PSP Update

Roy
Izumi Kawanishi (Sony) heeft in een interview met Impress AV Watch een aantal dingen verteld over de PSP.

Het meest interessante was dat de PSP nu zeker MP3 zal gaan ondersteunen. Je kan de PSP via USB aan je PC hangen om het te gebruiken als 'massa-opslag' device. Via de gewone Windows verkenner zal je op deze manier MP3 op de memory stick van je PSP kunnen zetten.

Naast MP3 zal ook ATRAC3 ondersteund worden als audio formaat en je kan zelfs JPG's opslaan en bekijken. Dit is vooral handig als je ook een Sony digi-cam hebt met Sony memory stick.

Kawanishi zei ook dat er video bestanden gespeeld kunnen worden en wel in H.264/AVC MP Level3 formaat. Sony is op dit moment aan het nadenken of ze een PC programma zullen leveren dat video kan converteren naar dat formaat. De PSP heeft overigens geen video-out, de films zijn dus alleen te zien op de PSP en niet aan te sluiten op een tv.

De PSP gebruikt hetzelfde systeem als de PSX om bestanden te zoeken, bekijken en af te spelen; Cross Media Bar. De PSX is de DVD recorder-PS2 combinatie die exclusief verkrijgbaar is voor Japan.

Over de release was Kawanishi zoals gebruikelijk vaag. Volgens hem zou de PSP in principe klaar zijn voor een release dit jaar, maar de vraag is of er genoeg software beschikbaar zal zijn. Als dit te weinig blijkt te zijn zal de launch uitgesteld worden.

Alle firmware van de PSP zal overigens upgradable zijn, net als bij de PSX het geval is. Bovendien zullen er zeer waarschijnlijk verschillende kleuren PSP's komen in de toekomst. Het laatste kleine feitje is dat er een hard-cover voor de PSP zal komen om het grote LCD scherm tegen krassen te beveiligen.