FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 juni 2006

De Haan heeft minder vertrouwen in Oranje

Foppe de Haan, de coach van het Nederlands elftal onder de 21 jaar, ziet Nederland niet wereldkampioen worden. Volgens de nuchtere Fries hebben we geluk als de eerste ronde wordt overleefd.

De Haan deed deze uitspraak in een interview op Omrop Fryslân. De coach vindt het Nederlands elftal niet goed voetballen. Voorin is er volgens hem wel kwaliteit, maar de opbouw van achteren is niet goed. "Ik denk dat we niet ver genoeg zijn", aldus De Haan.

De Haan liet ook zijn licht schijnen over de beslissing van Marco van Basten om Klaas-Jan Huntelaar niet alsnog mee te nemen naar het WK. De coach begrijpt dit, na de goede prestaties van de speler op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar, totaal niet. "Ik had hem wel meegenomen, dat behoefde geen discussie."

Roemeen betaalt schulden met vrouw

Icoon BizarDe Roemeen Emil Iancu had een schuld van 2.700 euro en kon deze niet aflossen. Toen de 72-jarige Jozef Justien Lostrie aan de deur stond om zijn geld op te eisen moest Iancu bekennen dat hij het geld niet had. Hij heeft vervolgens zijn vrouw als aflossing van zijn schuld aan de schuldeiser gegeven.

"Ik had het geld niet om die schuld af te lossen en toen ik dat tegen Lostrie vertelde, zei hij dat hij mijn vrouw in ruil zou nemen. Ik was bang voor zijn reactie, dus heb ik een document ondertekend waarin stond dat Daniela bij hem zou leven", aldus Iancu

De vrouw die voor 2.700 euro verkocht is heeft geen problemen met de deal. "Vroeger moest ik het huis schoonmaken en voor drie kinderen zorgen, helemaal alleen, want Emil deed niets. Nu ben ik de gast en hoef ik bijna niets te doen", aldus Daniela.

Zware blessure voor Cissé

De Franse aanvaller Djibril Cissé heeft een kuitbeenbreuk opgelopen in het vriendschappelijke duel tegen China.

In de wedstrijd, die overigens moeizaam met 3-1 door Frankrijk werd gewonnen, kwam Cissé ongelukkig terecht. Na een minutenlang onderzoek op het veld werd hij per brancard afgevoerd. Door zijn zware blessure zal Cissé niet meer uitkomen voor Frankrijk op het WK.

"We zijn erg bezorgd", zei bondscoach Raymond Domenech nog in de rust. "Het is een drama. Maar op dit moment weten nog niet de ernst van de blessure." Voor Djibril Cissé is het de tweede keer dat hij zijn been breekt. In oktober 2004 overkwam hem een vergelijkbare blessure, waardoor hij zes maanden uit de roulatie was.


Het fatale moment voor Djibril Cissé

Het gevoel van 1984

We gaan weer terug in de tijd, naar 1984.

Sovjet partijleider Joeri Andropov overlijdt en wordt opgevolgd door Konstantin Tsjernenko, "Careless Whisper" van George Michael staat maar liefst vijf weken op nummer één in de Veronica Top 40, Viola Holt poseert voor Playboy Nederland en Ronald Reagan wordt herverkozen als president van de Verenigde Staten.

Nederland wordt op het Eurovisiesongfestival in Luxemburg vertegenwoordigd door Maribelle en Mr T. brengt een korte video uit ("Be Somebody... Or Be Somebody's Fool") met daarin de onvergetelijke song "Treat Your Mother Right".

Met dank aan dfr0st voor de submit.

Rooney zal aanwezig zijn op het WK

Heel Engeland wachtte de afgelopen dagen in spanning af of Wayne Rooney nu wel of niet aanwezig zou zijn op het WK. Vanavond werd bekend dat de aanvaller voldoende hersteld is van een voetblessure en dus in de Engelse selectie zijn opwachting kan maken.

Vanavond meldde Rooney zich in het ziekenhuis van Manchester om de uitslag te horen van een scan, die hij de dag daarvoor had ondergaan. Van de Britse medici krijg hij de positieve boodschap te horen dat het herstel voorspoedig genoeg is verlopen. Alleen de eerste wedstrijd tegen Paraguay moet de 20-jarige aanvaller aan zich voorbij laten gaan.

In de wedstrijd tegen Chelsea brak Wayne Rooney zijn middenvoetsbeentje en lange tijd was onzeker of hij aanwezig kon zijn op het WK. In tegenstelling tot Manchester United-coach Alex Ferguson koesterde bondscoach Sven-Göran Eriksson steeds goede hoop op zijn deelname. Jermain Defoe, de vervanger voor Rooney, wanneer hij niet voldoende hersteld van zijn blessure zou zijn, zal naar alle waarschijnlijkheid niet actief zijn op het WK.

Poker op internet lucratieve business

Icoon AlgemeenDe combinatie televisie en internet pakt zeer gunstig uit voor poker. Meer dan zestig miljard dollar werd het afgelopen jaar vergokt op pokerwebsites, een lucratief bedrag. Partypoker.com ging vorig jaar naar de beurs en was destijds twaalf miljard dollar waard. Op tv schieten de nachtelijke pokerprogramma's als paddestoelen uit de grond. Je hoort er niet meer bij als je niet kunt pokeren tegenwoordig. Ook FOK! pikt een graantje mee; vanavond is het tweede FOK!Pokertoernooi dit jaar gehouden.

Met een inleg van tien dollar streden vanavond enkele FOK!users tegen elkaar voor een goedgevulde pot. De winnaar, user Superbient, heeft met een paar uurtjes poker honderddertig dollar in de wacht gesleept. In een interview met het NRC Handelsblad zegt één van de oprichters van Pokercollege.nl de helft van zijn studie betaald te hebben met pokergeld. Op deze website zijn alle ins en outs over het pokerspel te vinden. "We hopen dat er meer studenten zo slim zijn te begrijpen dat het geld letterlijk voor het oprapen ligt."

In tegenstelling tot andere casinospelletjes als roulette en gokkasten, waar voornamelijk geluk en toeval troef zijn, moet je bij poker juist over veel inzicht beschikken om met het geld naar huis te gaan. "Geluk speelt een kleine rol. Je hebt wel eens een slechte dag, maar nooit een slechte maand", aldus Pokercollege. "Er zijn talloze boeken van professionals waarin strategieën worden besproken. Om winnend te leren spelen, moet je hard studeren."

In dit topic op het FOK!Forum staat alle info die je van dienst kan zijn over het FOK!Pokertoernooi.


Steaua Boekarest pakt landstitel

Steaua Boekarest heeft de Roemeense landstitel veroverd. De Europa Cup I winnaar van 1986 had voldoende aan een 4-0 zege op laagvlieger FC Vaslui. Naaste concurrent Rapid Boekarest blameerde zich in een schoppartij.

Steaua Boekarest kwam niet in de problemen tegen Vaslui. Nicolae Dica eiste met drie treffers een hoofdrol voor zich op tijdens de kampioenswedstrijd. Dit seizoen presteerde Steaua redelijk wisselvallig, wellicht wegens de Europese beslommeringen. Steaua miste namelijk net de finale van de UEFA Cup. In de nazomer zal de ploeg van trainer Cosmin Olǎroiu zich proberen te kwalificeren voor de Champions League.

Rapid Boekarest en Dinamo Boekarest eindigden als respectievelijk tweede en derde. Rapid maakte theoretisch nog kans op de titel, maar ontspoorde in het duel bij Jiul Petrosani. Liefst vijf spelers van Rapid zagen de rode kaart, waardoor de ontmoeting bij een stand van 1-0 in het voordeel van Petrosani werd afgebroken. Een reglementaire nederlaag van 3-0 is het gevolg van Rapids wangedrag.

Australië moeizaam langs Liechtenstein

Australië heeft de oefencampagne voor het WK afgerond met een 3-1 overwinning op Liechtenstein. De Socceroos namen pas in het laatste kwartier afstand van het Alpenstaatje.

Australië keek al na acht minuten tegen een 0-1 achterstand aan, doordat Lucas Neill zijn stand-indoelman Zeljko Kalac passeerde. Voor Liechtenstein aanleiding om zich massaal terug te trekken en het spel over te laten aan de ploeg van Guus Hiddink. Dankzij Mile Sterjovski kwam Australië relatief snel langszij, maar in de tweede helft bleef Liechtenstein lang overeind. Totdat Joshua Kennedy en John Aloisi alsnog een treffer lieten aantekenen. Eerder in de voorbereiding won Australië van Griekenland en speelde het gelijk tegen Nederland.

Geen verbod homohuwelijk in grondwet VS

Icoon PolitiekHet plan van president George Bush om het homohuwelijk grondwettelijk te verbieden in de Verenigde Staten, is vandaag jammerlijk gestrand nadat de meerderheid van de senaat had tegengestemd. Dit is een klap in het gezicht van de Republikeinen, die met deze regel hoopten een boel conservatieve stemmen binnen te halen voor de aanstormende verkiezingen.

Aanhangers wisten reeds bij voorbaat dat de benodigde tweederde van de stemmen niet gehaald zou worden. Toch hoopten zij dat in ieder geval de meerderheid het voorstel zou ondersteunen. Deze voorspelling kwam niet uit, want 49 tegen 48 senatoren vinden een grondwettelijk verbod op het omstreden homohuwelijk te ver gaan.

"We hoopten over de helft heen te gaan, maar dat is vandaag niet gelukt", aldus de Republikein David Vitter. "Het congres zal toch ooit zijn mening moeten wijzigen naar de wens van het Amerikaanse volk, of datzelfde volk zal andere mensen verkiezen die het wel met hen eens zijn." Een andere aanhanger genaamd Sam Brownback zei: "We geven het niet op totdat het huwelijk tussen man en vrouw is beschermd."

CIA liet nazi Eichmann lopen

Icoon BuitenlandsRuim twee jaar voordat nazi-kopstuk Adolf Eichmann gearresteerd werd, wisten de Verenigde Staten zijn verblijfsplek en schuilnaam al. Dit kwam naar voren in vrijgegeven documenten van de CIA, zo liet nieuwszender CNN dinsdag weten.

De CIA werd in 1958 al door de West-Duitse inlichtingendienst, via een memo, meegedeeld dat Eichmann onder de naam Clemens in Argentinië verbleef. Historicus Timothy Naftali van de universiteit van Virginia beweerde dat hoge functionarissen in de Tweede Wereldoorlog zelf een nazi-verleden hadden. Hij haalde in het bijzonder de toenmalige veiligheidsadviseur Hans Globke aan. Die zou betrokken zijn bij de totstandkoming van wetten om Joden uit de Duitse samenleving te verwijderen. De reden waarom er niets met de informatie over de verblijfplaats van Eichmann werd gedaan zou zijn omdat men bang was dat Eichmann informatie over Globke zou doorgeven. Die was nodig omdat hij de Amerikanen hielp voorkomen dat de communisten voet aan de grond kregen in de Bondsrepubliek.

Uiteindelijk hebben Israëlische agenten Eichmann op 11 mei 1960 ontvoerd. Na een rechtszaak van vier maanden, waarbij honderd mensen tegen hem getuigden, werd hij op alle punten schuldig bevonden en ter dood veroordeeld. Adolf Eichmann werd kort na middernacht op 1 juni 1962 opgehangen. Nadat zijn lichaam werd gecremeerd werd de as uitgestrooid boven de Middellandse Zee.

Met dank aan Melch voor de submit.

Geen vervanger voor Petkovic

Servië en Montenegro zal het op het WK moeten doen met slechts 22 man. De FIFA heeft het verzoek van het land tot vervanging van Dusan Petkovic namelijk afgewezen.

Petkovic is de zoon van bondscoach Ilja. Die riep zijn zoon op nadat aanvaller Mirko Vucinic geblesseerd af moest haken. De keuze om zijn zoon te selecteren viel slecht in Servië en Montenegro, waar Dusan geen bijster goede naam had opgebouwd als voetballer.

Dusan bezweek daarop onder druk en besloot zijn plek in de WK-selectie af te staan. De FIFA staat echter alleen vervanging van geblesseerde spelers toe. Servië en Montenegro is aankomende zondag de eerste tegenstander van Oranje op het WK.

FC Twente wil Niemeyer behouden

FC Twente wil Peter Niemeyer graag voor de club behouden. De verdediger/middenvelder heeft van de Tukkers daarom een sterk verbeterde aanbieding voorgeschoteld gekregen.

Volgende week zal de club om de tafel gaan schuiven met de zaakwaarnemer van de 22-jarige Duitser. De jeugdinternational staat, ondanks een tot 2007 doorlopend contract, ook in de belangstelling van Bayer Leverkusen.

Scolari houdt niet van pottenkijkers

Bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft een hoge schutting langs het trainingsveld van de Portugeze nationale ploeg laten plaatsen.

Op deze manier wil de Braziliaan supporters en media weren van de oefensessies om zo de tactiek voor tegenstanders verborgen te houden. Woensdag was de eerste geheime training van Figo en consorten. Later maakte de bondscoach wel bekend dat Paulo Ferreira afwezig was op de training. De verdediger van Chelsea keerde naar huis terug om bij de geboorte van zijn eerste kind te zijn. Morgen dient hij terug te zijn.

Verliefde jongen fietst 200 kilometer

Icoon OpmerkelijkEen Duitse jongen was zó verliefd op zijn internetvriendin, dat hij er even naartoe fietste. Daar is natuurlijk niks raars aan, ware het niet dat de jongen na tweehonderd kilometer zijn bestemming nog steeds niet had bereikt.

De jongen vertrok 's nachts met zijn fiets. Nadat de 16-jarige na tweehonderd kilometer nog steeds niet bij zijn vriendin aangekomen was, ging hij maar ten einde raad naar de politie in Bremen. Hier vroeg hij de weg naar Hamburg.

De jongen had geen landkaart, geld of eten bij zich. Toen de jongen zich bij de politie meldde, hebben die meteen zijn ouders gebeld, die de jongen op kwamen halen. Het meisje wist niks van het avontuur dat de jongen beleefd had, want hij wilde haar namelijk verrassen.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Farfan tot 2010 bij PSV

Jefferson Farfan heeft zijn contract bij PSV met één jaar verlengd. De Peruviaan staat nu tot 2010 onder contract bij de Eindhovense club. Dit werd woensdagmiddag door Stan Valckx, de manager voetbalzaken van PSV, bevestigd.

Nadat eerder al Philip Cocu en Gomes bijtekenden, blijft nu dus ook Farfan nog in Eindhoven te bewonderen. De 21-jarige spits stond na een sterk seizoen nadrukkelijk in de belangstelling van andere clubs. Farfan scoorde dit seizoen 21 doelpunten in de Eredivisie en was daarmee topscorer van PSV.

PC-patch voor Oblivion

Bethesda heeft een patch vrijgegeven voor hun recente RPG meesterwerk Elder Scrolls IV: Oblivion. De patch fixt vooral wat performance issues en quest bugs. Voor een volledig overzicht van de changelist (en een aantal handige tips om de game wat beter te laten lopen), check dit. Voor de download: link.

De Xbox 360 patch laat nog even op zich wachten, maar wordt binnenkort ook verdeeld over Xbox Live.

Servais Knaven niet naar Tour

Servais Knaven zal dit jaar niet in de Ronde van Frankrijk aan de start verschijnen. De ploegleiding van Quick-Step heeft een voorlopige lijst van 15 renners vastgesteld waar onze landgenoot op ontbreekt.

Het had Knaven zijn tiende Tour kunnen gaan worden. "En dat is best balen, het zal een rare zomer gaan worden", aldus Knaven. De vorige tien jaar reed de renner uit Lobith altijd de Tour, behalve in het jaar 1999 toen zijn team TVM werd geweigerd vanwege de dopingschandelen van een jaar eerder. In 2003 won Knaven, die meestal een dienende rol vervult, een etappe in de Tour de France.

Tunesië moet Jomaa missen

Issam Jomaa mist het WK. De speler van Tunesië is geblesseerd aan zijn knie.

Het uitvallen van Jomaa is een fikse aderlating voor de ploeg van Roger Lemerre. De speler is één van de weinigen die voor gevaar kunnen zorgen in het vijandelijke strafschopgebied. Er is inmiddels een vervanger opgeroepen voor Jomaa. Lemerre heeft Chaouki Ben Saada bij de selectie gehaald.

Tunesië zal de kwaliteiten van Ben Saada hard nodig hebben. Het land wacht de zware taak de tweede ronde te bereiken in een poule met Spanje, Oekraïne en Saoedi-Arabië.

PvdA: Rol religie te groot op Flakkee

Icoon BinnenlandsMinister Remkes van Binnenlandse Zaken moet van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer opheldering geven over de bedreiging van columnist 'Abel den Denker' op Goeree Overflakkee. Deze werd bedreigd naar aanleiding van kritische uitlatingen in huis-aan-huis-blad Regio Venster over de religieuze stand van zaken in Overflakkee. Zo konden enkele mededorpsbewoners zijn spottende toon over het traditionele ambtsgebed voor de raadsvergadering niet verdragen.

Sinds de column verscheen, konden krantenbezorgers niet meer veilig over straat doordat enkele beledigde streng gelovige lezers zich meenden op hen af te moeten reageren. De column, die in totaal zeven keer is verschenen, werd na twee anonieme dreigbrieven aan de redactie afgebroken.

Op het politiebureau werd hoofdredactrice Maria Evers, die aangifte deed, niet bepaald geholpen; de aanwezige medewerker zei volgens haar dat hij de columnist zelf wel "zou willen killen". Regio Venster kiest eieren voor zijn geld en heeft besloten de berichtgeving over de situatie te staken.

Twee PvdA-kamerleden zijn ongerust over de persvrijheid op Goeree Overflakkee en vroegen minister Remkes of hij er hetzelfde over denkt, dat de rol van religie te groot is op het eiland.

Iran mist mogelijk sterspeler tegen Mexico

De bondscoach van Iran, Branko Ivankovic, zal het aankomende zondag, in de eerste wedstrijd op het WK tegen Mexico, mogelijk zonder Mehdi Mahdavikia moeten stellen.

De aanvallende middenvelder van Hamburger SV kampt al weken met een rugblessure en is is pas deze week begonnen met lichte looptraining. De Kroatische bondscoach heeft gezegd dat hij bereid is tot het allerlaatste moment te wachten op zijn sterspeler.

Google aangeklaagd voor piraterij

Icoon PiracyGoogle overtreedt wet met piraterij, zo vindt de Franse uitgeversgroep La Martinière Group, door auteursrechten te schenden en vervalsingen te publiceren. Na meerdere malen bezwaar te hebben aangetekend is voor La Martinière de maat vol; de collectieve organisatie van uitgevers is naar de rechtbank gestapt om het hogerop uit te vechten.

Deze gedupeerde uitgevers zijn niet te spreken over de digitale versies van hun boeken en miljoenen andere die door Google gescand en online zijn gezet. Google is vorig jaar met deze activiteiten begonnen. La Martinière sleept zowel Google France als het Amerikaanse moederconcern voor de rechter.

Met dank aan B.eta voor de submit.

Amerikaans feestje in Dauphiné

David Zabriskie heeft de lange tijdrit in de Dauphiné Libéré gewonnen. De CSC-specialist bleef zijn landgenoten Floyd Landis, Levi Leipheimer en George Hincapie royaal voor. Philippe Gilbert behield de gele leiderstrui.

Voor de tweede keer binnen vier dagen stond er een race tegen de klok op het menu. Nu eentje van meer dan veertig kilometer op een glooiend parcours. Met de Côte de Marches, Côte de Martinez en Côte des Rattiers vonden de organisatoren liefst drie lastige heuvels in de contreien rond start- en finishplaats Bourg-de-Péage.

De vroege ogen richtten zich onder andere op Thomas Dekker. Het talent kon echter niet overtuigen en met zijn 56.51 voerde hij slechts kort de tabellen aan. Zelfs de status van beste Nederlander was Dekker niet gegund, want Joost Posthuma reed een knappe 55.58. De eerste supertijd werd neergezet door Marco Pinotti. De Italiaan bevestigde zijn Girovorm door een rappe 54.42 te klokken en finishte uiteindelijk als zesde.

Leipheimer moest als eerste der favorieten het parcours op en stelde niet teleur. De kale coureur van Gerolsteiner haalde ruim een halve minuut af van de tijd van Pinotti. Even later verlegde Floyd Landis de grens. Landis’ tussentijden staken echter schril af tot die van Zabriskie. De winnaar van de proloog in Annecy vloog in een gemiddelde van bijna 49 kilometer per uur naar een tijd van ruim onder de 53 minuten.

Alexandre Vinokourov viel enigszins tegen en gaf bijna twee minuten toe op de topfavorieten. Francisco Mancebo, Alejandro Valverde en Yaroslav Popovych kwamen tot ongeveer dezelfde prestatie als Vino. Philippe Gilbert eindigde knap als zestiende; zijn leiderstrui was nooit in gevaar. Donderdag is de rit naar de fameuze Mont Ventoux. De afgelopen jaren doet de Dauphiné de Reus van de Provence wel vaker aan. In 2005 won Alexandre Vinokourov na een geanimeerde etappe. Na vrijdag wacht de coureurs nog zeer veel obstakels, zodat Gilbert zich kansloos mag achten voor de eindwinst.


Uitslag 3e etappe – Bourg-de-Péage / Bourg-de-Péage - 43 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1D. ZabriskieCSC52.48
2F. LandisPHO53.41
3L. LeipheimerCSC54.05
4G. HincapieDIS54.23
5B. GrabschPHO54.26


Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.P. Gilbert (Bel)FDJ10:52.41
2.D. Zabriskie (USA)CSC2.47
3.F. Landis (USA)PHO3.48
4.L. Leipheimer (USA)GER4.20
5.G. Hincapie (USA)DSC4.24

Rugklachten voor Gerrard

Steven Gerrard heeft de training van de Engelse selectie woensdagochtend overgeslagen. De middenvelder heeft last van zijn rug. Dinsdag klaagde Gerrard al over stijfheid.

De arts van het nationale Engelse team heeft hem nu, uit voorzorg, rust voorgeschreven. Zijn deelname aan het openingsduel van Engeland tegen Paraguay aankomende zaterdag lijkt niet in gevaar te komen. Samen met David Beckham en Frank Lampard wordt Gerrard geacht de lijnen uit te zetten in het Engelse elftal.

Boonen winnaar Veenendaal-Veenendaal

Tom Boonen is de winnaar geworden van de 21st editie van Veenendaal - Veenendaal.

De eendagskoers in Midden-Nederland rond de Utrechtse Heuvelrug en De Veluwe had eigenlijk maar één grote favoriet aan de start: Tom Boonen. Onderweg ontsnapte er een kopgroep van zes man, die het verrassend lang volhield. Maar door het jagen van Quickstep en andere sprintersploegen draaide de koers uit op een massasprint.

Boonen bleef in de sprint Steffen Radochla en Max van Heeswijk voor. Steven de Jongh, die de sprint aantrok voor zijn ploeggenoot, eindigde op een vierde plaats. Met de zege in Veenendaal-Veenendaal boekt Tom Boonen alweer zijn zestiende zege in dit seizoen.

[upd] Zwaar mishandelde hond gevonden in afvalbak

Icoon Politie Een vrouw uit Enschede heeft gisteren een zwaar mishandelde hond gevonden toen ze haar afval in een andere afvalcontainer dan haar eigen wilde gooien. Het dier leek in eerste instantie overleden. De politie kwam echter tot de conclusie dat de ongeveer acht maanden oude hond nog in leven was.

De agenten waren net op tijd, want de vuilniswagen kwam inmiddels al aan rijden. Samen met de medewerkers van de dierenambulance hebben de agenten de zwaar gewonde hond uit de container gehaald en naar de dierenkliniek gebracht.

De schedel van de hond was door geweld compleet verbrijzeld. Het dier blijft voor verdere behandeling in de kliniek. De eigenaar van het dier bleek een 50-jarige man uit Enschede te zijn. De man meldde zich op het bureau en legde daar een verklaring af. Hij zei de hond op zijn kop te hebben geslagen, nadat deze zijn behoefte in de woning had gedaan. Daarna had hij het dier in de vuilnisbak gegooid. De man heeft een dagvaarding gekregen en zit inmiddels weer thuis.

Update 17.08 uur
RTV Oost
meldt dat de Mechelse herderpup inmiddels is ingeslapen.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Half Life 2: Episode One stiekem Half Life 3

Voor de gamers die zitten te wachten op Half Life 3; hij ligt volgens Valve al in de winkel.
Hoewel de titel anders doet vermoeden, wist Valve-directeur Gabe Newell Euorgamer te vertellen dat Episode One, Two en Three in werkelijkheid samen het officiële vervolg op Half Life 2 vormen.

Hij geeft toe dat Half Life 3: Episode One een betere naam was geweest, maar dat er uiteindelijk voor Half Life 2 gekozen is vanwege de directe voortzetting na Half Life 2.

Toekomstige Valve-games zullen overigens niet allemaal als losse hoofdstukken gelanceerd worden, Newell heeft aangegeven dat er continu aan oplossingen gewerkt worden om kwaliteitsgames in een acceptabel tijdsbestek te ontwikkelen.

Team Fortress 2, tech demo's als Lost Coast en expansions als Half Life Opposing Force zitten nog in de pijpleiding, en zullen in de toekomst uitgebracht worden door Valve.

Zorgen om blessure Baros

De voetblessure die Milan Baros heeft overgehouden aan de oefenwedstrijd tegen Trinidad & Tobago, herstelt minder snel dan verwacht.

De spits van het Tsjechische nationale team kan nog altijd niet met de groep trainen en heeft bij elke snelle beweging pijn. De bondscoach van de Tsjechen, Karel Brückner, heeft dan ook grote zorgen over de inzet van Baros tijdens het eerste WK-duel van de Tsjechen tegen de Verenigde Staten op 12 juni. "Het is een kwestie van afwachten. Zijn blessure is heel vervelend."

The Making Of: Halo 3

Op de site van Bungie is de 'making of' van Halo 3 verschenen. In het filmpje wordt het begin van de game enigszins uit de doeken gedaan. Maar dat is niet alles, ook is te zien hoe diverse teams van programmeurs, tekenaars en muzikanten samen moeten werken om deze game tot stand te brengen. Kortom: interessant voor zowel de fans en gamers die geïnteresseerd zijn in de gamesindustrie zelf. De documentaire, die ongeveer zeven minuten duurt, is hier te downloaden in diverse formaten.


Evenement: Pinkpop 2006

Na de vorige editie ontstond er veel twijfel over het bestaansrecht van Pinkpop. Het al sinds 1970 georganiseerde festival trok vorig jaar maar 20 duizend bezoekers, één van de slechtst bezochte edities sinds jaren. Volgens critici te wijten aan de slechte line-up, volgens organisator Jan Smeets omdat Pinksteren dat jaar al vroeg in mei viel. Dit jaar viel Pinksteren gewoon weer begin juni en de line-up met grote bands als Tool, Franz Ferdinand en de Red Hot Chili Peppers was zeker niet mis. Bijna helemaal uitverkocht, dus had het er alle schijn van dat Jan Smeets zijn revanche zou halen. Drie reviewers van FOK! waren ter plaatse, en geven in dit verslag hun ongezoute en altijd bijster interessante mening. Met dank aan de users Peaceman en DiaanA voor de foto's!


Toure: "Wij hebben zoveel kwaliteit"

Kolo Toure, verdediger van Arsenal en Ivoorkust, heeft alle vertrouwen in de prestaties van zijn land op het WK. Volgens Toure kan de WK-debutant fantastische dingen laten zien.

“Waarom niet? Ik geloof in dit team, wij hebben zoveel kwaliteit. We weten ook dat we altijd en overal kunnen scoren. Dat Ivoorkust op het WK speelt is geen toeval, wij hoeven niet bang te zijn”, aldus de verdediger in een interview.

Toure, die een maand geleden nog de Champions League-finale speelde, zegt speciale aandacht te hebben voor de Argentijn Crespo en de beide Nederlanders Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie. Nederland treft Ivoorkust op 16 juni, en het is dan goed mogelijk dat Toure tegen zijn teamgenoot bij Arsenal Van Persie speelt. “We zijn tijdens het WK geen teamgenoten en ik zal er dan ook alles aan doen om het hem zo moeilijk mogelijk te maken”, aldus Toure.

Prijs Virtual Console software bekend

Op de persconferentie waar ook Pokémon Battle Revolution is aangekondigd heeft directeur van Nintendo Satoru Iwata het ook over de Virtual Console van de Wii gehad. Hij noemde de prijzen die Nintendo graag zou zien voor games op de Virtual Console. Deze zouden tussen de 500 en 1000 Yen moeten kosten, ofwel tussen de 3,50 en 7 euro. Of de prijzen in Europa en Amerika nog anders worden is uiteraard nog niet bekend.


Virtual Console

Pokémon Battle Revolution voor Wii aangekondigd

Op de site van Famitsu, een bekend Japans gamesblad, is een artikel verschenen waarin onder andere een Pokémon-game voor de Wii, genaamd Pokémon Battle Revolution, wordt aangekondigd. Veel is nog niet bekend over de game, behalve dat via WiFi een connectie gemaakt kan worden met de DS-games Pokémon Diamond en Pearl. De handheld games verschijnen het derde kwartaal van dit jaar in Japan en zullen onder andere voice chat ondersteunen. Wat de connectie tussen de DS- en de Wii-versie van de game is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk wat voor type game Pokémon Battle Revolution nou eigenlijk is; een RPG of een game à la Pokémon Stadium op de N64? Meer details zullen vast binnenkort volgen. Er is alvast één foto verschenen die gemaakt is bij de presentatie van de game.



Demo voor Earache Extreme Metal Racing

Drie maanden geleden meldden we al dat er een racegame aan zit te komen met death metal-thema, ontworpen door een gothic meisje van 17 jaar oud. Met gisteren de mooie datum 06-06-06 is er een demo verschenen van Earache Extreme Metal Racing. De demo is op de site van Metro 3D te downloaden. Onlangs is de game nog geshowd bij de Metal Hammer Golden Gods awards, waar onder andere songfestivalwinnaar Lordi optrad. De game komt over precies een maand naar PC, 28 juli naar de PS2 en eind dit jaar naar de PSP.



Sylvie op twee na mooiste spelersvrouw

De Duitse krant Die Welt leek het een leuk idee om de mooiste spelersvrouw op het WK te kiezen. Na het zien van al het vrouwelijk schoon, werd er een ranglijst samengesteld.

Mooiste vrouw is de vriendin van de Spaanse doelman Iker Casillas, Eva Gonzalez. De vrouw van Raul, Mamen Sanz, eindigde als tweede en Sylvie, de vrouw van Rafael van der Vaart, eindigde op een derde plaats.


Eva Gonzalez

Brazilië favoriet bij bookmakers

Bij de bookmakers is Brazilië de grote favoriet. Bij WK-winst van de kanaries krijg je per ingelegde euro ongeveer vier euro terug.

Dat Brazilië de torenhoge favoriet is blijkt wel uit het feit dat de nummer twee Argentinië op gepaste afstand volgt met een notering van 1 op 8. Nederland staat in de subtop achter Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk. Mocht Oranje winnen, dan krijg je maar liefst 15 euro's uitgekeerd voor elke ingelegde euro. Het minste vertrouwen hebben de bookmakers in Trinidad en Tobago. De Soca Warriors van Leo Beenhakker staan genoteerd met een quotering van rond de 1 op 1000.

Neeskens beslist deze week

Johan Neeskens zal deze week aan Barcelona laten weten of hij de functie van assistent-trainer bij de Catalaanse club zal nemen. Barcelona ziet in Neeskens de ideale vervanger voor Henk ten Cate die de nieuwe trainer van Ajax is.

De beslissing van Neeskens zal ook afhangen van de situatie bij de Australische bond. De Australiers zijn nog op steeds naar een vervanger van Guus Hiddink, die na het wereldkampioenschap aan de slag zal gaan als bondscoach van Rusland. Neeskens is één van de kandidaten om Hiddink te vervangen, al trekt bondsvoorzitter Lowy liever een grote naam aan.

De kans bestaat ook dat Neeskens, samen met Hiddink, naar Rusland gaat verkassen. Al lijkt dit echter geen optie voor de voormalig trainer van NEC, die dan liever assistent wordt van Frank Rijkaard bij Barcelona.

Oranje bus op weg naar 'Gouda'?

Bij aankomst in Duitsland liet Marco van Basten zich behoorlijk verrassen door de tekst die op de bus stond. De tekst 'Oranje op weg naar Goud' vond hij niet passend.

"We vinden het niet leuk. Wij proberen ons zo rustig mogelijk voor te bereiden op het WK en dan word je bij aankomst geconfronteerd met zo'n schreeuwtekst op de bus. De FIFA vond het kennelijk nodig en dan moeten we ons daar maar in schikken", aldus de bondscoach.

Perschef Kees Jansma valt Van Basten bij en is er ook allerminst over te spreken: "Het is een provocatie die ons niet past.We hadden gevraagd of het eraf kon, maar dat is niet gebeurd. Misschien kan er iets anders op: 'Oranje op weg naar Goudá in 2008', ofzo".


De oranje bus van het Nederlands elftal

Run up a Wall and Flip

Altijd al willen weten hoe ze tegen een muur oplopen om vervolgens een salto achterover te maken en hoe je dit dan zelf kunt uitvoeren? Dan is nu je kans om dit te gaan leren.

Volg gewoon even een kleine cursus van tien stappen en je hebt het onder de knie. En daarna kun jij je vrienden laten zien dat je een meester bent in de 'Run up a Wall and Flip'-beweging.

Voor een 'flip'-les vanuit stilstand kun je hier kijken.

Nadal door na opgave Djokovic

Een finale Roger Federer - Rafael Nadal zit er nog steeds in. Nadals tegenstander Djokovic moest opgeven vanwege een rugblessure.

De opgave vond plaats na twee sets, die allebei in 6-4 in het voordeel van Nadal waren geëindigd. De Serviër Novak Djokovic had in het toernooi veel indruk gemaakt door onder andere Monfils, Haas en Gonzalez uit te schakelen. In de kwartfinale tegen Nadal ging hij ook prima van start.

Het einde voor hem kwam echter in zicht toen hij zich moest behandelen voor een rugblessure bij een 3-0 achterstand in de tweede set. Rafael Nadal verloor even de scherpte en Djokovic kon nog terugkomen, maar nadat de Spanjaard toch de set naar zich toe trok, was het verzet verbroken.

Hondo mag weer koersen

Danilo Hondo mag weer fietsen. Nadat een eerdere voortijdige opheffing van zijn schorsing teniet was gedaan, heeft de Zwitserse federale rechtbank bekend gemaakt dat hij toch weer op de fiets mag stappen.

Oorspronkelijk zou Hondo's schorsing lopen tot 31 maart 2007. De 32-jarige sprinter meldt op zijn website dat de hoogste gerechtelijke instantie in Zwitserland heeft bepaald dat deze schorsing is opgeheven. Al eerder was zijn schorsing voortijdig opgeheven, maar het gerechtshof in Waadt vond dat hij toch aan de kant moest staan.

In maart 2005 werd hij betrapt op het gebruik van het stimulerende middel Carphedon. Dit jaar koerst hij voor de kleine Lamonta-ploeg, waarbij hij onder meer succes boekte in de Vredeskoers.

Toyota en Williams ontkennen deal

Gisteren werd nog uit betrouwbare bron vernomen dat Williams een contract zou hebben met Toyota voor de levering van motoren. Vandaag ontkennen beide partijen dat er een overeenkomst zou zijn.

"Deze mogelijkheid is de afgelopen weken bij ons besproken. Maar een onderzoek naar de mogelijkheden in Japan heeft niet geresulteerd in een overeenkomst", aldus de woordvoerder van het Toyota F1-team.

Ook hoofd communicatie van Williams F1, Liam Clogger, ontkende meteen een contract tussen Williams en Toyota. "Ik heb het hier vandaag met Frank Williams over gehad en er is absoluut niets nieuws te vertellen."

Nieuwe antiterreureenheid komt er toch

Icoon TerrorismeBinnenkort kan de nieuwe interventie-eenheid, die moet optreden bij acuut terroristisch gevaar, van start gaan. Het was de bedoeling dat de eenheid er begin dit jaar al zou zijn, maar door geldgebrek was dit niet mogelijk. De betrokken ministers hebben ondertussen financiële overeenstemming bereikt.

Uit de vierde voortgangsrapportage terrorismebestrijding, van de minister van Justitie Piet Hein Donner en de minister van Binnenlandse zaken Johan Remkes, blijkt dat er een financiële overeenstemming is bereikt zodat de eenheid alsnog gevormd kan worden. Een woordvoerder zei dat er voor de Dienst Speciale Interventies (DSI) zeventien miljoen euro is gereserveerd. De dienst zal onder het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vallen.

De aanleiding voor het oprichten van de DSI is de arrestatie in 2004 van twee leden van de Hofstadgroep in Den Haag. Destijds hadden de speciale eenheden een hele dag nodig om ze veilig in te rekenen. Om dit soort situaties te voorkomen is de DSI opgericht. Met de nieuwe eenheid zijn politietaken samengevoegd met defensiewerkzaamheden.


Met dank aan mstx voor de submit.

Slechts twee maal eerder titelprolongatie

Nog twee dagen, en dan gaat in München het achttiende wereldkampioenschap voetbal van start met de openingswedstrijd tussen Costa Rica en gastland Duitsland. Brazilië doet in Duitsland een poging de wereldtitel de prolongeren. In de geschiedenis gebeurde dat tot nu toe tweemaal.

Eén van de twee titelprolongaties op het WK werd gerealiseerd door de Brazilianen zelf. In 1962 wisten ze de de titel voor de tweede maal op rij te behalen door in de finale Tsjecho-Slowakije met 3-1 te verslaan. Italië was het eerste land dat twee keer achter elkaar wereldkampioen werd. De Azzurri namen als regerend kampioen deel aan het WK van 1938 en waren toen in de eindstrijd met 4-2 te sterk voor Hongarije.

Guitar Hero & Xbox 360 vallen in de prijzen

PC World heeft zoals elk jaar een lijst met de 100 beste producten uit de IT en consumenten electronica samengesteld. Deze lijst wordt gebaseerd op voorbeeldig design & bruikbaarheid, features, performance, innovatie en specificaties.

Het magazine zette Guitar Hero op de 19e plaats in deze lijst. De Xbox 360 eindigde op de 89e plaats in de lijst van de beste producten van de afgelopen 12 maanden (mei 2005 - mei 2006).

Videogame producten komen niet vaak op deze lijst te staan, dus deze twee vermeldingen zijn zeker een eer voor Red Octane en Microsoft.

Overigens werd de Intel Core Duo geroemd als beste product van het afgelopen jaar.


Award-winning tour

Groei economie hoger dan geraamd

Icoon Economie De economie groeit dit jaar meer dan het Centraal Planbureau (CPB) had verwacht. In een nog vertrouwelijk document gaat het CPB uit van een economische groei van drie procent in 2006, een kwart procent meer dan eerder geraamd. Het CPB is voor volgend jaar minder positief. Het CPB verwacht volgend jaar een groei van 2,75 procent. Dat is een kwart minder van eerder geraamd. De economische terugval wordt veroorzaakt door de hogere olieprijs.

De aantrekkende economie leidt ertoe dat het begrotingstekort terugloopt. Minister Gerrit Zalm van Financiën acht het mogelijk het jarenlange tekort nog dit jaar te kunnen wegwerken. Het CPB denkt dat er in 2006 nog een tekort van 0,5 procent zal zijn en in 2007 een tekort van 0,1 procent.

Het CPB heeft meer goed nieuws voor het huidige kabinet. De werkgelegenheid neemt 0,25 procent sneller toe dan verwacht en er zijn 25.000 mensen minder werkloos dan eerder verwacht. De werkloosheidsdaling zal ook in 2007 doorzetten. Ook de koopkracht trekt verder aan, en is een half procent meer dan gedacht. Gemiddeld gaat iedereen er twee procent op vooruit. Volgend jaar wordt dat onder druk van de stijgende energieprijzen 1,75 procent.

Dief in het nauw belt zelf politie

Icoon Domme criminelenAls dief doe je er alles aan om uit de handen van de politie te blijven. Wat moet je echter als je net iets hebt gestolen, en vervolgens de politie nodig hebt omdat je wordt bedreigd? Een dief uit Utrecht stond gisteravond voor dit dilemma. De dief kon kiezen tussen een pak slaag, of een avond de gevangenis in, en koos voor het laatste.

De dief had twee kussens weggegrist van het terras van een horecagelegenheid, maar kon niet onopgemerkt blijven. Twee mannen die hem op heterdaad betrapten, renden achter de vluchtende boef aan. Op een gegeven moment werd de dief achterhaald, waarna hij de kussens over een hek gooide. Zijn achtervolgers waren niet van zins daaroverheen te klimmen. Ze verzochten hem de kussens zelf te halen. De dief klom inderdaad over het hek, maar pakte toen zijn gsm om de politie te bellen. Hij was blijkbaar bang geworden dat hij een pak slaag zou krijgen en prefereerde een avond in de cel.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Tenorio fit voor wedstrijd tegen Polen

De bevolking van Ecuador kan opgelucht adem halen. Er was namelijk even grote onzekerheid over de fysieke gesteldheid van sterspeler Carlos Tenorio, toen de kuit van de speler begon op te spelen.

Maar het herstel is echter goed verlopen en vandaag heeft bondscoach Suárez officieel bevestigd dat Tenorio fit is voor de eerste groepwedstrijd tegen Polen. Ecuador is tijdens het WK ingedeeld in poule A met gastland Duitsland, Polen en Costa Rica.

Drie doden bij treinongelukken

Icoon OngelukBij een botsing met een trein in Ede zijn twee inzittenden van een auto om het leven gekomen. Iets voor 10:00 uur gebeurde het ongeval met de intercity die op weg was van Arnhem naar Utrecht. De oorzaak van het ongeluk en de identiteit van de twee slachtoffers zijn nog niet bekend.

Ook in Weert is een man overleden door een ongeluk met een trein. Hij kwam met zijn fiets onder de intercity tussen Weert en Roermond terecht en overleed ter plekke. Het is nog niet duidelijk of het om een ongeluk of om zelfdoding gaat. Het treinverkeer tussen de twee Limburgse plaatsen werd stilgelegd, maar is inmiddels weer hervat.

Met dank aan tralalala en DarkShine voor de submit.

Gattuso mist twee wedstrijden

Gennaro Gattuso mist zeer waarschijnlijk de eerste twee wedstrijden van Italië op het WK voetbal. De Italiaan ligt er zo’n twee weken uit met een blessure aan zijn rechter bovenbeen.

De blessure van Gattuso komt de Italiaanse bondscoach Marcello Lippi zeer slecht uit. Gianluca Zambrotta mist ook al zeker het eerste duel met Ghana, terwijl Alessandro Nesta ook verre van fit is. Italië speelt haar tweede WK-wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Lippi is overigens niet van plan om een vervanger op te roepen voor Gattuso. ”Ik roep alleen vervangers op voor basisspelers, niet voor reserves. Gattuso blijft bij ons, ik hoop dat hij snel herstelt”

Borussia Dortmund uit de geldzorgen

De Duitse voetbalclub Borussia Dortmund kan voorlopig weer vooruit. Nu de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley de club een krediet verstrekt heeft van 79,2 miljoen euro, lijken de grootste financiële zorgen voorbij. De looptijd van de overeenkomst is vijftien jaar.

De club van trainer Bert van Marwijk zal het geld onder meer gaan gebruiken voor het terugkopen van zijn aandeel in het stadion en de vermindering en herfinanciering van nog bestaande schulden.

50 euro uitgedeeld op de markt

50 euro Voorbijgangers op de Amsterdamse Albert Cuyp-markt keken vreemd op toen ze zomaar van iemand 50 euro aangeboden kregen. Ze mochten het echt houden, maar veel marktbezoekers vertrouwden het zaakje niet en liepen gauw door. Best wel zonde, want je krijgt niet vaak geld uitgedeeld.

De gulle gever is Gubba, een nieuwe website waar mensen terecht kunnen voor duurzame producten en diensten. De actie is symbolisch bedoeld en moet mensen bewust maken van hun koopgedrag. De ontvangers hoeven hun 50 euro niet op de website uit te geven, als ze maar beloven de 50 euro uit te geven aan maatschappelijk verantwoorde producten. Hierbij kun je denken aan biologische koffie of niet door kinderarbeid gemaakte kleding. Vrijwel ieder antwoord werd echter goed gerekend, dus dat briefje was makkelijk verdiend.

Demonstratie tegen NVD

De vorige week gepresenteerde partij NVD, die ook wel 'pedo-partij' wordt genoemd, houdt de gemoederen nog altijd bezig. Vele verontruste Nederlanders zijn bang voor bepaalde standpunten van deze partij, zoals het legaliseren van seks met 12-jarigen. Het actiecomité 'STOP DE NVD!' is ook niet blij met deze nieuwe partij, en om dit ook kenbaar te maken aan de politiek, hebben zij een demonstratie georganiseerd in Den Haag:

"Hierbij delen wij u mede dat wij - het actiecomité 'STOP DE NVD!' - officieel toestemming hebben gekregen voor een demonstratie tegen de oprichting van de partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, afgekort 'NVD'. Deze zal worden gehouden op zaterdag 10 juni 2006 te Den Haag, locatie Malieveld om 12.00 uur. Iedereen die onze visie deelt is van harte welkom."

Ook enkele artiesten en politici zijn benaderd voor deze demonstratie. Het doel van de actie is de onmiddellijke ontbinding van de NVD.

Enkele tientallen slachtoffers van pedofilie zijn inmiddels naar de rechter gestapt, om eveneens deze partij te doen stoppen. De stichting Soelaas en de actiegroep BROVO hebben namens hen een kort geding aangespannen.

Ad van der Berg
Een van de oprichters van NVD, Ad van der Berg, die beangstigd door bedreigingen, is ondergedoken.


Met dank aan r.bijkerk, Haviksvrouwe en steenz voor de submit.

Ook Robinson niet blij met WK-bal

Nadat eerder de Duitse doelman Jens Lehmann felle kritiek heeft geuit op de WK-bal Teamgeist, heeft nu ook zijn Engelse collega Paul Robinson fel uitgehaald.

"Het is alsof je met een waterpolobal speelt. Het wordt keepers niet makkelijk gemaakt. Deze bal heeft nergens stiksels. Hij bestaat uit twee aan elkaar gelijmde delen. Er zit een plastic coating omheen en als het nat is, wordt het nog erger. We moeten er maar mee zien te leven", aldus Robinson.

Robinson heeft, om zich toch zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK, zes Teamgeists gekocht en die gebruikt tijdens de training van zijn club Tottenham Hotspur.

Oranje hitlersnor is succes

Icoon WK 2006 "Don't go to Germany without one", de slogan voor het nieuwe hebbedingetje voor WK-supporters: de oranje hitlersnor. Het is een oranje plaksnorretje, in de vorm van de (eigenlijk zwarte) snor van de Duitse nazileider Adolf Hitler.

De snor heeft de officiële naam MeisterSchnurr. MeisterSchnurr.com ziet wel brood in de markt. De aanbieders zeggen dat de snor nu al een succes is. Je kan er twee kopen voor slechts vier euro. Overigens is de snor in alle kleuren beschikbaar. Voor Duitsers is er een speciale zwarte versie. De Duitse versie is volgens de site zelfs het meest populair en door de massale vraag al uitverkocht.

Enkele maanden terug kwam de oranje Wehrmachthelm in de schappen, ook een WK-product die verwijst naar de Tweede Wereldoorlog. Er kwam veel weerstand tegen, maar het product bleek ontzettend populair.


Supporters die de snor dragen
'Goed' voorbereid naar Duitsland

Van Geel: "Vermeer mag verhuurd worden"

Martin Van Geel van Ajax heeft gezegd dat Jong Oranje-goalie Kenneth Vermeer komend seizoen verhuurd mag worden aan een andere club uit de Eredivisie. Dit zei hij nadat de keeper zelf had aangegeven dat hij meer Eredivisie-ervaring wil opdoen.

Op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar speelde de derde keeper van Ajax (achter Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar) een sublieme finale en hij was het die het grootste aandeel had in het houden van de nul op het scorebord.

Nu is er toestemming van het bestuur van Ajax om de doelman meer ervaring in de competitie op te laten doen. Wel dienen de gegadigde clubs aan enkele voorwaarden te voldoen. Vermeer moet bij de club waar hij aan verhuurd zal worden wel voldoende speelminuten krijgen.

Van der Vaart hervat groepstraining

Rafael van der Vaart heeft woensdag de groepstraining bij het Nederlands elftal weer hervat. Door een blessure aan zijn enkel miste de middenvelder een deel van de voorbereiding op het WK. Ook Giovanni van Bronckhorst en Kew Jaliens trainden weer voluit mee.

Philip Cocu moest na een aantal minuten afhaken, de PSV-er heeft nog te veel last van de blessure aan zijn bovenbeen. Wesley Sneijder, die in de oefenwedstrijd tegen de Aussies een enkel- en voet kwetsuur opliep, trainde nog apart.

'Radicale islam rukt op in Nederlandse moskeeën'

PolitiekVandaag hebben de ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) de vierde voortgangsrapportage van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin staat dat radicale moslims in Nederland in rap tempo meer invloed krijgen onder gematigde geloofsgenoten.

Volgens het rapport verspreiden radicale islamieten hun ideeën steeds vaker via internet en lezingen in het land en nemen ze bovendien gematigde moskeeën over.

De bewindslieden noemen de ideologische beïnvloeding die de radicale moslims op hun gematigde geloofsgenoten uitoefenen, een ''zorgelijke ontwikkeling''. Vooral het salafisme zou in een aantal moskeeën oprukken. Aanhangers bedienen zich volgens de ministers van anti-westerse retoriek en keren zich tegen integratie. Het salafisme is een radicale stroming die terug wil naar de 'zuivere pure' islam. Ze zijn geïnspireerd op de eerste generatie moslims uit de begintijd van de islam. Alleen de Koran zelf en de uitspraken van Mohammed en de eerste vier Kaliefen worden door hen als gezaghebbend beschouwd.

Cissé vormt aanvalsduo met Henry

Thierry Henry zal samen met Djibril Cissé het aanvalsduo vormen van het Franse elftal op het WK. De veelbelovende middenvelder Franck Ribery zal mogelijk op de bank beginnen. Vanavond spelen de Fransen hun laatste oefenwedstrijd tegen China.

De Franse coach Raymond Domenech heeft tegenover journalisten verklaard dat de kans groot is dat de elf spelers die tegen China spelen, ook op het WK zullen beginnen. De wereldkampioen van 1998 speelde eerder vaak met Henry alleen als aanvaller. In de laatste twee gewonnen oefenwedstrijden tegen Mexico (1-0) en Denemarken (2-0) probeerde Domenech een spelvariant met twee spitsen. "Zo zal waarschijnlijk ook op het WK worden gespeeld", aldus de Fransman.

Franck Ribery, de middenvelder van Olympique Marseille, zal niet tegen China spelen en hoogstwaarschijnlijk het WK beginnen op bank. In de eerder genoemde oefenwedstrijden was Ribery één van de uitblinkers aan de kant van de Fransozen maar Domenech ziet meer een rol als invaller weggelegd voor de jeugdige speler.

Frankrijk begint het WK op 13 juni tegen Zwitserland, de andere tegenstanders in groep G zijn Zuid Korea en Togo.

Rooney geeft Engeland hoop

Hij brak zijn voet in april dit jaar en men vreesde dat hij het WK niet zou halen. Toch bleef Wayne Rooney zelf optimistisch, en met succes blijkt. Rooney sloot zich bij de Engelse ploeg aan in Baden-Baden en trainde zelfs mee.

De 20 jaar oude spits van Manchester United trainde voorlopig alleen nog maar op ren- en sprintwerk. Een enkele keer was hij aan de bal te zien. Bondscoach Sven-Goran Eriksson was zichtbaar blij : "Het ziet er goed uit, het ligt natuurlijk aan de specialisten of hij fit genoeg zal zijn. Ik heb altijd geloofd dat hij het WK nog zou redden. Hij is er nu heel dichtbij. De training van vandaag ging goed, ik heb goede hoop", sprak Eriksson.

De bondscoach heeft tot 24 uur voor het eerste duel om Rooney te vervangen. Zijn vervanger is Jermain Defoe.

CD: Matisyahu - Youth

Wellicht heb je hem de afgelopen maanden al op The Box voorbij zien komen met zijn single King Without a Crown. Zonder kroon, maar met traditionele hoed en baard lijkt hij net weggelopen van de klaagmuur. Wie? Matisyahu; de orthodox-joodse reggaezanger wiens curieuze verschijning op het eerste gezicht een gimmick lijkt. Maar een gimmick is het tweede studioalbum Youth zeker niet. Pure reggae, en nog koosjer ook!

[upd] Oud-voetbalprof Van Gobbel spoorloos

Oud-voetbalspeler van onder meer Feyenoord, Galatasaray, Southampton en het Nederlands elftal Ulrich van Gobbel, is spoorloos verdwenen. De 35-jarige afgekeurde voetbalprof moet op 13 september 'vertegenwoordigd door een procureur' verschijnen bij de rechtbank in Rotterdam. Omdat er geen woonadres van hem bekend is, heeft justitie een gerechtelijke advertentie in de krant gezet die hem oproept te verschijnen. Een gebruikelijke gang van zaken als een gedaagde onvindbaar is om hem een dagvaarding uit te reiken.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft de Fortis Bank beslag laten leggen op een onroerende zaak - een gebouw of een stuk land - van Van Gobbel. De uit Suriname afkomstige Van Gobbel blijkt ook door Surinaamse kennissen al een tijd niet meer te zijn gezien. ''Het gaat niet zo goed met Ulrich. Hij werd vaak gezien in een tabakswinkel die ook in winti-artikelen handelt. Maar nu hebben we hem al enige tijd niet meer gesignaleerd'', laten een aantal kennissen bezorgd in het AD weten.

Toen Van Gobbel werd afgekeurd voor het betaalde voetbal, haalde hij nog het nieuws door een ruzie met het pensioenfonds CFK voor profvoetballers. Hij wilde in verband met schulden graag een eenmalige uitkering van het opgepotte vermogen (vermoedelijk enkele miljoenen). Reglementen lieten dat echter niet toe.

Update 11:59
Van Gobbel denkt binnen zes weken het financiële geschil met de Fortis Bank te kunnen oplossen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer van Dutch Football Management, waar de voormalige prof ook zelf voor werkt, vandaag laten weten.

De oud-international die veel in Suriname vertoeft, zegt overigens wel degelijk een postadres te hebben achtergelaten bij de betrokken instanties. Bovendien zegt hij nog geld te krijgen van het pensioenfonds voor contractspelers CFK, waarmee hij al eerder overhoop lag.

Ballack: "Team onzeker en onstabiel"

"We gaan naar Duitsland met een onervaren, minder dan stabiel team dat ver weg is van succes", deze woorden sprak aanvoerder Michael Ballack in de aanloop naar de eerste wedstrijd van Duitsland op het WK tegen Costa Rica.

Volgens Ballack heeft het team teveel spelers die maar sporadisch bij hun club spelen. Hierdoor worden er nog te veel fouten gemaakt in het Duitse spel. En die problemen zijn nog niet verholpen. "We hebben niet het spelersmateriaal zoals in 1990 en in 1996. Met deze groep spelers maken we fouten, en dat baart mij zorgen over het verloop van het toernooi en de vorderingen van het team", spreekt Ballack.

Ghana jongste ploeg

Met een gemiddelde leeftijd van 24,6 jaar heeft Ghana de jongste ploeg van alle landen op het WK.

De oudste selectie is die van Trinidad en Tobago met 28,8 jaar, gevolgd door Tsjechië (28,5) en Frankrijk (28,4). De jongste speler actief op het WK is de Engelse Theo Walcott met zeventien jaar en twee maanden. De Tunesiër Ali Boumnijel is met 40 jaar de oudste.

Daarnaast zijn er zeven spelers die voor de vierde keer deelnemen aan een WK. De Brazilianen Cafú en Ronaldo, de Saudi's Mohammed Al-Deayea en Sami Al-Jaber, de Amerikanen Claudio Reyna en Casey Keller en de Duitser Oliver Kahn.

Devil360 claimt modchip te hebben voor Xbox 360

Kwam kort geleden nog een een firmware-hack beschikbaar voor de Xbox 360, inmiddels meldt de site Devil360 een modchip te hebben gemaakt voor de spellendoos van Microsoft. De mod werkt onafhankelijk van de dvd firmware. Momenteel legt men de laatste hand aan een viertal features. Deze zijn:

- De chip te beschermen tegen updates van Microsoft.
- Programmeerbaar maken voor de PC.
- De Xbox 360 'unsigned code' te laten draaien, waardoor het mogelijk is om homebrew af te spelen.
- Een grotere HDD.

Alhoewel het plaatsen van een modchip in vele landen (waaronder Nederland) illegaal is, zijn er diverse shops die preorders aannemen voor de gemodde 360. Devil360 zelf raadt af om te preorderen bij deze winkels, omdat de officiële distributiekanalen nog gekozen moeten worden.

100.000 jaar oud menselijk DNA gevonden

Icoon OnderzoekWetenschappers hebben DNA gevonden van een Neanderthaler die 100.000 jaar geleden zou hebben geleefd. Het gaat hier om het oudste menselijke DNA dat ooit is gevonden.

Het DNA is afkomstig uit een tand van een Neanderthaler kind, welke is gevonden in de Scladina grot in de Meuse Basin (België). Deze vondst doet wetenschappers vermoeden dat we meer genetisch verschillen met onze aanverwante voorouders dan we eerder voor mogelijk hielden. "Het DNA dat is gevonden in de Scladina grot toont aan dat de genetische diversiteit van de Neanderthalers flink is onderschat," zegt een team geleid door Dr. Catherine Hanni. "Toch zijn er meer opeenvolgingen van Neanderthaler DNA nodig dan de tot nu zes beschikbare en langer dan 100 base-paren, om de omvang van de afgelopen diversiteit van de Neanderthalers volledig te kunnen begrijpen".

Neanderthalers leefden tussen de 230.000 en de 28.000 jaar geleden in Europa, Centraal-Azië en in het Midden-Oosten. Ze waren bekwame jagers en goed aangepast aan het leven in verschillende ijstijden, maar stierven uit, toen de Moderne Mens verscheen in Europa. De reden van de uitsterving is nog onbekend - mogelijke opties zijn ziektes, klimaatveranderingen en genetische mutataties door de tijd - maar deze nieuwe DNA studie toont tot nu aan dat er waarschijnlijk geen kruising heeft plaatsgevonden tussen de Neanderthaler en de Moderne Mens.

Schedel Neanderthaler
Zo moeten de schedels van de Neanderthalers er ongeveer hebben uitgezien.


Met heel veel dank aan Darth_Punk voor de submit, vertaling en herschrijving!

Trulli hoopt op keerpunt

Vooralsnog maakt Jarno Trulli samen met Toyota een teleurstellend seizoen door. In Monaco viel Trulli vijf ronden voor het einde uit met hydraulische problemen. In Silverstone hoopt de Italiaan samen met zijn team op wat meer geluk.

Trulli is ervan overtuigd dat de nieuwe TF106B veel potentie heeft. In Monaco reed de Italiaan op een goede positie voordat zijn wagen het begaf. Daarnaast is er deze week veel getest met de nieuwe auto.

Trulli: "Monaco is niet de juiste plaats om de TF106B te beoordelen. De auto was echter goed bestuurbaar tijdens de race. De wagen heeft tijdens het testen ook laten zien over veel potentie te beschikken, dus ik heb er veel vertrouwen in dat deze auto een stap voorwaarts voor ons is. We kunnen op dit moment alleen nog niet zeggen hoe groot die stap is. We hopen in Silverstone een beter weekend te hebben dan in Monaco. Na alle moeilijkheden van dit seizoen hoop ik dat het tij snel keert."

Huntelaar sluit transfer in 2007 niet uit

Dat Klaas Jan Huntelaar zich flink in de kijker speelt weet iedereen. Volgens de Italiaanse krant 'Gazzetta dello Sport' zou Ajax 15 miljoen euro voor de spits vragen.

Fiorentina en Internazionale zouden al interesse hebben getoond, Fiorentina volgt Huntelaar al twee jaar. Huntelaar weet van de interesse maar blijft liever nog een seizoen in Amsterdam. "Ik vind dat Ajax op dit moment de ideale club is om me verder te ontwikkelen. Maar over een jaar zou ik een uitdaging als de Italiaanse competitie niet uitsluiten."

David Endt, de teammanager van de Amsterdammers, zegt dat dit de spits tekent. "Klaas is bescheiden, maar ook bewust van zijn eigen kracht. Hij heeft een enorme woede in zijn lichaam, maar weet dat te controleren door heel stoicijns te reageren. Met zijn personaliteit is hij in een paar maanden het idool van de fans van Ajax geworden."

Reiger eet konijn

OpmerkelijkEen blauwe reiger die zich tegoed doet aan een kikker, mol, vis, eendenkuiken of een rat, is een bekend gegeven. Maar een reiger die een klein konijntje oppeuzelt, zal door weinigen gezien zijn.

Fotograaf Ad Sprang uit Vianen zag afgelopen maandag hoe een blauwe reiger naar een jong konijntje sloop en toehapte. Hij had zijn fototoestel in de aanslag, wat resulteerde in een prachtige foto. Volgens Sprang greep de reiger het konijntje eerst bij zijn oor waarna hij met het luid krijsend en spartelend beestje 50 meter wegvloog en landde langs een slootkant. Daar dompelde de reiger het konijntje eerst onder water om het te verdrinken, waarna hij zijn prooi oppeuzelde.

Foto Ad Sprang
Mooie grote foto vind je op Birdpix.nl

A2 vanochtend dicht door lading grind

Icoon FileOp de A2 bij Breukelen heeft een vrachtwagen vanochtend een lading grind verloren. De snelweg werd daarom in de richting Amsterdam gedeeltelijk afgesloten, waarna een veegploeg van Rijkswaterstaat de boel begon op te ruimen. Het grind lag verspreid over drie rijstroken.

Door het ongeluk stond er ter hoogte van Breukelen een file van vijftien kilometer. De ANWB had eerder gemeld dat Rijkswaterstaat de snelweg zou afsluiten voor de opruimwerkzaamheden, maar dat bleek niet nodig. De rijstroken werden om de beurt afgesloten om het grind op te ruimen.

Inmiddels zijn de werkzaamheden voorbij en is de weg weer helemaal open.

Met dank aan Melch voor de submit.

Scholieren die CSI naspelen vinden écht lijk

Icoon ShockingDat is nog eens praktijkonderwijs: tijdens een les criminologie een ècht lijk vinden. Het overkwam een groep scholieren in Fort Lauderdale (Florida).

Geïnspireerd door de populaire serie Crime Scene Investigation (CSI) vroeg de lerares aan haar leerlingen om in het lokale Holiday Park op zoek te gaan naar sporen van een zogenaamde misdaad. Ze had zelf van te voren enkele sporen verspreid over het park. De verbazing was groot toen de leerlingen met een echt lijk op de proppen kwamen.

Lokale media melden dat het slachtoffer een zwerver was, die waarschijnlijk een natuurlijke dood is gestorven.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

Huysegems: "Dit is fantastisch!"

De Belgische aanvaller Stein Huysegems tekende gisteren een vierjarig contract bij Feyenoord en kan het nog steeds niet echt geloven. Bij AZ kon de spits niet op een vaste plek in de basis rekenen. In het AD zegt Huysegems dat hij het fantastisch vindt om voor zo'n grote club te mogen gaan spelen.

"Neem van mij aan dat iedere voetballer het nog steeds geweldig vindt voor Feyenoord uit te komen. Voor mij is het echt een droom dat deze deal er is gekomen. Het lijkt me fantastisch straks in die enorme voetbaltempel te spelen."

De Belgische aanvaller wordt gezien als opvolger van Salomon Kalou, die naar Chelsea vertrokken is. Naast Kalou lijkt het er ook op dat Dirk Kuijt uit de Kuip vertrekt. Ook op de postie van Kuijt kan Huysegems, van nature een centrumspits, dus ingezet kan worden.

Wilders ergert zich aan Beatrix

Koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende hebben de Nederlandse normen en waarden in de uitverkoop gedaan, zo laat Kamerlid Geert Wilders vandaag boos weten. Bea deed dat door vorige week bij een bezoek aan een moskee in Den Haag geen handen te schudden met moslimmannen, uit respect voor hun geloof. De minister-president ging volgens de ex-VVD'er de fout in, omdat hij het gedrag van de koningin een voorbeeld van tolerantie noemde.

Wilders zegt zich ''paars'' te hebben geërgerd aan het incident. Beatrix bezocht afgelopen vrijdag de Mobarak Moskee in Den Haag. Vooraf was afgesproken dat ze geen handen zou schudden uit respect voor de islamitische regels. Sommige moslims willen een vrouw namelijk niet de hand schudden. Om pijnlijke of gênante situaties te voorkomen (denk aan Verdonk in 2004) werd daarom besloten helemaal geen handen te schudden.

Tweede Playboy in Indonesië in de schappen

Icoon BuitenlandsDe lokale versie van het bloottijdschrift Playboy is woensdag voor de tweede keer in Indonesië verschenen. Uit veiligheidsoverwegingen was de publicatie uitgesteld. Ondanks dat de playmates niet naakt op foto's stonden vloog de eerste editie in april de winkels uit.

Het hoofdkwartier van het tijdschrift is nu gevestigd op het eiland Bali. Dit eiland wordt voornamelijk bewoond door Hindoes. Toen het kantoor tijdens de eerste uitgave in de Indonesische hoofdstad Jakarta gevestigd was werd de redactie aangevallen door honderden woedende moslims. Zij sloegen alles kort en klein terwijl de politie toekeek. In de tweede uitgave zijn de pagina's waar advertenties hadden moeten staan blank gelaten. Volgens de playboy hadden op de blanke pagina's advertenties moeten staan van bedrijven die er na bedreigingen van afzagen.

'Irritant zijn Verdonk, De Leeuw en Brard'

Studenten aan de Hogeschool Ede hebben onderzocht waaraan Nederlanders zich het meest irriteren. Ze vroegen aan 490 mensen naar de meest irritante Nederlander, maar ook naar zaken waaraan ze zich ergeren. Politici werden vaak genoemd en komen in de top 10 zelfs vijfmaal voor.

De zaken waar Jan de Hollander zich aan irriteert, zijn vrij divers. De meesten vinden reclame op internet middels pop-ups en spam mateloos irritant. Daarna volgen onder meer telemarketing, grof taalgebruik op tv en mobiel bellen in het openbaar. Ook genoemd werden: topless bejaarden, chipknips, moeilijk doen over één eurocent, verkeersdrempels en reclames tijdens de films op SBS6.

Nog even terug naar de meest irritante Nederlanders. Dit is de top 10:
1. Rita Verdonk
2. Paul de Leeuw
3. Patty Brard
4. Wouter Bos
5. Robert Jensen
6. Jan Peter Balkenende
7. Gordon
8. Geert Wilders
9. Emile Ratelband
10. Ayaan Hirsi Ali

Complimententelefoon

DriekOplopers stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Zeg, vuile graftak, hoe haal je het in je botte hersens om te beweren dat bewoners van de drie grote steden minder vriendelijk zijn dan de rest van de Nederlanders? Zitten er geen hersens in die rotkop van je? Is het nou echt alleen maar gemalen kippenstront daarboven? Ik mag me dan als geboren en getogen Amsterdammer wellicht een beetje grof uitdrukken, maar ik ben heus niet onvriendelijk. Net zomin als mijn meeste stadsgenoten. Dat jullie op het platteland nou niets gewend zijn...

Vonlanthen definitief niet naar WK

Johan Vonlanthen kan definitief een streep door het wereldkampioenschap voetbal zetten. Door een spierscheuring was de aanvaller door de Zwitserse bondscoach Köbi Kuhn van de lijst geschrapt.

Zelf was hij het daar echter niet mee eens. Via de wereldvoetbalbond FIFA hoopte Vonlanthen alsnog mee te kunnen naar het WK, maar de wereldvoetbalbond heeft zijn verzoek afgewezen.

Hakan Yakin van Young Boys Bern werd inmiddels al opgeroepen als vervanger.

Backflip les

De backflip: oftewel een achterwaartse salto vanuit stilstand. We hebben het vaak genoeg gezien op het voetbalveld na een doelpunt maar hoe doe je dat nou precies?

Hoogstwaarschijnlijk heb je de Backflip Afro Ninja al eens voorbij zien komen. Hij had beter eerst kunnen kijken naar het volgende filmpje. Deze jongen laat je precies zien hoe! Een uitmuntend lesje backflips, al ga ik het toch maar niet proberen.

Vergelijking tussen Crysis en de werkelijkheid

Crysis is zonder twijfel een van de mooiste aankomende games, om die reden heeft men een kleine vergelijking gemaakt tussen de graphics in Crysis en de locaties waarop het gebaseerd is. Crysis is een nieuwe first person shooter die ontwikkeld wordt door Crytek, de ontwikkelaars die ook achter Far Cry zaten. In Crysis is het jouw taak om een grootschalige buitenaardse invasie te stoppen.

Crysis zal nog voor het einde van dit jaar op de PC verschijnen.



Safety Car Formule 1 doet Rotterdam aan

Komend weekend staat de zilverkleurige Mercedes CLK 63 AMG van Bernd Maylander paraat, om het veld voor te gaan bij opruimingswerkzaamheden tijdens de GP van Engeland op Silverstone. Op 20 augustus staat de safety car wederom paraat maar voor de straten van Rotterdam.

Rotterdam Racing en DaimlerChrysler Nederland maken het mogelijk dat safety car van de formule 1 een ronde zal rijden tijdens de Bavaria Racing City. Om Rotterdam echt in een F1-sfeer te hullen zal de safety car een ronde rijden voor de F1-demonstratie om zo de baan vrij te geven aan de coureurs. De toeschouwers met een tribunekaartje kunnen na afloop de Mercedes zelfs van dichtbij zien in het paddock. De Bavaria Racing City vindt plaats op 20 augustus in het hart van Rotterdam.

Pletikosa eerste keeper Kroatië

Zes dagen voordat Kroatië aan het WK voetbal begint, is pas duidelijk geworden wie de eerste keeper is. Bondscoach Zlatko Kranjcar heeft gekozen voor Stipe Pletikosa.

Pletikosa had om de strijd voor het plaatsje onder de lat concurrentie van Tomislav Butina en ex-Ajacied Joey Didulica. De keuze van Kranjcar is opvallend te noemen, omdat Butina de afgelopen jaren eerste keus was. Pletikosa was wel basisspeler op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Woensdagavond speelt Kroatië nog een oefenwedstrijd in en tegen Spanje. In dit duel gaat Kranjcar zijn basiself laten starten. “Ik zal in het eerste uur tegen Spanje spelen met dezelfde ploeg als tegen Brazilië. En Pletikosa staat in het doel”. Brazilië is de eerste tegenstander van de Kroaten op het WK.

Europese actie tegen kinderporno

Icoon MisdaadHet Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maakte dinsdag bekend dat bij een grootschalige Europese actie tegen kinderporno op internet tientallen verdachten aangehouden zijn. Onder de verdachten zaten ook enkele hoogleraren die onderling beelden van kinderporno uitwisselden. De arrestaties zijn verricht in Nederland, Spanje, Frankrijk, België en Slowakije. In totaal zijn zevenenzestig mensen aangehouden.

Met de hulp van softwareconcern Microsoft rolde de Spaanse politie in januari dit jaar ook al een groot kinderpornonetwerk op. Microsoft zorgde ervoor dat de gegevens van de verdachten niet verloren gingen en stelde de 62 chatgroepen buiten gebruik

Met dank aan babbelbox voor de submit.

Waterreus weg bij Glasgow Rangers

Ronald Waterreus vertrekt bij Glasgow Rangers. De voormalig doelman van PSV vertrekt bij de Schotse club omdat de onderhandelingen over een contractverlenging op een fiasco zijn uitgelopen.

"Voor Rangers was er maar één mogelijkheid: een verlenging onder dezelfde voorwaarden. De club wilde in het geheel niet onderhandelen en dan houdt het op", aldus Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van de sluitpost. "Ronald is als reservekeeper binnengekomen en daarna uitgegroeid tot eerste doelman. Dan is het logisch dat je dat contract nog eens bekijkt."

Grillen Poolse bondscoach kosten 1 miljoen euro

De bondscoach van Polen, Pavel Janas, heeft zich wederom niet populair gemaakt bij de eigen bevolking. Op het laatste moment verplaatste hij het oefenduel tegen de amateurs van Salzgitter. Op verzoek van de Poolse bondscoach werd de wedstrijd op een ander terrein gespeeld.

Door de grillen van de Poolse bondscoach konden weinig mensen genieten van het vriendschappelijke duel. De toegangskaarten voor de wedstrijd waren waardeloos en de Poolse tv kon geen beelden verzorgen omdat ze bij het verkeerde terrein stonden.

De verplaatsing van de wedstrijd op het laatste moment door Janas kostte de Poolse voetbalbond één miljoen euro wegens contractbreuk. De wedstrijd kon immers nu niet worden uitgezonden op tv.

Polen en Ecuador fit voor WK

Drie dagen voor het begin van het wereldkampioenschap voetbal hebben zowel Ecuador als Polen goed nieuws gekregen van het blessurefront. Aanvaller Carlos Tenorio van Ecuador liep eind mei een kuitblessure op, maar is inzetbaar. Bij Polen lijken verdediger Jacek Bak (ziek) en middenvelder Jacek Krzynowek (dijbeenblessure) allebei op tijd fit te zijn.

Dinsdagavond ontbrak het Poolse duo nog wel in een oefenwedstrijd tegen amateurs uit Salzgitter (12-0). Polen en Ecuador ontmoeten elkaar vrijdagavond om 21:00 uur in Gelsenkirchen.

Boek: Ton Theunis - Onder N.A.P.

De schrijver van het boek Onder N.A.P. Ton Theunis werkte zeventien jaar voor het ministerie van Justitie. Een goede basis om thrillers over misdaad en alles wat ermee te maken heeft te schrijven. Dat dacht Theunis blijkbaar ook, Onder N.A.P. is namelijk zijn derde thriller. De eerste twee thrillers die hij schreef kregen lovende kritieken, maar of dit boek wederom een succes wordt...



Motion sensors for teh win?


Bill Gates vindt het hele motion sensor gebeuren maar niks zo bleek vorige week uit een interview dat MTV met hem hield. Nintendo bouwt hun hele nieuwe console om deze controller heen en gaat prat op de speciale besturing terwijl Sony gewoon een graantje mee probeert te pikken van de aandacht voor Nintendo door een standaard controller aan te kondigen die toevallig ook een motion sensor bevat. Hoewel ik Nintendo bewonder om zijn lef sta ik in dit geval toch kaarsrecht achter Bill. Die motion sensor wordt helemaal niks.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.