Ganbare Goeman DS

Roy
Ganbare Goeman (sommigen kennen hem misschien nog van Legend of the Mystical Ninja op de SNES) komt ook naar de Nintendo DS. In deze versie worden de twee schermen volop gebruikt.

Als je met characters praat zul je in het bovenste scherm de conversatie zien zoals je dat vaker ziet bij Japanse RPG's, een close up van degene waarmee je praat, en de tekst eronder. Als je aan het winkelen bent zul je op het bovenste scherm de waren kunnen zien.

In de dungeon/actie gedeeltes van de game zal het bovenste scherm de plattegrond tonen en je de mogelijkheid bieden snel tussen wapens te wisselen (via L en R).

De gameplay maakt gebruik van het touchscherm zoals je op de screens kan zien; in één van de plaatjes zie je Goeman bijvoorbeeld op een touw staan dat je met de stylus naar beneden kan trekken om er spanning op te zetten. Laat los en Goeman schiet de lucht in.

Een ander voorbeeld is het gevecht met de reus die je ziet. De commando's (Impact punch, grab opponents, move, etc) kun je kiezen met behulp van de stylus.