'Barney' kwartfinalist op Lakeside

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Lakeside. De Nederlander versloeg de Schot Gary Anderson met 4-1.

De Schot Gary Anderson begon sterk aan zijn partij in de tweede ronde tegen de als derde geplaatste Van Barneveld. Hij kwam 1-2 in legs voor en kreeg een kans op setwinst, maar moest uiteindelijk toch de set aan de Nederlander laten. Van Barneveld leek al snel op weg naar een 2-0 voorsprong, maar het was Anderson die via drie finishes boven de honderd achter elkaar de stand gelijk trok.

Ook in de derde set waren er vijf legs nodig om de set te beslissen. 'Barney' miste een aantal keer op de dubbel, maar kon op scorend vermogen toch de set naar zich toetrekken. In set vier gingen de eerste vier legs naar degene die eraan begon, daardoor moest er weer een beslissende leg worden gespeeld. In deze leg kon de regerend kampioen de Schot breken, waardoor hij een 3-1 voorsprong nam.

Gary Anderson was niet meer bij machte om in de vijfde set veel weerstand te bieden. De viervoudig kampioen won de set met 3-0, waardoor hij zich plaatste voor de kwartfinale. Daarin komt hij uit tegen Tony O'Shea die Vincent van der Voort met 4-0 versloeg.