FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 maart 2002

Jongen sterft na pijpbeurt

Wat een grap had moeten worden is spijtig genoeg tragisch afgelopen voor de 16 jarige Daniel Tuttle.

Iets na het middaguur werd hij gevonden, hevig bloedend in zijn schaamstreek, met zijn broek tot op zijn voeten vlak voor een pasgeboren kalf.

Het politie-onderzoek wees uit dat hij zijn penis in de mond van het pasgeboren kalfje had gestoken, omdat het zou denken melk te krijgen door hieraan te zuigen...

Zijn 2 collegas hadden hem verteld dat ze dit vaak deden maar hadden niet verwacht dat hij dit echt ging proberen.
Beide ontkenden echter dat ze dit hadden gedaan.

Deze collega's hadden hem niet verteld dat een kalfje bijt op de tepels om zo melk te krijgen.. en dus niet zuigt!

Zware aardbeving in Centraal-Azië

In centraal Azië heeft 240 km van de Afghaanse hoofdstad Kabul een zware aardbeving plaatsgevonden. De beving met een kracht van 7.2 op de schaal van richter vond plaats om 16:38 lokale tijd (13:08 Nederlandse tijd).

De beving was zo hevig dat in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad gebouwen heen er weer schudde en de inwoners in paniek de straat op vluchtte. Ook in Delhi, de hoofdstad van India was de beving te voelen. Volgens het Amerikaanse National Earthquake Information Center gaat het om een zware, maar diepe aardbeving die normaal gesproken niet veel schade veroorzaakt.

Er zijn nog geen duidelijk berichten van aantallen slachtoffers of materiële schade. Het Engelse persbureau Reuters heeft het over minsten 5 doden en 31 gewonden. De verwachting is dat dit aantal nog hoger zal worden.

De Nederlandse militairen die deel uit maken van de internationale vredesmacht in Afghanistan zijn allen ongedeerd gebleven. Wel zijn de Nederlandse soldaten uit hun onderkomen geëvacueerd en de hoofdstad ingegaan om hulp te bieden aan de bevolking

Jesse en kjbpeeters bedankt voor de submit

Veel doden bij geloofsrellen in India

Bij religieuze onlusten in een deelstaat in India zijn zeker 35 doden gevallen. Volgens de politie zijn ze levend verbrand bij een aanval op een afgelegen moslimdorp in de deelstaat Gujarat in het westen van India.

De politie kon ternauwernood voorkomen dat nog 40 anderen om het leven kwamen. De aanvallers probeerden de politie tegen te houden.

Sinds de onlusten woensdag begonnen zijn al een kleine 300 mensen om het leven gekomen. Aanleiding is een aanslag op een trein met Hindoe-pelgrims waarbij 58 mensen om het leven kwamen. De trein werd door moslim-extremisten in brand gestoken.

De vermoedelijke dader van de brandstichting in de trein is inmiddels gearresteerd. Het zou een leidinggevende van een militante moslimgroepering zijn.

Een Indiase moslim in pure doodsangst smeekt de politie om hem te redden. Zijn huis is omsingeld door een menigte woedende hindoes die hem dreigen te lynchen.

CDA wil Deltaplan taallessen allochtonen

Het CDA wil dat er een Deltaplan komt om allochtonen Nederlands te leren. Tweede-Kamerlid Verburg van de partij pleitte hiervoor tijdens een verkiezingsbezoek aan een moskee in Rotterdam.

Het gaat het CDA vooral om allochtonen die al jaren in Nederland wonen en werkloos zijn.

Nu al gelden er regels die werkloze allochtonen verplichten Nederlands te leren, maar volgens Verburg komt hier in de praktijk weinig van terecht. Zij wil dat uit de reïntegratiegelden extra middelen worden gehaald voor het taallesoffensief. Volgens haar worden reïntegratiegelden in de praktijk toch niet benut.

De CDA'er Van der Tak (lijsttrekker in Rotterdam) vindt de cursussen nu veel te slap. Hij pleitte er voor boetes op te leggen als allochtonen hun taalcursussen niet afmaken, of hun best niet doen.

Lijk vermist meisje (17) gevonden

CAZZO had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Overijsselsch Kanaal is het stoffelijk overschot gevonden van een 17-jarig meisje uit Bergentheim dat sinds zaterdagavond werd vermist. Dit gebeurde zo'n 3 kilometer van de plek waar zij zaterdagavond als gevolg van een aanrijding te water is geraakt.

Het meisje vertrok zaterdagavond rond half negen op de fiets naar een verjaardagsfeest, dat een paar honderd meter van haar ouderlijk huis werd gehouden. Toen zij rond elf uur 's avonds nog niet was aangekomen, werd bij haar thuis geïnformeerd waar ze bleef. Vervolgens begon een zoektocht.

De politie heeft inmiddels een man (inwoner van Bergentheim) aangehouden die ervan wordt verdacht haar met zijn auto van achteren te hebben aangereden. Vervolgens reed hij door.

De man kon worden aangehouden, nadat buurtbewoners de politie hadden geattendeerd op beschadigingen aan diens auto.

GroenLinks pleit voor kilometerheffing

GroenLinks wil een 'slimme' kilometerheffing invoeren die voor groepen automobilisten in prijs verschilt. Volgens het plan zouden automobilisten extra moeten gaan betalen voor een traject, waar ze ook met het openbaar vervoer hadden kunnen reizen.

Op het platteland, waar vaak nauwelijks een alternatief is voor de auto, zou dan een lagere heffing gelden dan voor de stad. Ook wordt het duurder om in het spitsuur te rijden dan daar buiten. De heffing zou moeten worden vastgesteld aan de hand van de gegevens van een boordcomputer, die in elke auto moet worden geplaatst.

Wanneer deze vorm van kilometerheffing wordt ingevoerd, kan volgens GroenLinks de benzineaccijns fors omlaag en de wegenbelasting verdwijnen.

Koude kernfusie succes

Twee Amerikanen en een Rus beweren dat ze er in geslaagd zijn om een gecontroleerde koude kernfusie tot stand te brengen. Een koude Kernfusie kan leiden tot het gebruik van een mogelijkheid tot een onuitputtelijke bron van energie.

Volgens de The Sunday Times leveren de wetenschappers het bewijs van hun bewering volgende week nadat ze het hebben laten controleren door andere wetenschappers.

De kernfusie is volgens deskundige alleen bij grote hitte mogelijk en daarbij zijn duurzame apparaten nodig. In 1989 zeiden de Amerikanen Martin Fleischmann en Stanley Pons dat zij een fusiemethode bij kamertemperatuur hadden ontdekt, maar in werkelijkheid was het niet haalbaar. De drie wetenschappers hebben nu een manier gevonden om de kernen van de deuteriumatomen te fuseren op een goedkope manier.

Met dank aan Adnan voor de submit

Duitse ambtenaren surfen door de dag heen

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het private surfen van de ambtenaren op het werk kost de Duitse deelstaat Nedersaksen jaarlijks ongeveer 753.000 arbeidsuren. Dat bericht het Duitse weekblad Der Spiegel.

Het tijdschrift kreeg inzage in een nog niet gepubliceerd rapport. Cijferaars onderzochten 33 miljoen internetadressen die 20.000 ambtenaren gedurende tien dagen bezocht hadden. Daaruit bleek dat maar liefst 44 procent van de adressen helemaal niets met het werk te maken had. De ambtenaren houden vooral van e-shoppen. Ongeveer 7 procent van alle bezochte adressen waren online-shops of veilingen.

Sites met vakantie-aanbiedingen en modetips staan op de tweede plaats. De onvermijdelijke sex-sites volgen op de derde plaats. Er werden 300.000 erotische sites aangeklikt tijdens de tien dagen van het onderzoek.

Opstelten en Cohen voor gekozen burgemeester

Ivo Opstelten en Job Cohen, de burgemeesters van de twee grootste Nederlandse steden (Rotterdam en Amsterdam) zijn vóór een gekozen burgemeester. Opstelten (VVD) en Cohen (PvdA) wijken daarmee af van het standpunt van hun eigen partijen.

Opstelten en Cohen willen dat kandidaten voor het burgemeesterschap campagne voeren en dat ze voor vier jaar worden gekozen.

Volgens een peiling van het Algemeen Dagblad, onder burgemeesters in Nederland, blijkt dat 90% van de burgervaders tegen een raadgevend referendum zijn, waarmee de inwoners van een gemeente de burgemeester kiezen. Veel burgemeesters betitelen de invoering van het referendum als schijndemocratie.

Israel verbiedt bouw moskee

Israel heeft de bouw van een omstreden moskee in Nazareth definitief stil gelegd. De bouw was in januari al stopgezet in afwachting van de conclusie van een speciale ministeriële commissie. Die conclusie kwam dit weekend en luidde dat de bouw moest worden gestaakt.

Vaticaan

De bouw van de moskee wekte grote woede van Israëlische christenen, het Vaticaan en internationale christelijke groeperingen. Dat heeft te maken met de plaats waar de moskee gebouwd werd: op het plein voor de basiliek van Maria-Boodschap. Deze kerk is gebouwd op de plaats waar de aartsengel Gabriël aan Maria zou hebben verteld dat zij Christus ter wereld zou brengen.

Voorheen waren in Nazareth de christenen in de meerderheid, maar inmiddels is ruim 60% van de bevolking van de Noord-Israëlische plaats moslim.

Rosenmöller is achterkamertjes politiek beu

Paul Rosenmöller wil dat de huidige politieke cultuur van ,,starheid, achterkamertjes, dichtgespijkerde regeerakkoorden en het schuwen van het openlijke debat'' verdwijnt.

Op een verkiezingsbijeenkomst in Amersfoort zei de lijsttrekker van GroenLinks dat vooral de PvdA verantwoordelijk voor de, ook door Leefbaar Nederland en Lijst Pim Fortuyn, succesvol aangevallen politieke cultuur. Hij verwijt het de drie coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 dat belangrijke discussies als het belastingplan in de paarse achterkamertjes gevoerd worden.

Rosenmöller neemt het verder Ad Melkert kwalijk dat hij suggesties om te komen tot een beknopt regeerakkoord op hoofdlijnen bij voorbaat al afwijst. GroenLinks zou het liefst zien dat toekomstige coalitiepartijen op hoofdlijnen afspraken maken, dat er vervolgens bewindslieden gezocht worden en dat er pas daarna een verder uitgewerkt regeerakkoord ontstaat.

Uitslag Ajax - Feyenoord

De kraker tussen Ajax en Feyenoord eindigde vanmiddag in de Amsterdam Arena in een 1-1 gelijkspel. Na een waar festijn van kansen in zowel de eerste als de tweede helft was het invaller Leonardo I van Feyenoord die de Rotterdammers in de 79e minuut op 0-1 bracht.

Arbiter Jol, die een uitstekende wedstrijd floot en vijf gele kaarten uitdeelde (Ajax 3, Feyenoord 2) gaf de ploeg van Ronald Koeman een cadeautje in de vorm van een penalty. Die werd in de 85e minuut verzilverd door Bergdolmo.

Het gat in verliespunten tussen Ajax en Feyenoord blijft twee punten. PSV en Feyenoord staan nu gelijk in verliespunten. Feyenoord heeft een beter doelsaldo dan PSV waardoor de Rotterdammers de tweede plek op de ranglijst innemen. Ajax staat vijf punten voor op Feyenoord, maar heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.

Zwitsers mogelijk in de VN

Vandaag wordt er in Zwitserland een referendum gehouden over de vraag of men lid moet worden van de Verenigde Naties. In de opiniepeilingen was 54,2 procent voor een toetreding. Dit is opvallend aangezien bij een eerder referendum in 1986 ruim driekwart tegen stemde.

De Zwitsers waren nooit lid van de VN omdat dit niet samen zou gaan met hun neutraliteit. Een organisatie die sancties oplegt en troepen stuurt kan nooit neutraal zijn menen de Zwitsers.

Het isolationisme neemt echter af, onder meer door het wegvallen van de kloof tussen oost en west, terreuraanslagen in de VS en het faillissement van Swissair.

Schumacher wint GP Australië

Michael Shumacher heeft de Grand Prix van Australië gewonnen, na een race waarin maar acht coureurs de eindstreep wisten te halen. Juan Pablo Montoya werd tweede, Kimi Raikkonen pakte de derde plaats. De laatste stond voor de eerste keer in zijn carrière op het podium.

Al in de eerste bocht reed Ralf Shumacher op Rubens Barichello, die even daarvoor van pole position was gestart. De daaropvolgende crash betekende het einde voor maar liefst acht coureurs.

In de hierop volgende race ruimden nog eens zes coureurs het veld. De Arrows-coureurs Heinz Harald Frentzen en Bernoldi kregen een zwarte vlag voorgehouden. De eerste vanwege een rood licht bij het uitrijden van de pitstraat. Bernoldi bleef bij de start stilstaan, waardoor hij de crash in de eerste bocht mistte. Dat hij daarna, na acht ronden, weer in het veld werd gezet, kon de FIA niet waarderen.

De Australiër Mark Webber wist voor een uitzinnig thuispubliek twee punten binnen te halen. Het zijn de eerste punten voor Minardi sinds 1999 en ze worden dan ook uitbundig gevierd. Toyota bleek een snel en betrouwbaar team, coureur Mika Salo sleepte hun eerste punt in de wacht.


Pos.CoureurRondenTijd
1M.Schumacher581:35:36,792
2Montoya58+ 18,628
3Raikkonen58+ 25,067
4Irvine57+ 1 ronde
5Webber56+ 2 ronden
6Salo56+ 2 ronden
7Yoong55+ 3 ronden
8 De la Rosa53 + 5 ronden
NF Coulthard 33
NF Villeneuve 27
NF Frentzen
NF Bernoldi
NF Sato12
NFTrulli 8
NF Barrichello
NF R.Schumacher
NF Fisichella
NF Massa
NF Heidfeld
NF Button
NF Panis
NFMcNish

Raadsleden: 'Fortuyn is een mietje'

Pim Fortuyn is een mietje volgens twee raadsleden uit Rotterdam. De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam is volgens hen maar een slappeling.

PvdA-raadslid Gerard Peet en VVD-raadslid Stefan Hulman reageren daarmee op het besluit van Fortuyn om niet meer de straat op te gaan om kiezers te winnen voor de raadsverkiezingen in de havenstad. Fortuyn werd eerder deze week verbaal en fysiek bedreigd bij de Maashaven.

Fortuyn was met enkele partijgenoten bij het metrostation Maashaven om opnames te maken voor een spotje voor de regionale televisie, toen acht jongeren hem in het vizier kregen. "Kankerhomo", "fascist" en "racist" waren de termen die Fortuyn naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Ook werd Fortuyn met de dood bedreigd. 'Ik schiet 9 mm door je hoofd' en 'Durf maar eens in onze wijk te komen', werd hem nog door twee knapen toegeschreeuwd. Toen de jongeren druk met hun mobiele telefoontjes in de weer gingen om versterking in te roepen en zelfs stenen begonnen te verzamelen, ging Fortuyn er snel vandoor.

Gerard Peet zegt: "Als ik zo'n instelling had, was ik ook vaker thuis. Ik ben zo vaak bedreigd. Op straat en bij mij thuis is ook weleens een fles door de ruit gevlogen." Hulman: "Ik heb het ook meegemaakt dat mensen naar me gebaarden dat ze m'n keel weleens zouden afsnijden. Fortuyn is een mietje."

[F-1] Uitslag openingsrace

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse Ferrari coureur Michael Schumacher heeft met overmacht de Grand Prix van Australië op zijn naam geschreven. Hij werd eerste nadat in de openingsronde een waar slachtveld werd aangericht door een actie van Rubens Barrichello en Ralf Schumacher. De tweede plaats was er voor Juan Pablo Montoya, Kimi Raikkonen werd in zijn eerste Grand Prix voor het McLaren team derde.

Na de start week de Braziliaan Rubens Barrichello enkele keren van zijn lijn af om Williams coureur Ralf Schumacher achter zich te houden. Ralf Schumacher vloog achter op de Ferrari van Barrichello en belande na een paar meter hoog gevlogen te zijn in de grindbak terecht. Hierachter ontstond een slachtveld doordat Nick Heidfeld in een poging alles te ontwijken het halve startveld van de baan maaide.

De race ging, na een korte safety car periode, gewoon verder. Echter nog maar de helft van het veld was nog maar op de baan aanwezig. Afwezige waren tijdens de start de Arrows bolides. De wagens van Heinz Harald Frentzen en Enrique Bernoldi bleven bij de startopstelling stil staan, na enkele ronden konden beide coureurs toch nog de race aanvangen alleen kregen beide een zwarte vlag omdat ze, na de start waren overgestapt in een andere wagen.

De rest van de race was vrij rustig. Alleen opvallend was een gevecht om de tweede plaats tussen Michael Schumacher en Jarno Trulli. De Italiaan kon de druk van de Duitser echter niet aan en spinde bij het uitkomen van de eerste bocht na startfinish.

Het Minardi team kan tevreden terug kijken op deze Grand Prix. Het Australisch-Engels team haalde bij de Australische Grand Prix met hun Australische coureur twee wk punten. Voor Minardi was dit de eerste keer sinds Australiër Paul Stoddart aan het roer staat.

Giel Beelen alweer ontslagen?

De zich graag rebels gedragende DJ Giel Beelen zou al ontslagen zijn door de AVRO voordat hij zijn eerste programma voor die omroep op radio 3FM heeft gemaakt.

Beelen maakte dit zelf bekend in het programma van Razende Roeland op 3FM vannacht. De reden voor het ontslag zou belediging van de Urkse bevolking zijn.

Of het bericht ook echt waar is, is niet duidelijk. Voor hetzelfde geld is het een promotiestunt van Giel voor zijn nieuwe programma. Het bericht is ook nog niet bevestigd door 3FM en/of de AVRO.

Giel Beelen ten tijde van de Dopeshow

Zuinige gast valt uit hotel

geos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gast van een hotel in het centrum van Rotterdam probeerde zaterdag zonder betalen weg te komen. Hiertoe sloeg hij een ruit in, knoopte lakens aan elkaar en probeerde zo ongezien af te dalen.

De zuinige hotelgast betaalde echter een 'hoge' prijs. Hij raakte gewond doordat hij halverwege naar beneden viel. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Veel doden bij geweld in Israel

ArieP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Jeruzalem is opnieuw een zelfmoordaanslag gepleegd in een orthodoxe wijk in West-Jeruzalem, daarbij zijn 9 doden gevallen. Een 18 maanden oud meisje behoort tot de slachtoffers. Verder zijn er nog tientallen gewonden.

De aanslag is opgeëist door de militaire tak van Arafat's Fatah beweging, de radicale Palestijnse groepering Al-Aqsa Martelaren.

Palestijnse schutters hebben zondagmorgen zeker negen Israëlische militairen en burgers doodgeschoten bij een wegafzetting van het Israëlische leger op de westelijke Jordaanoever. Vijftien Israeliërs raakten gewond. De aanval had plaats bij de joodse nederzetting Ofra ten noordoosten van Ramallah.

Kort daarop kwam een Israëliër om het leven en raakten er enkelen gewond bij een Palestijnse bomaanslag in het oosten van de Gazastrook.

De Palestijnse acties volgen op een Israëlische luchtaanval op gebouwen van de Palestijnse Autoriteit in de stad Bethlehem, waarbij het hoofdkwartier van de Palestijnse politie werd verwoest. Er vielen daarbij geen gewonden.

De Israëlische aanval was weer een vergelding voor de Palestijnse zelfmoord aanslag gisteren.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.