Steaua Boekarest pakt landstitel

Michel (Baraja)
Steaua Boekarest heeft de Roemeense landstitel veroverd. De Europa Cup I winnaar van 1986 had voldoende aan een 4-0 zege op laagvlieger FC Vaslui. Naaste concurrent Rapid Boekarest blameerde zich in een schoppartij.

Steaua Boekarest kwam niet in de problemen tegen Vaslui. Nicolae Dica eiste met drie treffers een hoofdrol voor zich op tijdens de kampioenswedstrijd. Dit seizoen presteerde Steaua redelijk wisselvallig, wellicht wegens de Europese beslommeringen. Steaua miste namelijk net de finale van de UEFA Cup. In de nazomer zal de ploeg van trainer Cosmin Olǎroiu zich proberen te kwalificeren voor de Champions League.

Rapid Boekarest en Dinamo Boekarest eindigden als respectievelijk tweede en derde. Rapid maakte theoretisch nog kans op de titel, maar ontspoorde in het duel bij Jiul Petrosani. Liefst vijf spelers van Rapid zagen de rode kaart, waardoor de ontmoeting bij een stand van 1-0 in het voordeel van Petrosani werd afgebroken. Een reglementaire nederlaag van 3-0 is het gevolg van Rapids wangedrag.