Liberty Seguros blijft scoren

Beregd
Op twee dagen tijd boekt Liberty Seguros twee keer succes. Gisteren nog was Serrano de snelste van het peloton, en vandaag was het de beurt aan Allan Davis in de ronde van Piemonte. Hij ging de Fassa Bortolo-renners Ongarato en Chicchi vooraf.

De twee Lotto - Domo Belgen Thierry Marichal en Gorik Gardeyn trokken er samen op uit en reden een maximum voorsprong van negen minuten bijeen. Maar het peloton had alles netjes onder controle, en onder leiding van Liberty seguros werd het duo weer gegrepen.

Toen voelden verschillende renners zich geroepen om aan te vallen in de hoop nog ritwinst te behalen voor het wielerseizoen definitief afsluit. Fabian Jeker en Steve Zampieri zorgden voor de verdienstelijkste poging van de middag, maar Fassa Bortolo en Liberty Seguros maakten ook deze ontsnapping ongedaan.

In de sprint had Allan Davis geen enkele moeite met de concurrentie en mag zo de 91ste editie van de Giro del Piemonte op zijn naam schrijven. De Nederlander Steven De Jongh mengde zich in de spurt maar eindigde net naast een podiumplaats.

Top tien
1 Allan Davis (Aus) Liberty Seguros 4.39.23 (39.945 km/h)
2 Alberto Ongarato (Ita) Fassa Bortolo
3 Francesco Chicchi (Ita) Fassa Bortolo
4 Steven De Jongh (Ned) Rabobank
5 Roger Beuchat (Zwi) Vini Caldirola
6 Andreas Klier (Dui) T-Mobile Team
7 René Haselbacher (Oos) Gerolsteiner
8 Manuel Quinziato (Ita) Lampre
9 Uros Murn (Slo) Phonak Hearing Systems
10 Patrick Calcagni (Zwi) Vini Caldirola

21 Karsten Kroon (Ned) Rabobank 0.05
24 Bram De Groot (Ned) Rabobank
32 Thorwald Veneberg (Ned) Rabobank
52 Ronald Mutsaars (Ned) Rabobank 0.16
91 Joost Posthuma (Ned) Rabobank 0.34