Justitie seponeert stalking in zaak Zuuk

De officier van justitie zal de van stalking verdachte Fenny van L. uit Epe niet langer vervolgen. De eind juli aangehouden 54-jarige inwoner van Epe werd verdacht van het terroriseren van het buurtschap Zuuk tussen Apeldoorn en Epe. Het Openbaar Ministerie kwam tot haar besluit na bestudering van een onderzoeksrapport van het Nederlands Forensisch Instituut.

De raadsman van de verdacht drong woensdag al aan op seponering en is nu van plan namens zijn cliënte een schadeclaim in te dienen. Het OM op haar beurt is van plan om Fenny van L. een boete te geven voor het kweken van hennep. Bij de inval in haar woning op 30 juni stuitte de agenten op een hennepkwekerij. Op 4 augustus kwam ze weer op vrije voeten maar het justitieonderzoek ging door.

Al sinds 1998 worden de inwoners van de buurtschap Zuuk geplaagd door brandstichtingen, schriftelijke bedreigingen, vernielingen zoals het doorsnijden van remkabels van auto's en andere misdrijven. De levensgevaarlijke acties zijn gericht tegen personen, verenigingen en bedrijven die contact hebben of hadden met een inwoner van Zuuk die destijds een relatie had met een minderjarig meisje.

-
Meer informatie over de wreker van Zuuk en de voorgeschiedenis vind je hier en hier.