FIA wil Montoya bestraffen

MavRick
De FIA overweegt om Juan Pablo Montoya een straf op te leggen. Niet voor een incident tijdens een van de laatste races, maar omdat de Colombiaan vorig jaar verzuimd heeft om op te komen dagen voor een verkeersveiligheidscampagne in Costa Rica.

Diverse media berichten dat het overkoepelend orgaan van de motorsport Montoya een straf op wil leggen, nadat hij vorig jaar zijn medewerking twee dagen van te voren terugtrok voor het evenement. Dit gebeurde vlak na de Grandprix van Amerika vorig jaar toen hij bestraft was voor een incident op de baan. Door deze straf vervlogen de kansen op het kampioenschap van de Colombiaan als sneeuw voor de zon.

Montoya verdween na het horen van de bestraffing toen direct van het circuit en had naar eigen zeggen twee dagen nodig om weer een beetje af te koelen. De Colombiaan heeft toendertijd wel zijn excuses aangeboden aan de FIA en beloofd om wel aan een later evenement deel te zullen nemen. Dat laatste heeft hij tot op heden nog steeds niet gedaan.

De straf die de FIA Montoya misschien op legt kan wel eens grote gevolgen voor hem hebben. Het kan bij een onschuldige tik op de vingers blijven, maar het kan ook zijn dat men hem zijn superlicentie voor bepaalde tijd ontneemt.