Voorbeschouwing Dag 9

Het weekend is weer begonnen! Geniet mee met de volgende wedstrijden: Portugal - Iran, Tsjechië - Ghana en Italië - Verenigde Staten.

Vandaag wordt er afgetrapt met Portugal - Iran. De Portugezen kunnen bij winst zich plaatsen voor de achtste finales. In de wedstrijd tegen Angola wist Portugal nauwelijks te imponeren. Maar normaalgesproken moet Portugal, dat met een fitte Cristiano Ronaldo aantreed, geen problemen hebben met het zwakke Iran. Iran zal overigens ook moeten winnen om uitzicht te houden op de achtste finales. Zonder routinier Daei, die kampt met een rugblessure, zal dat een haast onmogelijke opgave worden.

In Groep E vindt de wedstrijd Tsjechië - Ghana plaats. De Tsjechen lieten in hun eerste wedstrijd tegen de Amerikanen zien, dat zij een belangrijke outsider in het toernooi zijn. Tegen Ghana kunnen de Tsjechen wederom vertrouwen op een sterk middenveld met Rosicky en Nedved. Aanvaller Lokvenc is de vervanger van de boomlange spits Koller, die in de eerste wedstrijd uitviel met een hamstringblessure. Het puntloze Ghana staat voor de lastige taak punten te pakken tegen de Tsjechen. In de eerste wedstrijd maakten de Ghanezen een goede indruk tegen Italië, gescoord werd er echter niet.

De laatste wedstrijd is er ook één uit groep E: Italië - Verenigde Staten. Italië behaalde een reguliere 2-0 overwinning op Ghana. Bij winst op de Verenigde Staten kan kwalificatie voor de achtste finales haast niet meer misgelopen worden. De Verenigde Staten vielen tegen Tsjechië een beetje tegen. Coach Arena zal waarschijnlijk O'Brien en Johnson in de basisopstelling te zetten om een nieuwe nederlaag te voorkomen.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Iran is zelf te zwak om iets aan het teleurstellende optreden van Portugal te doen. Derhalve wordt het toch 2-0 voor de Portugezen.

Tsjechië zet de goede weg voort. Tegen Ghana wordt bij vlagen briljant voetbal vertoond: 3-0 is opnieuw de eindstand in het voordeel van Tsjechië.

Italië heeft haar gebruikelijke gelijkspel op een groot toernooi te pakken. De Amerikanen houden de Italianen knap op een 1-1 gelijkspel.