Stoddart wordt gek van 'cowboys'

Paul Stoddart wordt gek van de gelukszoekers die willen proberen Minardi te kopen. De teambaas wil zijn team wel verkopen, maar dan wel aan een solide partner.

Sinds Paul Stoddart heeft laten weten niet onwelwillend tegenover verkoop van Minardi te staan, zijn er regelmatig geruchten en Stoddart krijgt ook regelmatig aanbiedingen, al blijken veel niet erg serieus. Zo kreeg hij een cheque in handen van tien miljoen euro als aanbetaling, maar die bleek bij onderzoek ongedekt. De Australische teambaas werd uitgenodigd in een duur hotel om te komen praten over een eventuele verkoop, maar kreeg even later de rekening van het hotel thuisgestuurd. De teambaas noemt die mensen een soort moderne cowboys.

Paul Stoddart wordt er een beetje cynisch door: "Is dit nou kandidaat-koper nummer 34 of nummer 35? Ik heb mezelf beloofd dat ik bij het 50ste aanbod een boek ga schrijven over alle gelukszoekers die op mijn pad zijn gekomen."

Ondertussen gaat het in financiële zin beter met het team: "Al het beschikbare geld dat binnenkomt investeren we in het team. In 2003 boekten we nog verlies, vorig jaar speelden we quitte en dit jaar houden we een klein beetje geld over. Er is dus geen enkele noodzaak het team van de hand te doen."

Toch blijft Stoddart openstaan voor verkoop van het team, maar wel onder de juiste voorwaarden: "Ik heb altijd gezegd dat ik wil verkopen aan de juiste mensen, op het juiste moment en met de juiste instelling. Ik wil wel verkopen aan een solide partner van het kaliber Red Bull, niet aan een toevallig voorbijkomende cowboy."

De Minardi-baas vraagt zich af of bij Jordan voor de juiste koper is gekozen. Zonder het echt uit te spreken is duidelijk dat hij Alex Shnaider ook als zo'n cowboy ziet, die nog maar moet laten blijken of hij werkelijk de beloofde investeringen doet. Voor Minardi zorgt dat echter wel voor een mooi doel: "We komen steeds een stapje dichter bij Jordan. Met onze nieuwe auto en een uitstekende motor kunnen we alleen maar verder vooruit."