Cissé vormt aanvalsduo met Henry

Thierry Henry zal samen met Djibril Cissé het aanvalsduo vormen van het Franse elftal op het WK. De veelbelovende middenvelder Franck Ribery zal mogelijk op de bank beginnen. Vanavond spelen de Fransen hun laatste oefenwedstrijd tegen China.

De Franse coach Raymond Domenech heeft tegenover journalisten verklaard dat de kans groot is dat de elf spelers die tegen China spelen, ook op het WK zullen beginnen. De wereldkampioen van 1998 speelde eerder vaak met Henry alleen als aanvaller. In de laatste twee gewonnen oefenwedstrijden tegen Mexico (1-0) en Denemarken (2-0) probeerde Domenech een spelvariant met twee spitsen. "Zo zal waarschijnlijk ook op het WK worden gespeeld", aldus de Fransman.

Franck Ribery, de middenvelder van Olympique Marseille, zal niet tegen China spelen en hoogstwaarschijnlijk het WK beginnen op bank. In de eerder genoemde oefenwedstrijden was Ribery één van de uitblinkers aan de kant van de Fransozen maar Domenech ziet meer een rol als invaller weggelegd voor de jeugdige speler.

Frankrijk begint het WK op 13 juni tegen Zwitserland, de andere tegenstanders in groep G zijn Zuid Korea en Togo.