Cadel Evans (Aus)DVLz.t.
4.Alexandre Moos (Zwi)PHO0.37
5.Koldo Gil (Spa)ASWz.t.

Algemeen klassemet:

#CoureurPloegTijd
1.Koldo Gil (Spa)SDV37:42.01
2.Jörg Jaksche (Dui)ASW0.30
3.Jan Ullrich (Dui)TMO0.50
4.Angel Viciosi (Spa)ASW2.03
5.Frank Schleck (Lux)CSC2.22

Coach Servië & Montenegro stapt na WK op

Ilija Petkovic, de bondscoach van Servië en Montenegro, stopt er na dit WK mee. Hij trekt daarmee zijn conclusies nadat zijn land met 6-0 door Argentinië werd ingemaakt.

"Ik neem de verantwoordelijkheid op me. Ik geef niemand de schuld. Alleen mezelf", aldus Petkovic. "Bij het volgende toernooi waaraan ons land deelneemt ben ik de grootste fan. Maar niet meer dan dat. Tegen Argentinië hebben we de grootste blamage in de geschiedenis van ons voetbal meegemaakt. Voor mij houdt het daarom na de wedstrijd tegen Ivoorkust op."

De slechte resultaten van Servië en Montenegro zorgden al eerder voor felle kritiek op Petkovic, ook vanuit de spelersgroep. Voordat het WK begon zat het in eigen land al fout, omdat de bondscoach zijn zoon wilde selecteren.

Xavi: "Spanje kan de wereldtitel pakken"

Spaans international, en tevens middenvelder van Barcelona, Xavi Hernandez, is ervan overtuigd dat zijn land de wereldtitel in Duitsland kan pakken.

"Het is duidelijk dat wij het WK kunnen winnen", aldus de middenvelder. "We moeten dan wel kalm en erg op ons hoede blijven en spelen in onze eigen stijl."

Xavi, die in de eerste wedstrijd tegen de Oekraïne de gehele wedstrijd meespeelde, is erg te spreken over bondscoach Luis Aragonés. "Luis heeft vanaf de eerste dag onze filosofie bepaald: een technische wedstrijd met balbezit en goede passes. Dat is de stijl die het meest geschikt is voor onze spelers. Als we zo spelen, kunnen we ver komen."

Spanje speelt maandag zijn tweede wedstrijd in groep H tegen Tunesië.

Capcom kondigt Phoenix Wright 4 aan

Het Japanse Famitsu magazine had onlangs de eerste beelden van Phoenix Wright 4, daar bekend als Gyakuten Saiban 4.

In dit nieuwe deel is de advocaat Odoroki Hôsuke de hoofdpersoon, die de verschillende rechtszaken tot een goed einde zal moeten brengen. Hij wordt vergezeld door z'n sidekick Minuki-chan, die beschikt over paranormale gaven.
Om Phoenix Wright 4 nog meer authenticiteit te geven, heeft Capcom de hulp ingeroepen van Kazuya Maruyama, een beroemde advocaat in Japan.

Phoenix Wright 4 is volgens Famitsu nu voor 25% af, en moet eind dit jaar in de winkels van Japan liggen. Over een eventuele releasedatum in Europa is nog niks bekend.
Het tweede deel van Phoenix Wright, Phoenix Wright Ace Attorney: Justice for All, komt overigens begin 2007 hier uit.



Portugal door dankzij winst op Iran

Portugal heeft zich geplaatst voor de achtste finales. Vanmiddag werd er in Frankfurt met 2-0, dankzij twee doelpunten in de tweede helft, van Iran gewonnen.

Portugal begon in Frankfurt tegen Iran deze keer wel met Deco en Maniche, dit in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Angola. Tiago en Petit waren de spelers die hun basisplaats kwijtraakten. Iran moest winnen om nog een kans te maken op de volgende ronde. Wanneer Portugal drie punten zou pakken, weten zij zich zeker van de achtste finales.

Portugal begon sterker aan de wedstrijd, vooral dankzij Deco en Figo. Iran kon de defensie redelijk dichthouden en kreeg af en toe zelfs een klein kansje. Portugal was vooral gevaarlijk uit de dode spelsituaties, in de eerste twintig minuten kregen de Zuid-Europeanen maar liefst vijf corners, maar zonder resultaat. Na precies een half uur schoot Teymourian op de paal, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel.

Tien minuten voor rust waren kort na elkaar twee kansen voor Cristiano Ronaldo, maar ook deze leverden niet de voorsprong op voor de Portugezen. Verdediger Miguel kreeg kort voor rust nog een schotkans, maar de Iraanse doelverdediger hield zijn doel op knappe wijze schoon. Verder bood het eerste bedrijf weinig reden tot enthousiasme, de 22 spelers gingen met 0-0 op het scorebord terug naar de kleedkamer.


De Iraanse keeper Mirzapour hield zijn doel de eerste helft schoon.

Beide trainers wisselden niet in de rust. Ook aan het begin van de tweede helft kon Portugal geen echte vuist maken. Na ruim een uur spelen kon Figo voorzetten op Deco, die mooi met rechts in de hoek kon binnenschieten, vanaf ongeveer twintig. Iran leek tien minuten daarna nog gevaarlijk te worden, maar invaller Khatibi schoot voorlangs.

Een klein kwartier voor tijd kreeg nr 9 een kans om de 1-1 binnen te koppen, in de tegenstoot werd Figo neergelegd in de hoek van het strafschopsgebied. De Franse scheidsrechter wees daarop naar de stip. Vanaf elf meter miste Cristiano Ronaldo niet, kwalificatie voor de volgende ronde was daardoor nagenoeg zeker. Meteen na de 2-0 werd de licht geblesseerde doelpuntenmaker Deco vervanger door Tiago. In de laatste tien minuten zette Portugal niet echt meer aan, in de slotseconde werd een doelpunt van Ronaldo nog terecht afgekeurd wegens buitenspel, waardoor het bij 2-0 bleef.

Opstellingen:

Portugal: Ricardo, Miguel, Meira, Carvalho, Valente, Figo (88. Simao), Maniche (67. Petit), Deco (80. Tiago), Costinha, C. Ronaldo, Pauleta.

Iran: Mirzapour, Kaabi, Rezaei, Golmohammadi (88. Bakhtiarizadeh), Nosrati, Mahdavikia, Nekounam, Karimi (65. Zandi), Teymourian, Madanchi (66. Khatibi), Hashemian.

Wedstrijdverloop:

Portugal 2 – 0 Iran

'63 Deco (POR) 1-0
'80 C. Ronaldo (POR) 2-0 (pen.)

20’ Nekounam (IRN) **
32’ Madanchi (IRN)
45+1’ Pauleta (POR)
48' Deco (POR)
61' Costinha (POR)
73' Kaabi (IRN)
88' Golmohammadi (IRN)

Arbiter: Eric Poulat (Fra)

Toeschouwers: 43.000

** = geschorst voor laatste pouleduel

Stand groep D:

#AP+-
1.Portugal2630
2.Mexico2431
3.Angola2101
4.Iran2015

Ongeregeldheden dagelijkse praktijk HTM

Icoon BinnenlandsDe dagelijkse praktijk van trambestuurders van de HTM (Haagse Tram Maatschappij) is nog steeds voor verbetering vatbaar. Klappen, schoppen, schelden, bedreigingen, bespugen - zowel mensen als ramen -, blowen achter je rug, banken die worden stukgesneden en zelfs een beschieting. HTM-trambestuurders luchten hun hart.

Volgens de trambestuurders doet de HTM, hun werkgever, de agressie waarmee ze op de tram geconfronteerd worden af als 'incidenten die zelden voorkomen'. Na de mishandeling van een 57-jarige collega met een ijzeren sneeuwpook uit zijn eigen tram, wat vervolgens wordt afgedaan door de HTM als een 'zelden voorkomend incident', zijn de werknemers het beu. Vanwege het gevaar op verlies van hun baan komen er geen namen voor in dit bericht.

De ongeregeldheden variëren van opmerkingen als 'ik neuk je moeder' door zwartrijdende Marokkaanse gastjes van zo'n 8, 9 jaar en vrouwelijke trambestuursters die geregeld voor hoer worden uitgemaakt, tot aan groepen Antilliaanse jongeren die het hele achterste deel van de tram plus de inzittenden terroriseren. De maat was vol toen een collega deze week klappen opliep.

De HTM heeft er wel één jaar voor gezorgd dat het beter ging. Er werden toen 'beulen' van beveiligingsbedrijf Rowa ingezet. Mensen die rookten in de tram of bier zaten te drinken werden zonder pardon eruitgezet. Later werden de beveiligers ingezet om buiten de tram kaartjes te controleren. "Nu rijden er nooit meer beveiligers mee." Een trambestuurder zelf kan niets beginnen tegen agressie en geweld. "Als je iemand terugslaat, heb jij het gedaan. En op hulp van passagiers hoef je ook niet te rekenen. Je weet: ik ben altijd alleen."

Ook het onderhoud van het materieel door de HTM leidt tot irritatie onder de reizigers. HTM zou het materieel niet goed onderhouden. "Als de richtingfilm voorop of voorin de tram het niet doet zien de mensen niet waar ze heen gaan. Dat frustreert." Zo nu en dan vallen er wagens helemaal uit en staan mensen langer dan gepland op een halte te wachten zonder te weten waarom. Ook worden haltes soms zomaar verplaatst. Uiteindelijk wordt alles afgereageerd op de 'kankerbestuurder'. Ook de camera's in de tram functioneren niet naar behoren. Praktisch de helft ervan doet het gewoon niet. "Onlangs is er nog een meisje aangerand in de tram. Men wilde toen de beelden terugkijken, had de camera het niet gedaan." Van hogerhand komt de uitleg dat het allemaal geld kost. "Maar zonder bestuurders kan de HTM ook niks beginnen."

Met dank aan pberends voor de submit.

WK 2006: Uitslag Portugal - Iran

Icoon WK 2006 Portugal heeft vanmiddag op weinig overtuigende wijze gewonnen van Iran. De wedstrijd eindigde in 2-0. Door de overwinning heeft Portugal zich als eerste in groep D geplaatst voor de achtste finales. Iran is uitgeschakeld.

De eerste helft was ietwat saai, met weinig echte mogelijkheden. Hoewel Portugal het spel domineerde, wist het niet te imponeren. Bij rust stond het dan ook nog steeds 0-0. De tweede helft werd net zo slordig begonnen als dat de eerste geëindigd was.

In de 63e minuut, net toen Iran wat beter in de wedstrijd leek te komen, schoot Deco Portugal naar een voorsprong. In de 80e minuut werd de wedstrijd beslist door een terechte strafschop voor Portugal. Cristiano Ronaldo bleef koel, en tekende zo voor de 2-0. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Gisteren werd de andere wedstrijd van de tweede ronde in groep D tussen Mexico en Angola gespeeld. Die eindigde in een 0-0 gelijkspel. In dezelfde groep werden eerder Angola - Portugal (0-1) en Mexico - Iran (3-1) gespeeld.

Vanmiddag worden er twee wedstrijden in groep E gespeeld. De aftrap van Tsjechië - Ghana is om 18.00 uur, en Italië - Verenigde Staten begint om 21.00 uur. Zowel Tsjechië als Italië kunnen vanavond zeker worden van de achtste finales.

Stand in groep D
1.Portugal ** 2-6 (3-0)
2.Mexico 2-4 (3-1)
3.Angola 2-1 (0-1)
4.Iran 2-0 (1-5)

Cindy danst voor Oranje

Cindy, een leuke bisexuele 27-jarige meid uit Breda, had het er maar moeilijk mee. Ze had tot het begin van de WK voetbal over belangstelling niet te klagen.

Er waren genoeg leuke mannen die (tegen een geringe economische vergoeding) haar geile filmpjes of spannende privéfoto's wilden zien en regelmatig bezochten lekkere kanjers ook haar webcam voor een supergeile livechat!

Maar toen werd het plotseling stil. Er waren steeds minder lieve knulletjes in haar geinteresseerd. Cindy begon te twijfelen: Hoe kon dat toch? Ze was toch nog steeds een lekkere meid?

Ze sprak haar vriendin Janice er over aan en die wist wel raad, want die had het die ochtend in de krant gelezen: Het WK is goed voor 't seksleven. Mannen raken opgewonden van voetbal. Misschien kon ze daar iets mee?

Een kwartiertje later had Cindy al drie nieuwe filmpjes online gezet. Speciaal voor het WK, een paar geile dansjes. Want ja, zo steunt ze onze jongens ook een beetje he?

Met dank aan Webcrowler voor de submit.

[upd] Oldenzaler doodgeschoten bij ruzie

Icoon MisdaadBij een schietpartij afgelopen nacht is een 32-jarige Oldenzaler ernstig gewond geraakt. De schoten vonden rond middernacht plaats in een woning aan de Leliestraat in Oldenzaal.

De oorzaak van de schietpartij zou een ruzie zijn die erg hoog opliep. De dader, een 48-jarige man, zou zich dermate bedreigd hebben gevoeld, dat hij moest schieten. Hij zou na de schoten zelf 112 hebben gebeld voor hulp. De man is, evenals zijn 38-jarige vrouw die ook in de woning was, gearresteerd. De toestand van de 32-jarige Oldenzaler is op dit moment kritiek. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Update 16:23 uur
Zojuist is bekend geworden dat de 32-jarige man in het ziekenhuis is overleden aan zijn ernstige verwondingen.

Vakantie lonkt voor Engelse selectie

De Engelse voetballers hebben onverwachts een extra premie voorgeschoteld gekregen als het ze lukt om wereldkampioen te worden.

Sir Richard Branson, eigenaar van een vliegmaatschappij, nodigt dan de hele selectie uit op zijn privé-eiland in het Caribisch gebied. David Beckham en de rest van de selectie mogen daar twee weken verblijven en het (vlieg)vervoer zal ook worden geregeld door de miljardair.

Oranjesupporters moeten broek uit doen

LeeuwenhoseOngeveer duizend Oranjesupporters hebben gisteren hun broek moeten uittrekken voordat zij het stadion binnen konden gaan voor de wedstrijd Nederland - Ivoorkust. De fans hadden de leeuwen-hose van Bavaria aan. Dat is een oranje lederhose met een grote opdruk van het biermerk. De wereldvoetbalbond FIFA vindt dat ongeoorloofde reclame. Om dezelfde reden werden ook nog eens ruim duizend hoeden afgepakt, waarop reclame stond voor het bandenmerk Continental en de fastfood-keten McDonalds.

De FIFA heeft contracten afgesloten met hoofdsponsors en die mogen exclusief reclame maken tijdens het WK. De hoofdsponsors hebben daar in totaal 40 miljoen euro voor betaald aan de Wereldvoetbalbond. Zo is bierbrouwer Budweiser officieel sponsor van het evenement en wordt dat merk ten strengste beschermd.

Volgens de voetbalbond wilde Bavaria expres de broeken in het stadion hebben. Ze werden voor de wedstrijd op meerdere plaatsen in het centrum van Stuttgart met honderden tegelijk uitgedeeld. "Er leek een duidelijk plan achter te zitten om op deze wijze reclame te maken", zei Markus Siegler, directeur communicatie van de FIFA gisteren.

Overigens heeft Bavaria ook al een rel gehad met de Nederlandse voetbalbond KNVB. Uiteindelijk bepaalde de rechter dat de broeken wel in de Nederlandse stadions mogen.

Oranje-fans in onderbroek bij duel

Vrijdag hebben enkele duizenden supporters van Oranje de wedstrijd tegen Ivoorkust in hun onderbroek bekeken. Om sluikreclame tegen te gaan, moesten de supporters van het Duitse organisatie-comité een door bierbrouwerij Bavaria beschikbaar gestelde leeuwenhose afstaan.

De autoriteiten zeggen dat er sprake was van 'ambush' marketing, en dat is in strijd met de regels van de FIFA. Bierbrouwer Budweiser is officieel sponsor van het evenement en wordt ten strengste beschermd en dus wordt Bavaria of een ander biermerk niet geduld in het stadion.

Ondanks het verbod is de broek onder de Nederlandse fans uitgegroeid tot een hit. Voor het begin van de wedstrijd werden ze op verschillende plekken in het centrum van Stuttgart met honderden tegelijk uitgedeeld. "Er leek een duidelijk plan achter te zitten om op deze wijze reclame te maken", aldus Markus Siegler, directeur communicatie van de FIFA.

Volgende Volvo Ocean Race al in 2008

De organisatie heeft bekend gemaakt dat de volgende Volvo Ocean Race al in 2008 wordt gehouden. Het zeilevenement doorbreekt hiermee de traditionele cyclus van een race eens in de vier jaar.

"De volgende race zal al over 2,5 jaar worden gehouden, met de start eind 2008 en de finish in de Europese zomer van 2009”, aldus Glenn Bourke in Göteborg, de eindbestemming van de huidige editie van de Volvo Ocean Race.

De kans is groot dat de Volvo Ocean Race in 2008 ook Azië zal aandoen. "We zoeken naar nieuwe havens en een nieuwe route rond de wereld. We denken daarbij aan stops in het Midden Oosten, India, Azië en de westkust van de Verenigde Staten." zei Bourke. De startplaats zal binnenkort bekend worden gemaakt, er hebben zich in ieder geval al twee kandidaten gemeld.

Minister Peijs opent vernieuwde A16

Icoon FileIn Noord-Brabant is vanochtend de geheel vernieuwde A16 geopend. Minister van Verkeer Karla Peijs (CDA) heeft de weg geopend nadat deze verlegd moest worden in verband met de aanleg van de Hoge Snelheids Lijn (HSL). Ook kan de weg nu meer verkeer aan, want de weg is aan beide zijden met een rijstrook verbreed.

De opening werd verricht op een nieuw stuk van de weg in Breda: een zogeheten 'stadsduct'. Dit beschikt, in tegenstelling tot een gewoon viaduct, ook over fietspaden, wandelpaden en een brede groenstrook. Er zijn twee van deze stadsducten over de A16 gelegd om een splitsing van de stad door de weg te voorkomen. Tijdens de aanleg is het gelukt om de files met slechts 4,5 procent te laten toenemen, iets waar Peijs redelijk trots op zegt te zijn.

De rijksweg moest worden verlegd in verband met de aanleg van de HSL. Deze kon hierdoor zo recht mogelijk worden aangelegd, laat het ministerie van Verkeer weten. Het traject bevat daardoor praktisch geen bochten en zo kunnen de treinen een snelheid tot driehonderd kilometer per uur bereiken.

Hasselbaink in gesprek met Celtic

Jimmy Floyd Hasselbaink, momenteel spelend voor Middlesbrough, is in gesprek met de Schotse kampioen Celtic. Hij moet de opvolger worden van John Hartson, die naar West Bromwich Albion vertrekt.

Het contract van de 34-jarige Nederlander bij Middlesbrough loopt begin juli af en hierdoor kan hij transfervrij vertrekken. De oud-international wil de komende twee seizoenen nog graag in Engeland of Schotland voetballen.

Ibrahimovic mist Engeland

Zlatan Ibrahimovic staat een kleine week aan de kant met een liesblessure. De aanvaller moet daardoor de confrontatie met Engeland schrappen.

Ibrahimovic viel tijdens het duel met Paraguay (1-0) uit met pijn aan zijn lies. Nu pas is de ernst duidelijk geworden. ”We hebben ontdekt dat er flinke spanning staat op één van zijn spieren, maar het positieve is dat het een kleine spier is. We hopen dat hij over vijf of zes dagen weer fit is”, liet teamarts Magnus Forsblad weten. Naar alle waarschijnlijkheid zal Markus Allbäck dinsdag om 21.00 uur in de basis beginnen voor het afsluitende groepsduel met Engeland. Zweden heeft nog één punt nodig om kwalificatie voor de laatste zestien veilig te stellen.

Gratis begrafenis voor orgaandonoren

Icoon OpmerkelijkInwoners van de stad Nola, in het zuiden van Italië bij de stad Napels, krijgen een wel heel opmerkelijke beloning van de gemeente. Voor mensen die ervoor kiezen om orgaandonor te worden zal de gemeente de gehele uitvaart verzorgen. Dit alles inclusief een doodskist en lijkwagen.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat Nola de eerste en tot nu toe enige bekende gemeente is die zo'n regeling heeft ingesteld. De nieuwe maatregel komt voort uit het feit dat het aantal orgaandonoren al lang veel te laag is. Het is niet duidelijk of de donor nog inspraak heeft in de keuze van bijvoorbeeld de doodskist.

Met dank aan Eveli voor de submit.

Heitinga, Cocu niet op training

Het Nederlands elftal traint zaterdagmiddag zonder Johnny Heitinga. De verdediger heeft last van een lichte hamstringblessure en zal uit voorzorg aan de kant blijven. De aard van de blessure is nog onbekend. Ook Phillip Cocu oefent niet met de selectie mee.

Zaterdag keerde Oranje na een vrije avond met familie terug in Freiburg. Vrijdag won het team van Marco van Basten in Stuttgart van Ivoorkust (2-1) en wist zich hierdoor voor de tweede ronde te plaatsen.

Parreira: "Hiddink geweldige trainer"

De Braziliaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira had tijdens zijn voorbespiegelingen voor het duel met Australië enkele lovende woorden over voor Guus Hiddink.

Parreira, die de Seleção in 1994 naar de wereldtitel leidde, heeft lof voor de prestaties van Hiddink: ”Een geweldige trainer, één van de besten ter wereld. Met veel respect neem ik het tegen hem op.” De Braziliaanse oefenmeester weet de manier om Australië te verslaan: ”We moeten het tegen de Socceroos niet op een gevecht laten aankomen. Laat ons maar 'voetballen', daar zijn we beter in.”

Het duel tussen Brazilië en Australië vindt morgenavond plaats om 18.00 uur in München. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd en nemen bij nieuwe winst een flinke optie op de achtste finales.

Voorbeschouwing Dag 9

Het weekend is weer begonnen! Geniet mee met de volgende wedstrijden: Portugal - Iran, Tsjechië - Ghana en Italië - Verenigde Staten.

Vandaag wordt er afgetrapt met Portugal - Iran. De Portugezen kunnen bij winst zich plaatsen voor de achtste finales. In de wedstrijd tegen Angola wist Portugal nauwelijks te imponeren. Maar normaalgesproken moet Portugal, dat met een fitte Cristiano Ronaldo aantreed, geen problemen hebben met het zwakke Iran. Iran zal overigens ook moeten winnen om uitzicht te houden op de achtste finales. Zonder routinier Daei, die kampt met een rugblessure, zal dat een haast onmogelijke opgave worden.

In Groep E vindt de wedstrijd Tsjechië - Ghana plaats. De Tsjechen lieten in hun eerste wedstrijd tegen de Amerikanen zien, dat zij een belangrijke outsider in het toernooi zijn. Tegen Ghana kunnen de Tsjechen wederom vertrouwen op een sterk middenveld met Rosicky en Nedved. Aanvaller Lokvenc is de vervanger van de boomlange spits Koller, die in de eerste wedstrijd uitviel met een hamstringblessure. Het puntloze Ghana staat voor de lastige taak punten te pakken tegen de Tsjechen. In de eerste wedstrijd maakten de Ghanezen een goede indruk tegen Italië, gescoord werd er echter niet.

De laatste wedstrijd is er ook één uit groep E: Italië - Verenigde Staten. Italië behaalde een reguliere 2-0 overwinning op Ghana. Bij winst op de Verenigde Staten kan kwalificatie voor de achtste finales haast niet meer misgelopen worden. De Verenigde Staten vielen tegen Tsjechië een beetje tegen. Coach Arena zal waarschijnlijk O'Brien en Johnson in de basisopstelling te zetten om een nieuwe nederlaag te voorkomen.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Iran is zelf te zwak om iets aan het teleurstellende optreden van Portugal te doen. Derhalve wordt het toch 2-0 voor de Portugezen.

Tsjechië zet de goede weg voort. Tegen Ghana wordt bij vlagen briljant voetbal vertoond: 3-0 is opnieuw de eindstand in het voordeel van Tsjechië.

Italië heeft haar gebruikelijke gelijkspel op een groot toernooi te pakken. De Amerikanen houden de Italianen knap op een 1-1 gelijkspel.

TV-tijden zaterdag 17 juni

Het tweede weekend van het WK begint met drie wedstrijden op de zaterdag. Wat er verder allemaal aan WK-programma's te zien valt, lees je hieronder.

zendertijdprogramma
Sport1.107:00-08:30WK Gisteren
Eurosport08:30-09:00World Cup Show
Eurosport09:00-10:00World Cup Season Legends
Nederland 211:50-13:35WK Voetbal
Sport1.113:00-14:30WK Gisteren
Nederland 213:35-14:20Studio Sportzomer
ZDF14:05-15:00WM-Studio
Nederland 214:20-14:30The Art of Football A-Z
Nederland 214:30-14:50Voorbeschouwing Portugal-Iran
BBC 114:45-17:05Portugal-Iran (live)
Nederland 214:50-16:55Portugal-Iran (live)
ZDF15:00-17:00Portugal-Iran (live)
Sport1.115:00-17:45Portugal-Iran (live)
Nederland 216:55-17:00Nabeschouwing Portugal-Iran
ZDF17:00-18:00WM-Studio
Nederland 217:35-17:50Voorbeschouwing Tsjechië-Ghana
Nederland 217:50-19:55Tsjechië-Ghana (live)
ZDF18:00-20:15Tsjechië-Ghana (live)
Sport1.118:00-20:45Tsjechië-Ghana (live)
Nederland 219:55-20:05Nabeschouwing Tsjechië-Ghana
RTL 719:55-20:30Voetbal Insite
Nederland 220:05-20:35WK Journaal
Eurosport20:15-20:45World Cup Show
ZDF20:15-21:00WM-Studio
Nederland 220:35-20:50Voorbeschouwing Italië-VS
Nederland 220:50-22:55Italië-VS (live)
Sport1.121:00-23:00Italië-VS (live)
ZDF21:00-23:00Italië-VS (live)
Talpa21:45-22:25Villa BvD
Talpa22:50-00:00Villa BvD
Nederland 222:55-23:00Nabeschouwing Italië-VS
ZDF23:00-23:30WM-Studio
SBS 623:00-23:40Hart van Oranje
Nederland 223:00-23:50Studio Sportzomer
Sport1.123:15-00:45WK Vandaag
Eurosport23:15-23:45World Cup Show
BBC 100:05-00:50World Cup Match of the Day
RTL00:45-01:15Der WM-Tag
Talpa01:25-02:25Villa BvD
Eurosport01:30-02:00World Cup Show
BBC 103:15-04:55WK Voetbal

Oekraïens kikkerverhaal is opgeblazen

Het verhaal over de kikkers, die de Oekraïense spelers uit hun slaap hielden, blijkt nogal opgeblazen te zijn. Een journalist heeft het hele verhaal uit zijn duim gezogen.

Eerder werd er bericht dat Vastsjoek de oorzaak van de 4-0 nederlaag tegen Spanje weet aan het vele gekwaak van de kikkers. Dit is dus echter niet het geval. Diezelfde Vastsjoek zegt nu: "Ik doe hier gewoon mijn werk, verdedig de kleuren van mijn land, en dan ben ik opeens degene die kikkers zou hebben gehoord!"

Na secuur onderzoek schijnen er weliswaar nog steeds kikkers zich naast het spelershotel van Oekraïne te bevinden. Deze maken echter niet zoveel lawaai dat ze binnen het hotel te horen zijn. Anatoli Timosjoek: "Spanje was gewoonweg beter, die hadden geen hulp van kikkers nodig."

Sugababes.nl heeft eigen miss gekozen

Icoon ShowbizzNadat gisteren de Student of the Year werd gekozen heeft nu ook de populaire jongerenwebsite Sugababes.nl voor het eerst een eigen officiële miss gekozen. Sarah Voets werd uiteindelijk tijdens een spetterende show in de Rotterdamse Hollywood Music Hall tot Miss Sugababes 2006 gekozen. Alleen leden van de jongerenwebsite mochten meedoen aan de verkiezing.

De jury van de wedstrijd bestond uit onder andere de R&B-zanger Gio. Na een gedegen voorselectie presenteerden alle finalisten zichzelf gisteravond in vrijetijds- en badkleding. De R&B-zanger koos uiteindelijk voor de achttienjarige miss uit Dordrecht. "Een echte Miss Sugababes moet gewoon zichzelf zijn en lekker gek doen", aldus de winnares in een eerste reactie.

Naast dat Sarah de titel Miss Sugababes 2006 mag dragen won ze ook een fotoshoot voor een verzamel-cd en een geldprijs. "Ik kan het goed gebruiken want mijn televisie is pas stuk gegaan. Nu kan ik een plasma kopen!", aldus Miss Voets.

Miss Sugababes 2006
Miss Sugababes 2006 (Foto: Sugababes.nl / Richard Wagener)


Met dank aan Dutchfire voor de submit.

Nederlandse pers positief en kritisch

Over het algemeen is de Nederlandse pers positief gestemd over het bereiken van de achtste finales. Toch wordt daarbij wel kritiek geuit op het spel van Oranje.

Vooral het middenveld voldoet niet aan de norm. De Telegraaf vindt de steun van het middenveld voor de aanval onder de maat. De Volkskrant meldt dat Nederland won ondanks 'de ene na de andere paniekaanval'. De gebreken van Oranje werden 'haarscherp' aangetoond.

Het AD meldt dat de Ivoriaanse pers vindt dat hun land bestolen is. Volgens Le Patriote was de scheidsrechter de grote boosdoener door geen strafschop aan Ivoorkust toe te kennen. De krant Réveil is vol lof over Nederland: "Prachtige doelpunten van Van Nistelrooij en Van Persie hebben de deur naar de achtste finales voor ons dichtgegooid. We waren niet bij machte daarvan terug te komen, hoewel we er dichtbij waren."

Ruim 7 miljoen mensen keken naar Oranje

De tweede wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Ivoorkust heeft ruim gemiddeld 7,1 miljoen thuiskijkers getrokken. Dat gemiddelde is berekend inclusief visite.

Het best bekeken moment van de wedstrijd tegen Ivoorkust was om 19.51 uur toen 8,2 miljoen fans voor de buis zaten. Dit is beduidend hoger dan het best bekeken moment van het eerste WK-duel van Oranje. Op 11 juni lag de top op 6,2 miljoen mensen.

TNT'er Sacho hekelt arbitrage

Brett Sancho heeft gisterenmiddag kritiek geuit op de abritage. De verdediger van Trinidad en Tobago werd door Crouch aan zijn rastakapsel getrokken bij een kopdoelpunt.

De verdediger beweert dat hij door deze actie aan de grond genageld werd, waardoor Crouch gemakkelijk kon binnenkoppen. Latere beelden op televisie bevestigden deze overtreding. "Deze nederlaag doet bijzonder veel pijn en vooral omdat bij de 1-0 een overtreding werd begaan. Crouch hing helemaal over mijn rug en belette me het springen door mijn haar vast te houden en zo kon ik nooit bij die bal", sipte Sancho.

De verdediger van Trinidad en Tobago gaat verder: "Ik had verwacht dat scheidsrecter Kamikawa zou fluiten, maar had beter moeten weten aangezien wij het kleine Trinidad & Tobago zijn. De 1-0 was echt cruciaal aangezien we daarna risico's namen die werden afgestraft door dat doelpunt van Gerrard."


Brett Sancho wordt aan zijn haren getrokken door Peter Crouch bij het beslissende doelpunt

Tomb Raider Anniversary Edition bevestigd

Eidos heeft gisteren de geruchten bevestigd dat er een 10th Anniversary Edition van Tomb Raider aan komt. De nieuwe game is ontwikkeling bij Crystal Dynamics. Behalve platforms is er verder geen informatie over de game vrijgegeven.

"Our 10th Anniversary Edition of Tomb Raider, is a one-off title to celebrate both Lara and Tomb Raider, it will appeal not only to the loyal fans of the Tomb Raider series but will also attract a totally new audience." Aldus Larry Sparks, hoofd van Brands Management bij Eidos.

De 10th Anniversary Edition van Tomb Raider zal verschijnen voor de PlayStation 2, PlayStation Portable en PC.


10 jaar Lara

Gestolen fiets terug na zestien jaar

Icoon OpmerkelijkEen inwoonster van het Overijsselse Aadorp heeft donderdag van de politie haar fiets teruggekregen. Opzich is daar niet veel bijzonders aan, ware het niet dat het rijwiel meer dan zestien jaar geleden was gestolen.

De fiets werd indertijd ontvreemd bij het ziekenhuis in Almelo. Destijds kon de diefstal niet worden opgelost, maar de aangifte was nog altijd aanwezig in politiearchieven. Medewerkers van de dienst Stadstoezicht vonden enkele maanden geleden de fiets in het centrum van Almelo. Op het politiebureau kon vervolgens aan het hand van het merk, het type en het framenummer de rechtmatige eigenaresse worden achterhaald.

Zeker 45 rebellen gedood in Uruzgan

Icoon OorlogIn de Afghaanse provincie Uruzgan zijn zeker 45 opstandelingen omgekomen bij gevechten. Dat heeft de internationale troepenmacht laten weten. Een actie elders in de provincie kostte aan vijf rebellen het leven.

Offensief
Coalitietroepen zijn samen met Afghaanse eenheden al een groot deel van de week bezig met een groot offensief. Het gaat om het grootste offensief sinds de val van de radicale Taliban eind 2001. Bij een eerdere aanval op een bijeenkomst van de Taliban in het westen van de provincie sneuvelden zo’n 40 militairen.

Bommenmakers
Het Amerikaanse leger heeft verklaard dat zich onder de doden veel bommenmakers en geldschieters van de Taliban bevonden. Daarnaast waren er Taliban-leiders aanwezig die verantwoordelijk worden gehouden voor grote aanvallen op de coalitietroepen. Nederland zal in augustus een troepenmacht van 1400 man naar het gebied sturen.

Met dank aan Eveli voor de submit.

SEGA noemt voice acteurs voor Yakuza

SEGA heeft een aantal van de voice acteurs bekend gemaakt voor hun opkomende action game Yakuza.

- Michael Rosenbaum (Smallville) als Nishiki
- Michael Madsen (Reservoir Dogs, Sin City) als Shimano
- Eliza Dushku (Buffy the Vampire Slayer, Bring It On) als Yumi
- Rachel Leigh Cook (She’s All That) als Reina
- Mark Hamill (Star Wars, Batman: New Times) als Majima

Yakuza staat voor een Europese release op 5 september van dit jaar.


De gelijkenis is onmiskenbaar

Ljubicic niet op Ordina Open

Ivan Ljubicic geeft verstek voor het ATP-toernooi van 's Hertogenbosch, dat aanstaande maandag begint. De Kroaat, nummer vier van de wereld, heeft teveel last van zijn rug.

Ljubicic verloor donderdag nog in de achtste finales van Queen’s van het Franse talent Gaël Monfils. De Kroaat beleeft dus een beroerde voorbereiding op Wimbledon. In een eerder stadium meldde Gaston Gaudio zich al af voor Rosmalen. De resterende publiekstrekkers zijn Nikolai Davydenko, Marcos Baghdatis, Raemon Sluiter en Nicolas Kiefer.

Vader Abraham boos over WK-wuppielied

Icoon BinnenlandsPierre Kartner, ook wel bekend als de inmiddels 71-jarige Vader Abraham, maakt zich kwaad over supermarktketen Albert Heijn na het succes met hun wuppies en het WK-wuppielied. Kartner meent dat hij de exclusieve rechten heeft op alle wuppieliedjes en daarbij behorende afbeeldingen. Hij wil laten onderzoeken of dit zomaar kan.

Wup Holland WupZo'n 25 jaar geleden stond Vader Abraham met het lied 'Wij zijn de wuppies' in de top 40. Het lied over de wuppies schreef hij in opdracht van het bedrijf dat in de kleine beestjes handelt. Het lied sloeg goed aan, waardoor de wuppies dat ook deden.

De Albert Heijn heeft nu in verband met het WK een speciaal WK-wuppielied uitgebracht en de gekleurde pluizenbolletjes zijn niet aan te slepen. Dit alles tot verontwaardiging van Kartner. Maurice Stoevenbeld, directeur van wuppieleverancier Interall, meent echter dat Kartner geen rechten meer heeft. "Ik ben deze week hier al vier keer over gebeld door Kartner. Het bewuste contract is inmiddels allang ontbonden", aldus Stoevenbeld.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Jaws keert succesvol terug

Veel mensen zullen wel bekend zijn met de film Jaws. De film serie draaide om een Grote Witte Haai genaamd Jaws die de wateren onveilig maakte met zijn eetlust. Dertig jaar na de release van de eerste film besloot Appaloosa Interactive, bekend van Ecco the Dolphin, een game te maken als eerbetoon aan deze klassieker. In Jaws Unleashed speel je dus als Jaws en is het je doel in een open omgeving het onveilig te maken voor de mens. Ook nu zijn mensen blijkbaar nog geïnstresseerd in dit concept, want in de VS alleen al verkocht de game sinds 25 mei meer dan 100.000 exemplaren en kwam daarmee vrij hoog in de verkooplijsten.

Ken Gold van Majesco Entertainment gaf aan blij verrast te zijn met het succes van de game. "We are thrilled by the consumer demand we have seen so far for JAWS Unleashed, the strength of the JAWS brand combined with the unique concept of playing as a shark has made this title a standout at retail."

Eind juli moet de game ook in de Europese winkels liggen. Helaas hebben wij niet het geluk dat de Amerikanen hebben. Daar ligt de console-versie namelijk voor $29,99 in de winkel en de PC-versie zelfs voor maar $19,99. Hier zal de adviesprijs gewoon op €39,95 komen te liggen.

Drogba kan nu al naar huis

Ook al werd Ivoorkust gisteren uitgeschakeld voor de tweede ronde op het WK, het heeft in ieder geval de wedstrijd tegen Servië nog in het vooruitzicht. Sterspeler Didier Drogba kan echter nu al naar huis omdat hij voor de laatste groepswedstrijd geschorst is.

Gisteren kreeg de spits van Chelsea in de wedstrijd tegen Nederland zijn tweede gele kaart van het toernooi omdat hij dom doorging op doelman Edwin van der Sar. Het toernooi zit er daarom voor hem nu al op.

Barthez niet naar Glasgow Rangers

Paul Le Guen heeft gezegd dat Glasgow Rangers Fabian Barthez niet zal aantrekken. De 34-jarige doelman vertrekt bij Olympique Marseille en is daardoor transfervrij. Volgens diverse Franse media zou hij de nieuwe keeper worden van Glasgow Rangers, maar dit is nu ontkent.

Jean-Marie Cantona, de zaakwaarnemer van de Franse doelman, heeft dit gezegd. "Ik ken Paul Le Guen erg goed van zijn tijd in Frankrijk en we hadden een vriendelijke discussie over een mogelijke overgang naar Rangers. Ik wist dat Paul een nieuwe keeper zocht, maar hij wil Barthez niet. Hij heeft andere opties en die respecteer ik."

Kezman biedt excuses aan

Na de desatreuze 6-0 nederlaag van Servië en Montenegro tegen Argentinië heeft Mateja Kezman de fans om vergiffenis gevraagd. De voormalige spits van PSV deed dat vooral omdat hij met rood van het veld werd gestuurd.

"Ik bied m'n excuses aan. Zelfs in m'n ergste nachtmerries had ik er geen rekening mee gehouden dat het allemaal zo zou lopen. Deze nederlaag is voor ons een regelrechte catastrofe," aldus Kezman.

Kezman zei dat de rode kaart een grote blamage voor hemzelf was. "Dat ik uit het veld ben gestuurd is voor mij persoonlijk een blamage. Ik begrijp nog steeds niet wat me heeft bezield. Misschien was de sanctie van de scheidsrechter aan de zware kant, desondanks neem ik de schuld op me. Het spijt me dat ik mijn land dit heb aangedaan.”

[upd] Leerlingen gewond na explosie strandvuur

BrandOp het strand tussen Castricum en Egmond Binnen zijn afgelopen nacht drie scholieren zwaar gewond geraakt door een explosie in een kampvuur. Vier anderen raakten licht gewond. De drie zwaar gewonden - een meisje van 14 jaar uit Bergen en twee 14-jarige jongens uit Alkmaar en Stompetoren - zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Op het strand waren ongeveer 80 leerlingen uit Alkmaar aanwezig in het kader van een schoolfeest. De explosie vond plaats toen een 35-jarige leraar wasbenzine in het kampvuur gooide. Volgens de politie is de betrokken leraar zwaar 'geshockeerd' door het voorval. Onbekend is waarom hij de wasbenzine op het vuur gooide.

Update 12:09
De politie gaat een strafrechterlijk onderzoek beginnen naar de gebeurtenissen op het strand. Er was namelijk geen vergunning aangevraagd voor een kampvuur, waardoor het waarschijnlijk een illegale activiteit betreft. Er waren zes leraren aanwezig bij het strandfeest. Het betrof een eindejaarsfeest van Christelijke Scholen Gemeenschap Jan Arentsz uit Alkmaar.

Het 14-jarige meisje blijkt er het ernstigst aan toe te zijn. Zij ligt in het brandwondencentrum in Beverwijk. De andere twee gewonden liggen in het Medisch Centrum Alkmaar. Volgens CSG Jan Arentsz gaat om het ernstige brandwonden van de eerste en tweede graad, met name aan de ledematen.

De betrokken school heeft inmddels een verklaring op internet gezet.

Moeder ontvoerd kind veroordeeld voor mishandeling

De biologische moeder van de onlangs verdwenen Stacy Lemmens (7), Christiane Granziero, is vrijdagmorgen door de rechtbank in Luik veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. De straf is opgelegd voor de mishandeling van haar zes kinderen. De vrouw sloeg haar kinderen regelmatig met een kapstok, gaf hen nauwelijks te eten en sloot ze op in de kelder, terwijl zij zich ging prostitueren.

Smakeloos theater
"Het verhaal van die kinderen is gruwelijk", aldus de politie. Nadat haar dochter plots verdween, verscheen de moeder hysterisch huilend voor de camera. "Smakeloos theater, want ze heeft het meisje al twee jaar niet meer gezien", klinkt het. De ontvoerde Stacy woonde al geruime tijd niet meer bij haar biologische moeder.

Getuigenissen
De mishandelingen dateren van 2001. Stacy was op dat moment amper twee jaar oud. Haar broertjes, die destijds tussen de vier en elf jaar oud waren, waren oud genoeg om schrijnende getuigenissen af te leggen. "We moesten soms uren op onze knieën zitten, zonder reden, we werden geslagen met broekriemen, opgerolde handdoeken en kapstokken. We gingen soms weken niet naar school. We zorgden voor de kleine Stacy en gaven haar af en toe en bad. Onze ouders waren daar niet toe in staat omdat ze te dronken waren", aldus de getuigenissen tegen de moeder.


Christiane Granziero


Met dank aan BeejEm voor de submit.

Australië wil WK 2014

Australië overweegt zich kandidaat te stellen voor het WK van 2014. Premier John Howard staat achter het voorstel.

”Er is geen evenement in de wereld dat wij niet aankunnen. Als de bevolking het ziet zitten, is ook dit mogelijk”, zei Howard. Met ‘ook’ verwijst de premier naar de uiterst succesvolle Olympische Spelen van Sydney in 2000. Tot nu toe heeft alleen Brazilië zich opgeworpen als mogelijke organisator van de 20e mondiale eindronde. Volgens het in 2003 ingevoerde rotatiesysteem zou de titelstrijd in 2014 ook in Zuid-Amerika moeten plaatsvinden. Brazilië kan rekenen op de steun van het volledige continent, maar voorlopig voldoet geen enkel stadion aan de FIFA-eisen.

Hoogleraar boos over censuur islamitisch antisemitisme

OnderwijsEen hoogleraar heeft onder protest passages geschrapt uit zijn afscheidsrede die hij gisteren op de Universiteit Utrecht uitsprak. Het ging om opmerkingen over het huidige islamitische antisemitisme. Volgens prof. dr. Pieter W. van der Horst mocht hij daar van het universiteitsbestuur niet over spreken, omdat het stuk niet wetenschappelijk van aard is.

De hoogleraar Nieuwe Testament die sinds 1969 verbonden is aan de theologische faculteit in Utrecht, is boos over de gang van zaken. Volgens hem is hij gecensureerd omdat het bestuur bang was voor reacties van islamitische studenten. Hij noemt het ''een schandalige inbreuk op mijn academische vrijheid.'' Toen het bestuur onlangs onder ogen kreeg wat Van der Horst wilde zeggen moest hij zich verantwoorden bij een commissie. ''De islamitische studenten zouden stennis schoppen, de rector kon zelfs niet instaan voor mijn veiligheid, het werk was wetenschappelijk beneden peil'' kreeg hij toen te horen.

Fakkel van de jodenhaat
Van der Horst wilde het in zijn afscheidsrede 'De mythe van het joodse kannibalisme' onder andere hebben over ''een groot mondiaal probleem, namelijk dat een deel van de islamitische wereld de fakkel van de jodenhaat van de nazi's heeft overgenomen en met vuur en verve verder draagt. De islamisering van het Europese antisemitisme is een van de meest huiveringwekkende ontwikkelingen van de laatste decennia.'' Deze passages heeft hij geschrapt.

Het bestuur van de Universiteit Utrecht laat weten dat Van der Horst alleen dringend verzocht is bepaalde passages te schrappen. Deze zouden namelijk geen onderdeel vormen van een wetenschappelijk betoog en door hun aard geen onderdeel mogen vormen van een academische afscheidsrede. Van censuur is volgens het bestuur dan ook geen sprake omdat de hoogleraar vrijwillig zijn betoog heeft aangepast.

Hoogleraar Van der Horst zegt zich er overigens bewust van te zijn dat hij van ''islamofobie'' zou worden beschuldigd: ''Maar men mag de ogen nooit sluiten voor zaken die men niet graag ziet of die niet passen in een wereldbeeld dat vaak bepaald is door ideologische oogkleppen.''

Klinsmann blijft bondscoach bij tweemaal winst

Als Duitsland nog twee maal wint op het WK en de kwartfinales weet te bereiken, dan blijft Jürgen Klinsmann bondscoach van Duitsland.

De volgende wedstrijd van de Duitsers is tegen de leider in Groep A, Ecuador. De wedstrijd daarna, in de achtste finales, gaat waarschijnlijk tegen Engeland of Zweden.

Klinsmann zal zijn contract met de Duitse voetbalbond DFB dan met twee jaar verlengen tot en met de Europese kampioenschappen voetbal van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Mocht ‘der Mannschaft’ de wereldtitel pakken, dan zal Klinsmann met pensioen gaan.De voorzitter van de Duitse voetbalbond, Zwanziger, vindt de manier waarop Klinsmann het beste uit zijn jonge spelers haalt bewonderenswaardig. "Wanneer het team op deze manier blijft presteren, zullen we alles doen om hem te behouden als bondscoach. Dat heb ik hem in een kort onderhoud ook verteld”.

Berlijn eist opheldering van Peking

Icoon BuitenlandsHet Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft China om opheldering gevraagd over de brute aanval op een boer die een interview had gegeven aan de Duitse omroep ARD. Het slachtoffer, Fu Xiancai, vertelde in het interview dat de boeren die moesten wijken voor de bouw van de 'Drieklovendam', te weinig geld kregen. Hierop werd hij zo toegetakeld, dat hij aan zijn nek verlamd is geraakt.

Peking heeft inmiddels gezegd de zaak te zullen onderzoeken. De ARD meldt dat dit soort taferelen niet ongebruikelijk zijn in China, en er deze week nog een lokale activist is aangevallen. Deze man werd zeker twintig keer met een mes gestoken, omdat hij voor een hogere compensatie voor de boeren pleitte. De communistische man heeft de aanval wel overleefd.

Met dank aan voor de submit.

Donkere beelden S.T.A.L.K.E.R.

THQ heeft weer wat nieuwe beelden vrijgegeven van hun opkomende shooters S.T.A.L.K.E.R.:Shadow of Chernobyl. De game speelt zich af rond de vervallen kerncentrale van Chernobyl die in de jaren '80 het omliggende gebied voor jarenlang onleefbaar maakte door een zogenoemde meltdown. De speler kruipt in de rol van een STALKER, een speciale onderzoeker aangesteld om licht te werpen op de mysterieuze dingen die zich afspelen voorbij de veiligheidsgrens die rond het gebied ligt.

Hoewel de game inmiddels al een flinke tijd in ontwikkeling is, is er nog steeds geen definitieve releasedatum.




Hamstringblessure voor Heitinga

John Heitinga heeft last van een lichte hamstringblessure. De rechtsback van Ajax gaf gisteren, in de rust van de wedstrijd tegen Ivoorkust aan last te hebben van zijn hamstring, waarna Marco van Basten Khalid Boulahrouz voor hem liet invallen.

Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe lang Heitinga uit de roulatie is. "Ik hoop dat ik woensdag weer kan spelen, maar nu ging het niet meer. We hebben een brede selectie met heel veel gelijkwaardige spelers. Dan moet je dus voor iemand plaatsmaken die nergens last van heeft."

Gele kaart toch voor Boulahrouz

Na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Ivoorkust was er onduidelijkheid over de gele kaart die Khalid Boulahrouz in de slotfase kreeg.

Zelf ging de Nederlander er van uit dat hij de prent kreeg, maar de Colombiaanse scheidsrechter Oscar Ruiz zette op het wedstrijdformulier in eerste instantie de naam van Denny Landzaat neer. Later op de avond bleek Ruiz zijn aanvankelijke beslissing toch te hebben teruggedraaid. In het officiële wedstrijdrapport kreeg Boulahrouz de gele kaart op zijn naam.

ESRB voert de game-rating boetes flink op

De ESRB gaat de boete die bedrijven moeten betalen als ze niet hebben aangegeven wat er allemaal in een spel kan flink verhogen. Het gaat dan uiteraard om gewelddadige en met name seksuele content. De maximale boete die een bedrijf voortaan opgelegd kan worden is verhoogd naar één miljoen dollar.

De aanleiding voor deze verhoging ligt bij de welbekende Hot Coffee Mod voor Grand Theft Auto: San Andreas. Vorige week liet de Federal Trade Commission al weten dat ze de schuld bij Take-Two Interactive legden en dat als er ooit nog zo'n situatie zou voorkomen ze een flinke boete tegemoet konden zien.

In een toespraak voor een subcommissie voor handel en consumentenbescherming van Huis van Afgevaardigden vertelde ESRB voorzitter Patricia Vance dat de directie het systeem ter handhaving van ratings had verstevigd. Binnenkort kan het bedrijf boetes opleggen die op kunnen lopen tot één miljoen dollar aan bedrijven die niet alle informatie over een game vrij geven.

Het wordt zelfs nog erger, de ESRB houdt zich het recht voor om games van bepaalde bedrijven bij herhaalde misstappen helemaal geen rating meer toe te kennen. Voor een bedrijf zou dit een doodsteek kunnen zijn omdat veel grote Amerikaanse verkopers geen games verkopen die geen rating hebben of Adult Only zijn.

Ahmadinejad wil onderzoek naar Holocaust

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft zijn stokpaardje over de Holocaust weer eens van stal gehaald. Na een onderhoud met de Chinese president Hu Jintao liet hij weten dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de Holocaust. De vernietiging van zes miljoen Joden tijdens het nazi-regime van Adolf Hitler is reeds herhaaldelijk door Ahmadinejad afgedaan als een leugen. De gebeurtenissen uit de jaren 40 moeten volgens hem worden onderzocht door onafhankelijke en onpartijdige partijen.

Het instituut dat het Israëlische monument voor de miljoenen Holocaust-slachtoffers beheert, Yad Vashem, heeft woedend gereageerd op de uitlatingen van de Iraanse premier. Volgens Yad Vashem tonen de recente ontwikkelingen in Iran aan dat er een duidelijke toekomst is voor het huidige antisemitisme: banden tussen islamitische radicalen en ontkenners van de Holocaust.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Phonak wordt iShares

De wielerploeg Phonak zal volgend jaar onder een andere naam plaats nemen in het wielerpeleton. De nieuwe naam zal iShares worden.

Al lange tijd was bekend dat gehoorapparatenproducent Phonak na volgend jaar de sponsoring zou stoppen. Met iShares is een nieuwe sponsor gevonden voor de Zwitserse wielerploeg. Het Amerikaanse bedrijf is actief in de financiële sector en zal drie jaar lang hoofdsponsor. Het is niet bekend hoeveel geld er met de deal gemoeid is.

Jongen rijdt fietsagenten omver

PolitieEen 16-jarige knaap uit Nieuwegein heeft donderdag in zijn woonplaats drie agenten omver gerost met een (waarschijnlijk) gestolen motorscooter. De drie mountainbike-agenten zagen de jongen op een scooter in de Nedereindsweg staan en wilden hem aanspreken. De jongen schrok toen hij de agenten zag naderen en gaf vol gas. Daarbij kwamen de dienders ten val.

De jonge scooterrijder kwam ook ten val en maakte zich uit de voeten. Omstanders zetten samen met de politie de achtervolging in. Een paar straten verder werd hij overmeesterd. De drie agenten raakten licht gewond aan hun benen. Naar de herkomst van motorscooter wordt een nader onderzoek ingesteld.

Peiling: coalitie en links in evenwicht

EnquêteIn de meest recente peiling van de politieke barometer van Interview/NSS en het tv-programma Nova komen de regeringspartijen op evenveel zetels uit als de linkse oppositie. Beiden zouden 70 zetels halen als er nu verkiezingen worden gehouden.

Voor links betekent dat het slechtste resultaat van de afgelopen twee jaar in de peiling. De afgelopen twee jaar waren PvdA, SP en GroenLinks in deze peiling namelijk groter dan CDA, VVD en D66. Soms haalden ze zelfs een Kamermeerderheid.

De grootste verliezer in de peiling is de PvdA. Ze komen nu uit op 45 zetels, drie meer dan ze nu hebben in de Kamer. Enige maanden terug echter scoorden de sociaal-democraten nog 15 zetels meer in de peiling. Het CDA komt deze week uit op 34 zetels (44 nu in de Kamer). De christen-democraten hebben in de peiling eerder veel lager gestaan: zo rond de 28.

De VVD komt uit op 34 zetels (28 nu), D66 op 2 (6 nu), GroenLinks houdt er 8, en de SP haalt er 17 (tegen 9 nu).

De ChristenUnie krijgt 5 zetels (3 nu), de LPF zakt van 8 naar één zetel. De SGP behoudt zijn 2 zetels en Geert Wilders mag ook rekenen op 2 zetels. Andere partijen komen tekort voor een zetel.


Pol. Barometer 16-6-2006

WK voetbal

Vanmiddag speelt Iran in Frankfurt tegen Portugal.

Iran verloor de eerste groepswedstrijd tegen Mexico met 1-3. De kans dat het team verder komt dan de groepsfase is klein, maar je weet het maar nooit.

Het team wordt in ieder geval gesteund door een groot aantal fans. Miljoenen Iraniërs zijn na de revolutie van 1979 naar het buitenland gevlucht. In Duitsland leven bijvoorbeeld ruim 100.000 Iraniërs. Ondanks het huidige politieke klimaat in Iran, voelen ze zich nog altijd sterk verbonden met hun land en ze staan in ieder geval 100% achter nationale voetbalteam!

Eén van hun sterspelers, Vahid Hashemian, de nummer 9 van het team, speelt in de Duitse competitie bij Hannover 96. Eén van zijn specialiteiten is de Fallrückzieher (in goed Nederlands: de omhaal). Hierbij gooit de speler eerst zijn lichaam de lucht in en trapt hij de bal achterwaarts richting doel.

Veel supporters van Vfl Bochum, de vereniging waar hij in het verleden enkele seizoenen voor speelde, worden nu nog steeds helemaal enthousiast als ze herinneringen ophalen aan het bijzondere tweede doelpunt wat hij op 10 april 2004 maakte in de wedstrijd tegen München 1860.

Federer overleeft vier matchpoints

Roger Federer heeft met veel pijn en moeite de laatste vier van het ATP-toernooi in Halle bereikt. De Zwitser won na drie tiebreaks en vier matchpoints tegen van Olivier Rochus.

Federer beleefde een typerende start, waarin Rochus meteen zijn opslag prijsgaf. De Belg plaatste echter snel een rebreak en bleef tot en met 6-6 bij. In de tiebreak domineerde Rochus: 7-2. In het tweede bedrijf bijna hetzelfde verhaal, maar nu trok aan Federer aan het langste eind in de ‘dertiende game’: 11-9. Rochus verzuimde in deze fase een van zijn vier matchpoints te verzilveren. Nadat de Belg tot tweemaal toe op voorsprong was gekomen in set drie vond Federer het welletjes en schakelde hij eindelijk over op een hoger niveau.

”Je moet het gezien hebben om het te kunnen geloven, onvoorstelbaar”, zei Federer. ”Ik besef dat de kans steeds groter wordt dat ik op gras verlies.” De nummer één van de wereld strijdt vanmiddag tegen Tommy Haas voor zijn 40e aaneengesloten zege op gras. In de andere halve eindstrijd kruisen Kristof Vliegen en Tomas Berdych de degens.

Lavolpe hekelt gebrek aan productiviteit

Na de 0-0 tegen Angola wist Ricardo Lavolpe, de bondscoach van Mexico, wel wat er schortte aan zijn team.

”We controleerden de bal, maar ja, als die er niet in gaat eindigt de wedstrijd in een gelijkspel”, meldde Lavolpe. Luis Oliveira Gonçalves, de Angolese keuzeheer, keek opnieuw content terug op een WK-optreden: ”We hadden de wedstrijd onder controle. Deze puntendeling bewijst dat we een heel goede ploeg aan het opbouwen zijn.”

Mexico kan het nog aardig lastig krijgen om net als bij de voorgaande drie WK’s de laatste zestien te halen. ”Afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Portugal – Iran bepalen we onze tactiek voor het komende duel” aldus Lavolpe. Los Tricolores hebben aan een gelijkspel voldoende voor een achtste finaleticket.

Tourselectie Discovery bekend

Als een van de eerste ploegen heeft Discovery Channel haar selectie voor de Tour de France prijsgegeven. Opvallend is het oproepen van Viatcheslav Ekimov, die aan zijn vijftiende Grande Boucle begint.

Ekimov nadert daarmee het ‘onaantastbare’ record van Joop Zoetemelk, die in de jaren zeventig en tachtig zestien maal acte de presence gaf in de Ronde van Frankrijk. Ondanks het ontbreken van Lance Armstrong stuurt Discovery een sterke ploeg naar Straatsburg, waar over twee weken het startschot klinkt. Speerpunten zijn George Hincapie, Paolo Savoldelli en Yaroslav Popovych. ”Ik ben zeer gemotiveerd om ons team een belangrijke factor te laten blijven in de Tour”, aldus ploegleider Bruyneel. ”Nu heb ik hetzelfde gevoel als in 1999: ook toen waren we de underdog, ondanks een goed team.”


Selectie Discovery Channel:
José Azevedo, Viatcheslav Ekimov, George Hincapie, Egoi Martinez, Benjamin Noval, Pavel Padrnos, Yaroslav Popovych, Jose Luis Rubiera en Paolo Savoldelli.

Reserves:
Vladimir Gusev en Michael Barry.

Eén wijziging bij Frankrijk

De Franse bondscoach Raymond Domenech laat zijn elftal van de teleurstellende ouverture tegen Zwitserland (0-0) grotendeels intact. Alleen Franck Ribery begint op de bank tegen Zuid-Korea.

Florent Malouda zal Ribery vervangen. De eerste wedstrijd moest Malouda nog aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Opnieuw is er geen plaats voor David Trezeguet, omdat Domenech vasthoudt aan het 4-2-3-1 systeem, waarin Thierry Henry als enige spits fungeert. Sylvain Wiltord, Zinedine Zidane en Malouda moeten Henry morgenavond in Leipzig van munitie voorzien. Wanneer Frankrijk andermaal geen doel treft, evenaren Les Bleus het record van Bolivia. Dat land scoorde ooit vijf maal achtereen niet in een WK-duel.

Michel ontgoocheld na uitschakeling

Bondscoach Henri Michel van Ivoorkust is onthutst door de vroege uitschakeling van zijn team.

Na nederlagen tegen Argentinië (1-2) en Nederland (1-2) zit het toernooi er voor Ivoorkust alweer op. Tot intense teleurstelling van Michel. ”Iedereen zegt dat we uitstekend voetbal spelen, maar wat telt is het resultaat. We zijn geëlimineerd en dat betekent dat Ivoorkust zich nog steeds niet kan meten met de topteams”, aldus de bondscoach. ”We koesterden veel hoop bij de aanvang van het WK. De uitkomst is meer dan teleurstellend.” Op 21 juni speelt Ivoorkust nog tegen Servië en Montenegro om de eer en plaats drie in de poule.

Nadal geeft op tegen Hewitt

Rafael Nadal heeft na bijna drie maanden weer eens een nederlaag geïncasseerd. Op Queen’s moest de Spanjaard na twee sets opgeven in zijn ontmoeting met Lleyton Hewitt.

Nadal gaf bij een stand van 6-3, 3-6 aan dat hij teveel last van zijn linkerschouder had om verder te spelen. Al gedurende de hele partij onderging de Spanjaard behandelingen aan het gewricht. Sinds 24 maart leed Nadal geen enkele nederlaag en schreef hij de (gravel)toernooien van Monte Carlo, Barcelona, Rome en Roland Garros op zijn naam.

In de halve finale stuit Hewitt op Tim Henman, die zijn beste grasvorm heeft te pakken. Tiny Tim kreeg angstgegner Dmitry Tursunov eindelijk eens op de knieën: 6-3, 7-6. Het duel kenmerkte zich door vele servicebreaks. De andere halve eindstrijd gaat tussen James Blake en titelverdediger Andy Roddick. Blake zag zijn opponent Gaël Monfils na één set de handdoek in de ring werpen, terwijl Roddick met 6-4, 6-3 Fernando Gonzalez aan de kant zette.

FOK!ster Toeps wint Student of the Year

Icoon ShowbizzTijdens een spetterend finalefeest op het schip de Oceandiva is bekendgemaakt wie Student of the Year 2006 zijn geworden. Uiteindelijk bleek aan het eind van de avond dat FOK!ster Toeps, beter bekend als Bianca de Jong, het hoogste percentage stemmen (42%) heeft gekregen. De mannelijke winaar van de titel is Steffen de Wit.

Al eerder drong de FOK!ster door tot de halve finale van de wedstrijd. De studentenverkiezing draait om het uitzoeken van een student met de beste combinatie tussen beauty and brains, oftewel schoonheid en slimheid. Naast de steun die ze kreeg van FOK! werd ze ook opgepikt door de weblog GeenStijl waardoor een zege haast niet meer uit kon blijven.

Naast dat beide winnaars de titel Student of the Year 2006 opgeplakt hebben gekregen ontvangen zij beiden een vakantiecheque en een contract bij een Amsterdams castingbureau. Alle finalisten ontvingen sowieso een kledingpakket vanwege de prestaties.

Toeps
Toeps tijdens één van haar fotoshoots (foto: Xilantof)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.