Rooney zal aanwezig zijn op het WK

Heel Engeland wachtte de afgelopen dagen in spanning af of Wayne Rooney nu wel of niet aanwezig zou zijn op het WK. Vanavond werd bekend dat de aanvaller voldoende hersteld is van een voetblessure en dus in de Engelse selectie zijn opwachting kan maken.

Vanavond meldde Rooney zich in het ziekenhuis van Manchester om de uitslag te horen van een scan, die hij de dag daarvoor had ondergaan. Van de Britse medici krijg hij de positieve boodschap te horen dat het herstel voorspoedig genoeg is verlopen. Alleen de eerste wedstrijd tegen Paraguay moet de 20-jarige aanvaller aan zich voorbij laten gaan.

In de wedstrijd tegen Chelsea brak Wayne Rooney zijn middenvoetsbeentje en lange tijd was onzeker of hij aanwezig kon zijn op het WK. In tegenstelling tot Manchester United-coach Alex Ferguson koesterde bondscoach Sven-Göran Eriksson steeds goede hoop op zijn deelname. Jermain Defoe, de vervanger voor Rooney, wanneer hij niet voldoende hersteld van zijn blessure zou zijn, zal naar alle waarschijnlijkheid niet actief zijn op het WK.