Verkerk speelt op toernooi Rotterdam

Sjors (Sj0rSz)
Het 33e ABN Amro World Tennis Tournament heeft opnieuw een Nederlandse deelnemer weten te strikken in de persoon van Martin Verkerk. Na een gesprek met toernooidirecteur Richard Krajicek besloot hij gebruik te maken van zijn beschermde status, zodat hij kan deelnemen aan het grootste Nederlandse tennistoernooi.

Behalve Verkerk komen er nog drie Nederlanders in actie tijdens dit toernooi in Rotterdam. Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels hadden al eerder laten weten dat ze van 20 tot en met 26 februari present zullen zijn in de havenstad.

Ook de top twaalf van de wereld is goed vertegenwoordigd tijdens deze tennisweek. Zo is bijvoorbeeld titelverdediger Roger Federer van de partij. Ook Rafael Nadal (Spa/2), Nikolai Davidenko (Rus/6), Ivan Ljubicic (Kro/9) en Marat Safin (Rus/12) zijn door Krajicek gecontracteerd.

Behalve deze wereldtoppers zijn er ook nog andere spelers die zeker de moeite waard zijn. Zo zullen ook David Ferrer (Spa/14), Richard Gasquet (Fra/17), Mario Ancic (Kro/21), Gael Monfils (Fra/25), Taylor Dent (VSt/30), Tim Henman (Eng/36) en Paradorn Srichaphan (Tha/50) hun opwachting maken. Degene die het toernooi op zijn naam schrijft ontvangt een bedrag van 147.000 euro.