FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 juni 2006

Coach Brazilië eist strakke naleving spelregels

De Braziliaanse coach Carlos Alberto Parreira verzoekt alle scheidsrechters op het WK de spelregels strak na te leven. Hierdoor moeten niet alleen zijn spelers beter worden beschermd maar moet ook de daadwerkelijk gevoetbalde tijd worden verlengd.

Volgens Parreira worden voorafgaand aan grote toernooien vaak beloften gedaan die zelden worden nagekomen. "Altijd wordt gezegd dat men zal optreden tegen spelbederf en grove overtredingen, nu wil ik dat wel eens in de praktijk zien. Niet alleen het Braziliaanse voetbal is hierbij gebaat, ook voetbal in het algemeen zou een grote dienst worden bewezen", aldus de Braziliaanse oefenmeester.

Parreira heeft ook berekend dat in elke wedstrijd ongeveer 30 minuten niet gespeeld wordt. Dit heeft verschillende oorzaken zoals blessurebehandelingen, ingooien, vrije trappen en spelbederf zoals tijdrekken. De 60 minuten die overblijven en waarin daadwerkelijk gevoetbald wordt zou ten minste 70 minuten moeten zijn volgens de coach.

Brazilië vreest voornamelijk het spel van poulegenoot Australië. "Australië gaat het ons en de overige ploegen in de poule knap lastig maken met het fysieke spel dat ze spelen", zo liet de coach optekenen. Op 13 juni spelen de Brazilianen hun eerste wedstrijd tegen Kroatië, op 18 juni treft Brazilië het Australië van Guus Hiddink.

Nalbandian en Koeznetsova overige kwartfinalisten

Vandaag werden alle kwartfinales door de vrouwen afgewerkt in Parijs. In het mannentoernooi werden twee kwartfinales gespeeld.

Federer, die relatief eenvoudig Ancic versloeg, kan zich opmaken voor een kraker tegen David Nalbandian. Na 2004 staat de Argentijn voor de tweede keer in de halve finale. Hij versloeg Nikolai Davydenko in vier sets: 6-3, 6-3, 2-6 en 6-4. Alleen in de derde set liet Nalbandian het afweten door maar liefst zeven breakpoints niet te verzilveren.

In een Russisch onderonsje wist Svetlana Koeznetsova haar landgenote Safina te verslaan met 7-6 en 6-0. In de eerste set kreeg Safina twee setpoints bij een 5-1 voorsprong. Op wonderbaarlijke wijze knokte Koeznetsova zich terug in de wedstrijd. Nadat ze de tie-break in de eerste set had gewonnen, was het geloof totaal verdwenen bij Safina. Koeznetsova won eenvoudig de tweede en beslissende set met 6-0.

Wie kwalificeert zich niet voor U.S. Open

Nadat Michelle Wie in mei al de SK Telecom Open finale speelde, was zij deze week goed op weg naar een wildcard voor de U.S Open. Hiermee kon zij de eerste vrouw worden die ooit op de U.S. Open gespeeld had. Helaas kwam de Amerikaanse een paar slagen te kort om mee te mogen doen aan het hoofdtoernooi.

Wie opende goed met vijf slagen onder het gemiddelde, maar drie bogeys (een slag meer dan staat voorgeschreven) deden haar de das om. Het Amerikaanse publiek kwam massaal naar de jonge golfster kijken. Hierdoor moesten de organisatoren van het toernooi zelfs de deuren tijdelijk gesloten houden omdat zij het aantal bezoekers niet aankonden. Nu Wie niet mee kan doen aan de U.S. Open gaat zij zich richten op een toernooi nabij Baltimore voor de LPGA, de vrouwelijk variant van de PGA tour.

De 15-jarige Tadd Fujikawa uit Honolulu, waar Wie ook vandaan komt, heeft zich wel weten te plaatsen voor de U.S. Open

Zanger Billy Preston (59) overleden

Icoon MuziekDe bekende zanger en toetsenist Billy Preston is vandaag overleden. Dit meldden verschillende Amerikaanse media vandaag.

Preston werd ook wel de "vijfde Beatle" genoemd, dit omdat hij keyboard speelde op meerdere albums van de bekende popgroep uit de vorige eeuw. Naast zijn werk voor de Beatles maakte Billy Preston ook nog muziek met de Rolling Stones en Eric Clapton. De muzikant had al een tijdje ernstige nierproblemen en lag daardoor al sinds november in coma in een verzorgingstehuis. Zaterdag werd hij naar een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Scottsdale gebracht, omdat het steeds slechter met hem ging. Billy Preston heeft 59 lentes mee mogen maken.

Subheader
Preston in betere tijden


Met dank aan static voor de submit.

Opgepakte moslims Canada wilden premier onthoofden

Icoon TerrorismeEen van de zeventien terreurverdachten die dit weekend zijn opgepakt in Canada, heeft gedreigd de premier van het land, Stephen Harper, te onthoofden. Dit meldde de advocaat van de premier vandaag.

Twaalf oudere mannen en vijf jongeren werden vorige week aangehouden omdat ze op een aantal plekken in Ontario bomaanslagen zouden gaan willen plegen. Vijftien van hen moesten vandaag voor de rechter verschijnen. Uit de lijst met aanklachten is gebleken dat de mannen van plan zouden zijn geweest om het Canadese parlement te bestormen en aldaar mensen te gijzelen. Ze wilden hiermee bereiken dat islamitische gevangen vrijgelaten werden en dat de Canadese troepen zich terug zouden trekken uit Afghanistan. Als deze eisen niet in zouden worden gewilligd, zouden ze de gijzelaars en de premier onthoofden.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Intertoto zonder Italiaanse clubs

Deze zomer nemen geen Italiaanse ploegen deel aan de Intertoto Cup. Dit vanwege het lopende onderzoek naar het corruptieschandaal.

Het besluit is genomen na overleg tussen de FIFA en Guido Rossi, de waarnemend preses van de Italiaanse bond. Wegens eventuele sancties geldt de eindrangschikking van het afgelopen seizoen onder voorbehoud. De deelname van Italiaanse clubs aan overige bekertoernooien is niet gevaar. Tenminste: mits de onderzoekers vóór 31 juli de schuldigen sanctioneren en er een definitieve ranglijst kan worden opgemaakt.

Boussoufa duurste transfer ooit in België

De Marokkaanse Nederlander Mbark Boussoufa wordt de duurste transfer uit de geschiedenis van de Belgische Jupiler League. Hij verhuist van AA Gent naar kampioen Anderlecht.

De 21-jarige Mbark Boussoufa (ex-Ajax en Chelsea) brak dit seizoen helemaal door bij AA Gent. Met een enorm sterke terugronde dirigeerde hij Gent naar een vierde plaats. Na het seizoen werd hij dan ook verkozen tot Profvoetballer en Talent van het Jaar en kreeg hij de Ebbenhouten schoen.

AA Gent wilde zijn 'goudhaantje' dan ook erg graag behouden en stuurde aanvankelijk de aankloppende Belgische, Nederlandse en Franse (top)clubs wandelen, maar bezwijkt nu toch voor het 'grote geld' van Anderlecht: "Het is een harde realiteit voor een club om iemand te verliezen. maar ook de stem van de speler moet worden gehoord in zo'n debat. Mbark zelf is heel fair geweest. We haalden het onderste uit de kan om hem te houden. Maar sinds hij terug is uit Marokko, waar hij zich beraadde, was hij niet meer tegen te houden. Ik mag zeggen dat het om de duurste transfer uit de Belgische geschiedenis gaat," aldus Gent-voorzitter De Witte.

Boussoufa werkte in Marokko ook zijn eerste interland met de Marokkaanse nationale ploeg af. Nadat hij eerder bekend maakte na zijn niet-selectie voor het EK -21 en WK met Nederland definitief voor Marokko te kiezen.

Baas Microsoft verslagen door spyware

Icoon DigitalTijdens een conferentie van "Windows Vista reviewers" wist ene Jim Allchin, platform vice-president van Microsoft iets opmerkelijks te vertellen over zijn baas, CEO Steve Balmer.

Tijdens een trouwreceptie van een vriend van Steve zeurde de vader van de bruid, dat zijn computer zo ontzettend langzaam was en vroeg aan onze beste man of hij er even naar wilde kijken.

Steve, 's werelds dertiende rijkste man, welke een fortuin bezit van ongeveer $18 miljard, spendeerde bijna twee dagen om van computer virussen, computerwormen, spyware en malware af te komen. Dit helaas zonder enig succes.

Met de staart tussen de benen bracht Steve het computertje maar naar Microsoft, zodat een team van topspecialisten het maar moesten oplossen. Na een aantal dagen vonden de specialisten meer dan 100 stukjes malware, waarvan sommige bijna onmogelijk te verwijderen waren. Daarnaast werd er ook een stukje software gevonden met het doel elk antivirusprogramma buiten werking te stellen.

"Dit heeft echt onze ogen geopend over wat er nu allemaal gebeurt in de 'echte' wereld", vertelde meneer Allchin aan zijn publiek.

Tja, als zelfs een topman en team topspecialisten van Microsoft worden verslagen, wat kan dan de gewone computergebruiker er dan nog aan doen om Windows schoon te houden van virussen?

Met dank aan Darth_Punk voor de submit en het herschrijven van dit bericht .

Wil je ook met je naam op FOK! komen? Stuur dan ook een (herschreven) bericht in via de submit
.

Info, screenshots en artwork van Megaman ZX

Nadat vorige maand Megaman ZX voor de DS aangekondigd werd, heeft Capcom nu al een flinke hoeveelheid screenshots en character info van het spel vrij gegeven. Ook is er informatie over de vier verschillende vormen die je door het spel heen kan aannemen:

· Model HX - Heeft als wapen kleine plasma cyclonen die het hele beeld vullen, als ze eenmaal geupgrade zijn. Ook heeft HX de hover-ability, waarmee hij vrij door het scherm kan zweven.



· Model LX - Bevriest vijanden met z'n ijs-aanval, en zijn ultieme aanval is een gigantische ijsdraak die hij loslaat op de vijanden. Ook kan hij zich sneller voortbewegen in het water, om zo op plekken te komen die voor andere modellen onbereikbaar zijn.




· Model FX - Heeft de kracht van allesverwoestend vuur, waarmee hij ook ijsblokken kan smelten, om zo de vele geheime locaties te vinden.




· Model PX - Schiet een boemerang, die terugkomt als je hem afschiet. Ook heeft dit model een schild, die alles afweert wat op hem afgeschoten wordt. Ook kan dit model de vele platforms in het spel beklimmen, om zo op nieuwe locaties te komen.




Tenslotte zijn hier nog vier stuks artwork van de vier speelbare modellen.




Technisch directeur Togo komt stadion niet in

Icoon WK 2006 De technisch directeur van het nationale elftal van Togo is vorige week voor niets naar een oefenduel afgereisd. Camelio Akoussah moest de oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland bekijken, aangezien beide landen bij de Afrikaanse WK-debutant in de groep zitten. Helaas voor Togo was hij vergeten een kaartje te regelen.

"Hij dacht daar aan het loket wel een kaartje te kunnen kopen. Maar dat ging niet en dus kwam hij er niet in. Hij had er vooraf geen moment aan gedacht om een kaartje te reserveren", aldus assistent-coach Piet Hamberg.

Het is niet voor het eerst dat er iets misgaat tijdens de voorbereiding van Togo op het WK. Er werden al eens spelers geveld door de waterpokken. Ook vergat de materiaalman een keer de broeken en sokken van de spelers mee te nemen naar een oefenduel. De Duitse politie moest daarop 160 kilometer heen en weer rijden om de kledingstukken op te halen.

Meer nieuws over het WK lees je natuurlijk op de WK2006-subsite!

Great Invasions krijgt publisher

De al eerder aangekondigde game Great Invasions is ingelijfd door de uitgever Strategy First. Wat dit betekent voor de disrtibutie in Nederland is niet helemaal duidelijk, maar degenen met Credit Card kunnen hem binnenkort via de download service binnenhalen (hier).

Great invasions is het best te omschrijven als een mix tussen Rome Total War: Barbarian Invasion en Europa Universalis. Het speelt zich af in de periode van 350 - 1066, zeg maar van het einde van het Romeinse Rijk tot het einde van de Dark Ages. Het was een tijd van verandering, migraties, onzekerheid en barbaren. Historici moeten aan hun trekken komen met de game, want de game is gemaakt met een aantal historici. Dat leidt tot een grote hoeveelheid historische gebeurtenissen en personen en geeft een goede reden om de factsheet te plaatsen:


* 150 historical events and over 3,700 key figures based on pure historical facts designed in collaboration with historians
* Manage the financial, diplomatic, religious and military needs of a nation.
* Control conflicts between borders, and run population migrations and heresies.
* Confront the fall of kingdoms and empires facing barbarian attacks.
* Manage up to 10 populations simultaneously, selecting them via a bidding system with over 80 different nations.
* Multiplayer mode supporting up to 4 players via LAN and internet.

Voor uitgebreide info over de gameplay kan je een kijkje nemen op de site van de game. Daar zijn echter geen screenies te vinden, maar daarvoor verwijs ik je naar GameInfo.

Feyenoord legt Huysegems vast

Afgelopen weekeinde heeft Stein Huysegems een vierjarig contract getekend bij Feyenoord. De AZ-aanvaller had de keuze tussen een contractverlenging bij AZ of een overstap naar Feyenoord.

Vrij snel zijn beide partijen er uitgekomen dit weekeinde. "Het is toch een droom voor elke voetballer om voor Feyenoord te mogen spelen. Het is heel snel gegaan en ik ben heel blij dat het rond is gekomen", zei de Belgisch international op de website van Feyenoord. "Als Feyenoord interesse toont, dan ga je. Deze club is toch nog een maatje groter dan AZ."

"Huysegems is gehaald met een duidelijke reden", aldus directeur Chris Woerts. "Het was de uitdrukkelijke wens van de technische staf dat hij op links de opvolger zou worden van Salomon Kalou. We zijn heel blij met de komst van Stein. Hij is een absolute versterking." Stein Huysegems zat naar zijn zin te veel op de bank in AZ, nadat hij in het seizoen 2003/04 overkwam va Lierse SK. Dit was de grote reden voor hem om naar Feyenoord te verhuizen.

Technisch directeur Togo komt stadion niet in

De technisch directeur van het nationale elftal van Togo is vorige week voor niets naar een oefenduel afgereisd. Hij was vergeten een kaartje te regelen, dus kwam hij het stadion niet in.

Camelio Akoussah was namens het team naar de oefenwedstrijd Frankrijk - Zwitserland in Parijs gestuurd. Beide landen zitten in dezelfde groep als Togo tijdens het WK.

Tot grote verbazing van de rest van de ploeg kwam Akoussah echter terug zonder rapport. "Hij kwam het stadion niet in", aldus assistent-coach Piet Hamberg. "Hij dacht daar aan het loket wel een kaartje te kunnen kopen. Maar dat ging niet en dus kwam hij er niet in. Hij had er vooraf geen moment aan gedacht om een kaartje te reserveren."

Het is niet voor het eerst dat er iets misgaat tijdens de voorbereiding van Togo op het WK. Zo braken de waterpokken al een keer uit in het Togolese kamp, en werden de broeken en sokken van de spelers al een keer thuis gelaten tijdens een oefenduel.

Ambassadeur Estland vertrekt door homohaat

Icoon BuitenlandsDe Nederlandse ambassadeur van Estland, Hans Glaubitz, en echtgenoot vertrekken vroegtijdig uit de Baltische staat vanwege de homohaat en racisme waarmee ze op straat geconfronteerd worden. De partner van Glaubitz, een zwarte Cubaan, kreeg met bedreigingen en pesterijen te maken nadat een weekblad in de Estse hoofdstad Tallinn schreef dat de benoeming van een Nederlandse homoseksuele ambassadeur met een zwarte partner als pure provocatie vanuit Nederland opgevat moest worden. De ambassadeur vertrekt een jaar eerder dan gepland was. Hij gaat nu voor twee jaar naar het consulaat-generaal in Montréal, in de Canadese provincie Québec.

Ook al waren de problemen volgens het personeel van Buitenlandse Zaken voorzien, er was toch de hoop dat het overwegend Lutherse Estland net als Finland open zou staan voor de liefde die de twee mannen voor elkaar voelen. In een rapport van de Amerikaanse ambassade in Tallinn staat dat er vanaf september 2005 maar liefst negen keer bedreigingen geuit werden naar niet-blank ambassadepersoneel. Meestal kwamen deze bedreigingen van neonazi's of skinheads.

Glaubitz benadrukte in een persoonlijke verklaring dat de Estse overheid hem en zijn echtgenoot op de juiste manier behandelde en dat niemand op officieel niveau iets te verwijten valt "De maatschappij is nog lang niet toe aan twee heren, vooral niet als er eentje zwart is", aldus Glaubitz. De woordvoerder van het Estse ministerie van Buitenlandse Zaken beschreef de situatie als zeer ongelukkig. "Als er iets op straat is gebeurd, dan is dat zeer ongelukkig en zeer slecht. Helaas kunnen we niets doen aan slechte manieren op straat. Ik ben er overigens van overtuigd dat de meeste Esten heel beleefd en aardig zijn", aldus Ethel Halliste.

Met dank aan TMar en static voor de submit.

Zeven Nederlandse wildcards voor TT

Zeven Nederlandse wegracers hebben een wildcard ontvangen voor de 76e TT van Assen op 24 juni aanstaande. Drie startbewijzen zijn vergeven in de 125cc-klasse, vier in de kwartliters. In de koningsklasse MotoGP zullen er geen Nederlanders aan de start verschijnen.

Joey Litjens is de enige vaste deelnemer aan het wereldkampioenschap wegracen. De 16-jarige Limburger rijdt voor het team van Arie Molenaar in de 125cc klasse. Tijdens de TT zal hij gezelschap krijgen van Hugo van den Berg, Gert-Jan Kok en Patrick van de Waarsenburg.

Randy Gevers, Jan Roelofs, Bram Appelo en Raymond Schouten gaan van start in de 250cc. Schouten reed voorgaande twee seizoenen het WK 125cc voor het team van Molenaar.

Nederlands elftal komt aan in Duitsland

Het Nederlands Elftal is vanavond aangekomen in Duitsland voor het WK. Iets na 18.00 uur landde het vliegtuig, met daarin bijna de hele selectie van Van Basten, op het vliegveld in Lahr. Alleen De Jong ontbrak; hij gaat later vandaag op eigen gelegenheid naar het hotel.

De selectie werd op het vliegveld opgewacht door in het oranje geklede Duitse schoolkinderen. Na het ontvangst werd de reis per bus vervolgd naar het hotel in Hinterzarten.

Het vertrek vanaf het Hilton Hotel in Amsterdam verliep overigens een stuk minder soepel dan de aankomst in Duitsland. Er ontstond zelfs even 'chaos' toen de spelers begroet werden door de pers en door enthousiaste fans.

Ballack: Ik speel vrijdag

Nadat de Duitser Michael Ballack maandag geblesseerd raakte en vandaag alleen trainde, wist de Duitser de media te vertellen dat hij vrijdag toch zal aantreden tegen Costa Rica.

Na zijn individuele training stond Ballack de pers te woord en was vrij positief over zijn blessure: "We hebben het onder controle en ik ga er vanuit dat ik vrijdag gewoon kan spelen." Na vanochtend aan de gewichten gehangen te hebben trainde Ballack wel weer met de groep mee in de middag.

De Meersman mag weg bij Vitesse

De Belg Tim de Meersman mag vertrekken bij Vitesse. De middenvelder had nog een contract tot medio 2007. De Arnhemmers gaan er verder van uit dat de Franse-verdediger Sebastien Sansoni een contract voor twee jaar zal gaan tekenen.

Tevens is Vitesse op zoek naar een nieuwe doelman. Piet Velthuizen wordt tweede keeper, achter Harald Wapenaar. Maar volgens Jan Streuer, manager voetbal zaken, kan daar nog een keeper bij. "We hebben nog een derde keeper nodig. Daar zijn we op dit moment ook mee bezig. Hij moet wel een behoorlijk niveau hebben, want als Wapenaar of Velthuizen geblesseerd is, zit hij op de bank."

Jongeren opgepakt voor stelen kerktorenhaan

Icoon PolitieDe politie heeft vannacht drie jongens opgepakt die bezig waren met het stelen van een welbekende kerktorenhaan. Ze deden dit in het Friese plaatsje Dronrijp.

De drie rekels bedachten zich geen moment toen ze een paar steigers zagen, die rondom de toren stonden gestald wegens een restauratie van het christelijk gebedsgebouw. Twee van de jongemannen komen uit Dronrijp, de andere schavuit slaapt meestal in Menaldum.

Een toevallige passant zag de knapen de steigers beklimmen. Hij pakte meteen zijn telefoon ter hand en belde meteen oom agent, die met een kordaat optreden de drie heren in wist te rekenen. Een van hen droeg de haan met zich mee, die door het voorval beschadigd was.

Met dank aan iemand die anoniem wenst te blijven voor de submit.

32 manieren om je flesje te openen

Ik hou van Duitsland. Wat? Ja, u leest het goed.

Ik heb er twee jaar gewoond, ik ben getrouwd met een Duitse, ik hou van het land en van de mensen. Gelukkig zijn er steeds meer Nederlanders die er precies zo over denken. Neem nou Philippe Remarque. Remarque was correspondent van de Volkskrant in Berlijn: "Er zijn 11 redenen om van Duitsland te houden."

Ik voeg er graag nog eentje aan toe: Het Duitse bier! Heerlijk!
Doe eens gek, ga in het weekend naar uw slijter. Laat het Belgisch staan, neem nu eens een kratje Duits mee en als er geen gratis flessenopener bij zit, zijn er hier een paar tips om er dan toch nog van te kunnen genieten. Proost!

Met dank aan Mattt voor de submit.

Petkovic uit WK-selectie S&M gestapt

Na alle kritiek die de coach van Servië en Montenegro, Ilija Petkovic, kreeg nadat hij zijn zoon Dusan Petkovic selecteerde voor de WK selectie, heeft Dusan zelf besloten niet mee te vliegen naar Duitsland en is daarmee uit de selectie gestapt.

Dusan werd in de Servische media betiteld als de 'lieveling van de coach' en heeft daarom besloten om niet mee te gaan naar Duitsland. "Veel mensen hebben veel tegen hem en Dusan wilde de coach en zijn mede-spelers geen problemen geven", aldus zijn woordvoerder. De vervanger van Dusan zal nog voor de FIFA-deadline van 10 juni bekend worden gemaakt.

RG: Federer stoomt door naar halve finale

Roger Federer heeft net als vorig jaar de halve finales van Roland Garros bereikt. Zonder zich veel in te spannen versloeg hij de Kroaat Mario Ancic.

De setstanden van de partij waren 6-4, 6-3, 6-4. Voor de kwartfinale had Ancic vier uur meer op de baan gestaan dan Federer. Door deze vermoeidheid kwam hij er nooit aan te pas. Zijn loopwerk was onvoldoende en daarbij maakte hij ook verkeerde keuzes.

Roger Federer speelde wederom niet groots, maar wist op de belangrijke momenten zijn slag te slaan. Zijn volgende tegenstander i de halve finale zal of Nikolai Davydenko of David Nalbandian zijn.

Pelé en Maradona bij opening WK

Twee levende legendes zullen tijdens de openingsceremonie voor het WK in Duitsland acte de presence geven. Pele en Diego Maradona zullen voorafgaand aan de wedstrijd tussen Duitsland en Costa Rica meelopen in een parade van in totaal 170 wereldkampioenen.

Het Duitse model Claudia Schiffer zal de wereldbeker de Allianz Arena, waar de eerste wedstrijd gespeeld wordt, binnendragen. Bondskanselier Angela Merkel zal de officiele opening van het toernooi verrichten.

Heroes of Might & Magic V patch v1.1

Heroes of Might and Magic V is al enige tijd geleden verschenen, helaas zaten er toch nog wat dingen in die niet helemaal goed leken te werken. Onlangs is er een v1.1. patch verschenen die wat 'bugs' laat verdwijnen en nog wat meer inhoud aan de game geeft.

De patch is hier te vinden.

De patch bevat nu ook een EASY-mode voor het spel.

Enkele van de velen aanpassingen die de patch met zich mee zal brengen:
- Camera 'bugs' zijn gemaakt
- Autosave optie
- Combat AI is aangepast
- Geluid in sommige cutscenes is verbeterd
- Enkele campaign-maps zijn aangepast
- Credits zijn verbeterd



Heroes of Might & Magic V

Stanley Cup-finale wedstrijd 1

De Carolina Hurricanes hebben een 1-0 voorsprong genomen in de strijd om de Stanley Cup. In het eigen RBC Center in Raleigh werden de Edmonton Oilers op dramatische wijze met 5-4 verslagen.

De wedstrijd begon meer dan aardig voor de Oilers, die al bijna een week geen wedstrijd meer gespeeld hadden na de 4-1 overwinning tegen de Anaheim Mighty Ducks. Halverwege de eerste periode liet Fernando Pisani de eerste treffer voor de Canadezen aantekenen. Ruim een periode later werd de voorsprong uitgebreid door Chris Pronger, die voor het eerst in de historie van de Stanley Cup-finales een penalty shot converteerde. Vijf minuten later zaten de Oilers helemaal op rozen nadat Ethan Moreau de 3-0 scoorde. En toen ging het mis voor de Albertanen.

Een minuut na de 3-0 haalde aanvoerder Rod Brind'Amour de Hurricanes van de nul af om een spectaculaire comeback in te leiden. Nog geen twee minuten in de derde periode verschalkte Ray Whitney de al de gehele playoffs uitstekend keepende Dwayne Roloson. Drie minuten later herhaalde Whitney dat kunstje nog eens om de stand gelijk te trekken. Halverwege de periode kwamen de 'Canes zelfs op voorsprong door Jason Williams, maar die voorsprong was van korte duur. Ales Hemsky scoorde de 4-4 voor een zeer spannende slotfase.

Roloson moest zes minuten voor tijd het ijs verlaten met een knieblessure, wat later het einde voor zijn playoffs zou blijken. Ty Conklin werd als vervanger in het veld gestuurd, en hij kreeg de twijfelachtige eer de schlemiel van de wedstrijd te worden. Waar het samenspel tussen Roloson en de Edmonton-verdediging op automatismen berust passte Conklin met nog een halve minuut te spelen van achter de doellijn de puck te hard naar Jason Smith. Brind'Amour wist Smith het zwarte kleinood te ontfutselen en had een geheel leeg doel om het rubber in te leggen. Hiermee was de eindstand op 5-4 bepaald, en hebben de Oilers tot woensdag om zich van deze klap te herstellen. Aan coach Craig MacTavish nu de keus of dan Conklin in het doel zal starten of dat hij voor derde keus Jussi Markkanen zal gaan.

Finale Stanley Cup:

Eastern ConferenceWestern ConferenceStand
Carolina HurricanesEdmonton Oilers1-0
CarolinaEdmonton5-4

[update] Dombo krijgt concurrentie

Icoon OpmerkelijkAcht Aziatische olifanten zijn gisteren verhuisd van Thailand naar hun nieuwe onderkomen, in Australië wel te verstaan. De dieren kregen allemaal een aparte kooi in een vrachtvliegtuig en vlogen naar de Cocoseilanden. Eenmaal op die plek aangekomen, worden ze drie maanden in quarantaine gesteld.

De verhuizing is al meer dan een jaar vertraagd, omdat dierenrechtenactivisten in zowel Thailand als Australië protesteerden tegen het vervoer van de beesten. Ze vinden dat de dieren lijden achter de tralies.

Een Australische rechtbank gaf in september het verlossende woord voor de dikhuiden, op voorwaarde dat het welzijn van de beestjes kon worden gegarandeerd. De Australische dierentuin waar ze terecht komen heeft er een miljoen of vijfentwintig ingestoken, om te zorgen dat de olifanten een zo aangenaam mogelijke woonplaats zullen hebben.

dombo
Een andere vliegende olifant.


Update 18:18
Actievoerders in Thailand hebben een stokje gestoken voor het vervoer. Ze hebben twintig uur lang een vrachtwagen geblokkeerd, waarna de beesten werden uitgeladen.

Cardozo mist WK door blessure

José Cardozo moet het WK voetbal aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller van Paraguay heeft een kuitspier in zijn linkerbeen gescheurd.

De 35-jarige speler liep de blessure op in de oefenwedstrijd tegen Denemarken. De kwetsuur werd zaterdag verergerd tijdens een trainingspartijtje van de selectie van Paraguay. Door Cardozo’s afwezigheid missen de Zuid-Amerikanen een brok ervaring. De veteraan speelde op de WK’s van 1998 en 2002.

Bondscoach Anibal Ruiz heeft inmiddels een vervanger opgeroepen. Hij heeft gekozen voor Dante Lopez. Deze 22-jarige aanvaller heeft slechts vijf interlands achter de rug in zijn loopbaan.

Politie houdt supporters op de hoogte via WK FM

Icoon WK 2006Het Korps Landelijke Politiediensten heeft de samenwerking gezocht met Radio 1 om Oranjesupporters die naar het WK in Duitsland gaan beter te informeren, schrijft Radiofreak.nl. Radio 1 heeft speciale lokale FM-frequenties gekregen in de speelsteden in Duitsland waarop een speciaal programma wordt uitgezonden onder de naam 'Radio 1 WK FM'. Via deze zenders informeert de KLPD de voetbalfans.

De KLPD gaat supporters scherp in de gaten houden als ze onderweg zijn of terug komen uit Duitsland. "Alles wat via de auto, boot, trein, vliegtuig of wat dan ook naar Duitsland gaat of juist terug gaat wordt door ze in de gaten gehouden", zo zegt Robbert Meeder, presentator van NOS Langs de Lijn en initiatiefnemer van Radio 1 WK FM.

"Twee keer per uur hebben we contact met het KLPD over actuele zaken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een bus die supporters naar het stadion brengt die vertraging heeft. Als maar één iemand bij de bushalte dat al hoort, dan weet iedereen het natuurlijk snel. Of als er ergens een vechtpartij is, melden wij dus waar je niet moet zijn als supporter. De KLPD heeft mensen in de stad rondlopen. Dus als ze ook een melding krijgen dat er ergens in bijvoorbeeld Leipzig valse kaartjes worden verkocht, dan melden wij dat. En natuurlijk hebben we actuele informatie over waar files staan naar de speelsteden toe of ervan af", aldus Meeder.

Overigens worden niet alleen Nederlandse fans gevolgd. Ook buitenlandse supporters zoals Engelsen die via Nederland naar Duitsland gaan, worden in de gaten gehouden.

Italië mist waarschijnlijk ook Nesta

Italië heeft naast Zambrotta een tweede twijfelgeval in de gelederen. Alessandro Nesta moet vrezen voor zijn eerste WK duel tegen Ghana.

Het was al enkele weken bekend dat Gianluca Zambrotta niet op tijd fit zou zijn voor het eerste WK treffen tegen Ghana. De linksback van Juventus onderging dinsdag een onderzoek aan zijn dijbeen. Toch blijft bondsarts Castelacci optimistisch over de kansen van Zambrotta. Zo zou hij voor de tweede groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten wel fit genoeg zijn.

Naast Zambrotta dus ook geen Alessandro Nesta. In het oefenduel met Oekraïne van afgelopen vrijdag liep de Italiaan een vervelende spierblessure op. Komende zaterdag zullen de Italianan bekijken of Nesta op tijd speelklaar is voor Ghana. Vooralsnog ziet dat er niet naar uit.

Update
Zoals eerder vermeld hierboven was het onzeker of Alessandro Nesta erbij zou zijn in het WK duel tegen Ghana. Uit een scan later vandaag bleek dat de blessure van de verdediger mee viel. Zeer waarschijnlijk zal hij er dan tóch bij zijn tegen Ghana. Zo ontbreekt alleen verdediger Gianluca Zambrotta.

Desperate Housewife geshockeerd door plastisch chirurgen

Teri HatcherWanhopige huisvrouw Teri Hatcher was diep beledigd toen haar verteld werd dat haar foto als voorbeeld gebruikt zou worden in een tijdschrift voor vrouwen die plastische chirurgie nodig hebben. In haar autobiografie schrijft Hatcher hoezeer ze walgt van mensen die anderen proberen over te halen onder het mes te gaan.

"Ik was geshockeerd van het idee dat sommige chirurgen die mij nog nooit ontmoet hebben of mijn medische geschiedenis kennen, suggesties zouden maken over hoe ik mijn uiterlijk kan verbeteren door plastische chirurgie te ondergaan", aldus een woedende Hatcher. Ze schreef hen dat "het afschuwelijk is wat jullie vrouwen aandoen, en hoe jullie hen in vertwijfeling brengen door mij, een wereldbekende actrice, als voorbeeld te gebruiken".

David Beckham mist laatste training Engeland

David Beckham heeft de laatste training van Engeland, voordat de ploeg naar Duitsland vliegt, aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder liep tijdens de gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Jamaica (6-0) van afgelopen zaterdag een enkelblessure op.

De Engelse voetbalbond, de FA, liet hiervoor speciaal een nieuwsbericht uitgaan vlak voordat de ploeg naar Baden-Baden in Duitsland zou afreizen. In het bericht werd benadrukt dat het niet meetrainen van Beckham slechts een voorzorgsmaatregel betrof en geen consequenties heeft voor het meespelen op het WK.

Behalve Beckham liepen ook John Terry en Ashley Cole blessures op in de wedstrijd tegen Jamaica. Ook zij trainden daarom niet mee met de ploeg. Terry liep een knieblessure op, Cole heeft nog last van zijn dijbeen. Coach Sven-Göran Eriksson verwacht dat alle drie de spelers zaterdag gewoon kunnen meespelen wanneer Engeland het WK begint tegen Paraguay.

Uitslover valt uit achtbaan in Delfzijl

OpmerkelijkOp de kermis van Delfzijl is een 20-jarige inwoner uit het Groningse Loppersum uit de achtbaan gevallen. De man probeerde stoer te doen door allerlei capriolen uit te halen, hetgeen hem op een duikeling uit het wagentje kwam te staan.

De uitslover moest zijn bravoure bekopen met schaafwonden en kneuzingen in de maagstreek. Direct na het incident werd de kermisattractie stilgezet om te kijken of er gebreken aan waren. Die werden niet gevonden. Wel zeiden getuigen dat de 20-jarige zich bijzonder onverantwoordelijk had gedragen en daardoor uit de achtbaan was gevallen.

OM gaat benzinedieven aanpakken

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie wil de strijd aan gaan binden met mensen die meermaals doorrijden na het tanken zonder te betalen. Volgens het OM raken veel pomphouders gedupeerd door mensen die dit vaak doen.

"Met een nieuw online systeem doen pomphouders vanaf nu direct en gemakkelijk aangifte, wat de opsporing van veelplegers aanzienlijk bevordert", zo vertelt Justitie. Hoofd van het Bureau Verkeershandhaving, Koos Spee vertelt: "Die zogenaamde klanten gaan we deze zomer hard aanpakken"

Volgens Spee kan justitie met dit nieuwe systeem "snel en adequaat optreden tegen hardnekkige benzinedieven". Het systeem zou er ook voor moeten zorgen dat er beter op kan worden getreden tegen dieven die valse of gestolen kentekens voeren.

Gabri naar Ajax

Er werd al genoeg over gespeculeerd, maar nu het is officieel: Gabri maakt in het kielzog van trainer Henk ten Cate de overstap van Barcelona naar Ajax. Dinsdag bereikte de Spaanse allrounder een akkoord met de Amsterdammers.

Gabri, wiens contract bij Barcelona niet werd verlengd, zal bij Ajax een contract tekenen voor drie jaar.

Direct bij zijn komst als trainer bij Ajax, liet Ten Cate weten zeer gecharmeerd te zijn van Gabri, ook al speelde de 27-jarige de laatste seizoenen sporadisch bij Barcelona. Afgelopen seizoen kwam hij elf maal voor de Catalanen in actie.

Ook Gabri zag in Ajax een potentiële club voor zijn toekomst. "Hun filosofie is vergelijkbaar met die van Barcelona. Dat kan een motivatie zijn. Maar ik heb nog geen besluit genomen", aldus de 27-jarige Gabri bij zijn afscheid bij Barcelona.

USA haalt uit naar prostitutie Nederland

Icoon AlgemeenDe regering van Amerika heeft uitgehaald naar de legale prostitutie in ons land. Volgens de Amerikanen zou zo de mensenhandel in stand worden gehouden Washington vindt het schadelijke en onmenselijke praktijken.

Al deze kritiek is te lezen in een rapport over mensenhandel van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat gisteren gepubliceerd werd door de Amerikaanse regering. De resultaten van de onderzoeken naar de wereldwijde handel in mensen verschijnt elk jaar.

In het maandag verschenen rapport laat de Amerikaanse regering weten zich vooral zorgen te maken over de verwachte toename van mensenhandel en gedwongen prostitutie in Duitsland tijdens het wereldkampioenschap voetbal.

Met dank aan static en daanski82 voor de submit.

Gilbert soleert naar etappezege

Philippe Gilbert heeft de tweede etappe van de Dauphiné Libéré op zijn naam geschreven. Met een knappe solo kwam hij als eerste aan in Saint-Galmier.

De etappe van vandaag was vanwege het relatief vlakke parcours de laatste overgebleven mogelijkheid voor sprinters om een etappezege te boeken. Maar net als gisteren, was er geen sprake van een massasprint. Samen met Cedric Vasseur en Sebastien Joly, vluchtte Philippe Gilbert na 40 kilometer koers uit het peloton. Met nog zestig kilometer te gaan had het drietal een voorsprong van ruim vijf minuten.

Ondertussen liet Gilbert zijn medevluchters Vasseur en later ook Joly achter. De hellingen onderweg veranderde niets aan deze voorsprong. Sterker nog, de Waal vergrootte zijn voorsprong naar bijna zeven minuten. Het peloton onder aanvoering van Credit Agricole voor Hushovd en Gerolsteiner voor geletrui-drager Wegmann kwam er niet aan te pas om hem te achterhalen.

Door zijn indrukwekkende overwinning neemt Philippe Gilbert ook de leiding over in het algemeen klassement. Het zou een grote sensatie zijn als Gilbert de voorsprong van bijna zes minuten op de favorieten zou kunnen behouden in het vervolg van deze koers. Er staan namelijk een tijdrit en een aantal zware bergetappes, waaronder één naar de Mont Ventoux, op het programma.

Uitslag derde etappe Bourgnon - Saint-Galmiers (203 km):

#CoureurPloegTijd
1.Philippe Gilbert (Bel)FDJ4:45.54
2.Samuel Dumoulin (Fra)A2R5.19
3.Peter Wrolich (Oos)GST5.23
4.Thor Hushovd (Noo)C.Az.t.
5.Fabian Wegmann (Dui)GSTz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Philippe Gilbert (Bel)FDJ9:57.13
2.Fabian Wegmann (Dui)GST5.22
3.Thomas Voeckler (Fra)BTL5.27
4.David Zabriskie (VS)CSCz.t.
5.Egoi Martinez (Spa)DSC5.29

Scholieren zijn vaak doodmoe

Icoon GezondheidVan de Nederlandse meisjes voelt één op de vijf zich 'ernstig vermoeid', dit concludeert de psychologe Maike ter Wolbeek na een onderzoek onder 3460 Utrechtse scholieren tussen de 12 en 18 jaar. Bij de jongens gaf 6,5 procent aan zich 'ernstig vermoeid' te voelen. Naast vermoeidheid zijn andere klachten vaak last van spierpijn, hoofdpijn, slaap waarvan ze niet uitrusten, geheugenstoornissen en concentratieproblemen. Vaak moeten deze scholieren lesuren overslaan en sommigen blijven zelfs hele dagen thuis.

Volgens ter Wolbeek komen de klachten niet door een druk leven, drugsgebruik of zwaar huiswerk, maar door angst en depressies die de jongeren ervaren. Tot nu toe werd vaak aangenomen dat scholieren hoofdzakelijk moe zijn door hun leefstijl, maar het onderzoek toont aan dat dit niet waar is. De manier van leven heeft wel invloed, maar veel minder dan gedacht. Verder blijkt dat meisjes steeds uitgeputter worden naarmate ze ouder worden. Waarschijnlijk komt dat door de invloed van vrouwelijke geslachtshormonen, die sterk toenemen in die periode. Ter Wolbeek waarschuwt dat zware en lange vermoeidheid kan lijden tot het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) later in het leven.

Met dank aan TiMmS voor de submit.

RG: Vaidisová ook te sterk voor Venus Williams

Nicole Vaidisová heeft de halve finales bereikt van het toernooi van Roland Garros. Nadat de Tsjechische al eerder Amelié Mauresmo had uitgeschakeld, was ze in de kwartfinales met 6-7, 6-1 en 6-3 te sterk voor Venus Williams.

Vaidisová, in Parijs als zestiende geplaatst, kan niet alleen hard en zuiver slaan, maar de 17-jarige Tsjechische beschikt ook over vechtlust en incasseringsvermogen. In de eerste kwam ze met 4-1 voor te staan en in de tiebreak van die set verspeelde ze eveneens een voorsprong.

Daarna gooide ze het tempo in de wedstrijd omhoog, en wist ze bijna alle rally's in haar voordeel te beslissen.

Vissen met WK-koorts

Dat de mens last kan hebben van WK-koorts is algemeen bekend. Dat vissen ook een soort WK-koorts kunnen krijgen blijkt wel uit het Aquarium Wereldkampioenschap in het Japanse Yokohama. Een maand geleden werd daar de wedstrijd Brazillië tegen Japan gespeeld op een voetbalveld dat gecreëerd was in het aquarium. Zelfs de doelen ontbraken niet.

Twee keer per dag traden de vissen op tijdens hun dagelijkse voedertijd. De bal was namelijk gemaakt van visvoer. Om de wedstrijd helemaal compleet te maken waren in het aquarium alleen de Gele Tang en de Blauwe palet vis in het aquarium te zien. De kleuren van de vissen was belangrijk omdat zij de kleur hemden van het nationale team vertegenwoordigde. Wat de eindstand is geworden van deze wedstrijd is niet bekend gemaakt.

Warhammer Online vindt Europese uitgever

Het Franse telecom-bedrijf GOA heeft de exclusieve uitgave-rechten van Warhammer Online: Age of Reckoning (oftewel WAR) gekocht. Eerder gaven zij ook de MMORPG Dark Age of Camelot uit, net als WAR ook van Mythic Entertainment.

En van deze gelegenheid werd door Mythic Entertainment gebruik gemaakt om vijf screenshots en vier concepts vrij te geven.







In de herfst van 2007 zullen de spelers van WAR kunnen spelen in een fantasy-wereld gebaseerd op de tabletop-wargame Warhammer. Centraal staat de oorlog tussen mens en orc. De game zal een combinatie van PvP, PvE en RvR worden, en elke quest zal een bijdrage aan de oorlog leveren.
Mythic belooft de speler lange avonturen, humor, een uitgebreid PvP-systeem en bovendien een unieke spelervaring.

RG: Belgische halve finale

Zowel Kim Clijsters als ook Justine Henin hebben de halve finales bereikt.

Martina Hingis, de voormalige nummer 1 van de wereld, beleeft een opmerkelijk goede comeback dit seizoen, maar moest toch het hoofd buigen tegen Clijsters. De Belgische staat niet bekend als een gravel-specialist. "Ik wist dat ik mijn spel moest verbeteren, maar dat is me ook gelukt. Verder blijf ik erbij dat gravel niet mijn favoriete ondergrond is, maar met de steun van het Belgische publiek en hun vlaggen heeft me hier erg geholpen.", aldus Kimmeke.

Justine Henin had eveneens twee sets nodig om de als dertiende geplaatste Grönefeld te verslaan. De eerste set eindigde in 7-5. De tweede set eindigde vrij gemakkelijk voor Henin in 6-2. België is sowieso gegarandeerd van een finaliste doordat de halve finale dus tussen Henin en Clijsters zal gaan.

Rebecca Loos slaat De Wolf aan de haak

Icoon Showbizz John de Wolf en Rebecca Loos zijn een nieuw showbizzkoppel. De vonk sloeg enkele weken geleden over tijdens de voorbereidingen van het nieuwe SBS6-programma Hart van Oranje. De 28-jarige Rebecca Loos laat in een interview in het Britse tijdschrift Sunday Mirror weten dat de ex-voetballer haar nieuwe vriend is. "Het is nog erg pril, maar hij is gescheiden en heel lief". Loos is bekend geworden nadat ze de voetballer David Beckham had verleid.

John de Wolf stelt dat er van een serieuze relatie geen sprake is. Hij vindt de diplomatendochter en Temptation Island-verleidster een erg leuke vrouw en "ziet ernaar uit de komende weken met haar in een Oranje-bus voetbalcampings in Duitsland af te struinen". Wat ze allemaal gaan doen in die bus is nog niet bekend. De Wolf werd bekend in de showbizzwereld nadat hij als kandidaat meedeed in het televisieprogramma Dancing with the Stars.


Icoon Showbizz
Kan De Wolf Rebecca Loos aan in de Oranje-campingbus?

SpongeBob kaskraker in supermarkten

Icoon BinnenlandsSpongeBob, het vooral bij kinderen populaire televisiefiguurtje, doet het niet alleen goed op televisie. De spons komt in de top tien van de lijst met best verkochte 'karakterproducten' in de supermarkt wel zes keer voor. Roosvicee SpongeBob Aardbei doet het helemaal goed, de vruchtendrank staat bovenaan in de lijst. Het Amerikaanse figuurtje komt in allerlei vormen terug. Vaak staat hij op de verpakking van een product maar er is ook pasta in de vorm van SpongeBob te verkrijgen.

Volgens Ronald Laureijsen van IRI Nederland, die het onderzoek uitvoerde, zit het aantal kinderartikelen in de supermarkt in de lift: "Ik schat dat het er nu ongeveer 150 zijn. Characters zijn iets van alle tijden. Begin jaren '80 had je bijvoorbeeld drop van Tom & Jerry en de Fabeltjeskrant. Ook Disney houdt zich al jaren bezig met karakterproducten." De onderzoeker denkt dat de opkomst van zenders als Nickelodeon en Jetix de oorzaak zijn voor de stijging. Laureijsen schat dat dit soort producten jaarlijks goed zijn voor zo'n 1 tot 2,5 miljoen euro.

Top tien
De topt tien van best verkochte 'karakter producten' ziet er als volgt uit:
1. Roosvicee SpongeBob Aardbei
2. Verkade SpongeBob koekjes
3. Danone The Fairly Odd Parents
4. Roosvicee SpongeBob Sinaasappel
5. Mona SpongeBob Toetje
6. Verkade Dora Koekjes
7. Honig Funpasta Spongebob
8. Nestlé Knabbel&Babbel
9. Mona Bob de Bouwer Toetje
10. Roosvicee SpongeBob Aardbei (1,5 liter)


SpongeBob en zijn 'collega's' zijn jaarlijks goed voor zo'n 1 tot 2,5 miljoen euro.

Williams verruilt Cosworth voor Toyota

De komende twee seizoenen zal het team van Williams F1 met motoren van Toyota gaan rijden. De samenwerking was al een tijdje een publiek geheim, maar het contract tussen Williams en Toyota is nu uitgelekt naar de Engelse autosportpers.

Het zou gaan om een tweejarig contract met een optie op een derde jaar. Er is nog geen officiële bekendmaking, maar deze wordt wel op korte termijn verwacht.

Voor Cosworth is dit nieuws een grote tegenvaller omdat ze hoopten de samenwerking met Williams te kunnen voortzetten. Eerder dit jaar was de Engelse motorenbouwer in gesprek met Red Bull, dat vorig jaar nog Cosworth-klant was maar dit seizoen wisselde naar Ferrari. Red Bull zou overwegen om weer terug te keren naar Cosworth.

Midland F1 is een andere mogelijkheid voor Cosworth, omdat zij nu naar alle waarschijnlijkheid de Toyota-motoren kwijtraakt.

Studenten halen diploma sneller

Icoon Onderwijs Studenten aan de universiteit doen er gemiddeld 64 maanden (ruim 5 jaar) over om hun diploma te halen. Een jaar eerder duurde dat nog 65 maanden, en het jaar daarvoor 66 maanden. Dit blijkt uit cijfers van het vorige studiejaar, onderzocht door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Oud-vwo'ers doen 75 maanden over het afronden van een universitaire studie. Dat is langer dan universitaire studenten die eerst hbo hebben gedaan. Op het hbo en op andere opleidingen duurt het studeren korter dan op de universiteit. De onderzoekers denken dat dit komt doordat er sinds 1995 universitaire studies gekomen zijn die vijf in plaats van vier jaar duren.

Onderwijsinstellingen investeren sinds eind 2003 meer in de bouw van nieuwe scholen. Het afgelopen jaar zijn er gemiddeld 52 bouwvergunningen per kwartaal verleend. Die hebben een gemiddelde bouwsom van 13,2 miljoen euro. Het jaar daarvoor werden meer vergunningen verleend, maar werd er maar 7,5 miljoen euro geïnvesteerd.

EA voorspelt: Tsjechië wint het WK

Het WK begint deze vrijdag pas, maar als EA een voorspelling moet doen dan wordt Tsjechië de nieuwe wereldkampioen nadat het Brazilië heeft verslagen in de finale. Om tot deze voorspelling te komen hebben ze de simulatie engine in FIFA 2006 World Cup gebruikt om het hele toernooi 'voor' te spelen, van de poulewedstrijden tot de finale. Overigens zal Tsjechië met een eindstand van 2-1 de zege binnenslepen.

Daarnaast zal er maar één keer een beslissing vallen door penalties, zal Costa Rica zijn beste WK ooit spelen door de kwart finales te bereiken en zullen zowel Italië als Portugal er al in de eerste ronde uitvliegen. De Verenigde Staten komen tot de kwart finale maar worden dan verslagen door verliezend finalist Brazilië.

Nachtwacht onthoofd op Rembrandtplein

Icoon MisdaadEén van de bronzen beelden uit de beeldengroep van de Nachtwacht op het Rembrandtplein in Amsterdam is waarschijnlijk zondagochtend vernield. Het beeld is omgegooid en onthoofd. Een bestuurslid van de ondernemersvereniging Rembrandtplein, tevens initiatiefnemer van de beeldengroep, zal aangifte doen van vandalisme. "Het is nog maar de vraag of het beeld hersteld kan worden. Daar moeten de kunstenaars over beslissen. Als het niet kan, moet er een nieuw beeld worden gemaakt. Financieel zal dit niet zo heel veel gevolgen hebben, maar het is diep triest, zo'n zinloze daad", aldus de ondernemer. De beelden zijn voor 1,5 miljoen euro verzekerd.

Ondernemers van het plein hebben de beelden in kader van het Rembrandtjaar laten maken door Russische kunstenaars. Sinds het begin van dit jaar zijn de beelden te zien op het Rembrandtplein. De ondernemers willen de beelden voorlopig nog laten staan. Getuigen hebben zich nog niet gemeld en er is nog niemand aangehouden. Men denkt er aan een camera bij de beelden te plaatsen om verdere vernielingen te voorkomen.
<i>Nachtwacht op Rembrandtplein</i>
Nachtwacht op Rembrandtplein

Doornbos wint Race of Champions

Red Bull vrijdagtester Robert Doornbos heeft in Napels de Race of Champions gewonnen. De Race of Champions is vergelijkbaar met het evenement dat aan het einde van het seizoen wordt verreden.

Bij de Race of Champions is de bedoeling dat rijders uit verschillende klassen het in verschillende voertuigen tegen elkaar opnemen. De deelnemers waren naast Robert Doornbos, Giancarlo Fisichella, Max Biaggi, Mika Salo, Andrea Montemini en Vitantonio Liuzzi.

Er werd gereden in Renault Méganes, Saleen GT's, en Groep N-rallywagens van Subaru. Doornbos wist zich via verschillende heats te plaatsen voor de eindronde, waarin hij het moest opnemen tegen Andrea Montermini. Vervolgens keken 13.000 toeschouwers toe hoe de Nederlander de finale won.

"Na drie dagen testen met Red Bull was dit best even wennen, want het was de eerste keer dat ik in een dichte auto moest racen," aldus Doornbos na zijn overwinning.

Weening en Posthuma naar de Tour

Zowel Pieter Weening als Joost Posthuma heeft van de Rabobank-leiding te horen gekregen dat ze kunnen rekenen op een plek in de Tourploeg. Er is wel een voorwaarde en dat is dat ze de komende weken vormbehoud moeten tonen.

Vorig jaar maakten beide wielrenners hun debuut in 's werelds belangrijkste wielerwedstrijd. Andere Nederlanders die op een plaats in het Rabobank-team kunnen rekenen zijn Michael Boogerd, Erik Dekker en debutant Thomas Dekker. Na de Ronde van Zwitserland zal de ploegleiding de definitieve selectie bekend maken.

Sterrenploeg van Brazilië duurste WK ploeg ooit

Het Brazilliaans elftal treedt op het aankomende WK aan met de duurste selectie ooit op een WK. De 23 Goddelijke Kanaries zijn goed voor een totaalbedrag van 410 miljoen euro.

Ronaldinho is de lijstaanvoerder. Hij staat voor 125 miljoen euro op de balans. Ronaldo komt binnen als een goede tweede met 35 miljoen euro. Kaka, Robinho en Adriano tikken alledrie 30 miljoen euro aan. Alle overige spelers komen binnen op minimaal 28 miljoen euro.

Viduka schiet geen penalties meer

De gemiste strafschop zondag tegen Nederland was de druppel voor bondscoach Guus Hiddink. Er zal een andere specialist moeten komen om de klusjes vanaf elf meter te klaren.

Tim Cahill wist het nog voor elkaar te spelen om in de rebound te scoren na de strafschop van Mark Viduka. Het was niet voor het eerst dat de spits van Australië een stafschop miste. Ook in het beslissende kwalificatieduel tegen Uruguay mikte de spits naast het doel.

Na afloop van de wedstrijd tegen Nederland werd aan Guus Hiddink gevraagd of Viduka de penalties op het WK in Duitsland zal nemen. De bondscoach reageerde spontaan :"Nee. We zullen er nog over na moeten denken wie het dan gaat doen, maar ik ben er bijna zeker van dat Viduka het niet wordt".

De spits zelf denkt hier echter heel anders over. "Als het moet neem ik nog honderd penalties. Ik heb me opgeofferd om de penaltie tegen Nederland te nemen, dat was mijn keuze. Hij ging er niet in. Dat is jammer, maar zo is voetbal".

De waarschijnlijke opvolger van Viduka is Craig Moore. Hij wilde zondag ook al de strafschop nemen tegen Nederland, maar Viduka eistte de bal op en nam hem zelf. Die misser komt hem nu duur te staan.

Vonlanthen wil terug in Zwitserse WK-selectie

Johan Vonlanthen heeft de wereldvoetbalbond FIFA ingeschakeld om zijn plaats in de WK-selectie van Zwitserland terug te krijgen.

Vonlanthen zegt dat hij door bondscoach Jakob Kuhn ten onrechte is vervangen door Hakan Yakin. Vonlanthen zou te veel last hebben van een blessure aan de hamstrings, maar zelf zegt de speler van NAC Breda dat hij fit is.

"Ik ben naar dokter Bühlmann gestapt. Dat is geen kleine meneer in Zwitserland. Dat is de beste arts in mijn land. Hij heeft onder meer tennisster Martina Hingis weer teruggebracht. Vrijdag heeft hij mij verzekerd dat ik niks mankeer en dat ik gewoon kan spelen. Alleen de medische staf van de bond houdt mij tegen," aldus Vonlanthen.

Botero niet meer in actie dit seizoen

Voor Santiago Botero zit het wielerseizoen al weer op. Voor de Colombiaan hoeft het koersen niet meer, omdat hij door Phonak op non-actief is gesteld.

Oorspronkelijk zou Botero een paar weken niet koersen. Tegen de pers zei hij teleurgesteld: "Ik zet nu al een punt achter mijn seizoen. Ik heb geen verwachtingen of doeleinden meer." Dit seizoen eindigde de renner van Phonak knap tweede in de Ronde van Catalonië.

Duitsland is 'supertoll'

Icoon BinnenlandsJawohl, Deutschland ist ganz toll! Duitsland is weer cool. Dat blijkt uit een onderzoek dat onder 800 hoog opgeleide Nederlanders is gehouden. Zo vindt maar liefst tachtig procent van de ondervraagden dat de Duitsers redelijk tot zeer sympathiek en hoog ontwikkeld zijn. Verder vinden we Duitsers vredelievender dan de Fransen en Britten. En als we buitenlandse buren zouden krijgen, zou meer dan de helft voor Duitsers kiezen.

Dat is wel eens anders geweest zou je denken, en dat klopt. Een onderzoek uit 1997 wees uit dat er onder jongeren een grote hekel was jegens Duitsers. Tien jaar later lijken we de bezetting door Duitsland te zijn vergeten. Wereldwijd zijn wij zelfs het meest positief over de Duitsers.

Ondanks dat we steeds positiever denken over onze oosterburen, blijven we het eens over 1 heikel punt: Duitsers hebben géén gevoel voor humor.

Opvallend is verder hoe negatief we denken over Frankrijk en Engeland. Ze zijn conservatief, oorlogszuchtig, intolerant, arrogant en trots. Het volledige onderzoek is hier te vinden.



Waarschijnlijk een Duitser
Waarschijnlijk een Duitser.


Met dank aan DiRadical voor de submit.

Zelfmoordterreur op bruiloft ex

Icoon ShockingDat je het vervelend vindt wanneer je ex hertrouwt, is een vrij algemeen verschijnsel, dat overal op de wereld voorkomt. In de provincie Heilongjiang, in Noord-Oost China, had een man het er echter wel erg moeilijk mee. Hij besloot daarom maar om zichzelf op te blazen op de bruiloft van zijn ex.

Bij zijn actie liet hij niet alleen zelf het leven, maar nam hij nog acht andere gasten mee de dood in. Vijf andere mensen raakten daarbij nog gewond. Het is niet bekend of hij de bruid zelf ook opgeblazen heeft.

Met dank aan Herald, discomagic en Melch voor de submit.

Crewwisselingen mei

Wat later dan vorige maand, maar nu alsnog de crewwisselingen van mei.

Er hebben een aantal mensen de FOK!sport crew verlaten, te weten kmaestro en RemcoW85. Verder was Svensational even terug, maar besloot dat hij het toch te druk had en was na twee weken weer weg.

Verder wisten we je vorige maand te melden dat we een opvolger hadden voor Light als devver voor FOK!sport. Light blijft echter voor ons behouden, want hij is nu nieuwsposter sport, wat hij ook was toen hij net de crew in kwam. Verder is Flem weer terug op zijn oude plek, en last but not least hebben we gisteren Frenkmeister en Redfever007 aangenomen.

Kmaestro, Remcow85 en Svenstational bedankt voor jullie bijdrages aan FOK!sport en Light, Flem, Frenkmeister en Redfever007 veel succes en plezier.

Tuchtcollege fluit Schoemacher terug

Icoon Medisch'Cosmetisch chirurg' Robert Schoemacher is door het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg berispt, zo blijkt uit een nog niet gepubliceerde uitspraak. De man heeft verschillende klinieken voor cosmetische chirurgie. Ook verschijnt hij vaak op televisie, onder andere in het programma 'Make me beautiful', waar hij de cosmetisch specialist loopt uit te hangen. Hierbij heeft hij zichzelf gepresenteerd als 'cosmetisch chirurg'. Dit was tegen het zere been van het tuchtcollege.

Opvallend is dat de term 'cosmetisch chirurg' officieel helemaal niet bestaat. Toch is het gebruik ervan volgens het tuchtcollege in strijd met de wet BIG, die de titelbescherming van artsen regelt en het onbevoegd verrichten van medische handelingen bij patiënten verbiedt. Het college vond dat de indiener van de klacht, plastisch chirurg Martin Janssen van de Boerhaavekliniek in Amsterdam, voldoende aangetoond had dat Schoemacher als zelfbenoemde chirurg het vertrouwen van patiënten in echte chirurgen ondermijnt. Schoemacher is slechts basisarts.

Van het verweer van de 'chirurg', namelijk dat hij de term zelf niet meer gebruikt en dat hij er ook niets aan kan doen dat hij in de media nog zo genoemd wordt, was het college niet onder de indruk. Een keer een briefje sturen met het verzoek hem in het vervolg niet meer zo te noemen, werd "bepaald onvoldoende" geacht. Voor Schoemacher zelf heeft de uitspraak voorlopig geen verregaande consequenties, maar het is wel belangrijke jurisprudentie.

Robert Schoemacher
Geen cosmetisch chirurg, maar gewoon basisarts

Selectie Costa Rica geteisterd door blessures

Het is onzeker of Paulo Wanchope, Alvaro Mesen, Gilberto Martinez en Michael Rodriquez mee kunnen spelen bij Costa Rica in de openingswedstrijd van het WK tegen Duitsland.

Het kwartet spelers heeft last van verschillende blessures en zal moeten vrezen voor het WK. Vooral de blessure van Wanchope is een ramp voor Guimaraes. Met 43 doelpunten in 68 interlands is de spits de absolute vedette in de selectie van het Midden-Amerikaanse land.

'Gat' in wegdek zorgt voor verkeershinder

Icoon FileEen flinke verzakking van het wegdek op de A44 terhoogte van de Kaagbrug over de Ringvaart zorgt voor flinke vertraging voor automobilisten. De weg wordt op dit moment gerepareerd, waardoor er naar Den Haag omgereden moet worden via de A4. Op dit moment staat er dan ook nog steeds tien kilometer file. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot 14:00 uur duren.

Ook op de A15 naar Rotterdam was het vanochtend mis. Bij Hardinxveld-Giessendam vanuit Gorinchem vond een ongeluk met negen personenauto's plaats. Er stond meteen een file van twaalf kilometer, maar die is inmiddels opgelost.

Met dank aan Melch voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 28 - Uitslag

Nadat de afgelopen vier opgaves in drie ronden zijn geraden hadden jullie voor deze opgave maar één ronde nodig. MoHaa is degene die 6 punten binnensleept en op zijn antwoord zijn negen lifters en deze krijgen 3 punten, namelijk: FOKKER007, JtS, Lode, natedanielz, Sandor_Rebel, singlemetkids, victoryismine, Viper2k1 en welpje20.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Een korte samenvatting voor de mensen die geen zin hebben om te kijken: In de kwartaalstand is iets vreemds aan de hand, hier staan namelijk twee mensen bovenaan met 24 punten, namelijk JtS en singlemetkids, maar aangezien JtS niet mag meedoen voor deze prijs en singlemetkids geen aanspraak wilt maken op de prijs, is er één persoon die met 21 punten voor de kwartaalprijs 'bovenaan' staat, namelijk: Lode. In de stand om de jaarprijs gaat JtS nog steeds aan de leiding met 42 punten.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: Messenblok

Tot WiD.

PvdA: kabinet blind voor racisme

Oppositiepartij PvdA vindt dat het kabinet van CDA, VVD en D66 de afgelopen jaren te weinig aandacht heeft geschonken aan racisme. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem zegt vandaag in het Nederlands Dagblad: ''De scheiding tussen witte en zwarte wijken en scholen is toegenomen, discriminatie op de arbeidsmarkt blijft onbestraft en iedereen die zich druk maakt over racisme wordt weggezet als 'soft' of 'politiek correct'. Het kabinet kijkt naar racisme als een konijn naar een koplamp.''

Dijsselbloem noemt de uitkomsten van het grootschalige onderzoek naar racisme dat zaterdag werd gepubliceerd ''niet verrassend, maar wel bedroevend''. Uit dat onderzoek bleek dat 50% van de Nederlanders een afkeer van moslims heeft. Ruim 25% van de bevolking is 'zeer negatief' over allochtonen en 10% noemt zichzelf racistisch. De PvdA'er zegt daar verder over: ''Het is al langer duidelijk dat de segregatie in Nederland snel toeneemt. We komen elkaar gewoon niet meer tegen. Iedereen gaat naar zijn eigen school, leeft in zijn eigen wijk, gaat met zijn eigen groep uit. Hoe minder contact mensen met elkaar hebben, hoe sneller vooroordelen worden bevestigd. Een bericht in de krant over een overval of overlast op straat is dan al genoeg om een hele bevolkingsgroep over één kam te scheren.''

De PvdA verwijt het kabinet dat het veel te lang heeft gedraald met de aanpak van achterstanden op zwarte scholen en het niet nemen van drastische maatregelen om zwarte en witte scholen te dwingen samen te werken. Minister Rita Verdonk van Integratie krijgt van de sociaal-democraten de zwarte piet omdat er nog steeds geen nieuwe wet die de inburgering van allochtonen te bevordert. Ook geeft Verdonk volgens de PvdA ''verkeerde signalen'' af door heel fel te reageren op misstanden binnen de allochtone gemeenschap, terwijl ze discriminatie amper serieus lijkt te nemen.

Te makkelijk
De VVD noemt de kritiek van de PvdA 'te makkelijk'. VVD-Kamerlid Arno Visser: ''Uit onderzoek blijkt dat er in andere Europese landen nog meer racisme is en daar hebben ze geen minister die Verdonk heet. Er is heel veel gedaan en niemand weet of er zonder het beleid van dit kabinet niet nog meer racisme was geweest. We moeten racisme hard aanpakken en de migratie blijven beperken. Maar de economie is ook heel belangrijk. Als het slecht gaat, neemt racisme toe.''

Slap integratiebeleid
SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen zegt over het al eerder aangehaalde onderzoek dat het tien jaar geleden ondenkbaar was dat mensen zichzelf open en bloot racist zouden noemen. Over de verdere uitkomsten van het onderzoek is Marijnissen minder verbaasd. ''Iedereen die wel eens in de wijken komt, weet dat het zo is. Het resultaat van 25 jaar slap integratiebeleid'', aldus de leider van de Socialistische Partij.

Op het onderzoek is ook gereageerd door het Contactorgaan Moslims en Overheid. Voorzitter Ayhan Tonca noemt de uitkomsten van het onderzoek ''schrikbarend''. Het idee dat Nederland zo'n tolerant land is, heeft door dit onderzoek volgens hem een flinke deuk opgelopen. ''Vrouwen met hoofddoeken worden steeds vaker nageroepen dat ze moeten oprotten naar hun eigen land. Ook hebben steeds meer allochtone jongeren moeite met het vinden van een baan en een stageplek.''

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie ten slotte laat weten het ''zorgelijk'' te vinden dat Nederlanders er zo uitgesproken voor uitkomen dat ze racistisch zijn. Dat zou te wijten zijn aan het 'ik zeg wat ik denk sfeertje' dat er nu heerst.

Europese demo van LocoRoco

Europese PSP-gamers kunnen eindelijk een demo van LocoRoco op hun Memory Sticks downloaden zonder eindeloos te hoeven zoeken op vage Japanse sites.

Sony Europe heeft vandaag bekend gemaakt dat een demo van LocoRoco verkrijgbaar is via www.yourpsp.com.

Overigens hoeven gamers niet meer lang op dit geweldig originele spel te wachten. Het spel zal namelijk al 28 Juni in Nederland verschijnen.




Ballack onzeker voor Costa Rica

Het is nog onzeker of Michael Ballack vrijdag aan de aftrap staat bij het openingsduel van het WK. Maandag trainde de Duitser niet mee.

Ballack heeft ook dinsdag niet met de groep meegetraind. Wel trainde hij vandaag apart. Volgens een woordvoerder heeft de Duitse aanvoerder zijn kuit verrekt en wordt het lastig om vrijdag van de partij te zijn tegen Costa Rica. Eerder miste de middenvelder ook al een oefenwedstrijd tegen Luxemburg.

Als Ballack niet mee kan doen zou dat een fikse tegenvaller zijn voor bondscoach Jürgen Klinsmann. De 29-jarige Duitser wordt beschouwd als de enige sterspeler in de ploeg van het organiserende land.

Bridgestone verwacht zware race

Bridgestone verwacht dat de Grand Prix van Engeland voor de banden de zwaarste van het seizoen zal worden. Door de vele snelle bochten en het ruwe asfalt krijgen de banden het in Silverstone zwaar te verduren.

Er zal in Silverstone in ieder geval niet met de zachte band worden gereden, deze kan het ruwe baanoppervlak niet aan. Daarnaast zorgt het variabele weer in Engeland altijd voor problemen.

Technisch manager Hisao Suganuma: "De Britse Grand Prix is voor de banden één van de zwaarste races op de kalender. De snelle bochten vragen om een goede, stabiele achterband. Vanwege het ruwe baanoppervlak nemen we medium tot harde banden mee naar Silverstone. We moeten het weer daaarnaast ook goed in de gaten houden. Het is de laatste tijd warm in Groot-Brittannië en het lijkt erop dat het tijdens het eerste deel van het weekend ook warm zal zijn. Je weet het echter nooit zeker hier, vooral niet nu de race een maand eerder wordt verreden dan normaal."

Huntelaar scoort uniek aantal goals

De magische grens van meer dan 50 officiële doelpunten in één seizoen is behaald door Klaas Jan Huntelaar.

Dankzij zijn laatste twee doelpunten in de finale van het EK -21 stokt de teller van The Hunter dit seizoen op 54 doelpunten. Hiermee bereikt hij een podiumplaats wat betreft topschutters allertijden uit de Nederlandse historie.

Vooraanstaande voetballers uit de historie van Nederland, zoals Johan Cruijff, Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy en Ruud Geels kwamen nooit boven de 50 officiële doelpunten in één seizoen. Zijn 54 doelpunten maakte hij bij SC Heerenveen, Ajax en Jong Oranje.

Dankzij dit resultaat brengt het hem naar de tweede plaats in het klassement van Nederlandse topschutters. Het was in het seizoen 1960 / 1961 dat Henk Groot het fenomenale aantal van 69 treffers bewerkstelligde. Henk Groot kwam eveneens uit voor Ajax.

DVD: 11:14

Promosite


BOEM! Op de oplichtende cijfers van het dashboardklokje is het tijdstip te zien. 11:14. Nog een klap, weer die cijfers. Het is bijna kwart over elf in de avond als er in het slaperige stadje Middleton een aantal ongelukken plaatsvindt. Op het eerste gezicht lijken deze allemaal los van elkaar te staan, maar is er misschien meer aan de hand? Wat voor verband is er tussen de slachtoffers en daders?

Van Basten roept Schaars en De Jong op

Uit verzorg heeft bondscoach Marco van Basten Stijn Schaars en Nigel de Jong toegevoegd aan de selectie van Oranje voor het WK voetbal.

Schaars zal zich vanmiddag melden in het spelershotel, waarna Oranje naar Duitsland afreist. De Jong zal zich in het Parkhotel Adler in Hinterzarten bij de selectie voegen.

De middenvelders zijn opgeroepen vanwege de lichte blessures van Cocu, Jaliens, Van der Vaart, Sneijder en Van Bronckhorst. De verwachting is wel dat ze allen voor de eerste wedstrijd tegen Servië en Montenegro
weer speelklaar zullen zijn.

De deadline om vervangers op te roepen voor het WK is 24 uur voordat een team aan zijn eerste wedstrijd begint. Voor het Nederlands elftal is die deadline dus zaterdagmiddag 15.00 uur. De wereldvoetbalbond FIFA moet dan wel zelf geconstateerd hebben dat de spelers in kwestie niet speelklaar zijn.

Biologische klok ook bij mannen

Icoon WetenschapUit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers is gebleken dat niet alleen vrouwen te maken krijgen met de biologische klok. Ook bij mannen neemt het vermogen om gezonde kinderen te verwekken geleidelijk af naarmate ze ouder worden.

"Doordat de kwaliteit van erfelijk materiaal in sperma afneemt als de leeftijd van de man toeneemt, stijgt het risico van baby's met afwijkingen. Een daarvan is dwerggroei", aldus Eskenazi, één van de onderzoekersvan de Universiteit van Californië en het Livermore National Laboratory. Volgens de geleerde is er wel verschil tussen de biologische klok van mannen en vrouwen. De kwaliteit van het sperma van de man zal geleidelijk tot onvruchtbaarheid leiden terwijl de vruchtbaarheid bij de vrouw vaak abrupter tot stilstand komt. De leeftijd is niet langer alleen het probleem van de vrouw bij vruchtbaarheid, maar van het stel.

Franse vruchtbaarheidsexperts melden dat wanneer een vrouw jonger is dan dertig en haar partner is veertig of ouder, het stel minder kans heeft om een kind te krijgen dan wanneer de man ook rond de dertig is. Wanneer een vrouw tussen de vijfendertig en zevenendertig is en haar partner is 40 of ouder, is de kans dat ze niet zwanger raakt twee keer zo groot. Volgens wetenschappers begint bij vrouwen de bekende biologische klok te tikken vanaf vijfendertig jaar. Bij de man zal die gaan tikken rond de veertig jaar.

Van Basten roept twee extra spelers op

Nederlands ElftalMarco van Basten heeft vanochtend Stijn Schaars en Nigel de Jong aan de WK-selectie toegevoegd. De bondscoach deed dat uit voorzorg. De spelersgroep telt daardoor tijdelijk 25 man.

Van Basten heeft de twee middenvelders opgeroepen vanwege de lichte blessures van Phillip Cocu, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. De verwachting is dat allen zondag bij het eerste WK-duel tegen Servië en Montenegro inzetbaar zijn. Lukt dat niet, dan kan Van Basten Schaars en/of De Jong inzetten als vervangers.

De deadline om vervangers op te roepen voor het WK is 24 uur voordat een team aan zijn eerste wedstrijd begint. Voor het Nederlands elftal is die deadline dus zaterdagmiddag 15.00 uur. De wereldvoetbalbond FIFA moet dan wel zelf geconstateerd hebben dat de spelers in kwestie niet speelklaar zijn.

Schaars van AZ meldt zich in het spelershotel, waarna Oranje vanmiddag per vliegtuig naar Duitsland afreist. De Jong van HSV Hamburg meldt zich in het Parkhotel Adler in Hinterzarten bij de groep.

Meer WK nieuws op FOK! WK2006.

Speciale livery Renault

Tijdens de Grand Prix van Engeland zal het team van Renault met een speciale livery gaan rijden. De reden voor deze aanpassing is het verbod op tabaksreclame in Groot-Brittannië.

Het Mild Seven logo op de sidepods van de Renault-bolide zal vervangen worden door een creatie van DEM Studios uit Taiwan. Dit jaar zal er worden gekozen voor de Tiger-theme. Veel is er nog niet bekend, maar het schijnt dat er naast een tijger op de zijkant tijgerogen op de voor- en achtervleugel te zien zullen zijn.

Daarnaast zal voor Renault de race op het circuit van Silverstone in het teken staan van de tweehonderdste Grand Prix uit de geschiedenis van het team. In 1977 debuteerde Renault als team, waarna enkele jaren een pauze werd ingelast. In 2002 keerde Renault officieel terug als constructeur.

In Heiloo worden mannen het oudst

GezondheidDe gezondste mannen van Nederland wonen - wat betreft de wat grotere gemeenten - in Heiloo, de gezondste vrouwen in Huizen. Mannen worden in Heiloo, een dorpje ten zuiden van Alkmaar, gemiddeld 79,1 jaar. Vrouwen worden in het Gooise Huizen 84,3 jaar. In beide gevallen is dit 3 jaar hoger dan het landelijk gemiddelde.

Slecht voor de levensverwachting is het wonen in de Zuid-Limburgse gemeenten Kerkrade en Brunssum. Mannen in Kerkrade worden daar gemiddeld 73 jaar, vrouwen in Brunssum 78,3 jaar.

Een en ander blijkt uit cijfers van het Ruimtelijk Planbureau (RPB) uit de periode 2001-2003. Weekblad HP/De Tijd publiceert deze week een lijst van de levensverwachting van inwoners van alle gemeenten met meer dan 20.000 inwoners. Het blad maakte daarbij gebruik van de cijfers van het RPB.

"Nederland, Brazilië en Duitsland favoriet"

De trainer van Chelsea, José Mourinho, verwacht dat Nederland hoge ogen zal gaan gooien op het WK voetbal. De Portugese oefenmeester ziet de ploeg van bondscoach Marco van Basten als één van de drie topfavorieten voor de wereldtitel. De andere landen die in zijn ogen een goede kans maken, zijn titelverdediger Brazilië en gastland Duitsland.

Mourinho verwacht veel van Nederland en Duitsland, omdat hij onder de indruk is van de manier waarop de bondscoaches van beide landen werken. De Portugese trainer ziet overeenkomsten tussen Marco van Basten en Jürgen Klinsmann, de bondscoach van die Mannschaft. "Van Basten en Klinsmann inspireren me. Ze waren exceptionele spelers en als trainer laten ze hun elftal spelen zoals ze vroeger zelf ook speelden", aldus Mourinho.

"Nederland en Duitsland zijn wat mij betreft twee teams die eruit springen. Beide landen zullen ongetwijfeld succes boeken, daar ben ik van overtuigd." Toch schat de Portugees de huidige wereldkampioen Brazilië iets hoger in dan beide Europese landen. "Ik zou eigenlijk niet weten wie Brazilië af zou moeten stoppen. Ze hebben een nog betere ploeg dan in 2002, toen ze wereldkampioen werden."

NEC dreigt belangrijke spelers te verliezen

Voetbalclub NEC dreigt enkele bepalende spelers te moeten laten vertrekken. Zowel Edgar Barreto als Andrej Niedzielan en Romano Denneboom lijken de club deze zomer nog te zullen verlaten. Afgelopen seizoen kon het drietal altijd op een basisplaats rekenen.

Barreto en Niedzielan zijn beiden aangetrokken met behulp van externe financiers, die het duo deze zomer voor een goed bod willen verkopen. Met Denneboom heeft de club om de tafel gezeten voor een eventuele contractverlenging, maar beide partijen zijn er niet uitgekomen. Aangezien het contract van de aanvaller tot volgend seizoen loopt, zullen de Nijmegenaren alleen deze zomer nog een transfersom ontvangen voor de 25-jarige Denneboom.

Mannschaft minst geliefde voetbalteam

Icoon WK 2006Uit onderzoek van Hattrick.org blijkt dat Duitsland het minst geliefde voetbalteam in de wereld is. Brazilië kwam het beste uit het onderzoek en is ook topfavoriet voor de wereldtitel, zo was de uitslag van het onderzoek gehouden onder 200.000 personen in 108 landen.

De wereldtitel wordt het minst gegund aan Duitsland, twintig procent van de ondervraagden wil niet dat Duitsland de wereldtitel wint. Nederlanders gunnen de Duitsers de titel het minst, zestig procent ziet liever niet dat Duitsland de titel wint. De Engelsen, Zwitsers en Polen zijn het wat dat betreft volledig eens met de Nederlanders.

Door de meeste deelnemers werd Brazilië als persoonlijke favoriet aangewezen. Ruim 54 procent van de deelnemers verwacht dan ook dat het Zuid-Amerikaanse land de wereldtitel pakt. Slechts vier procent van de 200.000 geënquêteerden denkt dat Nederland een kans maakt om de wereldtitel binnen te halen.

Styliste Colin Farrell eist schadevergoeding

Icoon ShowbizzColin Farrells styliste eist een schadevergoeding van filmmaatschappij Universal omdat zij op de set van de film "Miami Vice" gewond raakte. Bij de opnames van de film zat Joulles Wright in een speedboot toen een losgeschoten boei haar gezicht raakte. Na het ongeluk moest de styliste aan haar kaak worden geopereerd.

Volgens Wright eist zij een schadevergoeding van de productie en filmmaatschappij, omdat de boei niet goed genoeg vastgezeten zou hebben. Volgens de styliste heeft zij nog altijd veel last van haar verwondingen.

Overigens is de film "Miami Vice" gebaseerd op de televisieserie die in de jaren tachtig werd uitgezonden. In deze film wordt de hoofdrol vertolkt door Colin Farrell die detective James "Sonny" Crockett speelt. Jamie Fox neemt de rol van de collega van "Sonny" op zich en speelt Ricardo "Rico" Tubbs. Vanaf zeventien augustus is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.

Veron keert terug naar Argentinië

Juan Sebastian Veron verlaat Internazionale. De Argentijnse middenvelder keert terug naar zijn eerste profclub Estudiantes.

Het was al langer duidelijk dat Veron Internazionale ging verlaten en terug wilde keren naar Argentinië. Nu is bekend geworden dat hij kiest voor Estudiantes. De kale middenvelder reageerde verheugd: ”Hier wilde ik altijd een keer terugkomen”.

Veron debuteerde in 1996 in Europa bij Sampdoria. Hij kende zijn topjaren bij Parma en Lazio Roma. Toen de 30-jarige oud-international werd getransfereerd naar Manchester United, haalde hij nooit meer zijn oude niveau. Bij Chelsea en Internazionale kende hij ook drie mindere jaren.

Jongetje overlijdt na spelen in koelcel

Icoon BuitenlandsEen zevenjarig jongetje, uit het Belgische plaatsje Watervliet, is maandag overleden nadat hij met zijn negenjarige broertje in een koelcel terecht was gekomen.

De jongetjes waren aan het spelen in het bedrijf van hun vader, die fruitteler is. Het bedrijf had onder meer grote koelcellen om fruit op te slaan. Hoe de jongetjes in de koelcel terecht zijn gekomen is nog onduidelijk. De twee raakten door zuurstofgebrek en de lage temperatuur buiten bewustzijn. Pas een uur later werden de broertjes gevonden en direct naar het ziekenhuis gebracht, beiden al in coma. De jongste van de twee kinderen overleed later in het ziekenhuis van Gent.

Zendmasten niet gevaarlijk voor gezondheid

Icoon BinnenlandsUit onderzoek blijkt dat de straling die UMTS-masten veroorzaken toch niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Uit eerder onderzoek werd onlangs geconcludeerd dat er een verband was tussen de palen en de gezondheid van mensen. Volgens Pieter van Geel blijkt uit het nieuwe onderzoek: "ondubbelzinnig blijkt dat er geen gevolgen voor de gezondheid van mensen zijn aan te tonen."

De uitkomst van het onderzoek is mogelijk wel opvallend te noemen, omdat veel mensen die in de buurt van de zendmasten vaak klagen over misselijkheid, hoofdpijn, enzovoorts. Veel gemeenten besloten daarom om te stoppen met het bouwen van extra zendmasten. Nu uit het nieuwste onafhankelijke onderzoek blijkt dat de UMTS-palen geen schade opleveren voor de gezondheid wil Van Geel dat de bouw van de masten gewoon doorgaat.

Suriname opnieuw getroffen door zware regenval

Icoon RampOpnieuw zijn de al eerder getroffen gebieden in Suriname getroffen door extreme vormen van hoog water. De afgelopen dagen is het water op sommige plaatsen 2,5 meter gestegen. De inwoners van het eerder getroffen gebied kunnen daarom alle wederopbouw op dit moment wel vergeten, omdat veel 'airstrips' op dit moment niet gebruikt kunnen worden en ook de rivieren moeilijk bevaarbaar zijn.

De toerisme-industrie, één van de belangrijkste sectoren in Suriname, kreeg daarmee ook opnieuw een klap te verwerken, omdat zij gisteren de hutten weer zouden openen voor ecotoeristen. Dit blijkt ook niet mogelijk omdat vele complexen volledig overstroomd zijn.

Ook de scholen zijn opnieuw niet te gebruiken. Veel leerlingen, die toch wel weer naar school wilden, kunnen geen les volgen omdat hun klaslokalen volledig blank staan. In de meeste dorpen zullen daarom de scholen na de pinkstervakantie gewoon dicht blijven.

De Surinamers kunnen de voedselvoorziening en andere noodhulp maar moeilijk op gang krijgen, omdat de vliegvelden niet gebruikt kunnen worden. De helikopters van de Marine, die eerder nog van grote waarde waren in het gebied, zijn inmiddels vertrokken, omdat het ergste leed geleden leek. Of deze helikopters zullen terugkeren is nog niet duidelijk.

Williams zet Monacomotoren weer in

Williams F1 is van plan om op Silverstone dezelfde motoren te gaan gebruiken als tijdens de race in Monaco. Beide coureurs zijn in Monaco uitgevallen en mogen dus een nieuwe motor gebruiken, maar het team vertrouwt op de duurzaamheid van de Cosworthmotoren.

Simon Corbyn van motorenfabrikant Cosworth bevestigde dat er geen mechanische problemen zijn gevonden in de motoren waarmee de Grand Prix van Monaco is gereden. "Omdat beide motoren de finish niet hebben gehaald, mogen we ze vervangen zonder straf, maar gezien de relatief korte afstand in de race in Monaco, zijn dit sterke motoren voor een tweede weekend," verklaarde Corbyn. "De motoren zijn volledig voorbereid op Silverstone en ondergaan op donderdag een laatste test." Mochten de motoren toch vervangen moeten worden, dan mag dat voor het starten in de vrije trainingen op vrijdag.

Huysegems weg bij AZ

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat Stein Huysegems bij AZ vertrekt. De 23-jarige Belg heeft nog een verbintenis tot medio 2007 bij de Alkmaarders en hij kreeg van de Alkmaarders de keuze om bij te tekenen of te vertrekken. De aanvaller wilde niet bijtekenen en zal nu mogelijk naar Feyenoord vertrekken.

Al langer aast Feyenoord op de Belg, als vervanger van Salomon Kalou, die vorige week vertrok naar Chelsea. "We gaan het deze week oppakken en definitief beslissen of Huysegems inderdaad dé man is voor de plek van Kalou", zegt Feyenoord-directeur Chris Woerts.

Van der Gaag naar Saoedi-Arabië

Voetballer Mitchell van der Gaag verhuist naar Saoedi-Arabië. De Nederlander zal er aan de slag gaan bij de grootste club van het land, Al-Nasr. De afgelopen jaren was de 35-jarige Van der Gaag actief bij het Portugese Marítimo Funchal.

De staatstelevisie van Saoedi-Arabië meldde dat de deal rond is. "Het contract is vandaag in Frankfurt getekend. De speler zal aan het eind van deze maand zijn nieuwe teamgenoten voor het eerst ontmoeten op het trainingskamp in Barcelona."

Leeuwen doden man ondanks God


Op bovenstaande foto wordt een 45-jarige man verscheurd door een groep leeuwen die 'maling aan God hebben'. De man daalde dit weekend vrijwillig af in de leeuwenkuil in de dierentuin van Kiev in Oekraïne. Daarbij schreeuwde hij tegen tientallen bezoekers van de dierentuin: ''God zal mij sparen als Hij bestaat.''

De verbouwereerde toeschouwers - waaronder kinderen - zagen dat God óf niet bestaat, óf niets te maken wilde hebben met de man. Hij werd een gretige prooi voor de hongerige leeuwen.

Met dank aan Esposa voor de submit.

Xbox 360 Dashoard update deze ochtend!

De langverwachte update van het Xbox 360 dashboard zal vanochtend om 11:00 uur beschikbaar zijn. Wanneer je na 11:00 uur inlogt op Xbox Live zal je vanzelf een update melding krijgen.

De update zal onder andere de volgende wijzigingen bevatten:
* Downloaden kan voortaan op de achtergrond.
* Er zijn wachtrijen voor downloads mogelijk.
* Voortaan kun je kiezen om bij het opstarten het spel te booten of direct naar het Xbox Live menu te gaan.

Totaal gaat het om 125 nieuwe features. Detais hierover kun je hier lezen.



Download queue

Screenshots Armored Core: Last Raven

Het laatste spel van de Amored Core serie op de PlayStation 2 draagt de titel Last Raven. Na de gebeurtenissen in Nexus hebben de supermachten een alliantie gevormd om één grote supermacht (genaamd "The Alliance") te vormen. Een groep Ravens heeft een verzet georganiseerd, genaamd Vertex, om de dominantie van dit bedrijf op de wereld het hoofd te bieden.

Jij neemt als speler de rol van een eenzame Raven op je. Met de krachtigste mech ooit gebouwd heb jij het lot van de wereld in je handen. Je hebt de vrijheid om aan de zijde van Vertex te vechten, of tegen je voormalige strijdmakkers ten strijde te trekken uit naam van The Alliance. Als je wilt kun je zelfs geen zijde kiezen.

De developer belooft een verhaal met zes mogelijke eindes, en een mech-systeem met bijna oneindig veel opties, onderdelen en wapens. Bovendien heeft de uitkomst van elke missie invloed op de volgende.
Ook de mechs zelf zijn op de schop genomen; zelfs na het verliezen van een arm, been of hoofd, blijft een mech doorvechten, zij het niet meer optimaal.





Armored Core: Last Raven verschijnt op 13 juni 2006 in de VS, over een eventuele Europese release is niets bekend.

Mannschaft krijgt drie ton voor wereldtitel

Als Duitsland tijdens het WK in eigen land de wereldtitel weet te veroveren, dan zal elke speler een premie van 300.000 euro krijgen.

Michael Ballack voerde de onderhandelingen met de Duitse voetbalbond en was erg blij met de uitkomst. "We weten dat het een exceptioneel bedrag is, maar als we in eigen land de wereldtitel winnen, is dat ook wel een uitstekende prestatie."

'Ook de Kromme zegt nee tegen Vitesse'

In de zoektocht naar een nieuwe trainer zit het Vitesse nog steeds niet mee. Johan Boskamp, Foppe de Haan, Danny Blind en Gerard van der Lem haakten om verschillende redenen al af, en nu ziet ook Willem van Hanegem af van een contract bij de Arnhemmers.

Johan Derksen zei dit maandagavond in het tv-programma Studio Voetbal. Eerder zei de Kromme dat hij een baan als coach bij Vitesse wel zag zitten, maar het ziet er naar uit dat de Arnhemmers verder moeten zoeken.

Buurman tweede in Britse Formule 3

De Nederlander Yelmer Buurman heeft maandag zijn beste prestatie tot nu toe in het Britse formule 3-kampioenschap neergezet. In de Grand Prix van Pau eindigde hij in de tweede manche op de tweede stek. Dankzij dat resultaat steeg Buurman naar de vijfde plek in het algemeen klassement.

Overigens hing de tweede plaats aan een zijden draadje toen de Nederlander in de laatste ronde dor enkele achterblijvers werd opgehouden, die voor zijn neus op elkaar knalden. Buurman kon die wagens ontwijken maar werd toen alsnog aangereden door een concurrent. Met vier kromme wielen en een afgebroken voorvleugel wist hij toch nog de finish te bereiken. "Het was even schrikken. Maar die tweede plaats wilde ik me beslist niet laten afnemen. Dit is namelijk echt geweldig voor mijn cv,"aldus de Nederlander.

Kies de 'gristenvoetballer' van WK 2006

De website Gristelijk.nl is van start gegaan met de verkiezing van de 'gristenvoetballer van het WK 2006'. Vanaf maandag kan een maand lang gestemd worden op één van de elf genomineerde voetballers.

Volgens redacteur Menno Rasch van de website zijn er meer christelijke voetballers op het WK in Duitsland actief, dan menigeen vermoedt. "Wij gaan natuurlijk niet over het geloof van voetballers, maar we hebben elf voetballers geselecteerd van wie het bekend is dat ze zich niet schamen voor hun christelijk geloof. Ze hebben dus eigenlijk zichzelf geselecteerd", aldus Rasch.

Genomineerd zijn:

Kew Jaliens (Nederland)
Dirk Kuyt (Nederland)
Kaká (Brazilië)
Zé Roberto (Brazilië)
Lúcio Ferreira da Silva (Brazilië)
Paulo Sérgio (Brazilië)
Lee Young Pyo (Zuid-Korea)
Brian McBride (USA)
Tim Howard (USA)
Andranik Teymourian (Iran)
Sammy Kuffour (Ghana)

Of er elders ook verkiezingen worden gehouden voor de 'islamitische-, hindoestaanse-, boeddhistische-, atheïstische-, noem maar op voetballer van het WK 2006', is vooralsnog niet bekend.

Isaksson terug bij Zweden, rust voor Linderoth

Andreas Isaksson is volledig hersteld van de blessure aan zijn rug en heeft zich inmiddels weer bij de Zweedse WK-selectie gevoegd.

Middenvelder Tobias Linderoth daarentegen moest de training maandag aan zich voorbij laten gaan. De speler van FC Kopenhagen heeft last van zijn hamstring en bondscoach Lars Lagerbäck heeft hem een aantal dagen rust gegeven.

Zaterdag speelt Zweden zijn eerste wedstrijd op het WK tegen het Trinidad & Tobago van bondscoach Leo Beenhakker.

CD: Amusement Park On Fire - Out Of The Angeles

Het genre is noise-pop. De sfeer is een beetje ijl, dromerig en zweverig. Kenmerkend is een muur van gitaren, en de vage, ver weg gedrukte zang. Toonzettend voor de muziek van Amusement Parks On Fire is voorman Michael Feerick. Speelde hij het debuutalbum helemaal in zijn eentje vol, tegenwoordig heeft hij een volwaardige band om zich heen. Hun tweede album heet Out Of The Angeles.

DVD: Louis de Funès box 2



Veel mensen zullen de Franse komiek Louis de Funès alleen maar kennen van de Gendarme-films. Als chaotische politieagent beleeft hij het ene avontuur na het andere, waarbij het verhaal soms meer op een klucht lijkt dan op een komedie. Maar de carrière van de in 1983 overleden Fransman bestaat uit veel meer dan alleen deze succesvolle reeks uit de jaren '70 en begin jaren '80. In de dvdbox Louis de Funes 2 vind je een vijftal wat oudere films die nog niet eerder op dvd verkrijgbaar waren.

Meanwhile in Germany

In de categorie kansloze pogingen om tijdens het WK toch kijkers te trekken heeft Veronica een winnend idee bedacht. Afgelopen Zaterdag heeft de omroep in ’ s-Graveland twaalf ploegen van vijf schaars geklede dames strafschoppen nemen laten voor een cultureel hoogstaand tv-programma dat tijdens de rust van de WK-voetbalwedstrijden wordt uitgezonden. Waarschijnijk in de hoop dat enkele al dronken kijkers vergeten terug te schakelen voor de tweede helft.... Zucht. En dan te bedenken dat de meeste mensen die iets anders willen kijken waarschijnlijk vrouwen zijn.

Maar nu we toch bezig zijn, misschien nog iets met vrije trappen eraan toevoegen of een gezellig potje zaalvoetbal...???

Leblanc: "Deze week beslissing"

Comunidad-Valenciana en Astana-Würth krijgen deze week te horen of ze nog mee mogen doen aan de Tour de France. Beide ploegen zijn verwikkeld in de dopingzaak rond dokter Fuentes.

Tourbaas Jean-Marie Leblanc neemt nog even de tijd voor een besluit: ”We wachten op het Spaanse gerecht, maar eens we alle informatie hebben, zullen we niet lang wachten en de juiste beslissingen nemen. Want sommige ploegen lijken toch wel erg betrokken in deze zaak.” Leblanc zal eventueel andere equipes verblijden met een invitatie: ”Alles is voorzien voor 22 ploegen, met 20 of 21 ploegen is het toch hetzelfde niet.”

Advocaat: "Herhaling stunt mogelijk"

Ondanks een matige voorbereiding blijft Dick Advocaat positief over de kansen van zijn Zuid-Korea. De ex-trainer van Oranje sluit zelfs een herhaling van de stunt van 2002 niet uit.

Zuid-Korea startte de voorbereiding met een stroeve 2-0 winst tegen Bosnië, maar daarna volgden een een remise tegen Noorwegen en een 1-3 nederlaag tegen Ghana. Desondanks houdt bondscoach Advocaat de moed erin: ”We zijn in staat om de resultaten van vier jaar geleden te herhalen.”

Advocaat zag genoeg dingen goed gaan tegen Ghana: ”Ik ben niet tevreden over het resultaat, maar wel over de wedstrijd die we gespeeld hebben. We hadden ook tegen zwakkere tegenstanders als Somalië, Liechtenstein of Jamaica kunnen spelen, waarvan we makkelijk van konden winnen.”

Over precies een week speelt Zuid-Korea haar eerste WK-duel tegen debutant Togo, waarna ontmoetingen met Frankrijk (18 juni) en Zwitserland (23 juni) volgen.

Zege VS in 'geheim' oefenduel

De Verenigde Staten en Angola hebben onaangekondigd en achter gesloten deuren een vriendschappelijke interland gespeeld. Team USA boekte een 1-0 zege.

De wedstrijd vond plaats op het trainingscomplex van Hamburger SV. Amerika heeft haar tenten opgeslagen in Hamburg, terwijl Angola domicilie houdt in het nabijgelegen Celle. Volgens het Duitse persbureau SID maakte Brian McBride de winnende treffer voor het team van Bruce Arena. De Angolese aanvaller Akwa meldde dat Amerika zonder rugnummers speelde en zijn ploeggenoot Loco vlak voor rust kon inrukken met tweemaal geel.

Iran en Trinidad en Tobago boekten tegen Duitse verenigingen oefenzeges. Leo Beenhakker zag zijn Soca Warriors met 1-2 winnen van Sankt Pauli, via doelpunten van Jones en Scotland. Iran noteerde een 5-0 zege op een Duitse amateurselectie. De ruststand was nog 0-0. Kazemian, Borhani, Nekounam en Khatibi (2) vonden zichzelf terug op het scorebord.

6-6-6

Icoon X-factorVandaag is het 6 juni 2006, wat ook geschreven kan worden als 6-6-6, het getal van de duivel, het beest.

Christenen en satanisten over de hele wereld verwachten nogal wat van deze dag. Volgens het Nieuwe Testament Openbaring 13, vers 18, is 666 namelijk het getal van het beest, de belichaming van de zogenaamde "anti-christ". Satanisten vereren deze duivel, en beschouwen de cijfers 666 dan ook als heilig.

Voor veel christenen is 6-6-6 een minder toffe dag. Zij vrezen de duivel namelijk. Daarom zullen ze vandaag in actie komen en via gebeden proberen de duivel te weren, omdat de satanisten vandaag tot een feestdag uitroepen en de duivel dus vrij zou komen.

Ook gaat er vandaag een nieuwe versie in première van de film "The Omen". Christenen willen dat deze film verboden wordt, omdat de duivel hierdoor zou worden opgeroepen. Tot slot bestaat de stad Rotterdam op deze dag ook nog eens 666 jaar!

Meer samenwerking landen Zwarte Zee

Icoon Buitenlands Negen landen rondom de Zwarte Zee gaan beter samenwerken om de economie te verbeteren, veiligheid te bevorderen en criminaliteit aan te pakken. Dat hebben de negen landen afgesproken op een top in Boekarest. Ook zullen de landen proberen onderlinge grensconflicten op te lossen.

Roemenië, Bulgarije, Armenië, Griekenland, Georgië, Moldavië, Turkije, Oekraïne en Azerbeidzjan verenigen zich in het Zwarte Zee Forum voor Dialoog en Samenwerking. De landen riepen de Europese Unie op zich meer met de regio te bemoeien. De landen willen aansluiting zoeken bij Europa. Opvallend is dat Griekenland ook meedoet aan de samenwerking. Griekenland is immers lid van de EU.

De verklaring is niet ondertekend door Rusland. Rusland is het enige land aan de Zwarte Zee dat niet meedoet. De Roemeense president Traian Basescu wil dat Rusland mee gaat doen. Rusland is bang dat de landen verder buiten hun invloedssfeer verschuiven. Wit-Rusland zoekt als enige Oost-Europese land nog aansluiting met Rusland.

Roemenië en Bulgarije zullen in 2007 of 2008 toetreden tot de Europese Unie. Beide landen hebben nog last van corruptie. Met Turkije voert de EU verkennende gesprekken over toetreding. De Raad van Europa is blij met het samenwerkingsverband van deze landen.


Landen rondom de Zwarte Zee
De landen rondom de Zwarte Zee gaan beter samenwerken

Vijftig mensen ontvoerd in Bagdad

Icoon TerrorismeOp klaarlichte dag zijn maandag in de Iraakse hoofdstad Bagdad ongeveer vijftig mensen ontvoerd bij een aantal busstations. De busstations liggen in één straat in het zakendistrict Salihiya. Er vertrekken vooral bussen naar Jordanië, Syrië en Libanon. Er was in het begin wat verwarring omdat een woordvoerder van een ministerie had gemeld dat het zou gaan om arrestaties wegens wapensmokkel, maar de leider van de politiecommando's in Bagdad, majoor-generaal Rashid Fulayah, verzekerde dat de actie niet door de politie is ondernomen.

De daders droegen uniformen die ook gedragen worden door speciale politiecommando's. Ook gebruikten zij voertuigen met dezelfde kenmerken als die van de Iraakse politie. De mogelijkheid bestaat dat de ontvoerders criminelen zijn die losgeld willen of dat het radicale moslims zijn. Getuigen zeiden dat de ontvoerders de slachtoffers meenamen in personenauto's en bussen. Wie de slachtoffers bij deze gecoördineerde ontvoeringen zijn is nog niet duidelijk. Het zou gaan om passagiers, chauffeurs, medewerkers van reisbureaus, voorbijgangers en de eigenaar van een theestalletje.

In Irak zijn de ontvoeringen en moorden niet meer incidenteel te noemen. Gemaskerde mannen hielden zondag twee busjes met studenten aan in het noorden van Bagdad. Ze moesten uitstappen en kenbaar maken of ze sjiitisch of soennitisch waren. De 21 sjiieten werden gedwongen om op de grond te gaan liggen, waar ze vervolgens in koelen bloede werden vermoord.

De nieuwe regering heeft nog steeds geen ministers van Defensie en Veiligheid en is nauwelijks in staat iets tegen het geweld te doen. Sinds de bloedige aanslag op een sjiietisch heiligdom in Samarra eind februari is het aantal moordpartijen en ontvoeringen explosief toegenomen. Ondertussen kunnen soennieten, sjiieten en Koerden het maar niet eens worden over wie welke belangrijke post binnen de regering zal krijgen.

De afgelopen dagen werden weer veel lijken aangetroffen. De directie van het bureau van de gerechtelijke lijkschouwer deelde mee dat dit jaar in Irak al meer dan 6000 gruwelijke moorden en ontvoeringen zijn gepleegd. Vaak vertoonden de lijken van slachtoffers sporen van mishandelingen.
Jongen maakt straat schoon na aanslag in Bagdad
Jongen maakt straat schoon na een aanslag in Bagdad

Jack Thompson 'bij' de politie

De laatste tijd hebben we weinig gehoord van de door zichzelf als moderne kruisridder aangewezen advocaat Jack Thompson, en je zou kunnen denken dat dit een teken was dat de wereld deze man steeds minder serieus begon te nemen. Niets is echter minder waar. Op advies van Jack Thompson heeft de politie in Lousiana een aantal M-rated games in beslag genomen in het huis van een van moord verdachte man. Volgens de heer Thompson leek de moord op een 55-jarige man waar dit onderzoek om draait nogal veel op een bepaald scenario in Grand Theft Auto.


Niet dus...

Aan de plaatselijke krant had Thompson het volgende te melden: ""Nobody shoots anybody in the face unless you're a hit man or a video gamer". Welke rol de in beslag genomen games daadwerkelijk zullen spelen in het politieonderzoek is nog niet duidelijk. De plaatselijke sheriff zei het volgende hierover in een interview met de krant: ""I think it goes beyond video games, but who's to say?"

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.