Federer overleeft vier matchpoints

Roger Federer heeft met veel pijn en moeite de laatste vier van het ATP-toernooi in Halle bereikt. De Zwitser won na drie tiebreaks en vier matchpoints tegen van Olivier Rochus.

Federer beleefde een typerende start, waarin Rochus meteen zijn opslag prijsgaf. De Belg plaatste echter snel een rebreak en bleef tot en met 6-6 bij. In de tiebreak domineerde Rochus: 7-2. In het tweede bedrijf bijna hetzelfde verhaal, maar nu trok aan Federer aan het langste eind in de ‘dertiende game’: 11-9. Rochus verzuimde in deze fase een van zijn vier matchpoints te verzilveren. Nadat de Belg tot tweemaal toe op voorsprong was gekomen in set drie vond Federer het welletjes en schakelde hij eindelijk over op een hoger niveau.

”Je moet het gezien hebben om het te kunnen geloven, onvoorstelbaar”, zei Federer. ”Ik besef dat de kans steeds groter wordt dat ik op gras verlies.” De nummer één van de wereld strijdt vanmiddag tegen Tommy Haas voor zijn 40e aaneengesloten zege op gras. In de andere halve eindstrijd kruisen Kristof Vliegen en Tomas Berdych de degens.