FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 mei 2005

Schotten klagen over nieuwe weerkaart BBC

Icoon opmerkelijk nieuwsDe BBC heeft al na twee weken na de invoering van een nieuwe weerkaart deze gewijzigd. Dit is besloten na een storm van kritiek van Schotse kijkers die zich ergerden aan de grootte van Schotland op de weerkaart.

De klagende Schotten vonden dat op de driedimensionale weerkaart hun gebiedsdeel veel te klein was afgebeeld. Volgens een Schotse kijker leek de kaart vooral uit Engeland te bestaan met aan het einde nog een klein stukje Schotland, helemaal "in de verte". Zelfs de Schotse Nationale Partij (SNP) bemoeide zich met de zaak. In een verklaring stelde de partij, die voor onafhankelijkheid van Schotland is, dat de kaart "knettergek" en "een vertekening" is.

De Britse omroep heeft uiteindelijk de kaart gewijzigd na "zorgvuldig onderzoek van de reacties van kijkers". De kaart is sinds 16 mei ingevoerd, volgens de BBC de grootste verandering in weerkaarten in twintig jaar tijd.


De nieuwe weerkaart van de BBC

'Bij Frans 'Non' zeker een Nederlands 'Nee''

Veel Nederlandse kiezers zullen zich woensdag bij het referendum over de Europese Grondwet laten leiden door de uitslag van het Franse referendum, dat morgen wordt gehouden. Bij een Frans 'Non' zullen veel JA-stemmers niet de moeite nemen om te stemmen, waardoor het percentage NEE-stemmers boven de 60% zal uitkomen. Dat verwacht althans Maurice de Hond, die een enquête hield in opdracht van de NOS.

Een Frans 'Oui' zal een omgekeerd effect hebben. De JA-stemmers zullen allemaal komen opdagen, en een aantal NEE-stemmers en de twijfelaars zullen dan voor JA kiezen. Ongewis is nog of dat genoeg zal zijn om de NEE-stemmers in meerderheid voor te blijven. Voorlopig gaat 57% van de Nederlanders die zegt te gaan stemmen op de NEE-knop drukken en 43% op Ja.

[upd] Bus A'damse scholieren gediscrimineerd

Ahmed Aboutaleb (PvdA) Een bus Amsterdamse scholieren is afgelopen maandag door Duitse en voornamelijk Poolse douaniers geïntimideerd en beledigd. De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb van Onderwijs is daarover zo boos dat hij om opheldering heeft gevraagd bij de desbetreffende autoriteiten. De bus was gevuld met 40 voornamelijk allochtone leerlingen van het Amsterdamse Montessori College Oost.

De scholieren waren op uitnodiging van het Amsterdamse gemeentebestuur op studiereis gegaan naar de Poolse stad Auschwitz. Dit gebeurde als afsluiting van het onderwijsprogramma 'Historisch Besef'.

Veel leerlingen in de bus hadden geen paspoort, maar wel een door de Poolse ambassade verstrekt reisvisum. Toch werden ze uren tegengehouden aan de Duits/Poolse grens. Daarbij zou door douaniers, met een blik op de allochtone jongereren, aan de begeleiders gevraagd zijn of ze ook ''normale leerlingen'' bij zich hadden. Verder werden scholieren door Duitse en Poolse douaniers geïntimideerd waarbij racistische en seksistische opmerkingen zijn gemaakt.

Aboutaleb is razend over de gang van zaken en spreekt van ''een grote schande''.

Update 22:11
De Poolse regering heeft inmiddels toegezegd het incident te gaan onderzoeken. De zaak zou hoog worden opgenomen. Het blijkt dat vooral de Marokkaanse scholieren in de bus het slachtoffer werden van de intimidatie en discriminatie van de Poolse douaniers. Al hun paspoorten werden uitgebreid bestudeerd en meegenomen.

Montessori College Oost noemt de gang van zaken aan de Duits/Poolse grens extra schrijnend, omdat het bezoek aan het voormalig vernietigingskamp Auschwitz in Polen de afsluiting van een 'racisme werkweek' was. Die was bedoeld om vooral allochtone leerlingen te laten zien waartoe racisme kan leiden.

Het NOS-journaal meldt dat de PvdA volgende week Kamervragen zal stellen over de kwestie. De intimidaties en pesterijen gebeurden overigens zowel op de heen- als op de terugreis

Uitslagen Roland Garros dag 6

In Parijs werden vandaag de laatste partijen gespeeld uit de derde ronde van Roland Garros. De meest verrassende uitslag kwam bij de dames vandaan, waar Ana Ivanovic Amelie Mauresmo wist uit te schakelen.

Bij de mannen was één van de meest interessante partijen van de dag die tussen Juan Carlos Ferrero en Marat Safin. Ze bestreden elkaar met lange rally''s en er ontstond een partij waarbij de twee aan elkaar gewaagd waren. Safin wist zich vandaag goed te beheersen en mede daardoor wist hij de partij in zijn voordeel te sturen. Alhowel hij twee tie-breaks voor nodig had won Safin in vier sets uiteindelijk met 7-6, 7-5, 1-6,7-6.

In andere partijen pakte de favorieten redelijk gemakkelijk de zege. Tommy Robredo won in drie sets van David Sanchez, Tommy Haas wist het Nikolay Davydenko slechts één set lastig te maken en verloor in drie sets. De als achtste geplaatste Guillermo Coria spaarde zijn energie en won gemakkelijk van Jurgen Melzer.

Bij de vrouwen werd de verrassing van de dag neergezet door de 17-jarige Ana Ivanovic. Zij bevocht in drie sets publiekslieveling Amélie Mauresmo en wist in drie sets te winnen. Met name in de laatste set bleef het lang spannend.

Opmerkelijk is ook de opmars van de Russische tennisvrouwen. Maar liefst drie vrouw, Maria Sharapova, Svetlana Kuznetsova en Nadia Petrova wisten zich vandaag te plaatsen voor de vierde ronde. Van de zestien tennisters zullen daarin nu vier Russische dames in uitkomen. De Belgen doen het als klein land het ook goed. Justine Henin-Hardenne had vandaag wel drie sets nodig, maar haalde de vierde ronde wel.

Uitslagen:

Mannen:
Coria (Arg) - Melzer (Oos) 6-1 6-1 7-6
Davidenko (Rus) - Haas (Dui) 7-5 6-0 6-0
Robredo (Spa) - Sanchez (Spa) 6-4 6-3 6-1
Safin (Rus) - Ferrero (Spa) 7-6 7-5 1-6 7-6
Andrejev (Rus) - Kiefer(Dui) 4-6 6-7 6-3 4-4 (afgebroken)
Mathieu (Fra) - Cañas (Arg) 3-6 6-7 2-2 (afgebroken)
Puerta (Arg) - Wawrinka (Zwi) 1-6 6-3 6-1 6-4
Acasuso (Arg) - Volandri (Ita) 3-0 opgave

Vrouwen:
Petrova (Rus) - Peer (Isr) 6-3 6-1
Bovina (Rus) - Golovin (Fra) 6-3 7-5
Schiavone (Ita) - Grönefeld (Dui) 7-6 7-5
Ivanovic (SeM) - Mauresmo (Fra) 6-4 3-6 6-4
Koeznetsova (Rus) - Irvin (VS) 6-1 2-6 6-0
Henin (Bel) - Medina Garrigues (Spa) 4-6 6-2 6-3
Llagostera Vives (Spa) - Dechy (Fra) 7-6 6-3
Sjarapova (Rus) - Tsjakvetadze (Rus) 6-1 6-4

Dittrich: Evolutiedebat geen regeringszaak

Dittrich (D66)De plannen van de regering om een discussie op gang te brengen over de evolutieleer en de scheppingsgedachte, kan absoluut niet de goedkeuring wegdragen van D66-fractieleider Boris Dittrich. Minister-president Jan Peter Balkenende gaf vrijdag aan het voornemen van minister Van der Hoeven van Onderwijs voor zo'n debat, te steunen. Het gehele kabinet zou achter de discussie over evolutieleer en scheppingsgedachte staan.

Dittrich is dan ook niet blij met de opstelling van de D66-ministers Alexander Pechtold en Laurens Jan Brinkhorst. ''Onhandig'' is zijn oordeel over het tweetal. De D66-leider kondigde een motie aan, waarin staat dat het kabinet zich niet moet bezighouden met een debat over Intelligent Design (ID) en creatonisme. Dittrich: ''Het kabinet geeft hiermee een verkeerd signaal af over ID, creationisme en de scheppingsleer, en stelt die op één lijn met de evolutietheorie.'' De evolutietheorie is de enige theorie die algemeen door wetenschappers aanvaard wordt, de andere zijn 'geloofs'theorieën.

Belangrijkere onderwijsproblemen
Dittrich heeft er op zich geen bezwaar tegen dat mensen debatteren over bovenstaande zaken, maar dat de regering dit gaat coördineren stuit hem zwaar tegen de borst. Hij wijst daarbij op de scheiding van kerk en staat. Bovendien zijn er wel belangrijkere zaken te bespreken over het onderwijs. ''Laat de regering debatteren over de problemen die er zijn in het onderwijs, zoals het vmbo of het wetenschappelijk onderwijs. Daar hoor ik ze zelden over'', aldus de D66-leider. Het steken van regeringsenergie in een ''schimmig debat'' over ID en creatonisme vindt hij zinloos.

Minister van der Hoeven werd afgelopen dinsdag overigens al terechtgewezen over haar plannen door een meerderheid in de Tweede Kamer. Daarbij zei ze gealarmeerd te zijn door scholen, dat moslimstudenten niet geconfronteerd willen worden met de evolutieleer. Een debat daarover leek haar dan ook nuttig. Dittrich: ''Je perkt de vrijheid van onderwijs in door tegemoet te komen aan onredelijke verlangens. ID of creationisme zijn geen wetenschappelijke theorieën.''

-
Zie ook: Veel kritiek op plan dialoog evolutie en schepping

Uitslagen Nacompetitie 28/05/2005

Vanavond werd er weer gespeeld in de nacompetitie. Hieronder vind je de uitslagen en de standen.

Poule A

VVV Venlo - Stormvogels/Telstar 1-3
5' Kantelberg 0-1
11' Jans 1-1
66' Kantelberg 1-2
86' van Es 1-3

FC Volendam - RBC Roosendaal 0-0

Rood : Fortes Rodriguez (RBC)
Geel : van Duijn (Volendam), Lammens (RBC)

Stand :

1. FC Volendam 2-4
2. RBC Roosendaal 2-4
3. Stormvogels/Telstar 2-3
4. VVV-Venlo 2-0

Poule B

Helmond Sport - De Graafschap 1-1
55' V.d Ven 1-0
60' Zongo 1-1

Geel : Hese, N. van Dijk (beiden Helmond), Bot, Duits (beiden Graafschap)

FC Zwolle - Sparta Rotterdam 1-4
8' Koevermans 0-1
35' Hooiveld 1-1
55' Koevermans 1-2
71' Mustapha 1-3
88' Mustapha 1-4

Geel : Almeida (Zwolle), Michels (Sparta)

Stand :

1. De Graafschap 2-4
2. Helmond Sport 2-4
3. Sparta Rotterdam 2-3
4. FC Zwolle 2-0

Famitsu lezers: Revolution populairst

In de nieuwe Famitsu (een Japans gamesmagazine) is een poll te vinden waariot blijkt dat de Nintendo Revolution (een klein beetje) populairder is dan de Playstation 3:

1. Nintendo Revolution: 42,2 %
2. Sony PlayStation3: 39,8 %
3. Microsoft Xbox 360: 18,0 %

Voor elke console zijn ook nog wat opvallende aspecten uitgelicht die door de lezers genoemd zijn:

Revolution

* Klein en design is niet "Nintendo"
* Downloadmogelijkheden NES en SNES games
* De Revolution brengt mogelijk revolutionaire gameplay
* Er is, ondanks de geheimzinnigheid, vertrouwen

Playstation 3

* Krachtige hardware
* Backwards compatible met PS1 en PS2
* Cell-chip en Blu-Ray onderscheiden de PS3 van de concurrentie
* Goed design controller en machine

Xbox 360

* Square-Enix ondersteunt de Xbox 360
* Verrassende ondersteuning van oa Akira Toriyama
* Naam, kleur, line-up en design zijn beter dan van de eerste Xbox

Griekse hightech examenfraudeurs gepakt

Icoon Examen nieuws Niet alleen in Nederland zijn er momenteel examens aan de gang, ook in Griekenland zwoegen scholieren momenteel voor een voldoende. Afkijken is voor velen niet meer dan een verleiding, maar niet voor drie Grieken. Die besloten een hightech methode in de praktijk te brengen, die waarschijnlijk bij iedere scholier die wel eens serieus over fraude plegen heeft nagedacht is opgekomen. Het drietal gebruikt een camera, een mobieltje en een laptop voor hun truc. Helaas voor hen werden ze gesnapt.

Eén van de jongens was bezig met zijn examen. Hij maakte via een minicamera foto's van de opgaven, om die vervolgens via een dertig meter lange kabel door te sturen naar een laptop. Achter die laptop zaten twee van zijn vrienden, die met behulp van boeken en internet de goede antwoorden konden opzoeken. Via een oordopje van de mobiele telefoon van de kandidaat werden de antwoorden doorgegeven.

Het plan viel echter in duigen toen een surveillant zich begon af te vragen wat de dertig meter lange kabel bij de ingang van het gebouw deed. Hij volgde de kabel, om uit te komen bij een onbeheerde laptop in de bosjes voor de school. Uiteindelijk leidde dit tot de ontdekking van de drie fraudeurs.

De assistenten van de eindexamenkandidaat hebben inmiddels bekend hun vriend te hebben willen helpen met zijn wiskunde-examen. De afkijktruc was volgens eigen zeggen helemaal niet vergezocht, aangezien het afgelopen donderdag bij een examen biologie wel gewoon werkte. Wat voor straf de drie jongeren krijgen is nog niet bekend.

Weer protesten tegen koranmisbruik door VS

Icoon Buitenlands nieuws In diverse islamitische landen zijn wederom massale betogingen gehouden tegen het koranmisbruik door Amerikaanse militairen in het gevangenenkamp Guantànamo Bay. De protesten hadden veelal een sterk anti-Amerikaans karakter.

De eerste protesten waren naar aanleiding van de publicatie van een artikel door het weekblad Newsweek. Die meldde dat er korans door de plee waren gespoeld. Onder grote druk van onder andere de Amerikaanse regering trok het blad het artikel terug. De bron zou niet betrouwbaar genoeg zijn. Bij rellen in Afghanistan kwamen toen veertien mensen om het leven.

Nu werd er onder andere in Zuid-Libanon gedemonstreerd. Daar scandeerden duizenden soennieten 'Amerika is de Grootste Satan' en 'Luister, o Bush, wij zullen het Witte Huis vernietigen'. Ook in Soeden kwamen duizenden betogers bijeen bij de Amerikaanse ambassade in Khartoem, waar zij riepen om een gedegen onderzoek naar alles wat de moslims in Guantanamo is aangedaan. Ook in Egypte en Jordanië gingen duizenden betogers de straat op.

Lightsaber op de pc maken

Op je luie reet in de zon is niet echt bevorderlijk voor je conditie. Dus waarom lig je daar nog?

Hup, uit die luie ligstoel! Pak een bezem (of een stok) en een video-camera en film je eigen Star Wars-gevecht!
Hoezo je hebt geen light saber?
Nou, dan maak je er die toch zelf bij?

update
Als je een mooi filmpje van jezelf hebt met een bezemstel ofzo, kun je hem hier editen in Adobe After Effects, zodat je tóch een lightsaber hebt. (Thanks bolk)

Met dank aan RicXDesign voor de submit

GP2: Kovalainen wint 1ste race Nürburgring

Heikki Kovalainen heeft de eerste GP2-race op de Nürburgring gewonnen. Dankzij een formidabele race en een goede strategie wist hij, van een 17de plaats komend, de race te winnen.

Kovalainen was door de stewards gestraft en moest van de 17de plaats starten. Doordat vijf rijders startproblemen kenden en in de eerste bocht er een crash was van vijf auto's kon hij meteen veel coureurs inhalen en veel plaatsen terugpakken. Met een vroege pitstop zette hij daarnaast een slimme strategie in werking.

Kovalainen kon zijn eigen hoge tempo rijden en nadat de rest van het veld was gestopt lag hij plotseling aan de leiding. Met name voor Giorgio Pantano, die van pole was gestart, was het een zure gewaarwording om zijn eerste plaats zo te zien verdwijnen. Pantano werd uiteindelijk met 1,8 seconde achterstand tweede. Nico Rosberg, die van de elfde plaats kwam, werd derde.

Uitslag eerste race GP2 Nürburgring:

plaatsnaamteamachterstand
1 H. KOVALAINEN Arden International 1:01:43.066
2 G. PANTANO Super Nova Int 1.832
3 N. ROSBERG ART Grand Prix 24.953
4 A. PREMAT ART Grand Prix 40.520
5 N. PIQUET Jr. Hitech Piquet Sports 41.160
6 N. JANI Racing Engineering 49.037
7 C. PICCIONE Durango 49.138
8 G. BRUNI Coloni Motorsport 54.299
9 R. SHARP DPR 67.919
10 M. LAUDA Coloni Motorsport 68.692
11 H. YOSHIMOTO BCN Competicion 77.472
12 N. LAPIERRE Arden International 79.997
13 J. LOPEZ DAMS 80.750
14 F. FAUZY DAMS 85.504
15 S. HERNANDEZ Campos Racing 92.110
16 S. SPEED iSport International 1 LAP
17 C. ARTAM iSport International 1 LAP

India opent hoogste skilift ter wereld

Icoon Buitenlands nieuws In de Indiase deelstaat Kashmir is zaterdag de hoogst gelegen skilift ter wereld geopend. De skilift op de berg Afarwat heeft een lengte van 2,5 kilometer, en brengt de enthousiaste skiërs naar een hoogte van 4390 meter. Ter vergelijking: de Mont-Blanc is 4807 meter hoog.

De Indiase autoriteiten hopen dat de spectaculaire skilift helpt om meer toeristen naar Kashmir te trekken. Vroeger kwamen er namelijk 700.000 toeristen per jaar naar het gebied, tot de opstand tegen het Indiase regime in de deelstaat in 1989 verhevigde. Het aantal toeristen daalde daarna scherp, tot zo'n 50.000 op het dieptepunt.

Sinds Pakistan en India weer bezig zijn met vredesonderhandelingen, en het geweld iets is afgenomen, zit het aantal toeristen weer in de lift. Met 370.000 in 2004 is het oude niveau echter nog lang niet bereikt.


Het miljoenenproject moet toeristen teruglokken naar Kashmir

Rookverbod voor restaurants België

Icoon Buitenlands nieuws Vanaf 1 januari 2007 mag er in Belgische restaurants niet meer gerookt worden. Het Koninklijk Besluit van minister van Volksgezondheid Rudy Dermotte dat daarvoor nodig is, is zo goed als klaar. Dat staat vrijdag te lezen in de Belgische kranten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Het verbod geldt niet voor cafés.

Naast het rookverbod werkt Demotte ook aan een manier om cafés en restaurants uit elkaar te kunnen houden. Waarschijnlijk zal er door bevoegde inspecteurs gekeken worden naar de verhoudingen tussen het drankverkoop en het verkoop van etenswaren. Komt deze verhouding boven een bepaald percentage uit, dan zal de horecagelegenheid voor de wet een café genoemd worden.

Het verbod geeft overigens wel de mogelijkheid om speciale rookzalen in restaurants in te stellen, maar daar mag dan geen eten meer geserveerd worden. Demotte zal maandag voor de laatste keer overleggen met de horeca, waarna het plan een definitieve versie zal krijgen. De horeca is overigens niet blij met alle onderdelen van het plan.

Kuyckx blijft peloton voor in België

Jan Kuyckx heeft de vierde rit in de Ronde van België gewonnen. Tom Boonen behoudt, met nog één etappe voor de boeg, zijn zwarte leiderstrui.

Vandaag was de koninginnerit van de zo gedevalueerde Ronde van België. Het is dat Tom Boonen nog wat kleur geeft aan de koers in zijn eigen land, anders was grauwheid troef geweest.

Na een doldriest begin, met vele demarrages, ontstond er na ongeveer zeventig kilometer een kopgroep van twaalf renners. Bekende namen waren onder andere Konyshev, Agnolutto en Mattan. Omdat Quick-Step niemand in de frontlinie had bepaalde de ploeg van leider Boonen het tempo in het peloton.

Dit beulswerk loonde, want één voor één werden de twaalf weer opgeslokt door de meute. Een vierde massasprint leek het logische gevolg. Daar dacht Jan Kuyckx echter anders over. Met nog één kilometer voor de streep ontsnapte de Belg uit de Davitamon-Lotto ploeg. Hij bleef net uit de greep van het peloton, waarin onze landgenoot Stefan van Dijk naar plaats drie spurtte.

Tom Boonen blijft in de leiderstrui met nog één relatief makkelijke etappe voor de boeg. Hij verdedigt een ruime marge op Roesems en Balciunas.

Nieuwe tramlijn in IJburg geopend

Icoon Binnenlands nieuws Amsterdam heeft er een nieuwe tramlijn bij. Lijn 26 zal vanaf maandag gaan rijden tussen IJburg en het Centraal Station. Vandaag verrichte minister Peijs van Verkeer en Waterstaat de officiële opening. De tramlijn is bijzonder, omdat het de enige tram in Nederland is waarin reizigers een fiets mogen meenemen.

Volgens wethouder Van der Horst werd het hoog tijd dat de tramlijn werd opgeleverd. "De bewoners op IJburg hebben er even op moeten wachten, maar ze hebben nu een snelle, goede en frequente verbinding met Amsterdam CS".

De financiering van de lijn was al in 1996 rond, toen werd afgesproken de lijn te openen als er 3500 woningen in het gebied stonden. Omdat de nieuwe woningen echter heel traag werden opgeleverd, is de komst van de IJtram uiteindelijk vervroegd.

De bewoners van de ongeveer 1000 woningen in IJburg zijn overigens, net als de Fietsersbond, nog niet tevreden met de ruimte die is ingericht voor de fietsen. Nu zijn er namelijk maar twee plaatsen per tram, wat veel te weinig zou zijn. De gemeenteraad is het hier mee eens, en heeft het college van burgemeester en wethouders al eerder gevraagd de hele achterkant van de tram te reserveren voor fietsers. In Amsterdam kon overigens al langer een fiets meegenomen worden in alle metro's en in de sneltram.

De dienstregeling van de IJtram begint overigens al met een hapering. Aanstaande maandag, de eerste dag dat de trams zullen rijden, staat er namelijk meteen een staking van het GVB op het programma. Tussen 5.30 en 8.30 uur zullen er in heel Amsterdam geen trams, metro's en bussen van het GVB rijden en zullen er bovendien geen veerponten varen.

Savoldelli stelt Girozege veilig na spannende rit

Paolo Savoldelli heeft na een fantastische bergetappe zijn tweede Girozege veiliggesteld. In een secondenspel bleef hij Simoni en Rujano voor in het klassement. Rujano won de rit.

Voorafgaand aan de rit waren er eigenlijk nog twee serieuze kanshebbers op de eindzege: Savoldelli en Simoni. Zij werden gescheiden door een marge van 2.09 in het voordeel van Savoldelli.

De etappe werd gekenmerkt door een rustige aanloop. Van dat relatief makkelijke begin maakte een drietal gebruik om te zorgen voor de ontsnapping van de dag. De coureurs die op avontuur gingen waren Renshaw, Ivanov en Niermann, de Duitser die rijdt in dienst van Rabobank. Zij werden echter gedurende de loodzware beklimmingen opgeraapt door de protagonisten van deze Giro.

De eerste beklimming naar Sestrières leverde in het peloton weinig boeiends op.CSC maakte tempo, in de hoop op een drieslag voor Ivan Basso. Aan de voet van de zeer zware colle delle Finestre begon het spektakel, dat zou duren tot aan het eind van de rit. Raffaele Illiano opende de debatten met een splijtende demarrage. Alle favorieten volgden snel, op uitgerekend Savoldelli na.

In de groep van favorieten (dus zonder Savoldelli) maakten vooral Di Luca, Rujano en Simoni tempo. Bij bosjes vlogen de renners eraf. Al snel verloor Savoldelli meer dan twee minuten. Ook Basso en Cunego hadden geen kans tegen dit geweld. Simoni werd de virtuele leider. In de laatste acht kilometer van de Finestre werd een grindpaadje aangedaan, apocalyptische omstandigheden uit de tijd van Coppi en Bartali. Nu kreeg de drager van de roze trui het nog zwaarder, hij verloor per kilometer tientallen seconden. Een ‘wielerfan’ zag zich genoodzaakt de leider in crisis zo’n dertig meter te duwen. Het is de vraag wat de jury van de Giro daarmee zal aanvangen.

Op de top van de Finistre had Savoldelli 2.23 achterstand op de groep Simoni. Hij kreeg echter in de afdaling op weg naar de slotklim naar Sestrières hulp van Van Huffel en Ardila. Ook Gonchar en Garate kwamen de leider in nood later van hulp voorzien. Mede daardoor, en door zijn dalerskwaliteiten, liep de achterstand van Savoldelli weer terug.

Simoni’s kansen op de Giro-eindwinst slonken helemaal toen Di Luca kramp kreeg en zodoende Simoni en Rujano moest laten gaan. Di Luca werd node gemist in de kopgroep. De laatste klim was niet meer zo steil als de Finestre, dus Savoldelli leek weer in een uitermate gunstige uitgangspositie.

Daar dacht de kleine 23-jarige Venezolaan Rujano heel anders over. Hij liet Simoni achter op de col en begon rap tijd te winnen op de groep van Savoldelli. En zelfs Simoni kreeg weer even hoop op de eindzege. Met nog twee kilometer voor de boeg en drie kanshebbers voor de eindzege: het kon minder spannend. Uiteindelijk kon Savoldelli de schade dan toch beperken, vooral dankzij hulp van Gonchar in de slotkilometer. Een memorabele etappe na een boeiende ronde.

Morgen is de slotetappe naar Milaan. Het verschil tussen Savoldelli en Simoni is nu 28 seconden, onmogelijk om goed te maken in de biljartvlakke etappe van morgen.


Uitslag van de 19e etappe:
1. José Rujano (Ven) 5.49.30
2. Gilberto Simoni (Ita) + 0.26
3. Danilo Di Luca (Ita) + 1.37
4. Juan Garate (Spa) + 1.53
5. Wim Van Huffel (Bel) + 1.55
6. Sergei Gonchar (Oek) + 1.55
7. Paolo Savoldelli (Ita) + 1.55
8. Tadej Valjavec (Slo) + 1.55
9. Mauricio Ardila (Col) + 2.39
10. Emmanuele Sella (Ita) + 5.06


Klassement na 19 etappes:
1. Paolo Savoldelli (Ita) 88.01.43
2. Gilberto Simoni (Ita) + 0.28
3. José Rujano (Ven) + 0.45
4. Danilo Di Luca (Ita) + 2.42
5. Juan Garate (Spa) + 3.11
6. Sergei Gonchar (Oek) + 4.22
7. Vladimir Karpets (Rus) + 11.15
8. Pietro Caucchioli (Ita) + 11.38

Guus Hiddink 'Coach van het Jaar'

PSV-coach Guus Hiddink is uitgeroepen tot 'Coach van het Jaar'. De prijs, de Rinus Michels Award, ontving hij uit handen van de winnaar van het vorige seizoen, Co Adriaanse.

De AZ-coach behoorde ook dit jaar weer tot de genomineerden, maar moest de eer dit jaar aan Guus Hiddink laten. Hiddink werd met PSV kampioen van Nederland en bereikte de halve finales van de Champions League. De derde kanshebber was Peter Bosz, die Heracles Almelo naar het kampioenschap van de Gouden Gids Divisie leidde.

De winnaar van de titel 'Coach van het Jaar' wordt bepaald via een stemming onder alle trainers uit het betaalde voetbal.

Hiddink verkozen tot coach van het jaar

Icon Sport - Voetbal Guus Hiddink, de trainer van PSV, is vandaag in Tilburg tot coach van het jaar gekroond. Hiddink werd tijdens een trainerscongres gekozen door zijn collega-trainers uit het betaalde voetbal. Hij kreeg de Rinus Michels Award uit handen van Co Adriaanse, die vorig jaar won.

Onder leiding van Hiddink werd PSV dit jaar met overmacht kampioen van de Eredivisie. In de Champions League presteerde PSV ook goed. AC Milan bleek in de halve finale net te sterk voor de Eindhovenaren, door een doelpunt in de blessuretijd van de tweede wedstrijd.

Naast Hiddink waren er nog twee genomineerden voor de award: de voormalige trainer van AZ Co Adriaanse en Peter Bosz, trainer van Heracles. Heracles werd dit jaar kampioen in de Gouden Gids Divisie, terwijl AZ boven verwachting goed presteerde in de Eredivisie. Ook in de UEFA Cup deed AZ het goed. De Alkmaarse formatie schopte het tot de halve finale, die door een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd door Sporting Portugal werd gewonnen.



De trainers uit het betaald voetbal vonden Guus Hiddink dit jaar de beste coach

-
Kijk voor meer voetbalnieuws ook eens op de FOK!voetbalmanager!

Ronaldo krijgt geen vrij van bondscoach

Bondscoach Carlos Alberto Parreira van Brazilië wil dat Ronaldo meegaat naar de Confederatie Cup. Wil de spits dit niet doen dan zegt de bondscoach hem niet te selecteren voor het WK volgend jaar.

Ronaldo had bij de bondscoach gevraagd om hem niet te selecteren voor de Confederatie Cup, die van 15 tot en met 29 juni in Duitsland wordt gehouden. De Braziliaanse spits vreest dat hij anders uitgeblust raakt, zeker omdat met het WK volgend jaar er dan ook geen vakantie in zit voor de speler van Real Madrid.

Ronaldo vertelde over het toernooi tussen de kampioenen van alle continenten: "Als ik daar moet spelen, heb ik twee jaar lang geen vakantie."

Bondscoach Carlos Alberto Parreira heeft weliswaar Cafu en Roberto Carlos niet geselecteerd, omdat hij jongere spelers op hun plekken wil uittesten. Ronaldo krijgt geen vrij en slechts een waarschuwing: "Iedereen moet persoonlijke offers brengen, wil hij tijdens het WK voetballen."

Gerets weg bij Wolfsburg

Eric Gerets heeft ontslag genomen als trainer van de Duitse club Vfl Wolsburg. De Belgische coach lag al een aantal weken onder vuur in de Duitse media en had bovendien strubbelingen met technisch directeur Thomas Strunz. Gerets had nog een contract tot medio 2006.

De voormalige trainer van PSV begon dit seizoen goed. Wolfsburg, met Kevin Hofland veelal in de basis, voerde de eerste weken de ranglijst in de Bundesliga aan. Maar na de winterstop kwam de klad in het spel en zakte de club ver weg. Uiteindelijk eindigde de club op de negende plaats in de eindstand.

Dierenactiviste vindt boete te laag

Dierenactiviste Sabine Sedivy is boos. Niet omdat ze een boete opgelegd kreeg wegens het verstoren van het prestigieuze Weense operabal, maar omdat ze de boete te laag vindt.

De 27-jarige activiste van de dierenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) protesteerde op het in februari gehouden bal tegen het dragen van bont. Voor de staatsopera liet de Oostenrijkse haar nepbontmantel vallen, waardoor ze in haar onderbroek in de vrieskou op straat stond. Voor zich hield ze een bordje met de tekst 'KEIN PELZ - NO FUR'.

De rechter kon deze actie niet waarderen en veroordeelde de vrouw tot een boete van 70 euro, of een gevangenisstraf van 70 uur. Sedivy reageerde verbolgen. "Zijn mijn borsten maar 70 euro waard? Een belediging!"

Op het jaarlijkse operabal in de Oostenrijkse hoofdstad komen diverse beroemdheden uit binnen- en buitenland af. De chique kledij die zij dragen is soms versierd met bont.

Uitslag kwalificatie GP Europa

Nick Heidfeld heeft tot veler verrassing de pole weten neer te zetten op de Nürburgring. De tweede tijd werd gereden door Kimi Räikkönen.

Na hun twee races schorsing moesten Takuma Sato en Jenson Button als eerste coureurs de baan op. Op de stoffige baan hadden ze moeite een snelle tijd neer te zetten. David Coulthard bewees dat door even later sneller dan de BAR-rijders te zijn. Narain Karthikeyan liet zien het lastig te hebben op de Nürburgring en zag Patrick Friesacher een snellere tijd neerzetten.

Na een goede ochtend is de tijd van Christijan Albers enigszins teleurstellend. Hij blijft achter bij zijn teamgenoot en komt ook achter Karthikeyan terecht. Giancarlo Fisichella moet als eerste van de gegadigden voor de pole een tijd neerzetten. Hij is flink sneller dan de coureurs die al hadden gereden, maar of hij de snelste tijd kan vasthouden is hoogst onzeker.

Jarno Trulli laat al snel zien dat die tijd veel sneller kan. Hij haalt ruim acht tienede van de tijd van Fisichella. Rubens Barrichello komt vervolgens tot op een halve seconde van de tijd van Trulli, terwijl Michael Schumacher zich achter Fisichella neerzet. Broer Ralf Schumacher zet zichzelf juist voor Fisichella neer op een tot dan toe derde plek. Maar dan moet de top vijf uit Monaco nog rijden.

Juan Pablo Montoya en Fernando Alonso blijven verrassend genoeg net achter Trulli. Vervolgens schiet Mark Webber er wel onder door en tot Duits geluk weet Nick Heidfeld een nog snellere tijd te rijden. Als laatste rijder weetKimi Räikkönen niet aan de tijd van Heidfeld te komen en zet zich tussen de twee Williams-coureurs in.

Uitslag kwalificatie GP Europa:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Nick HeidfeldBMW Williams F1 1:30.081
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:30.197
3 Mark WebberBMW Williams F1 1:30.368
4 Jarno TrulliToyota F1 1:30.700
5 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:30.890
6 Fernando AlonsoRenault F1 1:31.056
7 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:31.249
8 Ralf SchumacherToyota F1 1:31.392
9 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:31.566
10 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:31.585
11 Felipe MassaSauber Petronas 1:32.205
12 David CoulthardRed Bull Racing 1:32.553
13 Jenson ButtonBAR Honda 1:32.594
14 Vitantonio LiuzziRed Bull Racing 1:32.642
15 Jacques VilleneuveSauber Petronas 1:32.891
16 Takuma SatoBAR Honda 1:32.926
17 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 1:35.047
18 Patrick FriesacherMinardi F1 1:35.954
19 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 1:36.192
20 Christijan AlbersMinardi F1 1:36.239

Big Ben voor de 4e keer stil blijven staan

De klok van de Londense Big Ben heeft gisteravond anderhalf uur stilgestaan. Dit was de vierde keer in 146 jaar dat de wijzers van Engelands beroemdste klok niet meer verder wilden.

Om 22.07 uur bleef de grote wijzer stilstaan. Deze ging kort daarop weer aan de slag, maar bleef om 22.20 uur weer stilstaan. Pas negentig minuten later tikte de klok weer naar behoren. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

De klok in de Big Ben wordt als één van de betrouwbaarste uurwerken ter wereld omschreven. De laatste storingen vonden plaats in 1962, door sterke sneeuwval, en in 1949, toen spreeuwen de klok bezet hadden. De bombardering van Londen in de Tweede Wereldoorlog kon het uurwerk echter niet uit zijn ritme halen.

'Franse 'nee' leidt tot Europese recessie'

Icoon Buitenlands nieuwsWanneer de meerderheid van het Franse volk morgen 'nee' zal stemmen in het referendum over de Europese Grondwet, zal dit er voor zorgen dat heel Europa in een economische recessie zal belanden. Dit stelde Jack Lang, een Franse oud-minister.

Hij zei in een gesprek met de BBC dat er dan "een crisis, een erg moeilijke situatie in Frankrijk en Europa" zal ontstaan, welke tot een recessie in Europa zal gaan leiden. Volgens de socialistische Lang zijn een groot aantal linkse Franse politici veel minder moedig dan de Britse minister-president Blair.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

RG: Sjarapova makkelijk naar achtste finales

Maria Sjarapova heef zich op een vrij makkelijke manier voor de vierde ronde van Roland Garros geplaatst. De als tweede geplaatste Russin won met 6-1 en 6-4 van haar landgenote Anna Tsjakvetadze.

De 18-jarige Tsjakvetadze was vooral in de eerste set kansloos. In de tweede set serveerde ze een stuk beter en was ze in staat om Sjarapova goed tegenstand te bieden. Maar het constantere spel van de kampioen van Wimbledon 2004 gaf uiteindelijk toch de doorslag.

Sjarapova`s landgenote, Jelena Bovin wist zich ook voor de achtste finales te plaatsen door de 17-jarige publiekslievelinge Tatiana Golovin te verslaan in twee sets, setstanden waren 6-3 en 7-5.

Het aantal Russinnen in de achtste finale kwam tot zes omdat ook Nadia Petrova en Svetlana Koeznetsova zich wisten te plaatsen voor de volgende ronde. Petrova was met 6-3 en 6-1 te sterk voor Shahar Peer en Koeznetsova won van Marissa Irvin, setstanden waren 6-1 2-6 en 6-0.

Slachtoffer schietpartij Amsterdam overleden

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe man die gistermiddag bij een schietpartij in Amsterdam zwaargewond raakte, is vannacht aan zijn verwondingen overleden. Vooralsnog wijzen alle aanwijzingen op een liquidatie.

De schietpartij vond gisteren plaats in het Chinees restaurant Nam Tin in het centrum van Amsterdam. Een man met een helm op liep het restaurant binnen en schoot gericht op het slachtoffer, die in zijn hoofd geraakt werd.

De dader is vooralsnog voortvluchtig. De drie mannen die kort na de schietpartij werden opgepakt, hebben vermoedelijk niets met de schietpartij te maken. Zij wilden slechts niet meewerken in het onderzoek.

Nieuwe woning verwoest door gasexplosie

jelleman had ons via de nieuws-submit te melden:

Een nagelnieuwe woning in Hoofddorp, waarvan de sleutel daags na de oplevering was overhandigd aan de nieuwe bewoners, is zwaar beschadigd geraakt door een gasexplosie. De explosie ontstond gisterenochtend rond 9.00 uur, toen een vrouw de woning wilde binnengaan. De vrouw liep daarbij tweedegraads brandwonden op. Een alerte buurvrouw heeft haar met haar brandwonden onder de douche gezet, in afwachting van de hulpdiensten. Later werd zij door de ambulancedienst verder verzorgd en ter behandeling opgenomen in het ziekenhuis.

De woning is onbewoonbaar verklaard en de gemeente en recherche hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de explosie. De bewoners zouden op de bewuste dag de woning betrekken en waren daarom net begonnen met de verhuizing.

Mysterieuze 'pianoman' mogelijk Tsjech

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse krant The Independent weet vanochtend te melden dat de mysterieuze 'pianoman' mogelijk een Tsjech is, die luistert naar de naam Tomas Strnad. Een oude jeugdvriend die hem van de foto's herkende meent dat een opvallende moedervlek op het lichaam van de tot nog toe onbekende pianovirtuoos dat zal bewijzen.

Het is tot op heden nog steeds volkomen onduidelijk wat de identiteit is van de man die zeven weken geleden in Kent, in een drijfnat kostuum werd aangetroffen, is. De geheimzinnige man sprak tot nu toe geen woord, maar bleek prachtig piano te kunnen spelen. Oproepen in de media, onder meer aan Europese orkesten, hebben tot nu toe niets opgeleverd.

De Tjech Klaudius Kryspin denkt het echter zeker te weten; de man is zijn uiterst verlegen jeugdvriend, die jaren terug al urenlang pianoconcerten van Chopin en Liszt uit het hoofd speelde. Enige jaren terug verloren de twee echter elk contact met elkaar.

Uit een vergelijking van de huidige foto's met foto's uit 1983 die Kryspin toonde, blijkt volgens The Independent dat er inderdaad een gelijkenis bestaat. Kryspin verdient zelf z'n sporen in de Tjechische rockscene, als drummer in een van de populairste rockbands van Tsjechië.

De \'pianoman\'. Foto: © EPA
De tot nu toe nog onbekende 'pianoman'.
Foto: © EPA

Israëlische soldaten geschorst na 'kaping' huis

Naar aanleiding van een incident rond de Champions League finale tussen AC Milan en Liverpool zijn zes Israëlische militairen - een officier en vijfondergeschikten - geschorst. Het zestal had op de betreffende avond een Palestijns huis bezet om aldaar de voetbalwedstrijd op televisie te kunnen zien.

Eén van de gedupeerde Palestijnen deed op de Israëlische televisie beklag over het gedrag van de militairen. De jongen was op straat door enkele soldaten gevraagd of hij thuis satelliettelevisie had. Toen hij dat bevestigde, vergezelden de militairen hem naar zijn huis, waar zij de bewoners opsloten in een kamer, om vervolgens de - na strafschoppen door Liverpool gewonnen - finale te gaan kijken.

De Israëlische televisie zond naast het interview ook beelden uit van het betreffende huis, waarin viel te zien dat meubels en ramen beschadigd waren. De Palestijnse familie claimt dat deze schade is aangericht door de militairen. Het Israëlische leger ontkent dat, en stelt ook dat de militairen slechts enkele minuten in het huis zijn verbleven. Het leger bestempelt de actie echter wel als onacceptabel, en heeft de militairen geschorst in afwachting van verdere maatregelen.

De maatschappij, dat ben jij. Deel 4

Suus

Ze voelde hoe het dunne dekbed van haar lijf getrokken werd, maar ze hield haar ogen stug dicht. Laat me slapen, laat me nooit meer wakker worden. Hij sleurde haar aan d'r haren het bed uit en ook deze keer verzette ze zich niet meer. Het had simpelweg geen zin. Als een lappenpop viel ze tegen de muur aan, toen hij haar de badkamer in smeet. "Douchen, ranzig wijf" blafte hij haar toe. Nadat ze haar verzet had gestaakt, had hij ook alle schijn laten varen en deed hij niet meer alsof ze zijn grote liefde was. Het koude water voelde als duizenden speldenprikken in haar lijf. In het koele badkamerlicht, leken de rode striemen op haar lijf nog roder en nog dikker.

Ze hoorde de deur opengaan en wilde huilen. Wetende wat er nu zou gebeuren, had ze ook redenen genoeg om te huilen, maar haar tranen waren op. Ze hoorde hoe hij zich uitkleedde en ze ging alvast met haar benen gespreid met haar handen en voorhoofd tegen de badkamermuur staan. Hij draaide de douche uit en aaide haar rug, bijna teder. Toen hij bij haar binnendrong, beet ze op haar onderlip en dacht aan vroeger. Ze sloot haar ogen en rook de geur van vers gebakken brood. Aan de keukentafel maakte ze een tekening voor oma, terwijl mama het brood in dikke plakken sneed. Haar broertje zat tegenover haar en was de potloden aan het slijpen die ze later wilde gebruiken. "Beweeg je godverdomme eens dood lijk! Je bent toch geen fokking opblaaspop?! Je vindt het toch zo lekker om geneukt te worden?! Laat het dan merken kankerhoer!" Ze knarste haar tanden, kromde haar rug en draaide met haar kont. Zijn gekreun werd luider en zijn ademhaling oppervlakkiger. Hard stootte hij in haar en ze kreunde met hem mee. Een minuut later was het weer voorbij en zoals elke keer wekte zijn orgasme geen ontspanning op, maar agressie. Zijn vuisten roffelden over haar rug en hij bleef maar schreeuwen dat ze een smerige slet was, die het verdiende om te sterven. Ze verloor haar evenwicht en viel op de grond.

Terwijl de klappen en trappen bleven komen, staarde ze naar de viezigheid in het doucheputje. Het was niet eerlijk. Ze voelde zich net zo smerig als de prut in het putje, maar zij zou daar nooit in kunnen verdwijnen. Ze voelde hoe het water haar lichaam aangename verkoeling gaf en hoorde hoe hij de deur dichtsloeg. Snel waste ze zichzelf opnieuw, met haar ogen dicht. Diep van binnen wist ze dat hij ongelijk had. Ze was geen kankerhoer, ze stelde wel wat voor en ook zij had recht op een goed leven. Die gedachtes leidden tot een hysterisch gelach. Een bonk tegen de deur maande haar tot stilte.

Aangekleed en opgemaakt liep ze naar beneden. "Omdat je zo lang onder de douche hebt gestaan, is er geen tijd meer voor ontbijt. Maar dat kan je best een keer overslaan, vetreserves genoeg." Zoals gewoonlijk was hij in de auto non-stop aan het bellen en staarde zij uit het raam, zonder iets te zien. Haar eerste klant was een vaste bezoeker en gelukkig snel tevreden. Binnen vijf minuten kwam hij klaar en de overige tien minuten wilde hij toekijken hoe ze zich waste, terwijl hij zich nog een keer aftrok. De tweede was een man die ze nog niet eerder had gezien. Hij stonk en keek gevaarlijk. Snel liep ze naar buiten, haar klant achterlatend en liep naar hem toe. "In het begin heb je gezegd dat ik mocht weigeren. Ik wil hem niet, echt niet." Als antwoord kreeg ze een vlakke hand in haar gezicht en een ijskoude blik. "Ga terug naar binnen, die man is een speciale klant, met speciale wensen. Hij heeft genoeg betaald en hoeft dus niet afgewezen te worden door een waardeloze slet als jij."

Weer lukte het niet om te huilen. Ze bood de klant haar excuses aan en vroeg met een lief lachje wat hij wilde. Hij sommeerde haar geknield op het bed te gaan zitten en dat deed ze. Ze hield ervan als klanten haar achterlangs namen, dan hoefde ze niet naar die ranzige gezichten te kijken en dan hoefde ze ook geen geile gezichtjes op te zetten, maar kon ze gewoon stuurs voor zich uit staren. De man had zich uitgekleed en streek met zijn geslacht langs haar anus. Snel draaide ze zich om. "Sorry, er is waarschijnlijk een misverstand. Ik doe niet aan anaal, maar ik wil je best eerst pijpen, zonder condoom." Zijn gelaatsuitdrukking veranderde niet toen hij haar neus brak. Toen hij haar penetreerde en ze haar kringspier voelde scheuren, lukte het eindelijk. Ze huilde. Heel even was ze gelukkig en toen viel ze flauw.

Dure handbagage aangetroffen op luchthaven

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

GoudstaafOp de luchthaven van Düsseldorf trof de Duitse douane wel heel opvallende handbagage aan: een 75-jarige Amerikaan had vier goudstaven van elk één kilogram in z'n tas, goed voor een totale waarde zo'n 44.000 euro, zo meldde een woordvoerder van de grenspolitie gisteren.

De man verbijsterde de douaniers door te verklaren dat hij zijn goud altijd al zo vervoerde en niet bang was voor tasjesdieven. Nadat de bejaarde Amerikaan ook de legitimiteit en herkomst van het edelmetaal verder feilloos kon aantonen mocht hij, met medeneming van de goudstaven, zijn reis vervolgen.

Mooie vrouwen

Het is een zonnige zaterdag en er zullen maar weinig mensen achter de pc zitten. Mensen die zich vervelen kunnen hier leuke foto's gaan bekijken van mooie naakte vrouwen.

Eerste link is naar een blonde vrouw in een bad en als je meer van brunetjes houdt dan kun je het beste het volgend filmpje bekijken.

Tera Patrick is een mooie en lekkere Pornoster als je haar niet leuk vindt dan kun je altijd nog naar het volgend onbekend vrouwtje gaan kijken die op het strand ligt.

Het blond vrouwtje Dalene Kurtis heeft een leuke gallerij en als je meer van Lesbisch houdt dan kun je de volgende gallerij bekijken en als je liever een film wilt zien waarin een meisje een andere meisje zoent klik hier.

Russische bond schorst onethische arbiter

Oleg Kuzmenko mag voor onbepaalde tijd niet fluiten. De Russische arbiter is door de voetbalbond in zijn land geschorst omdat hij zich volgens hen onethisch zou hebben gedragen.

De scheidsrechter probeerde een rapporteur na een wedstrijd te beïnvloeden om hem een hogere waardering te geven. Kuzmenko is de eerste arbiter die gestraft is voor het overtreden van de ethische code.

Brand in Rotterdamse nachtclub

robinotten had ons via de nieuws-submit te melden:

In de nachtclub Cabaret aan de 's Gravendijkwal in Rotterdam is deze nacht brand uitgebroken. Volgens de politie raakten elf mensen gewond, waarvan twee ernstig.

De brand brak rond 3.45 uur uit. De hulpdiensten waren snel ter plekke en wisten het vuur snel te bedwingen. Er waren honderd tot hondervijftig mensen aanwezig in het pand. Ze konden ontkomen door de nooduitgangen.

De brandweer had de brand snel onder controle. Foto: ANP

Peiling: Coalitie fors in de lift

Icoon politiek binnenland nieuwsCoalitiepartijen CDA, VVD en D66 spinnen garen bij de discussies over de Europese Grondwet. Dat blijkt althans uit de laatste Politieke Barometer. In vergelijking met vorige week stijgen de drie partijen met in totaal zeven zetels. Dat gaat vooral ten koste van de PvdA, Groep Wilders en de nieuwe partij van misdaadjournalist Peter R. de Vries.

De laatste houdt een maand na de oprichting van zijn PRDV nog maar één zetel over. Het CDA is de winnaar van de week, en stijgt naar 36 zetels, een niveau dat de christen-democraten lang niet haalden. Twee weken geleden stond de partij van premier Jan Peter Balkenende nog op 30 zetels. De VVD, vorige week nog op een dieptepunt, en D66 behalen elk twee zetels winst, en komen uit op respectievelijk 23 en zes zetels. De PvdA zakt twee zetels en komt uit op 48, wat overigens nog altijd een winst van zes zetels in vergelijking met de laatste verkiezingen betekent.

De ChristenUnie verliest een zetel, en staat momenteel op drie zetels. Anderhalve maand geleden stond de partij van voorman André Rouvoet nog op zeven. Voor de SP, de LPF, GroenLinks en de SGP verandert er deze week niet veel, ze blijven staan op respectievelijk zestien, één, elf en twee zetels.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
20-05-2005
Peiling
27-05-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64421,53322,936
PvdA27,34231,75030,948
VVD17,92813,42115,023
SP6,3910,21610,516
LPF5,781,111,11
GroenLinks5,186,9116,811
D664,162,944,36
ChristenUnie2,132,942,13
SGP1,621,321,32
Groep Wilders---3,752,23
PRDV---2,031,21
Overige partijen0,901,801,70

Uitslag 4e vrije training GP Europa

McLaren wist indruk te maken in de laatste vrije training voor de kwalificatie. Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya wisten de eerste en tweede tijd neer te zetten.

Achter de McLaren's volgden de Renault's goed met een derde en vierde plaats. Daarachter is het goed om te zien dat Toyota en BAR zich weer verder naar voren hebben geplaatst.

Achteraan doet Christijan Albers goede zaken. Hij weet beide Jordan-coureurs achter zich te houden en is ruim een seconde sneller dan teamgenoot Patrick Friesacher.

Uitslag vierde vrije training GP Europa:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:29.680
2 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 1:29.789
3 Fernando Alonso Renault 1:29.987
4 Giancarlo Fisichella Renault 1:30.071
5 Jarno Trulli Toyota 1:30.552
6 Nick Heidfeld Williams-BMW 1:30.559
7 Takuma Sato BAR-Honda 1:30.645
8 Ralf Schumacher Toyota 1:30.692
9 Jenson Button BAR-Honda 1:30.773
10 Michael Schumacher Ferrari 1:31.026
11 Rubens Barrichello Ferrari 1:31.449
12 Vitantonio Liuzzi Red Bull Racing 1:31.572
13 Mark Webber Williams-BMW 1:32.054
14 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:32.079
15 David Coulthard Red Bull Racing 1:32.172
16 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:33.140
17 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:33.977
18 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:34.527
19 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 1:34.640
20 Patrick Friesacher Minardi-Cosworth 1:35.087

Huiver bij VVD voor 'D66-ideeën'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De achterban van de VVD zal vandaag in Groningen knopen moeten doorhakken over een nieuw Liberaal Manifest. De ontwerptekst is geschreven door een commissie onder leiding van burgemeester Geert Dales van Leeuwarden. Vooral de staatkundige hervormingen kunnen op zware kritiek rekenen.

Zo staan in de ontwerptekst de gekozen burgemeester en de gekozen formateur op de agenda. De VVD is hier erg huiverig voor. "Het lijkt wel of wij de kroonjuwelen van D66 willen overnemen op het moment dat die bij D66 op de achtergrond beginnen te raken", aldus een lid vrijdagavond op de voorbespreking.

Geert Dales probeert de leden te overtuigen door te wijzen op het regeerakkoord: de gekozen burgemeester en de versterking van de positie van de minister-president zijn daarin opgenomen. Dit wordt niet door iedereen gedeeld. VVD coryfee Henk Vonhoff: "Het regeerakkoord was het resultaat van onderhandelen met andere partijen. De gekozen burgemeester en formateur stonden niet in ons verkiezingsprogram."

Vandaag zal blijken of deze plannen het zullen overleven. Een verwerping van de staatkundige hervormingen is pijnlijk voor VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen omdat hij zich daarvoor heeft ingezet.

NS: Nieuw boetebeleid sterke verbetering

Icoon Binnenlands nieuwsDe Nederlandse Spoorwegen verwachten dat door het nieuw in te voeren boetebeleid zo'n 20 procent minder zwartrijders worden aangetroffen. Het gaat hierbij dagelijks om 4000 tot 6000 reizigers zonder geldig vervoersbewijs. Het nieuwe boetebeleid, dat nu al erg omstreden is, wordt door de NS op 1 oktober ingevoerd.

Volgens NS-directeur P. Boumeester wordt hiermee de overlast sterk verminderd voor betalende passagiers. Boumeester verwacht dat met het nieuwe boetebeleid vooral de zogenoemde 'kansreizigers' voortaan een kaartje kopen. Dit zijn de groep mensen die bereid zijn de gok te nemen door geen kaartje te kopen, maar ook niet klagen als ze gepakt worden en een boete moeten betalen.

De NS meldt dat het jaarlijks 20 tot 30 miljoen euro per jaar misloopt door zwartrijders. Boumeester hierover: "Als we dat met minstens 20 procent verminderen, halen we enkele miljoenen op". Overigens is niet iedereen positief over de nieuwe beleid: NS-conducteurs vrezen voor extra agressie en consumentenorganisaties vinden dat de NS onschuldige mensen geen boete mag geven, doordat bijvoorbeeld de kaartautomaat kapot is.

'Viagra leidt niet tot blindheid'

Icoon Medisch nieuwsEr is geen verband tussen het gebruik van de potentiepil Viagra en blindheid. Dat zegt de Amerikaanse federale gezondheidsdienst FDA. Naar aanleiding van een aantal berichten over heren die blind zouden zijn geworden na het gebruik van het erectiebevorderende middel deed de instantie onderzoek.

Bij de FDA zijn 38 gevallen bekend van patiënten die Viagra namen en hun gezichtsvermogen verloren. Volgens een woordvoerster is dit echter een dermate klein aantal dat hiermee een verband niet kan worden aangetoond. Dezelfde vorm van blindheid zou ook zijn opgetreden bij mannen van dezelfde leeftijd die geen Viagra namen. Fabrikant Pfizer benadrukte in een verklaring de uitkomst van het onderzoek. Het bedrijf is desondanks wel in gesprek met de gezondheidsdienst over mogelijke aanpassing van de bijsluiter.

Wereldwijd zijn er ruim 23 miljoen mannen die in de afgelopen zeven jaar hun toevlucht zochten tot Viagra.

Kalou in beroep tegen besluit Verdonk

Salomon Kalou tekent beroep aan tegen het besluit van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie om hem niet via een versnelde procedure aan een Nederlands paspoort te helpen.

Ondanks positieve adviezen van bondscoaches Marco van Basten en Foppe de Haan en van de staatssecretaris Ross van Sport weigerde Verdonk Kalou een verkorte procedure te laten doorlopen, waardoor hij de vijf jaar lange procedure moet doorlopen. De Ivoriaanse spits gaat nu in beroep tegen die beslissing. Hoewel hij zeker niet voor Oranje mee zal kunnen doen aan het WK voor spelers onder de 20 jaar, zal het voor Feyenoord een geruststelling zijn dat Kalou niet van plan is op korte termijn naar het buitenland te verkassen.

Stoddart wordt gek van 'cowboys'

Paul Stoddart wordt gek van de gelukszoekers die willen proberen Minardi te kopen. De teambaas wil zijn team wel verkopen, maar dan wel aan een solide partner.

Sinds Paul Stoddart heeft laten weten niet onwelwillend tegenover verkoop van Minardi te staan, zijn er regelmatig geruchten en Stoddart krijgt ook regelmatig aanbiedingen, al blijken veel niet erg serieus. Zo kreeg hij een cheque in handen van tien miljoen euro als aanbetaling, maar die bleek bij onderzoek ongedekt. De Australische teambaas werd uitgenodigd in een duur hotel om te komen praten over een eventuele verkoop, maar kreeg even later de rekening van het hotel thuisgestuurd. De teambaas noemt die mensen een soort moderne cowboys.

Paul Stoddart wordt er een beetje cynisch door: "Is dit nou kandidaat-koper nummer 34 of nummer 35? Ik heb mezelf beloofd dat ik bij het 50ste aanbod een boek ga schrijven over alle gelukszoekers die op mijn pad zijn gekomen."

Ondertussen gaat het in financiële zin beter met het team: "Al het beschikbare geld dat binnenkomt investeren we in het team. In 2003 boekten we nog verlies, vorig jaar speelden we quitte en dit jaar houden we een klein beetje geld over. Er is dus geen enkele noodzaak het team van de hand te doen."

Toch blijft Stoddart openstaan voor verkoop van het team, maar wel onder de juiste voorwaarden: "Ik heb altijd gezegd dat ik wil verkopen aan de juiste mensen, op het juiste moment en met de juiste instelling. Ik wil wel verkopen aan een solide partner van het kaliber Red Bull, niet aan een toevallig voorbijkomende cowboy."

De Minardi-baas vraagt zich af of bij Jordan voor de juiste koper is gekozen. Zonder het echt uit te spreken is duidelijk dat hij Alex Shnaider ook als zo'n cowboy ziet, die nog maar moet laten blijken of hij werkelijk de beloofde investeringen doet. Voor Minardi zorgt dat echter wel voor een mooi doel: "We komen steeds een stapje dichter bij Jordan. Met onze nieuwe auto en een uitstekende motor kunnen we alleen maar verder vooruit."

Park langer bij PSV

Ji-Sung Park blijft definitief bij PSV. De Koreaanse aanvaller stond in de belangstelling van verschillende Europese clubs, maar heeft voor een langer verblijf in Eindhoven gekozen.

"Het is beter voor mij om nog in Eindhoven te blijven. Ik voel me hier thuis. Alleen moeten we nog kijken voor hoeveel jaar", aldus de aanvaller in het AD.

In het huidige contract van de Koreaan met PSV zit een clausule opgenomen waarbij een gelimiteerde transfersom is vermeld. PSV wil het contract met Park het liefst tot 2008 openbreken, Park zelf verkiest echter een contract dat loopt tot medio 2007.

Uitslag 3e vrije training GP Europa

Fernando Alonso liet in de derde vrije training niet voor niets de nummer één te zijn in het kampioenschap. Hij reed met een 1:30.615 de snelste tijd.

In de derde vrije training kwamen de resultaten teamsgewijs uit de bus rollen. Zo pakten de McLaren-coureurs plek twee en drie, de Ferrari-coureurs plek vijf en zes en de Williams-coureurs plek zeven en acht.

In de achterhoede van het veld lijkt het dit weekend spannend te gaan worden. Minardi staat niet meer zo ver achter op Jordan en Jordan lijkt aansluiting te hebben gevonden bij Red Bull en Sauber.

Uitslag derde vrije training GP Europa:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 F. Alonso Renault 1:30.615
2 J. Montoya McLaren 1:31.278
3 K. Räikkönen McLaren 1:31.573
4 G. Fisichella Renault 1:31.778
5 R. Barrichello Ferrari 1:31.794
6 M. Schumacher Ferrari 1:32.097
7 M. Webber Williams 1:32.266
8 N. Heidfeld Williams 1:32.304
9 R. Schumacher Toyota 1:32.432
10 T. Sato BAR 1:32.483
11 J. Button BAR 1:32.501
12 J. Trulli Toyota 1:32.719
13 F. Massa Sauber 1:33.212
14 D. Coulthard Red Bull 1:33.365
15 V. Liuzzi Red Bull 1:33.424
16 N. Karthikeyan Jordan 1:33.681
17 J. Villeneuve Sauber 1:33.731
18 T. Monteiro Jordan 1:34.407
19 C. Albers Minardi 1:34.871
20 P. Friesacher Minardi 1:35.067

Bavaria brengt 'condoombier' op de markt

Bierbrouwerij Bavaria gaat in Afrika gratis condooms meegeven bij bier. Het bedrijf wil op deze manier een bijdrage leveren aan de bestrijding van aids op het continent. Dagelijks sterven gemiddelde zesduizend Afrikanen aan de gevolgen van de ziekte.

De condooms worden verstrekt bij het biermerk 8.6, het grootste merk van Bavaria in Afrika. De brouwer wilde de actie aanvankelijk stilhouden omdat gevreesd werd dat men de combinatie alcohol en aids verkeerd zou uitleggen. Toen de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne concurrent Heineken echter opriep om condooms uit te delen in Afrika, bracht Bavaria de actie naar buiten.

Fable: The lost chapters trailer

Deze herfst zal Fable: lost chapters in de winkel liggen voor de PC en Xbox. Fable: the lost chapters zal allerlei extra's bevatten die niet aanwezig waren op de originele Xbox-versie. Het leek er zelfs even op dat deze versie niet voor de Xbox zou verschijnen, gelukkig blijkt dat niet zo te zijn.

De mensen bij Lionhead vonden het na de E3 tijd om eens wat meer uit de doeken te doen over deze game en heeft een trailer uitgegeven, waarin we de wereld van Albion in beweging kunnen zien.



Je kunt de trailer hier vinden.

Premier League wil internetpiraten opsporen

De Engelse Premier League zal de jacht openen op personen die voetbalduels illegaal op internet uitzenden en men gaat nu IT-experts inzetten om de 'internetpiraten' op te sporen.

De Premier League is hiertoe gedwongen omdat het illegaal 'uitzenden' van de duels een bedreiging vormt voor de zeer lucratieve deals die zij hebben afgesloten met televisiemaatschappijen zoals BBC, Sky en vele buitenlandse TV-maatschappijen.

Tijdens het afgelopen seizoen kwam het geregeld voor dat op een willekeurige zaterdagmiddag zo'n 50.000 personen op een illegale wijze via internet naar duels uit de Premier League keken. Op de verspreiders van deze beelden wordt nu dus de jacht ingezet.

Limburgse balkons mogelijk onveilig

De bewoners van 28 vrij nieuwe flatwoningen in Brunssum hebben gisteren per direct een balkonverbod gekregen. De gemeente betwijfelt of de balkons van de gebouwen Olympiade en Folkloriade wel veilig zijn.

Hoewel de balkons gisteren allemaal werden gestut, mogen de bewoners zeker een maand lang niet op hun balkon komen. De mogelijke gebreken kwamen aan het licht tijdens een onderzoek in opdracht van het ministerie van VROM. De betonplaten van het balkon zijn mogelijk niet deugdelijk aan het gebouw bevestigd.

De situatie is overigens niet te vergelijken met die van de Patio Sevilla in de Maastrichtse wijk Ceramique. Op 24 april 2003 braken van deze flat balkons af, waardoor twee bewoners de dood vonden. Het betreft een andersoortige constructie.

CU wil wet op ontkennen holocaust

De ChristenUnie werkt aan een initiatiefwetsvoorstel om het ontkennen van de holocaust te verbieden. Het gaat dan niet alleen om de massamoord op het Joodse volk in de Tweede Wereldoorlog, maar ook op het ontkennen van andere genocides, zoals die op de Armeniërs en in Rwanda.

Het ontkennen van de stelselmatige vernietiging van de joden door het regime van Adolf Hitler is in Nederland nu niet apart strafbaar gesteld. Het valt momenteel onder de artikelen 137c (het verbod op de discriminerende belediging), 137d (het verbod op het aanzetten tot haat) en 137e (het verbod op het verspreiden van discriminerende uitlatingen) van het Wetboek van Strafrecht. Je kunt er dus nu wel degelijk voor veroordeeld worden. In veel andere Europese landen is de holocaustontkenning wel apart strafbaar gesteld. Duitsland kent bijvoorbeeld een wet die het verspreiden van de 'leugen over Auschwitz' ('Auschwitzlüge') verbiedt, en België kent een wet tegen het 'negationisme'.

Op die Belgische wet baseert de ChristenUnie haar initiatiefwetsvoorstel. In het voorstel wordt het ontkennen van genocides in het algemeen verboden. Op deze wijze kunnen ook de genocides in Rwanda en op de Armeniërs onder de wet vallen. Een verbod op het ontkennen van de Armeense genocide ligt overigens zéér gevoelig, omdat Turkije die niet wil erkennen.

Scholen
Tineke HuizingaDe ChristenUnie komt onder meer met het westvoorstel omdat van zo'n wet volgens de partij een signaal uitgaat.

CU-Kamerlid Tineke Huizinga: ''Ja, ook naar het onderwijs. Ik weet dat leraren op sommige middelbare scholen met een grote Noord-Afrikaanse populatie, moeite ondervinden bij het vertellen over de holocaust. Er zijn door leerlingen dingen gezegd, die grenzen aan antisemitisme - zo het dat niet is. Ik denk dat zo'n wet automatisch een dam opwerpt tegen antisemitische uitlatingen.''

Volgens het Kamerlid weegt een verbod op het ontkennen van de holocaust zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting: ''Ook aan die vrijheid zitten grenzen. Ik vind ontkenning van de holocaust zó ver gaan, dat ik dat niet onder de vrijheid van meningsuiting wil laten vallen.''

De christelijke parlementariër ziet het ook als verplichting van Westerse landen zo'n wet in te voeren, gezien de schuld die die landen hebben aan het niet voorkomen van de holocaust.

Trio motorrijders raakt rijbewijs kwijt

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsEen te 'snelle rechterhand' heeft drie motorrijders in de kop van Noord-Holland hun rijbewijs gekost. Het trio werd geklokt met 181 kilometer per uur op Rijksweg A7. De drie motorvrienden, 23 en 24 jaar oud en allen afkomstig uit Zwaagdijk, reden 61 kilometer per uur te hard, waar de maximumsnelheid ter plaatse '120' is.

Begin deze week verongelukte op de N242 tussen Heerhugowaard en Alkmaar nog een 25-jarige motorrijder uit Heerhugowaard, toen hij samen met een kennis op een recht stuk onderuit ging. De politie vermoedt dat deze twee motorrijders op het rechte stuk weg beiden het gas opentrokken en met elkaar in botsing zijn gekomen. Eén belandde in een sloot en overleefde het ongeval; het dodelijke slachtoffer knalde tegen een boom.

Nieuwslezeres kapt om grollen Jensen

Yorin FM-deejay Robert Jensen heeft nieuwslezer Renée Postma van het station op een dusdanige manier getergd, dat ze donderdag weigerde nog langer het nieuws te lezen. Jensen noemt haar continu 'Sneeuwstorm'. Die bijnaam heeft hij haar gegeven omdat ze volgens hem het nieuws altijd zo serieus en stug presenteert.

Donderdag had Postma er ineens genoeg van. Net nadat ze was begonnen met het voorlezen van het nieuws in Jensens programma, gooide ze het bijltje er bij neer. Postma is naast radionieuwslezer ook actief als 'commentaarstem' bij het RTL Nieuws. In het verleden was ze onder meer redacteur en nieuwslezer bij Radio 10 en het ANP.


'Sneeuwstorm' Renée Postma

Feryn gaat toch allochtonen werven

Na de ontstane commotie en na een gesprek met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding gaat het Belgische garagedeurenbedrijf Feryn toch allochtonen werven. Pascal Feryn kwam in het nieuws met zijn uitspraak dat hij geen Marokkanen wilde aanwerven "omdat ze niet gewenst zijn bij de klanten."

In april zei Feryn dat hij doelbewust geen Marokkaanse sollicitanten in behandeling nam voor zijn banen in de buitendienst, omdat zijn klanten ze niet over de vloer willen hebben. Om een imago van racistisch bedrijf enigzins van zich af te duwen zei Feryn dat in de binnendienst wel Marokkanen werkten. Al gauw bleek dit niet waar te zijn. Daar werden allochtonen ook geweigerd.

De uitspraken van Feryn deden het nodige stof opwaaien. Het Vlaams Belang was van mening dat bedrijven best allochtonen mogen weren. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding keek intussen of Feryn voor de rechter gedaagd kon worden. Toch poogde ze via een gesprek Feryn op andere gedachten te brengen.

Dat is ze gelukt. Bij nieuwe vacatures zal Feryn ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Dat staat zwart op wit in een intentieverklaring. Het Centrum zal gaan controleren of het bedrijf zich er aan houdt. "Anders kunnen we alsnog naar de rechter stappen", zo zegt de directeur van het Centrum.

Holocaust-spotje VVD toch op tv gekomen

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het zeer omstreden spotje van de VVD om de kiezer te bewegen vóór de Europese Grondwet is toch nog per ongeluk op de televisie uitgezonden. Onder meer de regionale zender RTV Drenthe zond het spotje uit waarin de VVD-leden van het Europees Parlement verwijzen naar de holocaust.

Dit is gebeurd terwijl de VVD eind vorige week het spotje na hevige kritiek op het laatste moment had teruggetrokken. De uitzending van de reclame is gebeurd door een menselijke fout. Daarvoor hebben de Publieke Regionale Omroepen middels een verklaring excuses aangeboden.

In het spotje, bedoeld voor de regionale omroepen, kwamen de vier europarlementsleden van de VVD aan het woord. Daarin toonden ze onder andere beelden van de holocaust en Srebrenica. Via deze weg poogden ze de Nederlandse kiezer te overtuigen van het belang van Europa en van een JA bij het referendum over de grondwet.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

Balkenende: Ik sta voor gek bij 'NEE'

Een NEE-stem van het Nederlandse volk tegen de Europese Grondwet valt niet te verkopen in Brussel. Dat zegt onze premier Balkenende in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad. De premier vreest dat hij onder zijn collega's 'voor gek' zal staan als hij de uiteenlopende verhalen van het tegenkamp allemaal tegelijk moet gaan bepleiten.

Volgens Balkenende kan een NEE-stem de reputatie van Nederland als medeoprichter van de EU zeer grote schade oplopen. Nu al kijken buitenlandse leiders met argusogen naar Nederland. "Zij kennen ons land als drager van Europese integratie, als land dat altijd constructief en kritisch meewerkt in internationale instellingen. Die reputatie staat op het spel", zo zegt de premier.

Tegenstanders van de Grondwet, zoals de SP, LPF, ChristenUnie, SGP, Wilders verwijt Balkenende geen alternatieven aan te dragen. "Bovendien is er veel steun. In de Tweede Kamer is 85 procent vóór de Grondwet. Vakbondsleiders, werkgevers, milieubeweging, ontwikkelingsorganisaties, jongerenclubs - allemaal vóór!"
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

Student voert kruistocht tegen kerstman

Icoon opmerkelijk nieuwsInwoners van de Schotse stad Glasgow zullen raar op hebben gekeken toen ze het nieuwste project van een kunststudent te zien kregen. In de stad is een billboard geplaatst waarop staat vermeld dat de kerstman écht niet bestaat. Verder wordt de kindervriend afgeschilderd als werktuig van het kapitalisme.

De reclameposter, met slogans als "Stop met het liegen tegen uw kinderen wat betreft de kerstman", en "De kerstman geeft meer cadeaus aan rijke dan aan arme kinderen", is bedacht door de 22-jarige Darren Cullen, een laatstejaarsstudent aan de plaatselijke kunstacademie. Hij maakte het 'kunstwerk' ter afsluiting van een vierjarige opleiding. Het project had vorige maand al af moeten zijn maar toen een van de financiers ontdekte wat de strekking van de poster was, trok deze zich terug uit het project. De ontstemde kunstenaar zocht zijn heil bij een ander mediabedrijf dat wel wilde meewerken.

Het stigmatiseren van de kerstman is Cullen niet vreemd. In zijn portofolio is onder andere een poster opgenomen, waarop de kerstman "Ik doodde Jezus" zegt. Ook zijn er diverse kleine affiches en stickers te vinden waarmee de kunstenaar ouders wil waarschuwen dat de kerstman zo ver mogelijk van kinderen vandaan moet blijven.


Met dank aan scannerrob die dit bericht meldde via de nieuws-submit

Moordverdachte vlucht bouwkraan in

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaan die van moord op zijn ex-vriendin wordt verdacht zit al drie dagen bovenop een bouwkraan in Atlanta. Carl Edward Roland (41) klom woensdag in de 50-meter hoge kraan, en zit sindsdien zonder eten en drinken op een metalen rooster op de kraanarm. Hij heeft gedreigd zelfmoord te plegen.

De ex-vriendin, Jennifer Gonzales (36), werd dinsdag dood aangetroffen in een vijver achter het appartementencomplex in Tampa, Florida, waar zij woonde. Roland verschafte zich woensdagmiddag toegang tot de kraan, door een bouwmedewerker te bedreigen met een mes. De man zou schulden hebben en sinds maart zonder baan zitten. Het is bekend dat hij hoopte dat hij en zijn vriendin weer bij elkaar zouden komen.

De politie probeert de man met rondcirkelende helikopters en loeiende sirenes uit te putten en hem ertoe te bewegen zijn wanhoopspoging op te geven. Roland trekt veel bekijks met zijn actie, mede omdat de kraan midden in een wijk met restaurants en uitgaansgelegenheden staat. De politie sloot enkele straten in de omgeving af, wat leidde tot veel opstoppingen in het centrum van Atlanta.

Moordenaar vlucht bouwkraan in
Carl Edward Roland zit al drie dagen in een bouwkraan

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.