Aandelen Eidos zakken naar dieptepunt

Alex (Lexie)
Aandelen van de Britse publisher Eidos zijn gezakt naar een historisch dieptepunt van £0,89 op de London Stock Exchange. De aandelenprijs was in September al gezakt beneden de £1, maar dit is de eerste keer dat ze de £0,90 passeren, in negatieve richting welteverstaan.

De keldering wordt geweten aan het gerucht dat het volgende deel van de lucratieve Championship Manager voetbalmanagementserie de bedoelde kerstrelease zal gaan mislopen. Officieel staat nog steeds de releasedate van oktober, maar geruchten suggereren dat het wel eens maart 2005 zou kunnen gaan worden.

Eerdere uitgaven van de serie hebben het gepresteerd om de best verkopende game in het UK te worden en versloegen zelfs de Sims. Er rezen sowieso al vragen over de kwaliteit van het volgende deel in de serie, omdat dit deel niet meer door het originele team, Sports Interactive, ontwikkeld wordt.

Sports Interactive heeft het samenwerkingsverband met Eidos vorig jaar beëindigd omdat ze "meningsverschillen over het creatieve proces" hadden. Ze zijn echter niet gestopt met het maken van voetbalsmanagementgames en brengen zelfs nog het spel "Football Manager 2005" uit voor de kerst, en wel op 5 november. Als vervangende uitgever hebben ze een partner in Sega gevonden.