FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 oktober 2004

Man in ziektewet wegens anti-rookbeleid

In Groningen zit een man al vier maanden ziek thuis vanwege het feit dat hij naar eigen zeggen niet meer normaal kan werken omdat hij niet binnen mag roken.

Van Sluis werkt in de werkplaats van het bedrijf Welzorg met één andere collega, die ook roker is, maar het bedrijf weigert binnen een rookruimte te creëren, waardoor ze alleen nog maar buiten mogen roken. Dit leverde voor de stadjer zoveel stress op dat hij in de ziektewet belandde.

"Wij mogen in het bedrijf niet meer roken, met als gevolg dat het mijn concentratie op mijn werk enorm verstoort. Ik maak aanpassingen voor rolstoelen en driewielige fietsen en dergelijke, en ja, die moet je toch zelf wel uitdenken. En als je op elk moment weer naar buiten moet en weer naar binnen moet, dan is je concentratie weg, je weet niet waar je gebleven bent. Het verstoort eigenlijk continu je functioneren en je productiviteit binnen het bedrijf.", zegt van Sluis in een interview.

Van Sluis vindt het beleid grote onzin, want hij brengt geen collega's in gevaar: "Ja, het is eigenlijk nergens voor nodig, want ik sta alleen in de werkplaats met één collega die ook rookt, en we moeten samen continu eruit, en continu erin. Dat is zo'n twintig keer per dag, en elke keer kost dat zo'n zes minuten, dat is dus twee uur per dag, tien uur in de week en veertig uur in de maand, dat ik dus buiten sta".

Bij de vraag of mensen er ook iets van zeggen, antwoordt van Sluis: "Veel mensen zeggen, ga aan het werk, maar je hebt nou eenmaal al 33 jaar die verslaving, en dat verander je ook niet 1-2-3, en eigenlijk vind ik ook niet dat de werkgever de beslissing heeft over mijn rookgedrag. Dus ja, ik rook nou eenmaal, en ik vind dat als een bedrijf dit beleid gaat toepassen, ze een fatsoenlijke professionele oplossing moeten bedenken voor het personeel dat rookt. En dat is dus wat niet gebeurt. Je wordt gewoon in weer en wind gestuurd."

Als reden waarom van Sluis nu thuis zit verklaart hij: "Het heeft dusdanig veel stress opgeleverd dat ik er op den duur overspannen van ben geworden en thuis zit, omdat het mij continu irriteert, en als je geirriteerd raakt op je werk begin je zo meer te roken, met als gevolg dat je nog vaker buiten staat, en dat heeft dan tot gevolg dat je nog veel geirriteerder raakt, omdat je niet continu uit de voeten kan, je kan niet productief bezig zijn, dus je hebt een gevoel 'wat doe ik hier eigenlijk?'. "

Van Sluis zou weer aan het werk gaan als hij op zijn minst niet in de kou hoefde te staan. "Ik verlang van de werkgever toch minimaal een accomodatie waar het personeel dat rookt op een fatsoenlijke verwarmde manier met afzuigsysteem roken kan.", aldus de stadjer.

Als er niks aan gedaan wordt "Dan blijf ik net zo lang in de ziektewet tot het eind van het liedje is dat ik mijn baan verlies. En dat is niet wat ik wil. Ik wil wat ik net al aangegeven heb gewoon acht uur per dag productief bezig zijn, wat ik al 23 jaar doe. Maar ik kan het gewoon niet combineren met mijn rookgedrag.", zegt Van Sluis.

De manager van Welzorg weigert commentaar te geven op de kwestie. Het bedrijf had al eerder aan van Sluis gezegd dat men in overleg met de Ondernemingsraad tot het besluit is gekomen geen rookruimte te creëren.

Amerikaans begrotingstekort naar 413 miljard

Het tekort op de begroting in de Verenigde Staten is opgelopen tot een recordhoogte van 413 miljard dollar. En dat is nog een meevaller, want begin dit jaar werd door deskundigen nog voorspeld dat het tekort tot boven de 500 miljard zou oplopen. Belastingmeevallers zorgden ervoor dat het bedrag minder snel opliep.

Vorig jaar was het tekort 377 miljard dollar. In percentage van het Bruto Nationaal Produkt liep het tekort op van 3,5 naar 3,6 procent. Minister Snow (Financiën) concludeerde uit het minder hoog uitgevallen bedrag dat Bush' belastinghervormingen werken en dat hij binnen vijf jaar het begrotingstekort kan halveren. Democraten spreken dit tegen. Senator John Spratt: "Republikeinen hebben de macht in het parlement, de senaat en het Witte Huis, en dit nieuws is het bewijs dat ze jaar na jaar niet in staat blijken het budget binnen de perken te houden."

Minder ziekte op actiedag

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Er hebben zich vandaag veel minder mensen ziek gemeld dan op andere dagen. Dit meldt Arboned, de op een na grootste arbodienst van Nederland. Op deze actiedag in het openbaar vervoer meldden ongeveer 3000 mensen zich ziek. Normaal zijn dat er ongeveer 4200.

Volgens een woordvoerster van Arboned hebben mensen zich goed voorbereid op de staking van treinen en streekbussen. Bovendien hebben veel mensen een vrije dag genomen en hebben veel werknemers donderdag thuis gewerkt. Ongeveer 1,2 miljoen mensen vallen onder de diensten van Arboned.

PSP Update

Izumi Kawanishi (Sony) heeft in een interview met Impress AV Watch een aantal dingen verteld over de PSP.

Het meest interessante was dat de PSP nu zeker MP3 zal gaan ondersteunen. Je kan de PSP via USB aan je PC hangen om het te gebruiken als 'massa-opslag' device. Via de gewone Windows verkenner zal je op deze manier MP3 op de memory stick van je PSP kunnen zetten.

Naast MP3 zal ook ATRAC3 ondersteund worden als audio formaat en je kan zelfs JPG's opslaan en bekijken. Dit is vooral handig als je ook een Sony digi-cam hebt met Sony memory stick.

Kawanishi zei ook dat er video bestanden gespeeld kunnen worden en wel in H.264/AVC MP Level3 formaat. Sony is op dit moment aan het nadenken of ze een PC programma zullen leveren dat video kan converteren naar dat formaat. De PSP heeft overigens geen video-out, de films zijn dus alleen te zien op de PSP en niet aan te sluiten op een tv.

De PSP gebruikt hetzelfde systeem als de PSX om bestanden te zoeken, bekijken en af te spelen; Cross Media Bar. De PSX is de DVD recorder-PS2 combinatie die exclusief verkrijgbaar is voor Japan.

Over de release was Kawanishi zoals gebruikelijk vaag. Volgens hem zou de PSP in principe klaar zijn voor een release dit jaar, maar de vraag is of er genoeg software beschikbaar zal zijn. Als dit te weinig blijkt te zijn zal de launch uitgesteld worden.

Alle firmware van de PSP zal overigens upgradable zijn, net als bij de PSX het geval is. Bovendien zullen er zeer waarschijnlijk verschillende kleuren PSP's komen in de toekomst. Het laatste kleine feitje is dat er een hard-cover voor de PSP zal komen om het grote LCD scherm tegen krassen te beveiligen.

Diergebruik als traditie

andromeda1968 stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:


Mensen uiten allerlei schijnbaar rationele argumenten om hun gebruik van dieren te legitimeren. Onlangs hoorde ik iemand weer zo'n drogreden verkondigen. Een jonge vrouw zei ongeveer het volgende: "Mensen jagen al eeuwenlang op dieren, dus wie zijn wij dan om dat helemaal af te schaffen?"

Er is ontdekt dat de column zonder toestemming en zonder naamsvermelding van de auteur, is ingestuurd. Dit is uiteraard niet de bedoeling van de submit. Het eerdere artikele is hier te vinden. Onze welgemeende excuses aan de schrijver.

Graf van Michael Schumachers moeder 'ontheiligd'

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Het graf van de moeder van de Duitse Formule 1-coureur Michael Schumacher in de plaats Kerpen is woensdagnacht 'ontheiligd'. De kist is bij de opgraving niet beschadigd, aldus de politie.

Het graf, gelegen in het Kerpen-Manheim kerkhof, is volgens de politie opengegraven. Elisabeth Schumacher overleed in april 2003 op 55-jarige leeftijd. In april van dit jaar kwam het plaatsje ook al in het nieuws, toen werd bekend dat zo'n 1700 inwoners van de plaats samen met het kerkhof plaats zouden moeten maken voor een open kolenmijn.

Lights Out (Dark Fall II)

Een jaar geleden schreef ik een review over het spel Dark Fall: The Journal, een adventure die vrijwel geheel door slechts één persoon gemaakt is. Ik gaf het spel een 7.5 en vond het de moeite waard. Vooral de sfeer die in het spel hing was erg goed, sommige geluiden waren goed voor koude rillingen.

Het vervolg op dit spel, Lights Out, is inmiddels uit. Is Jonathan Boakes van XXv Productions er wederom in geslaagd een angstaanjagend spel te maken?

Meisje (12) komt om bij ongeval in Gulpen

Orion-666- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 12-jarig meisje is vanmorgen bij een verkeersongeval in het Limburgse Gulpen om het leven gekomen. Ze werd overreden door een vrachtwagen. Veel scholieren waren getuige. De toedracht van het ongeluk is nog niet helemaal duidelijk.

De chauffeur van de vrachtwagen zou zijn gestopt voor een grote groep kinderen die wilde oversteken. Het 12-jarige meisje zou daarna onder de optrekkende vrachtwagen zijn terechtgekomen. Kinderen uit de groep wachtenden waren hiervan getuige. Andere ooggetuigen vertellen een ander verhaal. Een groepje waarvan het meisje deel uitmaakte, zou de Rijksweg snel hebben willen oversteken. Hierbij zou het meisje zijn gevallen. Een aankomende vrachtwagenchauffeur zou haar niet meer hebben kunnen ontwijken.

In het Sophianumcollege in Gulpen zijn scholieren door de wijkagent opgevangen. De schoolleiding zelf is te zeer gechoqueerd om op het tragische ongeval te reageren.

Zaterdag stille tocht voor neergestoken gezin

In Naaldwijk zal zaterdag een stille tocht plaatsvinden naar aanleiding van het familiedrama dat zich donderdagochtend afspeelde. Een moeder en drie van haar kinderen werden in hun woning neergestoken. Een vierde kind was op het moment van de steekpartij al naar school.

De 37-jarige vrouw is later vandaag aan haar verwondingen overleden. De toestand van de drie kinderen van 1, 2 en 12 jaar is stabiel. De politie heeft een 39-jarige man gearresteerd. Politie Haaglanden meldt dat de man vermoedelijk de ex-partner van de vrouw is, en de vader van één of meer kinderen.

Burgemeester S. van der Tak van de gemeente Westland, waar Naaldwijk onder valt, is aangeslagen door het geweldsincident. "Het is onbeschrijfelijk wat hier is gebeurd. Ik ben diep geschokt", reageerde Van der Tak. Hij sprak zijn dank uit voor het kordate optreden van de omwonenden. De moeder en haar vier kinderen woonden pas sinds augustus in de woning aan de Händellaan. De gemeente kende de vrouw omdat ze haar onlangs moesten begeleiden bij het beëindigen van een bedrijfje.

Negentienjarige start privé-jet maatschappij

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse welgestelden, BN'ers en andere mensen in het bezit van poen èn haast kunnen vanaf 1 november ook hun vluchten boeken via een nieuwe 'low-cost' vliegmaatschappij. Deze nieuwe maatschappij wordt opgestart door de negentien jaar jonge Tom Bina. Bina startte op zijn zestiende al een eerste onderneming, Silver Productions, en start nu een vliegmaatschappij onder de naam Global Traveling. Bijzonderheid: de vluchten worden uitgevoerd met een privé-jet, tegen een 'naar verhouding relatief betaalbare prijs'.

Bina zegt het idee op te hebben gedaan toen hij eens een vlucht afwachtte op het vliegveld bij Nice, Frankrijk: "Ik zag daar iedere tien minuten een privé vliegtuigje landen. Het leek mij een goed idee mijn eigen privé-jetmaatschappij te beginnen. Er zijn wel bedrijfjes die iets soortgelijks doen, maar niet met zo’n grootschalige marketing."

De vliegmaatschappij wordt toegevoegd aan een groep van bedrijven die Bina vanaf zijn zestiende bezit cq. heeft opgestart. Op dit moment runt hij bijvoorbeeld ook nog een eigen limousineverhuurbedrijf en een drukkerij.

Op 1 november start Bina een grootschalige marketingcampagne en maakt hij de vluchttarieven bekend. Hij belooft dat de tarieven "een stuk lager liggen dan men verwacht."

Liberty Seguros blijft scoren

Op twee dagen tijd boekt Liberty Seguros twee keer succes. Gisteren nog was Serrano de snelste van het peloton, en vandaag was het de beurt aan Allan Davis in de ronde van Piemonte. Hij ging de Fassa Bortolo-renners Ongarato en Chicchi vooraf.

De twee Lotto - Domo Belgen Thierry Marichal en Gorik Gardeyn trokken er samen op uit en reden een maximum voorsprong van negen minuten bijeen. Maar het peloton had alles netjes onder controle, en onder leiding van Liberty seguros werd het duo weer gegrepen.

Toen voelden verschillende renners zich geroepen om aan te vallen in de hoop nog ritwinst te behalen voor het wielerseizoen definitief afsluit. Fabian Jeker en Steve Zampieri zorgden voor de verdienstelijkste poging van de middag, maar Fassa Bortolo en Liberty Seguros maakten ook deze ontsnapping ongedaan.

In de sprint had Allan Davis geen enkele moeite met de concurrentie en mag zo de 91ste editie van de Giro del Piemonte op zijn naam schrijven. De Nederlander Steven De Jongh mengde zich in de spurt maar eindigde net naast een podiumplaats.

Top tien
1 Allan Davis (Aus) Liberty Seguros 4.39.23 (39.945 km/h)
2 Alberto Ongarato (Ita) Fassa Bortolo
3 Francesco Chicchi (Ita) Fassa Bortolo
4 Steven De Jongh (Ned) Rabobank
5 Roger Beuchat (Zwi) Vini Caldirola
6 Andreas Klier (Dui) T-Mobile Team
7 René Haselbacher (Oos) Gerolsteiner
8 Manuel Quinziato (Ita) Lampre
9 Uros Murn (Slo) Phonak Hearing Systems
10 Patrick Calcagni (Zwi) Vini Caldirola

21 Karsten Kroon (Ned) Rabobank 0.05
24 Bram De Groot (Ned) Rabobank
32 Thorwald Veneberg (Ned) Rabobank
52 Ronald Mutsaars (Ned) Rabobank 0.16
91 Joost Posthuma (Ned) Rabobank 0.34

CD: Good Charlotte - The Chronicles of Life and Death

Ik kan wel liegen, maar dat doe ik niet graag. Ik ben dol op Good Charlotte. CD's, DVD's, concerten, ik kan er geen genoeg van krijgen. De lekkere gladde, punky rocksound is een streling voor m'n oor! Toen ze alweer een tijd geleden in Nederland waren, kreeg ik zelfs de kans om ze te interviewen en dat deed m'n waardering eigenlijk alleen nog maar stijgen.

Ze zeggen dat hoe meer je naar iets uitkijkt, hoe groter de kans is dat het tegenvalt. Daar was ik dan ook best bang voor toen ik zag dat hun nieuwe album 'The Chronicles of Life and Death' uit zou komen. Hoe zou het klinken? Zou het heel anders zijn, of gewoon in de lijn der verwachting meer van hetzelfde?


CD: The Alchemist - 1st Infantry

Producers zijn niet meer weg te denken uit de Hiphopscene. Na verloop van tijd kun je de beats van Premier uit duizenden herkennen, hoor je wanneer Dr. Dre achter de knoppen zit en voel je aan dat die sample alleen maar gebruikt kan worden door Kanye West of Stoupe. Je hebt het als producer gemaakt als de artiesten massaal bij je aankloppen om gebruik te maken van je diensten. Als je platenmaatschappij merkt dat je zo ver gekomen bent, kunnen ze zelfs besluiten je een album te laten uitbrengen. The Alchemist is één van die gelukkigen. Op 1st Infantry mag hij zijn beats aan de wereld verkopen.

Bush sr.: 'Michael Moore is een slijmjurk'

Voormalig Amerikaans president George Bush sr., de vader van de huidige president, heeft in een tv-interview filmmaker Michael Moore een 'slijmjurk' genoemd. Bush reageerde op Moores documentaire Fahrenheit 9/11, waarin een link wordt gelegd tussen de Bush-familie, de Bin Laden-clan en de Saudische koninklijke dynastie.

Volgens de 80-jarige Bush is Moore een 'grote eikel en een slijmjurk'. Hij voegde daaraantoe dat de filmmaker 'schandelijke leugens' had verspreid over de familie Bush. Fahrenheit 9/11 bracht bijna 120 miljoen dollar op in de Verenigde Staten. Moore heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de zoon van de oude Bush graag uit het Witte Huis ziet vertrekken en daarom de release plande in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.

George H.W. Bush sr
Papa Bush vindt Michael Moore een slijmjurk

'Holbewoners droegen bodywarmers'

Holbewoners droegen bodywarmers en t-shirts, een stad in de Middeleeuwen werd bestuurd door 'Bill Klinten' en bakkers waren vroeger de rijkste mensen van de stad omdat ze dagelijks tweehonderd broden en taartjes verkochten. Dat is de 'kennis' die kinderen van 10, 11 en 12 jaar vandaag de dag hebben als het op geschiedenis aankomt. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde resultaten van de Cito-toets bij 136 basisscholen.

De onderzoekers stelden geschiedenisvragen over drie onderwerpen: 'jagers en verzamelaars uit de oertijd', 'prehistorische landbouwers' en de 'middeleeuwse stad.' De onderzoekers kwamen er achter dat de kinderen voornamelijk in clichés dachten. De middeleeuwen kwam er het slechtst van af. Zo werd er bier verkocht in de middeleeuwen, verdienden mensen hun brood met fotografie en maakten mannetjes in roodbruine kleren er de dienst uit. Slechts twee procent van de kinderen weet een helder beeld te geven van de middeleeuwen.

Het vertekende beeld dat kinderen in groep acht van de geschiedenis hebben is zo sterk dat zelfs tekeningen van hoe het er echt aan toeging hen niet op andere gedachten kon brengen.

Sun
Volgens de leerlingen van groep acht droegen holbewoners bodywarmers.

Bondscoach Macedonië stapt op

De bondscoach van Macedonië, Dragan Kanatlarovski, heeft zijn ontslag ingediend.

De trainer, die afgelopen zaterdag met zijn team nog met 2-2 gelijkspeelde tegen Nederland, voelt zich verantwoordelijk voor de 1-0 nederlaag tegen Andorra afgelopen woensdag. De Macedonische voetbalbond heeft het ontslag nog niet goedgekeurd en houdt het nog in beraad.

Door het verlies tegen Andorra, de eerste zege ooit van het kleine land in een kwalificatiewedstrijd, zakte Macedonië naar de vijfde plaats in de poule. Het heeft nu vier punten uit vier wedstrijden, een punt meer dan Andorra behaalde in drie wedstrijden.

'Vier mannen niet meer verdacht van terreur'

Vier mannen die eind juli werden opgepakt worden niet meer verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Dat meldt de advocaat van één van hen. Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht uit de dagvaardiging gelaten. De arrestatie van de mannen werd aanvankelijk anderhalve maand stilgehouden.

Minister Donner van Justitie liet destijds in het tv-programma Buitenhof weten dat de mannen doelen als de Tweede Kamer en Schiphol op het oog hadden. Twee van de mannen hadden zich verdacht gemaakt door video-opnamen te maken in de binnenstad van Den Haag. Advocaat J. Taekema vermoedt dat het OM bewust wachtte met de bekendmaking van de arrestatie, omdat het geen sterke zaak had. "Het feitenmateriaal rechtvaardigt voor mijn cliënt niet om in voorlopige hechtenis te blijven", stelt de raadsman vast.

De opgepakte mannen betreffen een 26-jarige Saudiër, een 31-jarige Jemeniet, een 21-jarige man uit Rotterdam en een 28-jarige Nederlander van Surinaamse afkomst. Taekema behartigt de belangen van de laatste. Bij huiszoekingen zouden destijds een vuurwapen, vier patroonhouders met munitie, een geluiddemper, een kogelvrij vest en videobanden met interviews met personen die zeggen dat zij zelfmoordaanslagen gaan plegen zijn aangetroffen.

Serverwerkzaamheden donderdag 14 oktober

Aanstaande donderdag, 14 oktober, zullen we in de middag enkele serverwerkzaamheden gaan uitvoeren. Deze werkzaamheden, die halverwege de middag plaats zullen vinden, hebben betrekking op de drie webservers Myosotis (Frontpage), Aphrodite (Forum) en Athena (alle overige sites). Per server wordt er een downtime van ongeveer een uur verwacht.

We zullen donderdagmiddag beginnen met Myosotis. Daar wordt aan de configuratie gesleuteld en een extensie voor PHP geïnstalleerd. Tijdens deze installatie, en vermoedelijk ook kort erna, zal de server geregeld enkele ogenblikken of permanent down moeten om het werk goed uit te kunnen voeren.

Na Myosotis komen Aphrodite en Athena aan de beurt, maar dit alleen als we het werk op Myosotis naar tevredenheid hebben kunnen voltooien.

Qua downtime rekenen we op een uur per server. Deze downtime kan in dat uur constant optreden, of bij vlagen, geheel afhangend van de omstandigheden tijdens de werkzaamheden. We proberen in elk geval de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Na de werkzaamheden hopen we over een sneller FOK! te beschikken. Eindelijk? Ja, eindelijk. Wanneer het zover is zullen we voor de geïnteresseerden wat technische info op de site zetten.

Update
Het werk heeft uiteindelijk een kleine drie uur geduurd, inclusief een kleine pauze. Voor een verslag van de werkzaamheden, inclusief informatie over wat er nu precies gebeurd is, vind je hier

Reclame beïnvloedt colakeuze sterk

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat de voorkeur voor Coca Cola of Pepsi voornamelijk wordt bepaald door culture beïnvloeding en niet zozeer door smaak. Vooral reclame bepaalt de smaakvoorkeur.

Van 67 personen die beide drankjes proefden, werd een hersenscan gemaakt. Eerst werd met bedekte ogen getest waar de smaak naar uitging. Daarna kregen de proefperonen reclamebeelden te zien van één van de twee merken, waarna ze nogmaals de cola moesten drinken. Met behulp van de scan werd gemeten welke delen van de hersenen geactiveerd werden door smaak en welke door de herkenning van het merk.

Volgens wetenschapper Samuel McClure beïnvloedt de culturele informatie die een consument aangereikt krijgt de smaak. Vooral de hippocampus zou hierbij een rol spelen.

Parkeerwachters stelen parkeergeld

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Twee parkeerwachters van het Amsterdamse bedrijf Parkeer Combinatie Holland (PCH) zullen door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd worden wegens de verduistering van enkele tientallen duizenden euro's. De twee leegden 's nachts illegaal automaten in de stadsdelen Oud-Zuid, De Baarsjes en Bos en Lommer.

De politie kwam op het spoor van de dieven door een tip bij de anonieme meldlijn M. Alvorens tot aanhouding werd overgegaan, zijn de verdachten eerst enige tijd geschaduwd. Bij huiszoeking werden vier tassen met muntgeld aangetroffen. De partners van de parkeerwachters werden ook aangehouden, maar zijn inmiddels geen verdachte meer in de zaak.

De drie stadsdelen hebben aangifte gedaan, aldus het OM. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter verschijnt.

Debuut Maxwell blijft uit

Maxwell heeft in de twee interlands van Brazilië geen speelminuten gekregen. Zijn debuut in de hoofdmacht van zijn land zal nog even moeten wachten.

Maxwell werd voor het eerst geselecteerd voor het nationale team van Brazilië. Nadat hij eerder wel in het Olympisch team was uitgekomen, waren de wedstrijden Venezuela en Colombia zijn eerste kans op speelminuten in de hoofdmacht.

De wedstrijd tegen Venezuela won Brazilië zaterdag makkelijk met 5-2, maar de bondscoach hield Maxwell aan de kant. In de wedstrijd tegen Colombia van gisteren bleef het 0-0 en wederom kreeg Maxwell geen speelminuten.

Takak in belangstelling Besiktas

Jasar Takak wordt gevolgd door de Turkse topclub Besiktas. De middenvelder, die door PSV wordt verhuurd aan RKC Waalwijk, zou het slecht presterende Besiktas moeten versterken.

Besiktas, met ex-Roda JC speler Fatih Sonkaya en de Noorse aanvaller Carew in de ploeg, maakt een slechte start van het seizoen door. De club draait normaal gesproken mee in de top van de Turkse competitie, maar staat nu slechts op de veertiende plaats. De club zou daarom verschillende versterkingen bekijken.

Of PSV bereid is Takak te verkopen is de vraag. Na een seizoen te zijn verhuurd aan FC Zwolle, kreeg de speler in de voorbereiding de kans zich te bewijzen. Onder meer door het verblijf van Van Bommel werd Takak overbodig en werd verhuurd aan RKC. De verdere plannen van PSV met de middenvelder zijn onduidelijk.

Bestrijden computermisdaad faalt

Het zal de verstokte internetters waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat er iets mis is met de bestrijding in Nederland van de computermisdaad, maar nu heeft beleidsadviseur P. Hetzscholdt van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) het ook geconstateerd. Volgens hem ontbreekt het aan coördinatie in de bestrijding van de computercriminaliteit. Hetzscholdt sprak vandaag op een vakbeurs voor computerbeveiligers in Utrecht: ''Er bestaan geen procedures voor wie wat doet. We kunnen daarom niet onmiddellijk reageren''.

De beleidsadviseur wees op de grootscheepse DDoS-aanval op internetpagina's van de overheid, vorige week. Als gevolg van het gebrek aan coördinatie duurde het vijf dagen tot de getroffen internetsites regering.nl en overheid.nl weer bereikbaar waren.

Overigens liet het OM vandaag tegen dagblad Trouw weten dat het voorlopig geen actie onderneemt tegen de woordvoerder van de DDoSsers.

Song haast zich terug

Vaak zijn er de verhalen van internationals die het vliegtuig missen om een extra dagje vrij te zijn. Zo niet Chong-Gug Song, die stond na een nacht vliegen vandaag alweer op het trainingsveld.

Song speelde gisteren 1-1 gelijk met Zuid-Korea tegen Libanon. Vanuit Beiroet pakte hij onmiddellijk na de wedstrijd het vliegtuig en zo kon hij vandaag al weer op het trainingsveld staan.

Hij was nog wel enigszins moe: "Ik heb nog niet geslapen. Ik ben direct na de wedstrijd in Beiroet op het vliegtuig naar Parijs gestapt en van daaruit gelijk doorgevlogen."

Postbank geeft meer dan 200.000 spaarders mobieltje

De nieuwste mobieltjesactie van de Postbank is een doorslaand succes gebleken. Spaarders bij de bank die voor minimaal 500 euro op hun spaarrekening storten en 75 euro beltegoed van Telfort aankopen, krijgen "gratis" de Siemens MC60 met ingebouwde camera. In drie weken tijd gaven zich meer dan 200.000 mensen op voor de actie. Wegens dit succes is de actie met een week verlengd tot 23 oktober.

De Postbank meldde donderdag dat het aantal aanvragen de verwachting ruimschoots heeft overtroffen. De organisatie ging ervan uit dat ze zo'n 200.000 toestellen aan de man konden brengen. Inmiddels is dat aantal gepasseerd. Volgens de Postbank is het spaarsucces opmerkelijk omdat de periode van september tot eind december wordt gezien als een "ontspaarmoment". Mensen krijgen dan geen extra toeslagen zoals vakantiegeld, winstdeling of dertiende maand.

FIA wil Montoya bestraffen

De FIA overweegt om Juan Pablo Montoya een straf op te leggen. Niet voor een incident tijdens een van de laatste races, maar omdat de Colombiaan vorig jaar verzuimd heeft om op te komen dagen voor een verkeersveiligheidscampagne in Costa Rica.

Diverse media berichten dat het overkoepelend orgaan van de motorsport Montoya een straf op wil leggen, nadat hij vorig jaar zijn medewerking twee dagen van te voren terugtrok voor het evenement. Dit gebeurde vlak na de Grandprix van Amerika vorig jaar toen hij bestraft was voor een incident op de baan. Door deze straf vervlogen de kansen op het kampioenschap van de Colombiaan als sneeuw voor de zon.

Montoya verdween na het horen van de bestraffing toen direct van het circuit en had naar eigen zeggen twee dagen nodig om weer een beetje af te koelen. De Colombiaan heeft toendertijd wel zijn excuses aangeboden aan de FIA en beloofd om wel aan een later evenement deel te zullen nemen. Dat laatste heeft hij tot op heden nog steeds niet gedaan.

De straf die de FIA Montoya misschien op legt kan wel eens grote gevolgen voor hem hebben. Het kan bij een onschuldige tik op de vingers blijven, maar het kan ook zijn dat men hem zijn superlicentie voor bepaalde tijd ontneemt.

Máxima in de race voor 'Dom Bontje'

Bont voor Dieren heeft Prinses Máxima, Koningin Beatrix en Linda de Mol genomineerd voor de titel 'Dom Bontje 2004'. Ze zijn daarmee drie van de in totaal tien genomineerden. Alle kandidaten voor de titel dragen bont of hebben ''domme dingen'' gezegd over bont in de pers. Máxima werd in augustus in Argentinië met een bontsjaal gesignaleerd, Linda de Mol droeg een stola van konijnenbont bij de première van haar film en Beatrix wordt geregeld gesignaleerd in iets van bont.

De andere genomineerden zijn: actrice Victoria Koblenko, zangeres Liesbeth List, actrice Liz Snoyink, kunstenares Ans Markus, zangeres Sandra Reemer, modejournaliste Fiona Hering en de enige man in het rijtje: stylist Maik de Boer.

Bont voor Dieren roept het publiek op deze Bekende Nederlanders voor schut te zetten door hun pelsdieronvriendelijke gedrag te veroordelen. Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen op Dombontje.nl of zelf een ''foute'' BN-er aanmelden. De winnaar wordt eind dit jaar bekend gemaakt.

Bij het plaatsen van dit nieuwsbericht ging prinses Máxima aan kop:

Prinses Máxima 41%
Linda de Mol 22%
Victoria Koblenko 10%
Fiona Hering 9%
Koningin Beatrix 5%
Liesbeth List 5%
Maik de Boer 3%
Ans Markus 2%
Sandra Reemer 2%
Liz Snoyink 2%

Aandelen Eidos zakken naar dieptepunt

Aandelen van de Britse publisher Eidos zijn gezakt naar een historisch dieptepunt van £0,89 op de London Stock Exchange. De aandelenprijs was in September al gezakt beneden de £1, maar dit is de eerste keer dat ze de £0,90 passeren, in negatieve richting welteverstaan.

De keldering wordt geweten aan het gerucht dat het volgende deel van de lucratieve Championship Manager voetbalmanagementserie de bedoelde kerstrelease zal gaan mislopen. Officieel staat nog steeds de releasedate van oktober, maar geruchten suggereren dat het wel eens maart 2005 zou kunnen gaan worden.

Eerdere uitgaven van de serie hebben het gepresteerd om de best verkopende game in het UK te worden en versloegen zelfs de Sims. Er rezen sowieso al vragen over de kwaliteit van het volgende deel in de serie, omdat dit deel niet meer door het originele team, Sports Interactive, ontwikkeld wordt.

Sports Interactive heeft het samenwerkingsverband met Eidos vorig jaar beëindigd omdat ze "meningsverschillen over het creatieve proces" hadden. Ze zijn echter niet gestopt met het maken van voetbalsmanagementgames en brengen zelfs nog het spel "Football Manager 2005" uit voor de kerst, en wel op 5 november. Als vervangende uitgever hebben ze een partner in Sega gevonden.

Justitie seponeert stalking in zaak Zuuk

De officier van justitie zal de van stalking verdachte Fenny van L. uit Epe niet langer vervolgen. De eind juli aangehouden 54-jarige inwoner van Epe werd verdacht van het terroriseren van het buurtschap Zuuk tussen Apeldoorn en Epe. Het Openbaar Ministerie kwam tot haar besluit na bestudering van een onderzoeksrapport van het Nederlands Forensisch Instituut.

De raadsman van de verdacht drong woensdag al aan op seponering en is nu van plan namens zijn cliënte een schadeclaim in te dienen. Het OM op haar beurt is van plan om Fenny van L. een boete te geven voor het kweken van hennep. Bij de inval in haar woning op 30 juni stuitte de agenten op een hennepkwekerij. Op 4 augustus kwam ze weer op vrije voeten maar het justitieonderzoek ging door.

Al sinds 1998 worden de inwoners van de buurtschap Zuuk geplaagd door brandstichtingen, schriftelijke bedreigingen, vernielingen zoals het doorsnijden van remkabels van auto's en andere misdrijven. De levensgevaarlijke acties zijn gericht tegen personen, verenigingen en bedrijven die contact hebben of hadden met een inwoner van Zuuk die destijds een relatie had met een minderjarig meisje.

-
Meer informatie over de wreker van Zuuk en de voorgeschiedenis vind je hier en hier.

Doden bij aanslagen in 'Groene Zone' Bagdad

Icoon Irak nieuws Bij twee aanslagen in de zogenaamde 'Groene Zone' in Bagdad zijn tenminste acht mensen om het leven gekomen en een aantal mensen gewond geraakt. Over de nationaliteit van de slachtoffers is nog niet veel bekend, behalve dat er twee Amerikanen gedood zijn. De explosies vonden vijf minuten na elkaar plaats en volgens sommige bronnen zou het in tenminste één geval om een zelfmoordaanslag gaan.

De twee gedode Amerikanen maken deel uit van de zes doden die vielen bij een aanslag op een souvenirwinkel. Het is nog onduidelijk of het om militairen of om burgers gaat. Bij een andere explosie in het populaire 'Green Zone' café in de buurt kwamen ook twee mensen om het leven. Het is nog niet duidelijk om wat voor aanslagen het gaat, maar de autoriteiten gaan er van uit dat de bommen met de hand het complex in gebracht zijn.

De Groene Zone is een extreem streng beveiligd gedeelte van Bagdad, waar belangrijke instanties zoals de Iraakse regering en de Amerikaanse ambassade gevestigd zijn. Het gebied was vroeger een presidentieel paleis van Saddam Hussein. Er werken ongeveer tienduizend Irakezen in de tien vierkante kilometer die het gebied groot is.

Een dikke rookwolk stijgt op boven de Groene Zone
Een dikke rookwolk stijgt op boven de Groene Zone, vlak na de aanslagen

Het getroffen café
De ravage bij het getroffen café

Nieuwe movie The Legend of Zelda: the Minish Cap

Nintendo heeft een 11MB grote movie van haar nieuwste Zelda-avontuur vrijgegeven. Om de movie te bekijken moet je naar de volgende pagina gaan, de flash-animatie even laten afspelen, en vervolgens rechtsonder op de knop klikken waar tussen de Japanse karakters "11MB" staat geschreven.

The Legend of Zelda: The Minish Cap draait om Links muts, the minish cap, die tegen hem kan praten en die Link in staat stelt om zichzelf te verkleinen. De game zal hier op 12 november uitkomen op de GameBoy Advance.

Winkelpersoneel aangehouden na mishandeling

Icoon Binnenlands nieuws Drie mannen uit Nijmegen zijn woensdagavond aangehouden voor de mishandeling van een winkeldief. De 30-jarige winkelier, zijn 33-jarige broer en een 27-jarige medewerker van een supermarkt mishandelden een 44-jarige winkeldief die twee pakken koffie probeerden te stelen. De dief liep hierdoor een hersenschudding, kneuzingen en bloeduitstortingen op.

Toen het winkelpersoneel de dief op heterdaad betrapte, gaf deze aan de pakken koffie alsnog te willen afrekenen. Het personeel ging hier niet mee akkoord en hield de man vast en mishandelde hem. Toen de politie arriveerde deed de winkeldief aangifte van mishandeling, waarna is besloten het winkelpersoneel in te rekenen.

Afgelopen zaterdag werd nog bekend dat twee Delftse supermarktmedewerkers worden aangeklaagd voor poging tot doodslag danwel zware mishandeling omdat de twee een vermeende winkeldief een gecompliceerde beenbreuk bezorgden.

Referendum afgeschaft per 1 januari

De mogelijkheid tot het houden van een referendum verdwijnt per 1 januari. Een wetsvoorstel van PvdA en GroenLinks om de huidige Tijdelijke Referendumwet definitief te maken heeft vanmiddag geen meerderheid gekregen in de Tweede Kamer.

De wet is ingevoerd tijdens de regeerperiode van Paars II, op verzoek van coalitiepartner D66. Op 1 januari aanstaande loopt de wet, die de mogelijkheid tot het houden van een correctief referendum biedt, af. Voor het definitief invoeren van de volksraadpleging is een grondwetswijziging nodig. De daarvoor vereiste tweederde meerderheid werd bij lange na niet gehaald. Ook een als alternatief voorgestelde verlenging van de huidige wet met een jaar is verworpen.

De tijd begint nu te dringen voor de vakbonden en de linkse partijen, die graag een referendum willen houden over het kabinetsbeleid. Zij zullen voor 1 januari de vereiste handtekeningen moeten verzamelen om de raadpleging doorgang te kunnen laten vinden.

Opel verlaat DTM

Het automerk Opel zal aan het eind van het seizoen 2005 afscheid nemen van de Deutsche Tourenwagen Masters.

Dit besluit hing al langer in de lucht, en is deel van een een ingrijpende financiële herstructurering bij het moederbedrijf van Opel, General Motors Europe.

Sinds 1984 neemt het automerk deel aan de DTM. Opel nam in 2000, samen met Mercedes-Benz, het initatief om de DTM nieuw leven in te blazen, nadat er tussen 1995 en 2000 niet werd gereden om het kampioenschap.

Dit seizoen was Opel met de teams Holzer, Phoenix, en Euroteam actief, in totaal zeven auto`s. De Nederlander Jeroen Bleekemolen was een van de coureurs van Euroteam afgelopen seizoen.

Chaos door staking blijft uit

De staking in het openbaar vervoer heeft tot nog toe niet geleid tot grote problemen. Veel Nederlanders blijken voorzorgsmaatregelen genomen te hebben. De ochtendspits kwam eerder op gang en de files waren langer dan gebruikelijk, maar van een chaos was volgens de ANWB geen sprake.

Het treinverkeer ligt bijna geheel plat. Op de NS-stations was het vanochtend uitgestorven, op enkele journalisten en een verdwaalde toerist na. Regionale bussen rijden ook nauwelijks, in het stadsvervoer zijn er enkel bussen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In die laatste stad is het stadsvervoer overigens pas om 14 uur hervat, na een werkonderbreking van een aantal uur.

De vakbonden spreken van een groot succes. Volgens FNV-bestuurder A. van den Berg is de actiebereidheid groot. "Er is nog geen enkele passagierstrein vertrokken", zo liet hij vanochtend weten. Op de stations van Rotterdam en Den Haag waren wel enkele werkwilligen, maar hen werd het werk door collega's onmogelijk gemaakt. Dat gebeurde ook bij de buschauffeurs van Arriva.

FNV-voorzitter Lodewijk de Waal liet op een stakingsbijeenkomst in Amsterdam weten dat de vakbonden pas zullen stoppen "als het kabinet afziet van de rotplannen voor bijvoorbeeld VUT en prepensioen". Gesprekken met het kabinet zijn er tot nog toe niet geweest. "Ze hebben alleen de staatssecretaris van Defensie op ons afgestuurd om aan ons te snuffelen. Het kabinet is vervolgens gaan vergaderen over hoe wij ruiken. Nou, wij ruiken heel lekker", aldus De Waal.

De NS hebben intussen aangekondigd dat zij gedupeerde reizigers tegemoet willen komen, ondanks dat zij geen partij zijn in het conflict. Abonnementshouders en mensen die al een kaartje hebben gekocht kunnen een vergoeding aanvragen. Meer informatie daarover vind je hier.

Utrecht Centraal, vanmorgen
De verlaten stationshal van Utrecht Centraal vanmorgen


Met dank aan Re_plaY voor de submit

Rentree O'Brien aanstaande

Ajax verdediger John O'Brien (27) is hersteld van een slepende hamstringblessure. Hij heeft zich weer bij de A-selectie gevoegd.

O'Brien raakte in de wedstrijd PSV-Ajax van 8 februari jongstleden geblesseerd. Sinds die tijd ging het op en af met de Amerikaan. Hij speelde recentelijk bij Jong Ajax een volledige wedstrijd mee. Daarmee is hij weer 100%, maar nog niet volledig wedstrijdfit. "Ik ben beschikbaar voor de trainer", aldus O'Brien. "Alleen ben ik nu een beetje moe."

O'Brien speelde in ruim zes jaar tijd 63 eredivisieduels voor de Amsterdammers. Hij werd in 1998/1999 voor een seizoen verhuurd aan Utrecht, waar hij 19 duels aan spelen toekwam. Blessures spelen hem echter parten.

Motorfabrikanten dreigen met rechter

BMW, Honda en Mercedes dreigen de FIA aan te klagen als de motorregels per 2006 worden veranderd. Ze vinden de geplande reglementswijziging in strijd met het Concorde-akkoord.

De FIA wil voor het seizoen 2006 een reglementswijziging doorvoeren die 3 liter V10-motoren verbied en de fabrikanten dwingt terug te gaan naar 2.4 liter V8 motoren. Die maatregel zou de kracht van de motoren met ongeveer 20% verminderen en daardoor de snelheid omlaag brengen en de veiligheid in de Formule 1 vergroten.

Volgens Honda, BMW en Mercedes zou een dergelijke wijziging in strijd zijn met het Concorde-akoord. Otmar Szafnauer, vice-president van Honda Racing Development vertelde: "Honda stapte de Formule 1 in met als basis dat we tot het einde van 2007 3 liter V10's hadden, zoals is beschreven in het Concorde-akkoord. Die positie wordt nu ondermijnd. Dit zijn grote beslissingen die juist moeten worden genomen en we moeten ervoor vechten. Dit kan de Formule 1 doen splijten."

FIA-president Max Mosley denkt dat hij een dergelijke beslissing wel mag nemen. Op basis van het Concorde-akkoord kan hij technische regels aanpassen op basis van veiligheidsargumenten. Hij zegt dan ook: "Als we meerdere malen door de technische werkgroep van de Formule 1 erop worden gewezen dat de snelheden te hoog zijn, dan moeten we optreden. Snelheid is een gevolg van kracht en de meest effectieve manier om de motorkracht te beperken is om capaciteit van de motor te beperken."

Slaapwandelaarster leidt dubbelleven

Overdag een respectabele vrouw van middelbare leeftijd die gelukkig getrouwd is. 's Nachts een slaapwandelaarster op zoek naar seks met onbekenden. Het lijkt de titel van een heel heel slechte film, maar voor een vrouw uit Australië blijkt het realiteit te zijn.

De vrouw wist niets van haar eigen dubbelleven, dat zich afspeelde terwijl ze sliep, aldus de behandelend dokter uit Sydney die de diagnose stelde. "Ongeloof is het eerste punt waar iemand die dit hoort mee te maken krijgt, ook doktoren," aldus Peter Buchanan, een dokter van het Koninklijk Prins Alfred ziekenhuis. "Je moet sceptisch blijven."

In dit geval was het direct duidelijk dat de vrouw het verhaal niet uit haar duim zoog om haar seksuele escapades te verbergen. De vrouw was stomverbaasd, haar partner wantrouwig. "Hij wist wel iets van het slaapwandelen en had ook uitvoerig bewijs gevonden in huis, bijvoorbeeld de onverklaarbare aanwezigheid van condooms overal in het huis," aldus Buchanan. "Een keer werd hij zelfs wakker terwijl zijn vrouw op pad was. Hij is toen op zoek gegaan, en betrapte haar op heterdaad."

De ziekte van de vrouw, die slaapseks heet, is onlangs geïdentificeerd als een vorm van slaapstoornis. Buchanan zal de zaak op de jaarlijkse wetenschappelijke ontmoeting van de 'Australian Sleep Association' in Sydney dit weekeinde bespreken. Hij verklaarde dat slaapseks steeds meer wordt erkend als een echte en zeer hinderlijke ziekte. Buchanan verwacht dat slaapseks in de volgende revisie van de internationale classificatie van slaapstoornissen wordt opgenomen.

De stoornis was moeilijk om te ontdekken, aldus Buchanan. Wanneer de patiënt 's nachts in een slaaplaboratorium zou overnachten zou de stoornis zich niet kunnen uiten. In het geval van de vrouw toonden tests met de hersenen aan dat ze wakker kon worden uit een diepe slaap, zonder eerst door de eerste stages van lichtere slaappatronen te gaan. Een fenomeen dat slaapstoornissen kent.

Bijna de helft van alle slaapsekszaken werden geassocieerd met psychologische problemen, de vrouw in kwestie was succesvol behandeld bij een psychiater. Het feit dat de stoornis zich manifesteerde als een seksuele afwijking is geen bewijs voor seksueel misbruik of andere seksuele problemen volgens Buchanan. Het is een slaapstoornis, en geen seksuele afwijking.

Slaapwandelen is de meest voorkomende slaapstoornis. Ongeveer drie procent van alle kinderen en minder dan één procent van ouderen lijdt aan slaapwandelen. Slaapseks zou, hoe zeldzaam ook, misschien meer voorkomen dan men denkt, daar de personen die aan de stoornis lijden mogelijk niet om hulp durven vragen.

Eidos brengt Commandos als FPS uit

Commando's Strike Force komt in de lente van 2005 uit op de PS2. Dit spel zal echter een First Person Shooter zijn in plaats van een strategisch spel met een isometrisch perspectief. Pyro Studios gaat nog steeds over de ontwikkeling. Hun doel is om een FPS te ontwikkelen dat ook tactisch inzicht vergt net als bij het isometrische perspectief. Dus niet alleen maar knallen zoals Call of Duty.

"By combining the tactical approach of the previous Commandos games with the intense action of a FPS, Commandos Strike Force will provide a more cerebral approach to the war game genre. Strike Force is our most ambitious project ever and we believe that this game will set a new benchmark for World War II videogames."


Gijzeling van Chinezen in Pakistan met geweld beëindigd

Icoon Buitenlands nieuws De gijzeling van twee Chinese ingenieurs in Pakistan is donderdag met veel geweld beëindigd door Pakistaanse commando's. Bij de bevrijding kwam één van de twee Chinezen om het leven, en raakte de andere gewond. De gijzelnemers werden alle vijf gedood. Een Pakistaanse bewaker en een Pakistaanse militair die ook gegijzeld werden, konden ook bevrijd worden.

De Chinezen werkten in de semi-autonome Pakistaanse provincie Zuid-Waziristan aan de bouw van een dam. Ze werden gegijzeld in opdracht van Abdullah Mehsud in een poging om gevangengenomen strijders van al-Qaeda vrij te krijgen. Toen onderhandelingen tussen stamoudsten uit de regio en Mehsud woensdag definitief vastliepen, legden de stamoudsten zich neer bij een gewelddadig einde aan de gijzeling.

Mehsud keerde eerder dit jaar terug naar Pakistan, nadat hij twee jaar lang in het Amerikaanse Guantanamo Bay had vastgezeten. Volgens inlichtingendiensten is Mehsud sinds zijn terugkeer als huurling voor al-Qaeda gaan werken.

Kerry volgens kijkers ook in 3e debat sterkste

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon US verkiezingen 2Nog drie weken te gaan tot D-Day. Op dinsdag 2 november mogen de Amerikanen beslissen wie de komende vier jaar hun president mag zijn. Zal George W. Bush het beter doen dan zijn vader, die na één termijn door Bill Clinton uit het Witte Huis werd verstoten? Of zullen we moeten gaan wennen aan president John F. Kerry als leider van de Verenigde Staten?

In Tempe, Arizona gingen de beide kandidaten gisteren voor de derde en laatste keer in debat. Opnieuw maakte Kerry volgens de tv-kijkers de beste indruk. Vanaf het begin ging de senator uit Massachusetts in de aanval. Bush zou nagelaten hebben de Amerikaanse ouderen, zieken en werkers te beschermen. Hij zou geen oog hebben voor de problemen van degenen die het moeilijk hebben. "Ik zal net zo hard vechten voor de Amerikaanse werker als ik vecht voor mijn eigen baan", haalde Kerry uit.

Bush had het zichtbaar moeilijk door de met cijfers onderbouwde aanvallen. In het tweede deel van het debat ging het beter, maar hij wist niet zijn felheid uit het tweede debat te evenaren. De laatste confrontatie ging vooral over binnenlandse onderwerpen, zoals de werkgelegenheid, het homohuwelijk en het minimumloon. Kerry verweet Bush verantwoordelijk te zijn voor het grootste banenverlies in meer dan zeventig jaar. Bush sloeg terug door te beweren dat Kerry in de senaat 98 keer voor een belastingverhoging had gestemd. Hij noemde zijn opponent één van de meest linkse senatoren van het land.

Ondanks dat het debat over binnenlandse aangelegenheden moest gaan lieten de twee kandidaten niet na om de oorlog in Irak en de strijd tegen het terrorisme ter sprake te brengen. Kerry verweet Bush opnieuw dat hij Amerika te snel in een oorlog had gestort. Bush hamerde erop dat Kerry het terrorisme onderschat door het te vergelijken met prostitutie en illegaal gokken.

In de weken die resteren tot 2 november zullen de kandidaten elkaar niet meer in een rechtstreekse confrontatie tegenkomen. Beiden zullen vooral hun pijlen gaan richten op de veertien tot achttien staten waar de strijd ongeveer gelijk opgaat.

-
Meer info over de strijd tussen Bush en Kerry vind je in het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

Davenport nieuwe nummer één

Lindsay Davenport is de nieuwe nummer één op de wereldranglijst.

De 28-jarige Davenport plaatste zich donderdag voor de kwartfinale van de Kremlin Cup, en daarmee passeerde ze Amélie Mauresmo op de lijst. De Française moest zich eerder voor het toernooi in Moskou terugtrekken vanwege een dijbeenblessure.

Op 12 oktober 1998 behaalde ze voor de eerste keer de eerste keer de nummer één positie, die ze vasthield tot februari 1999. Daarna wisselde ze regelmatig de eerste af met de tweede. In januari 2002 was ze voor het laatst de beste tennisster ter wereld.

Davenport, die dit jaar winnares was van zeven WTA-toernooien, hoopt het jaar, voor de derde keer in haar loopbaan, af te sluiten als nummer één van de wereld.

Onderzoek naar seksfeest Utrechtse politie

G.O.D. had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Er is een onderzoek gestart door de korpsleiding van de regiopolitie Utrecht naar een feestje van een arrestatie-eenheid in mei van dit jaar. Dit feestje zou uit de hand zijn gelopen. Dat heeft een woordvoerder van het korps donderdag bevestigd.

Nieuwe leden van de eenheid zouden zichzelf hebben moeten bewijzen door seksuele bewegingen op een opblaaspop te maken. Bovendien zou er een stripteasedanseres hebben opgetreden. Van dit alles zou een video gemaakt zijn.

De woordvoerder van het korps heeft benadrukt dat het programma van de avond niet door de leiding was samengesteld, maar dat alles door twee leden van de eenheid georganiseerd was.

Logitech komt met draadloze Xbox Live Headset

Goed nieuws voor iedereen die een hekel heeft aan snoeren en dan met name diegene van je Xbox Live headset. Logitech heeft namelijk aangekondigd dat ze een draadloze headset zullen uitbrengen voor de Xbox. De headset zal een adviesprijs krijgen van $79.99 en zal binnenkort uit moeten komen. Over een Europese release is helaas nog niks bekend.

De headset zal oplaadbare batterijen bevatten die ongeveer zes uur meegaan. Het zal gebruik maken van de 2.4 GHz technologie die zorgt voor geen vertraging.

"Online gaming is intense, and communication is becoming essential for victory in battle, the Cordless Headset for Xbox gives players a real advantage in multiplayer gaming and the cordless freedom they've been looking for. Online console gaming will play a significant role in the future of video games and we are pleased to be providing gamers with quality solutions for Xbox Live." zegt Jef Holove, Directeur marketing van Logitech.

Johan Vlemmix in het ziekenhuis

Oranjefan en oprichter van de Partij voor de Toekomst Johan Vlemmix is de afgelopen week met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Wat Vlemmix precies mankeert is nog onduidelijk. Hij krijgt op dit moment bloedtransfusies toegediend, maar is wel bij kennis.

Vlemmix merkte tijdens een hardloopwedstrijd dat er iets niet in orde was, toen hij werd ingehaald door een groep bejaarden. Bij een bezoek aan de huisarts werd hij gelijk doorverwezen naar het ziekenhuis. Grappig detail, de fan van het Koninklijk Huis ligt in het Máxima Medisch Centrum.

Met de Partij voor de Toekomst pleitte Vlemmix bij de verkiezingen van 2002 en 2003 voor meer plezier, door onder meer de instelling van een minister van Feest. Hij bleef echter, ondanks de steun van lijstduwer Mental Theo, ver verwijderd van een Kamerzetel. Naar aanleiding van de geboorte van prinses Amalia bracht Vlemmix het afgelopen jaar het 1,2 seconde durende nummer 'De Spoedbevalling' uit, volgens hem het kortste lied ooit.

Eric Clapton raakt rijbewijs kwijt

De zanger en gitarist Eric Clapton heeft gisteren in Frankrijk zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd door 2 motoragenten aangehouden, terwijl hij met een snelheid van 216 kilometer per uur over de snelweg scheurde. Op de Franse snelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 kilometer.

Het rijbewijs van de 59-jarige Brit werd onmiddelijk ingetrokken. Daarnaast kreeg hij nog een boete van 750 euro. Een medewerker van Clapton moest het stuur van de Porsche overnemen om de weg te kunnen vervolgen.

[update] Gezin neergestoken in Naaldwijk

In Naaldwijk is vanochtend een moeder zwaar gewond aangetroffen, samen met haar drie kinderen die net als de moeder waren neergestoken. Ze werden even na 8 uur gevonden in een woning aan de Händellaan. De moeder lag op de galerij voor de woning, de kinderen binnen.

Een kind is ontkomen aan het drama omdat hij al naar school was. De politie laat weten één verdachte te hebben aangehouden, en doet voorlopig geen verdere mededelingen.

Update 10:38
Inmiddel is bekend geworden dat de moeder in het ziekenhuis aan haar verwondingen is overleden. De drie kinderen verkeren nog in kritieke toestand.

Update 12:25
De overleden moeder was 37 jaar oud, zo heeft de politie laten weten. Haar neergestoken kinderen zijn twee meisjes van 1 en 2 jaar oud en een 12-jarige zoon. De zoon werd zwaargewond in de kelder aangetroffen. De 13-jarige dochter ontkwam aan de steekpartij omdat ze al naar school was.

De 39-jarige vermoedelijke dader meldde zichzelf bij de politie. Over de gezinssituatie wil de politie geen mededelingen doen.

'King of Pop' boos op rapper Eminem

Icoon Showbiz nieuwsEminem heeft zich de woede van Michael Jackson op de hals gehaald, omdat hij zich in zijn nieuwe clip als Jackson heeft verkleed, die op het eind van een groot bed zit met daarop allemaal kinderen.

In de clip 'Just Lose it' gaat Enimen veel te ver, aldus Jacksons woordvoerster. Namens haar werkgever eist ze dan ook dat de rapper zijn clip van het scherm haalt.

Momenteel loopt er een rechtszaak over het vermoedelijke misbruik van een minderjarige door Michael Jackson. De Amerikaanse zender, Black Entertainment Network heeft de clip al uit hun playlist gehaald, waardoor die daar dus niet meer te zien zal zijn.

Eminem's nieuwste videoclip 'Just Lose It' is hier te bekijken. (Media Player 9 vereist)

Vakbondsleden houden werkwilligen tegen

Twee vakbondsleden hebben vanmorgen werkwillige buschauffeurs tegengehouden. Dat zegt directeur A. Hettinga van Arriva. De mannen zorgden er volgens hem voor dat chauffeurs van streekvervoerder Arriva de poort niet uit konden rijden.

Het streek- en stadsvervoer rond Papendrecht meldde vanochtend dat ongeveer vijftig procent van de chauffeurs wilde uitrijden. Volgens Hettinga wilden echter 42 van de zestig chauffeurs aan het werk. "Maar ze werden tegengehouden bij de poort. En dan niet eens door mensen van Arriva, maar door twee mensen van de bonden. U zegt dan wellicht dat twee mensen niet veel is, maar we kunnen moeilijk over hen heen rijden."

Volgens Hettinga is het belemmeren van werkwilligen in strijd met wettelijke afspraken. "Mensen die willen werken, moeten dat volgens de wet ook kunnen." Hij voelt zich gesterkt in een eerder uitgesproken voornemen om schadeclaims in te dienen bij de vakbonden. "Die claim waren we toch al van plan. Maar we hebben nu een aanzienlijk sterkere casus", aldus de directeur.

Twee vrouwen dood aangetroffen in Rotterdam

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Rotterdams havengebied zijn vanochtend twee vrouwen gevonden. Eén vrouw was op dat moment al overleden, de andere vrouw overleed in het ziekenhuis. Beiden zijn door een misdrijf om het leven gekomen.

De twee vrouwen werden door een medewerker van het Gemeentelijk Havenbedrijf gevonden dichtbij de tippelzone bij de Keileweg. Ze lagen onder twee verschillende opleggers zo'n vijftig meter van elkaar af. Wat de identiteit van de twee slachtoffers is, en of ze werkzaam waren in de prostitutiezone, zal door de politie worden onderzocht.

Bettini onzeker over Lombardije

Paolo Bettini is onzeker over zijn kansen in de wedstrijd van zaterdag. Het parkoers van de Ronde van Lombardije ligt hem naar eigen zeggen niet zo.

Zaterdag zal de beslissing vallen wie de laatste wereldbeker wint. Met 13 punten voorsprong op zijn grootste concurrent Davide Rebellin blijft Paolo Bettini erg onzeker. Na een verkenning van het parkoers denkt hij dat het lastig wordt zaterdag.

Bettini vertelde: "De route is niet echt perfect voor mijn stijl van wielrennen. Op sommige punten is het spectaculair, maar ook gevaarlijk. Het wegoppervlak van de korte afdalingen naar de top van de Premana is slecht en op sommige stukken is het bedekt met bladeren die het glad maken."

Veel is volgens Bettini ook afhankelijk van het weer. Hij hoopt dat het Italiaanse weer goed blijft, want anders zou de kou een bepalende factor kunnen worden. Bettini heeft echter nu al de wijze van rijden die hij gaat hanteren uitgedacht. Hij gaat proberen aan Rebellin zijn wiel te blijven zitten.

Werkloosheid daalt tot zes procent

In juli tot september van dit jaar zaten er 460.000 mensen zonder baan. Dat is zes procent minder dan vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten weten.

De afgelopen drie jaar is de werkloosheid steeds gestegen. "Ook over een langere periode bezien is nu sprake van een dalende werkloosheid. In het afgelopen halfjaar nam het aantal werklozen met gemiddeld 4000 per maand af", aldus het CBS.

Halo 2 gelekt

Halo 2, dé game op de Xbox dit jaar is al gekraakt en speelbaar via illegale wegen. De warez-groep DIFFUSION heeft hem online gezet.

Microsoft zal hier niet blij mee zijn, maar een officiële verklaring hebben ze nog niet gegeven.


Een printscreen van XboxConnect, met dank aan Pbateman

Note: Warez worden niet gewaardeerd op FOK!games. We melden nu dit bericht, maar dat wil NIET zeggen dat je links mag geven naar waar je Halo 2 kan downloaden. De algemene FOK! policy geldt namelijk ook hier.

Ganbare Goeman DS

Ganbare Goeman (sommigen kennen hem misschien nog van Legend of the Mystical Ninja op de SNES) komt ook naar de Nintendo DS. In deze versie worden de twee schermen volop gebruikt.

Als je met characters praat zul je in het bovenste scherm de conversatie zien zoals je dat vaker ziet bij Japanse RPG's, een close up van degene waarmee je praat, en de tekst eronder. Als je aan het winkelen bent zul je op het bovenste scherm de waren kunnen zien.

In de dungeon/actie gedeeltes van de game zal het bovenste scherm de plattegrond tonen en je de mogelijkheid bieden snel tussen wapens te wisselen (via L en R).

De gameplay maakt gebruik van het touchscherm zoals je op de screens kan zien; in één van de plaatjes zie je Goeman bijvoorbeeld op een touw staan dat je met de stylus naar beneden kan trekken om er spanning op te zetten. Laat los en Goeman schiet de lucht in.

Een ander voorbeeld is het gevecht met de reus die je ziet. De commando's (Impact punch, grab opponents, move, etc) kun je kiezen met behulp van de stylus.

Geen actie tegen Eric de Vogt

kwebbeltje had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie zal op korte termijn geen actie ondernemen tegen de woordvoerder van de DDoSsers die onder meer de regeringssites en het weblog GeenStijl platlegden. De 18-jarige Eric de Vogt uit Breda gaf deze week op Radio 1 toe dat hij samen met enkele andere hackers diverse sites van de overheid een week lang heeft platgelegd, alsmede het voornoemde weblog omdat het zijn identiteit had achterhaald.

De Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Algemene Zaken hebben wel aangifte gedaan tegen De Vogt. Ook GeenStijl en diverse hostingproviders hebben hem aangeklaagd. De politie heeft echter nog geen stappen tegen De Vogt ondernomen. Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

De Vogt en zijn familie zijn inmiddels zelf doelwit van 'terreur' geworden. Ze worden telefonisch bedreigd en krijgen onder meer onbestelde pizza's thuisbezorgd en worden ongevraagd benaderd door uitvaartondernemers.

In het radio-interview deze week zei De Vogt dat hij en zijn groep 190.000 besmette computers onder beheer hebben waarmee ze op ieder gewenst moment een DDoS-attack kunnen starten. Zo kan iedere site platgelegd worden die ze willen.

-
Het fragment uit de uitzending van Radio Online. (Realplayer)
-

Uitslagen WK kwalificatie (13/10/04)

Hierbij vind je de uitslagen van de gespeelde wedstrijden in de kwalificatiestrijd.

Groep 1
Oranje wist Finland redelijk eenvoudig te kloppen. De Tsjechen boekten in Armenië een goed resultaat. Andorra zorgde voor de grootste verrassing door Macedonië te verslaan.

Nederland - Finland (3-1)
14' Tainio 0-1
39' Sneijder 1-1
41' Van Nistelrooij 2-1
63' Van Nistelrooij 3-1

Armenië - Tsjechië (0-3)
3' Koller 0-1
30' Rosicky 0-2
76' Koller 0-3

Andorra - Macedonië (1-0)
60' Bernaus 1-0

1Roemenië430199-4
2Finland5302910-6
3Nederland321077-3
4Tsjechië320164-2
5Macedonië411246-5
6Andorra310232-8
7Armenië400401-11

Groep 2
Denemarken kwam vroeg op voorsprong tegen Turkije, maar moest vervolgens lang met een man minder spelen. De Turken maakten nog gelijk. Oekraïne versloeg Georgië met een magere 2-0. Albanië boekte succes op bezoek in het verre Kazachstan.

Denemarken - Turkije (1-1) Tomasson 1x (pen) rood: Gronkjaer (Den/30')
Oekraïne - Griekenland (1-1)
Kazachstan - Albanië (0-1)

1Oekraïne422086-3
2Turkije413066-2
3Albanië420263-5
4Denemarken312054-2
5Georgië311143-3
6Griekenland302122-3
7Kazachstan300301-7

Groep 3
Portugal wiste de zeperd van afgelopen weekend weg door Rusland te vernederen. In het laatste kwartier was er voor de Russen geen houden meer aan. Opvallend, omdat de Russen in Luxemburg net zo sterk waren geweest als Liechtenstein deze keer. Liechtenstein zette daarmee overigens haar 'zegetocht' voort. Op bezoek in Luxemburg werd ruim gewonnen. Letland speelde doelpuntrijk gelijk tegen het Estland van Jelle Goes.

Portugal - Rusland (7-1)
Luxemburg - Liechtenstein (0-4)
Letland - Estland (2-2)

1Portugal43101015-3
2Slowakije43101015-3
3Estland421178-7
4Rusland311146-8
5Letland411247-11
6Liechtenstein411247-11
7Luxemburg500504-19

Groep 4
Frankrijk heeft de aansluiting met de top van de lijst weer gevonden dankzij een eenvoudige zege op Cyprus. Ierland had evenzo geen moeite met de Faeröer.

Frankrijk - Cyprus (2-0)
Ierland - Faeröer Eilanden (2-0)

1Ierland422086-1
2Frankrijk422084-0
3Zwitserland312059-3
4Israël312054-3
5Cyprus401313-9
6Faeröer401312-12

Groep 5
Italië kreeg Wit-Rusland op bezoek dat zich niet makkelijk gewonnen gaf. In de slotfase was het spannend, maar Italië boekte herstel. Noorwegen werkte aan het zelfvertrouwen door Slovenië terug te wijzen. Moldavië speelde thuis gelijk tegen Schotland.

Italië - Wit-Rusland (4-3) rood: Jaskovitsj (WRu/90')
Noorwegen - Slovenië (3-0)
Moldavië - Schotland (1-1)

1Italië430197-4
2Noorwegen421176-3
3Slovenië421174-3
4Wit-Rusland311148-5
5Schotland302121-2
6Moldavië401311-9

Groep 6
Engeland boekte een benauwde zege in en tegen Azerbeidzjan. Owen werd matchwinnaar. Noord-Ierland en Oostenrijk speelden doelpuntrijk gelijk. Oostenrijk lijkt daarmee af te haken voor kwalificatie. Polen rekende in de slotfase af met Wales. Een aansluittreffer van Hartson viel pas ver in blessuretijd.

Wales - Polen (2-3)
Azerbeidzjan - Engeland (0-1)
Noord-Ierland - Oostenrijk (3-3)

1Engeland4310107-3
2Polen4301910-5
3Oostenrijk412158-8
4N-Ierland403135-8
5Wales402225-8
6Azerbeidzjan402221-4

Groep 7
Servië&Montenegro schoof thuis San Marino eenvoudig opzij. Stankovic scoorde daarbij tweemaal. Spanje bleef op bezoek in Litouwen steken op een doelpuntloos gelijkspel. Hiermee blijft het spannend in deze groep.

Litouwen - Spanje (0-0)
Servië & Montenegro - San Marino (5-0)

1Servië&Mont.321078-0
2Litouwen312055-1
3Spanje312053-1
4Bosnië-Herz.202021-1
5België201111-3
6San Marino300300-12

Groep 8
Bulgarije won ruim van Malta. Zweden kende op IJsland geen problemen. Zweden, Bulgarije en Kroatië gaan in deze groep de kwalificatiestrijd aan.

Bulgarije - Malta (4-1)
IJsland - Zweden (1-4) Larsson 2x, Allbäck 1x

1Zweden4301914-2
2Bulgarije321079-4
3Kroatië321076-2
4Hongarije310233-8
5Malta301231-11
6IJsland401314-10

VRT laat Museeuw vallen

De Belgische televisiezender VRT heeft op aandringen van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois besloten voorlopig geen gebruik te maken van Johan Museeuw als co-commentator bij wielerwedstrijden.

Vorige week werd Museeuw door de Belgische wielerbond geschorst vanwege vermeende betrokkenheid in een dopingzaak. Afgelopen zaterdag gaf hij nog wel commentaar bij Parijs - Tours, maar ging niet in op zijn schorsing.

Minister Bourgeois vond het niet kunnen dat een geschorste renner als co-commentator wordt ingehuurd. Tot het voorjaar van 2005 zal de VRT geen gebruik meer maken van Museeuw als co-commentator.

Hells Angels staan pers te woord

De Amsterdamse Hells Angels geven vanavond in het tv-programma Zembla op Nederland 3 een verklaring af over de in hun ogen negatieve berichtgeving die de motorclub treft. Het is uiterst zeldzaam dat Angels de pers te woord staan, omdat ze die meestal als vijandig beschouwt.

De Amsterdamse Hells Angels zeggen tot het interview met Zembla te hebben ingestemd, omdat er ''stapels onzin over ons zijn geschreven''. Alles wordt volgens hen slechts van een kant, die van justitie, belicht: ''We willen het nu in ieder geval eens goed toelichten. Anders worden we geslacht'', aldus één van hen in Zembla.

In de uitzending zegt de nieuwe Amsterdamse Angels-president Daniel Uneputty ('Unu'), dat de Hells Angels een motorclub zijn, en geen criminele organisatie. De verdenkingen van justitie dat de groep zich bezighoudt met criminele activiteiten, noemde Uneputty onzinnig. Volgens Unu is er sprake van ''stemmingmakerij door justitie en de media''.

Van Boxtel
In de uitzending legt de nieuwe president, samen met drie andere Hells Angels, ook uit waarom de vorige president, 'Big Willem' van Boxtel, uit de club is gezet. Volgens de clubleden had Willem gelogen over zijn contacten met de inmiddels vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Eerst zou hij gezegd hebben dat er nooit contacten waren geweest, toen dat hij hem één keer had gesproken, en later dat hij hem tot zeven keer zou hebben ontmoet. Hij gaf aan ''zich te hebben laten meeslepen'' en bood zijn excuses aan.

Het vermoeden bij justitie is dat de geliquideerde Endstra aan Van Boxtel één miljoen euro in het vooruitzicht stelde om oud-Heineken ontvoerder Willem Holleeder met een bomaanslag in het clubhuis van de Angels om te brengen.

Van Boxtel is met een bad-standing de club uitgezet. Dat houdt in dat hij zijn motor en al zijn andere spullen die met de Angels te maken hebben, moet inleveren. Ook moet hij zijn tatoeages van de Angels laten verwijderen en een zogeheten 'uitdatum' op zijn lichaam laten tatoeeren. In de uitzending benadrukken de Angels dat ze Van Boxtel niets zullen aandoen. Ook zeggen de Angels dat ze niets wisten van de problemen met de Nomads-afdeling in Oirsbeek. Die hele afdeling zit in de cel op verdenking van de moord op hun eigen president en twee leden.

Justitie liet eind vorige maand weten dat het alle afdelingen van de Hells Angels in Nederland onderzoekt. Het verdenkt alle chapters ervan een criminele organisatie te vormen.


President 'Unu' staat Zembla te woord

-
Zembla vanavond op Nederland 3 21.10 uur.

Nieuwe Screens World of Warcraft

World of Warcraft is een MMORPG die zich afspeelt in het ons aller bekende Warcraft universum. Spelers nemen de rol aan van Warcraft helden en gaan op ontdekking en avontuur over de wereld. Omdat het een MMORPG is kunnen de duizenden spelers met elkaar communiceren in dezelfde wereld. Of ze nou met elkaar op avontuur zijn of heldhaftige gevechten voeren tegen elkaar, spelers zullen een verbintenis vormen, samenwerken, en strijden met tegenstanders voor kracht en overwinning. Viva la revolution!










Coalitie wil banen onder minimumloon

CDA, VVD en D66 willen het minimumloon afschaffen voor langdurig werklozen en mensen zonder opleiding. De nieuwe loonschalen zouden tot 20% lager kunnen uitvallen dan het huidige wettelijke minimum.

De VVD was al er eerder dit jaar voorstander van een verlaging van het minimumloon van in het eerste jaar 80% en in het tweede jaar 90% voor langdurig werkloze bijstandtrekkers. De Raad van State kwam in september zelfs met het voorstel om het wettelijk minimumloon helemaal te laten verdwijnen. Mensen die dan niet het sociaal minimum zouden verdienden, dienden dan een toeslag op het loon te krijgen via de sociale zekerheid.

Volgens bronnen op het Binnenhof is het CDA, dat altijd tegen een verlaging was, tegemoet gekomen aan de wens van de VVD, nadat de liberalen bereid bleken om mee te gaan bij de no-claim-voorstellen in de gezondheidszorg. Dat laatste was weer een wens van het CDA.

Openbaar vervoer plat door vakbondsacties

Er heeft vandaag nog geen trein gereden over het Nederlandse spoor doordat het personeel in het openbaar vervoer staakt tegen het kabinetsbeleid. Mocht er toch voldoende werkwillig personeel beschikbaar zijn, dan proberen de Nederlandse Spoorwegen tussen de grote steden met pendeltreinen te gaan rijden.

Volgens bestuurder A. van den Berg van FNV Bondgenoten staakt al het personeel in Limburg, Brabant, Groningen, Friesland en Drenthe. In Amsterdam en Rotterdam gaat het om bijna iedereen en in Den Haag en Utrecht staakt voor zover bekend de helft, terwijl de andere helft werkwillend is, aldus Van den Berg.

Ook bussen rijden bijna niet. Alleen in Amsterdam en Den Haag rijden er bussen. Ook in Utrecht is het nu nog mogelijk om met de bus te gaan, maar daar begint de staking om tien uur.

Burnout 4?

Burnout 3 is nog maar net uit en het lijkt alsof Burnout 4 al in de maak is.

Het blad Official Playstation2 Magazine UK heeft volgens diverse bronnen gemeld dat Electronic Arts verklapte dat Burnout 4 inderdaad in ontwikkeling is. EA zelf ontkent voorlopig alles.

De website www.burnout4.com is al geregistreerd op naam van Criterion Games Ltd, maar bevat nog geen pagina's. www.burnout5.com is nog vrij

Engelse club zet komiek onder de lat

De Engelse club Southend United, die uitkomt in de League Two, heeft een oplossing bedacht voor het keepersprobleem waar de club mee kampt.

Omdat beide keepers van de club niet beschikbaar zijn door een blessure en een schorsing, heeft de club de Engelse komiek Terry Alderton vastgelegd.

De 33-jarige Alderton maakte indruk in een benefietwedstrijd tussen Engelse beroemdheden en voormalige profs van Newcastle United. De manager van Southend United, Steve Tilson, zag die wedstrijd en benaderde de 'stand-up comedian', die ooit in de jeugd van Southend speelde en tevens supporter van de club is. Alderton, die zich zeer vereerd voelde, zal als amateur aan de slag gaan bij de club.

De geblesseerde doelman van de club is overigens de 32-jarige Bart Griemink, oud-speler van Emmen en Willem II.

Boutiette wint eerste schaatsmarathon

De eerste schaatsmarathon van dit seizoen is gewonnen door de Amerikaan KC Boutiette.

De Amerikaan, vorig jaar ook al de sterkste in de eerste wedstrijd van het seizoen, was in de massasprint te sterk voor Arjan Stroetinga en René Ruitenberg, die respectievelijk tweede en derde werden. De Fransman Cedric Michaud, die bijna zeker was van de zege, verspilde die door een val in de laatste ronde.

Bij de vrouwen was de winst voor Jenita Hulzebosch-Smit. De wedstrijd in Alkmaar telde overigens niet mee voor de KNSB/Essent-Cup. Die begint aankomende zaterdag in Amsterdam.

Christopher Lee en Heather Graham in EverQuest II

Tain gebruikte de user submit en meldde ons dat Everquest II de stemmen zal bevatten van Christopher Lee (Saruman in Lord of the Rings) en Heather Graham (Felicity Shagwell in Austin Powers 2).

Het officiële persbericht meldt met trots dat Christopher Lee de rol van Lucan D'Lere zal inspreken: een 1000 jaar oude overlord van de stad Freeport. Mr. Lee omschreef de character als een tiran, een dictator en onsterfelijk. Er zal in totaal meer dan vier uur dialoog van Mr. Lee te horen zijn.

Heather Graham spreekt de stem in van Antonia Bayle, koningin van Qeynos en leidster van de goede krachten in EverQuest II. Er zullen ongeveer 300 regels gesproken tekst van haar in het spel te vinden zijn.

'Bush heeft verkiezingen al gewonnen'

Samarinde had ons via de nieuws-submit te melden:

Eventjes leek het erop alsof WBAY TV, een lokale tv-zender van CBS in Wisconsin, als eerste de winnaar van de presidentsverkiezingen van 2 november al bekend had gemaakt. Op de website van de zender stond het bericht van Associated Press (AP) dat president Bush de verkiezingen had gewonnen met 47 tegen 43 procent voor John Kerry. Volgens het bericht won Bush 324 kiesmannen in 33 staten, terwijl pas 51 procent van de stemmen was geteld.

Het weblog Boingboing.net ontdekte het bericht en maakte snel een screenshot van het nieuwsbericht. Dat was maar goed ook, want amper een half uur later stond op dezelfde pagina een andere tekst, met excuses voor het plaatsen van een testbericht van AP.

Volgens de zender was het bericht er doorgeglipt, omdat het plaatsen van nieuws van de newsfeed van AP een geautomatiseerd proces is. AP verstuurt volgens WBAY wel vaker testberichten, maar die halen de website niet. Op dit moment is de bewuste nieuwspagina overigens leeg, zonder enige vorm van uitleg.

WBAY's nieuwsbericht WBAY's excuses WBAY's lege pagina
Klik op de plaatjes om een grotere versie te zien

De kakkerlak is terug!

In 1996 kwam er een adventure uit met in de hoofdrol een kakkerlak, Bad Mojo. Omdat een kakkerlak natuurlijk geen broekzakken heeft, of handjes om iets vast te houden, had je in het spel geen inventaris en moest je alternatieve oplossingen bedenken voor de problemen die een kakkerlak zoal tegenkomt.

Got Game Entertainment heeft aangekondigd dat ze een remake van het spel gaan maken voor zowel PC als Mac, Bad Mojo Redux. Naast opgepoetste graphics en technologie zal het spel enkele bonussen bevatten, zoals een kijkje achter de schermen bij het maken van het spel. Got Game werkt hierbij samen met de oorspronkelijke developers van het spel (destijds Pulse Entertainment).

Het spel zou al in november in de winkels moeten liggen. Op de website van het spel zal binnenkort meer informatie te vinden zijn. Een interview met één van de developers van het spel uit 1996 is hier te vinden.





Jack Russell door rottweilers verscheurd

Icoon Binnenlands nieuwsElles en Bert Dost uit Oudeschans zullen de wandeling die ze gisteren door het dorpje maakten niet licht vergeten. De kleine Jack Russell, waarop ze pasten, werd tijdens het uitlaten door twee loslopende rottweilers besprongen en verscheurd.

De Jack Russell, die van vrienden was die met vakantie waren, was aangelijnd toen plots twee rottweilers verschenen die het op het kleine hondje hadden voorzien . "Mijn man is er nog tussen gesprongen, maar dat hielp niet. Ik kon niet veel doen, ik droeg ook mijn kind bij me”, aldus een geëmotioneerde mevrouw Dost. Ze heeft wel tegen de eigenaar lopen schreeuwen. Die gaf aan dat zijn honden waren ontsnapt en normaal niet loslopen. Hij heeft de rottweilers bij de Jack Russell weggehaald, maar toen was het al te laat.

De eigenaren van het hondje zijn inmiddels door mevrouw Dost telefonisch op de hoogte gebracht van het droeve nieuws.

We willen allemaal bijzonder zijn

We willen allemaal bijzonder zijn. Bijzonder ben je bijvoorbeeld als je kunt voelen wat een ander niet voelt en zien wat een ander niet ziet of als je je altijd al anders dan anderen hebt gevoeld, maar zelf niet weet waarom. Als je ook nog snel van slag bent en niet tegen lawaai en mensenmassa’s kunt, kortom hooggevoelig bent, dan pas ben je écht bijzonder.
Dat willen we allemaal wel, héél bijzonder zijn, we willen allemaal wel een HSP zijn.

FOK! Muziekforum organiseert Top 100 Allertijden 2004

Het is weer zover. Voor de derde keer organiseert het FOK! Muziekforum de verkiezing van de Top 100 muzieknummers allertijden. Net als de vorige jaren zal de lijst geheel worden samengesteld door FOK!kers. Nieuw dit jaar is dat de Top 100 ook via FOK!radio zal worden uitgezonden.

Wil jij meedoen met het samenstellen van de lijst, kijk dan in dit topic. De bedoeling is dat je een lijst maakt van je favoriete nummers allertijden. Dit kan zowel een top top 10, als een top 25, top 50 of top 100 zijn. Zie voor meer regels over de te kiezen nummers en artiesten het eerder genoemde topic.

Ergens in december zal de uiteindelijke Top 100 bekend zijn en zullen we weten of net als vorig jaar Street Spirit (Fade Out) van Radiohead weer op de eerste plek zal staan.


FOK! Muziekforum organiseert Top 100 Allertijden 2004

Het is weer zover. Voor de derde keer organiseert het FOK! Muziekforum de verkiezing van de Top 100 muzieknummers allertijden. Net als de vorige jaren zal de lijst geheel worden samengesteld door FOK!kers. Nieuw dit jaar is dat de Top 100 ook via FOK!radio zal worden uitgezonden.

Wil jij meedoen met het samenstellen van de lijst, kijk dan in dit topic. De bedoeling is dat je een lijst maakt van je favoriete nummers allertijden. Dit kan zowel een top top 10, als een top 25, top 50 of top 100 zijn. Zie voor meer regels over de te kiezen nummers en artiesten het eerder genoemde topic.

Ergens in december zal de uiteindelijke Top 100 bekend zijn en zullen we weten of net als vorig jaar Street Spirit (Fade Out) van Radiohead weer op de eerste plek zal staan.


Film: Hellboy

Hellboy is een van de vele comicbookverfilmingen van 2004. Na onder meer Spider Man, The Punisher en Catwoman is het nu de beurt aan een grote, rode reus met een granieten hand en een voorkeur voor sigaren en katten. De wereld wordt bedreigd en alleen Hellboy kan die redden. Maar gelukkig heeft hij wel wat vrienden die hem terzijde staan.

Sun
Hellboy draait vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Bush en Kerry voor de laatste maal in debat

Herder had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse presidentskandidaten George Bush en John Kerry zullen vannacht voor de laatste maal voor de verkiezingen van 2 november in debat gaan. Het zal vooral gaan over binnenlandse politiek en onderwerpen als werkloosheid, economie, belastingen, onderwijs, gezondheidszorg en ethische kwesties zullen aan de orde komen. De afspraak is dat er niet over de oorlog in Irak zal worden gesproken, maar dit zal zeer waarschijnlijk wel gebeuren.

Het debat van vannacht vindt plaats op de Arizona State University in Tempe, Arizona. Het belooft spannend te worden. Zo verweet Kerry Bush vandaag verantwoordelijk te zijn voor de hoge olieprijs. Kerry meent dat de president onder één hoedje heeft gespeeld met het Saudische vorstenhuis.

Het is het derde debat tussen de twee kemphanen, nadat ze eerder op 30 september en 8 oktober de strijd aangingen. Een grote meerderheid wees Kerry aan als winnaar na het eerste debat, het tweede debat leek onbeslist. In de verschillende polls gaan ze nog immer gelijk op, al lijkt Bush meer kiesmannen achter zich te hebben.

De NOS zendt ook dit debat live uit. Op Nederland 2 is vanaf kwart voor drie te kijken naar een voorbeschouwing, het debat zelf en een nabeschouwing. Ook via de website Amerikakiest.nl is het debat te volgen.

-
Meer info over de strijd tussen Bush en Kerry vind je in het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

25 gewapende Tsjetsjenen zoek in de VS

Sessy had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Verenigde Staten is men op zoek naar een groep van 25 terroristen die banden hebben met Tsjetsjeense terroristen en die van plan zijn een gijzeling op een school te houden.

In juli zouden de Tsjetsjenen de grens vanuit Mexico zijn overgestoken in een bergachtig gebied in de staat Arizona. Dit gebied schijnt voor de Amerikaanse grenspolitie moeilijk te controleren. Deze informatie is afkomstig van in het verleden betrouwbaar gebleken bronnen, welke overigens niet bij naam worden genoemd.

Vandaag is het precies 40 dagen sinds het einde van de gijzelingsactie door Tsjetsjeense terroristen op een school in Beslan, Rusland, waarbij meer dan 300 mensen omkwamen en meer dan 700 mensen gewond raakten.

Jeugd die chat heeft hechtere relaties

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens hoogleraar P. Valkenburg van de Universiteit van Amsterdam hebben jongeren die veel met leeftijdgenoten chatten of op andere wijze via internet communiceren, hechtere relaties met hun vrienden dan de jeugd die dat niet doet. Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerd onderzoek.

Een grote meerderheid van de jeugd tussen de 10 en 17 jaar gebruikt het internet voor communicatiedoeleinden: 84%. Wanneer ze op internet zitten, chatten ze gemiddeld ongeveer een uur. Die communicatie gaat vrijwel altijd met bekende leeftijdgenoten. Slechts 4% chat wel eens met vreemden.

PvdA: Verbied verkoop opvoersetjes

De PvdA heeft voorgesteld om de verkoop van opvoersetjes voor bromfietsen en scooters te verbieden. De partij deed dat woensdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer over verkeersveiligheid met CDA-minister Peijs van Verkeer.

Peijs stelde echter voor om eerst te kijken of een convenant met de brommerbranche werkt. In dit convenant draait het om een vrijwillige regeling met de bromfietshandel om zulke setjes niet te verkopen.

Namens de PvdA zei Kamerlid Sharon Dijksma dat haar partij niets ziet in een dergelijke vrijwillige afspraak. De minister voerde echter aan dat bij een verkoopverbod de liefhebbers van een snelle brommer nog altijd via internet aan hun opvoersetjes kunnen komen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.