Uitslagen Lakeside Dag 4

Op de vierde dag van de Lakeside werden de eerste kwartfinales gespeeld. Daarin zorgde Jelle Klasse voor de grootste verrassing door King te verslaan. Albertino Essers kon het niet waarmaken. Verder plaatsten Hanvidge en Greatbatch zich bij de laatste acht.

De eerste partij van de avond zorgde meteen voor een sensatie. De 21-jarige Jelle Klaasen nam brutaal de leiding in de wedstrijd tegen King en gaf deze niet meer weg. De als eerste geplaatste nummer één van de wereld gooide zelf zeker niet slecht, maar hij kon de debuterende Brabander niet bijhouden en verloor met 4-2. Klaasen komt in de kwartfinale uit tegen de Engelsman Paul Hogan. Hij versloeg met dezelfde cijfers de Nederlander Albertino Essers. De bedwinger van Hankey kon nog wel een 2-0 achterstand wegwerken, maar moest vervolgens set vijf en zes afstaan.

In de andere kwartfinale staan Shaun Greatbatch en Paul Hanvidge tegenover elkaar. Handvidge boog een achterstand tegen favoriet Whitlock om tot een beslissende voorsprong. De Australiër gaf het met name weg door het missen van dubbels. Greatbatch deed hetzelfde tegen de Deen Laursen. De Deen kwam 2-1 voor, maar kon het niveau niet vasthouden. De volgende drie sets zorgden ervoor dat Greatbatch voor het eerst in de kwartfinales van Lakeside staat.

Morgenavond worden de andere vier kwartfinales gespeeld, daarin komen onder andere Van der Voort en Van Barneveld in actie.

Uitslagen tweede ronde dinsdag:
Klaasen (Ned) - Mervyn King (Eng, 1) 4-2
Hogan (Eng) - Essers (Ned) 4-2
Hanvidge (Sch) - Whitlock (Aus, 4) 4-2
Laursen (Den) - Greatbatch (Eng) 2-4