Keroppi op het boeren en hoeren feest.

Keroppi op het boeren en hoeren feest.

Hoewel procentueel gezien maar een klein deel van de studenten zich heeft aangesloten bij een studentenvereniging, is bijna iedereen toch wel lid van de studievereniging van zijn of haar studie. Die hebben als taak om interessante symposia, verantwoorde uitjes maar vooral feestjes te organiseren.

Nou verschilt de activiteit van studie tot studievereniging bijzonder heb ik al ondervonden. Sommige geven 3x per jaar een zielig feestje waar steeds dezelfde 'harde kern' komt opdagen, anderen bundelen de krachten en geven een paar keer een enorm feest, en je hebt 'mijn' DSK. De diergeneeskundige studenten kring. En ik hoef jullie niet uit te leggen dat ik als mini-wannabe-dierenartsje daar natuurlijk lid van ben.

En wat is er nou zo leuk aan die DSK? Nou vooral dat ze heel erg actief zijn. Dus niet een paar feestjes per jaar. Nee elke maand minimaal 1. Natuurlijk hebben ze het voordeel dat ze veel 'leden' hebben en een eigen accommodatie. Wat natuurlijk wel een stuk goedkoper is dan een of andere disco/club af te huren.

Niet dat je bij die 'accommodatie' veel moet voorstellen. Nee, in tegendeel. Het is gewoon de fietskelder die ontdaan wordt van de fietsenrekken. Hang nog wat zwarte doeken op en voila! Je hebt een plek om een feestje te geven.

Eigenlijk is het best moeilijk om aan buitenstaanders uit te leggen wat er nou precies zo leuk is aan die feestjes. Ze worden gegeven in een fietsenkelder, in de winter ijskoud, in de zomer bijzonder benauwd door het lange dak (iedereen groter dan 1.90 moet oppassen met springen, voor je het weet lig je in een plas bier met een gebroken nek). De muziek komt van een drive-in disco (en valt dus onder de noemer: top 40 hits van het afgelopen jaar aangevuld met 'nummers die het altijd goed doen'). Detail is dat het dj-honk niet zoals gewoonlijk met dranghekken wordt afgezet maar gewoon met fietsrekken. Maar geen hond die het merk naarmate de avond vordert en het gemiddelde alcoholpercentage stijgt.

Want de prijzen van drank zijn uit vervlogen tijden. Ondanks dat de prijs van een muntje onlangs van 70 naar 90 cent is verhoogd, is het nog altijd geen geld als je het vergelijkt met wat de gemiddelde kroeguitbater zijn klanten rekent.

Maarja, als je met een gezellige groep vrienden bent en weet dat je niet de komende week op macaroni hoeft te leven uit geldgebrek door de consumpties, dan neem je de locatie, de muziek, het klimaat en de modder aan alles onder je knie wel voor lief.

En aangezien themafeesten weer helemaal 'in' schijnen te zijn, doen ze er bij de diergeneeskunde feestjes er even hard aan mee. En dit keer hadden ze gekozen voor het thema 'boeren en hoeren'. Vast verzonnen zodat de mannelijke studenten in hun vertrouwde kledij (overal + laarzen) zich konden vergapen aan schaarsgeklede dames.

Sinds ik een keer een minder leuke ervaring heb gehad met een themafeest (ik was met maarliefst nog 5 anderen in thema... nou dan voel je je redelijk overdressed en ongemakkelijk hoor, neem dat van mij aan), stond ik er in eerste instantie bijzonder huiverig tegenover. Maar toen om mij heen in de collegezaal zich toch al een hele groep mensen had gevormd die enthousiast hun hoerenoutfits onderling aan het bediscussiëren waren, besloot ik ook maar overstag te gaan.

Dus de avond van tevoren hees ik mij in netpanty, overknee's, zwarte hoge laarzen, een kort zwart rokje en een zwart truitje met allerlei uitsnijdingen op de rug.
Een geschrokken huisgenoot kon ik nog net op tijd overtuigen van het feit dat ik naar een themafeest ging en niet naar een of ander discutabel bijbaantje.

Bij een flatgenootje van mij hadden we met een groepje afgesproken, toen ik de trap naar haar verdieping opliep hoorde ik al kreten a la "Waaaah geweldig!".
Toen ik binnen was en me door de rest van de 'hoeren voor een avond' had laten keuren, kreeg ik te horen dat ik er bijzonder hoerig uitzag. Toch een beetje sipjes reageerde ik op dit 'compliment' "maar het zijn wel allemaal dingen die ik gewoon draag hoor" (niet in deze combinatie, maar dat terzijde ) waarop iedereen zich haastte te zeggen dat ik er wel als een "chique hoer' uitzag. Ik besloot het maar als een compliment op te vatten...

Het feest was bijzonder gezellig. Het aantal mensen dat 'in thema' was verschenen lag ver boven het gemiddelde en zoals verwacht zaten mijn onderbenen volledig onder een mengsel van aarde, modder en bier. Leve de wasmachine!
Wel is er weer de bevestiging dat mannen maar simpele wezens zijn. Trek een rokje aan en ze komen en masse vertellen dat je er zo leuk uitziet.
Maargoed, het zij ze vergeven