WK voetbal

Vanmiddag speelt Iran in Frankfurt tegen Portugal.

Iran verloor de eerste groepswedstrijd tegen Mexico met 1-3. De kans dat het team verder komt dan de groepsfase is klein, maar je weet het maar nooit.

Het team wordt in ieder geval gesteund door een groot aantal fans. Miljoenen Iraniërs zijn na de revolutie van 1979 naar het buitenland gevlucht. In Duitsland leven bijvoorbeeld ruim 100.000 Iraniërs. Ondanks het huidige politieke klimaat in Iran, voelen ze zich nog altijd sterk verbonden met hun land en ze staan in ieder geval 100% achter nationale voetbalteam!

Eén van hun sterspelers, Vahid Hashemian, de nummer 9 van het team, speelt in de Duitse competitie bij Hannover 96. Eén van zijn specialiteiten is de Fallrückzieher (in goed Nederlands: de omhaal). Hierbij gooit de speler eerst zijn lichaam de lucht in en trapt hij de bal achterwaarts richting doel.

Veel supporters van Vfl Bochum, de vereniging waar hij in het verleden enkele seizoenen voor speelde, worden nu nog steeds helemaal enthousiast als ze herinneringen ophalen aan het bijzondere tweede doelpunt wat hij op 10 april 2004 maakte in de wedstrijd tegen München 1860.