Slotetappe voor Pirates of Caribbean

Pieter (Falco)
De laatste etappe in de Volvo Ocean Race van Rotterdam naar het Zweedse Gothenburg is gewonnen door de Pirates of Caribbean. ABN Amro I was al eerder winnaar geworden van deze zeilrace om de wereld.

De talentenjacht ABN Amro II werd knap tweede achter het Amerikaanse zeilschip. Het verschil was maar vier minuten en vijftig seconden tussen beide jachten. "Ik was erop gebrand om de mensen hier te imponeren, vooral mijn schoonmoeder", sprak Pirates-kapitein Paul Cayard lachend. De Amerikaan is namelijk getrouwd met Icka, afkomstig uit Zweden. "Het was een zware race en ik heb een beetje medelijden met die jongens van ABN Amro II. Ze voeren een hele sterke wedstrijd."

Als eerbetoon voor Hans Horrevoets wilde de ABN Amro II graag deze etappe winnen. Die kans zat er ook in, aangezien zij lange tijd aan kop lagen. Navigator Simon Fisher: "Met het vasteland van Zweden in zicht verdween plots de wind. We zaten maar te wachten op betere omstandigheden, toen opeens iemand riep: 'Hé, daar zijn de piraten!' We hebben keihard gevochten, maar kwamen jammer genoeg net te kort."