ABN Amro 2 breekt snelheidsrecord

Vanuit de Volvo Ocean Race is er veel goed nieuws te melden. ABN Amro 2 brak het snelheidsrecord en Brasil 1 is opnieuw richting Australië vertrokken.

De afgelopen dagen brachten voor de verschillende teams wisselende omstandigheden. ABN Amro 1 vergrootte in het weekend de voorsprong flink. Het team wist een weerfront voor te blijven, terwijl de andere boten door dit front werden ingehaald. ABN Amro 1 kon daardoor zijn voorsprong uitbouwen van twaalf zeemijl naar boven de driehonderd zeemijl.

Nadat de andere schepen ook weer snelheid hadden opgepikt, kon ABN Amro 2 de boot van Pirates of the Caribbean inhalen en langzamerhand daar ook op uitlopen. Vanochtend werd bekend dat ABN Amro 2 ook het snelheidsrecord over 24 uur heeft verbroken. De tweede ABN Amro-boot pakt het record af van het eerste team en heeft het op 558 zeemijl in 24 uur gezet. Dat betekent een gemiddelde snelheid van 23,3 knopen.

Voor Brasil 1 was gisteren de dag aangebroken dat er weer gevaren kon worden. In tegenstelling tot de Ericsson-boot, die per vrachtschip onderweg is naar Australië, kon de boot van Brasil 1 snel genoeg worden gerepareerd om een nieuwe start te maken. Met een achterstand van bijna 2500 zeemijl op koploper ABN Amro 1 vertrok de boot uit Zuid-Afrika, met als doel toch nog wat puntjes te halen bij de finish en het moraal van de crew een oppepper te geven.

De afgelopen dag zijn de overige teams wat op ABN Amro 1 ingelopen. Het team heeft een koerswijziging doorgevoerd om in de komende dagen een betere koers te kunnen varen. Nu de nieuwe koers is opgepikt zou de voorsprong in tact moeten blijven en zelfs worden uitgebouwd.

Stand in tweede leg:
1. ABN Amro 1
2. ABN Amro 2 op 228 mijl
3. Pirates of the Caribbean op 287 mijl
4. movistar op 336 mijl
5. ING Real Estate Brunel op 977 mijl
6. Brasil 1 op 2462 mijl
7. Ericsson DNF