Einde Lakeside voor Van der Voort

Christiaan (pekel)
Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Lakeside te bereiken. Hij verloor, mede dankzij veel gemiste dubbels, met 4-0 van Tony O'Shea.

De partij begon al slecht voor de Nederlander. O'Shea brak z'n opponent al snel, en pakte zo de eerste set binnen. De tweede set begon van der Voort wel aardig. Hij brak Tony O'Shea en pakte zelf de 2de leg. Wel wist O'Shea, na z'n eerste 180'er, zijn eigen leg te pakken. De vierde leg brak O'Shea van der Voort terug, waardoor O'Shea de beslissende vijfde leg mocht beginnen om zelf de 2de set te pakken. Dat deed de Brit dan ook, waardoor Van der Voort aankeek tegen een 2-0 achterstand.

Van der Voort had nu de taak om in de 3de set z'n eigen legs te houden, om zo de wedstrijd niet helemaal als verloren te moeten beschouwen. Echter, de Nederlander pakte de zelf begonnen derde leg niet waardoor O'Shea met de leg er vandoor ging. Voor O'Shea was het dan ook een koud kunstje om de "eigen" vierde leg te pakken en zo op een 3-0 voorsprong te komen. Set nummer vier haalde O'Shea, nadat Vincent van der Voort een 2-0 achterstand in legs nog omzette tot 2-2, ook binnen.

Tony O'Shea is door de winst geplaatst voor de kwartfinale van de Lakeside. Daarin komt hij uit tegen de winnaar van de partij tussen Gary Anderson en Raymond van Barneveld.